Monster Kasa Değişimi- Menteşe Tamiri
Monster abra a5 13.4 ürününe sahibim fakat 2. kez olacak şekilde menteşesi kırıldı. Benden kaynaklı en ufak problem yok, dandik ve ucuz malzeme kullanmalarından ötürü. Ben bu bilgisayarın çerçevesini veyahut kasasını nasıl komple değiştirebilirim. Alüminyum çerçeve ile değiştirme şansım var mı?
Kendileriyle iletişime geçtiğimde ürünü gönderin dediler fakat tamir olan ürün 3 ay geçmeden tekrar kırıldı, ya şanssızlık ya da iyice tamir etmeyişlerinden kaynaklı. Pandemi dolayısıyla gönder beklet geri al derken en az 2 hafta bilgisayarsız kalacağım ve hiç iyi bir seçim değil bu. Markayı karalamaya çalıştığım falan yok kimse yanlış anlamasın. Zamanında etraflıca araştırıp gerek fiyat gerek ise Türk ürünü (tartışılır ama az da olsa sağladıkları istihdam ve paranın yine de bir kısmının ülkemizde kalması sebebiyle) olduğundan kendilerini tercih ettim. Gayet ilgililer ama bu sefer kendim tamir etmeyi planlıyorum. Tekrar kırılmasın diye nasıl bir şey yapabilirim, komple çerçeveyi değiştirmek istiyorum, aynı sorunu tekrarlamasın diye.
Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Günlük kullanım için bir de ofis uygulamaları kullanılacak belki bazen yoracak işlem yapılabilir ama genel itibariyle oyun bilgisayarı bakmıyorum. Ama donma gibi problemlerle karşılaşmak istemiyorum ve uzun yıllar sonra performansında pek değişim olmaması dileğim minimum 3 yıl aynı şekilde götürmesi. Sonrasında teknolojiyle ve kullanıma bağlı elbet yavaşlayacağının farkındayım.
Lenovo ThinkPad E15G2 AMD Ryzen 7 4700U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 20T8001UTX:
Dell Inspiron 5401 i7 1065G7 8GB 256GB SSD MX330 FREDOS S65G7F82N:
https://www.n11.com/bilgisayar/dizustu-bilgisayar
Benchmark testlerinde cpu için amd ryzen neredeyse 2 katı daha iyi görünüyor. GPU için de kıyaslama bulamadım. Hangisinin cpusu daha iyi. Ekran boyutu gibi şeyler çok önemli değil.
MAX Bütçe: 7300 önerebileceğiniz başka modeller varsa Monster hariç sevinirim. İki model için tercihinizi belirtirseniz de sevinirim, herkese iyi forumlar...
ÇÖZÜLDÜ
Eylül ayında taahhütüm bitmesi üzerine başka bir servis sağlayıcısından Türknet'e bana 35 mBit hız vereceklerini söyledikleri için ki defalarca teyit ederek geçiş sağladım. Fakat saatler günleri günler haftaları kovaladı. Bugüne kadar hizmet aldığım hiçbir servis bu şekilde davranmadı. 15 dkda müşteri hizmetlerine bağlandığımız için canımız sıkılıyordu, keşke sıkılmasaydı.
Gönderdiğim mesajları otomatik cevaplayıp oyalıyorlar, dikkate almıyorlar. En son onlar da gönderdiğim mesajlardan rahatsız oldular herhalde ki eve teknik ekip gönderdiler.
Ekip 2 alt sokakta 70 mBit aldıklarını söyledi ve civarda en iyi hizmeti Türknet'in verdiğini söyledi bana. Çünkü Telekom sağolsun bizi insan yerine koyup da altyapı iyileştirmesi yapmıyor. Pazartesi günü gelen çalışan en kötü 48 saat içinde halledilir olmazsa sorumluluk bana ait dedi, bugün CUMA ve 96 saatten fazla oldu. ve kendisinin bana ulaştığı numaraya mesaj bıraktım birçok kez. Geri dönüş yok.
Destek kayıtları bölümünden bıraktığım destek kayıtları bu sabah tek çatı altında toplanması için bilgim haricinde kapatıldı, o şekilde daha kolay hizmet verebileceklerini iddia ederek fakat yine cevap vermiyorlar ancak otomatik mesajlarla yalandan geri dönüş sağlanıyor. Daha önceleri de belirttiğim gibi 10 kişiden 3-5 tanesi iyi hizmet alıyor diye bu sizin iyi bir firma olduğunuz anlamına gelmiyor. Ben sizden dilenerek almadım bu servisi, parasını ödüyorum ve eğer ki dediğiniz sözleri tutarsanız kullanmaya da devam edeceğim fakat 1.5 ay oldu hala çözemediniz bu problemi.
Twitter, burası, kendi sitenizden birçok kez sadece ufak bir açıklama beklerken her seferinde en kısa sürede bilgilendireceğiz diye diye 1.5 ay beklettiniz. Cidden Allah razı olsun, mükemmel bir işleyişiniz var. Kesin en erken pazartesi bilgilendirilirim. Ki bu sadece sorunun kimde olduğunu öğrenmek için olur, onda da yine otomatik mesajlarla ilk aramamda olduğu gibi tutamayacağınız sözler vererek oluyor.
Dediğim gibi problemim eğer çözülmezse öncelikle kendim iptal ettireceğim sonra da tanıdıklarıma söyleyeceğim. Bu kadar zor olmasa gerek bir kabloyu bağlamak...
Konu güncellemesi:
PROBLEMİM ÇÖZÜLDÜ, EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.
CANON MG2450
|
amd radeon hd 7670m uyarısı
|
|
Filme ses dosyası bulma
|
i9082 için root yapıp rom atma yardım
|
Samsung Galaxy Grand Omni Rom için YARDIM
|
ACİLL TELEFON AÇILMIYOR!!!!!!!!!!!
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 85
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 1.709 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar