Merhabalar,
Vakit çalmadan kısaca derdimi anlatayım 20'li yaşlardayım ve kazandığımın birazını yiyip gerisini biriktiriyorum (İleride rahat etmek için ). Fon, altın gibi şeyler sadece paranın değerini koruyor gibi geliyor bu sebeple bir şeylerin ticaretine girişmek daha mantıklı geliyor. Yatırım amaçlı (L) servis plakası alıp kiraya vermek istiyorum. Araştırdığıma göre 550-700 bin lira arası plakalar ve kira getirileri 10-12 bin lira arasında. Başlangıçta Beylikdüzü Esenyurt'tan 1.5-2 milyona ev alıp 10-15 bin arasına kiraya vermeyi düşünüyordum fakat hem kiracıyla uğraşmak hem de plakanın nerdeyse 2 3 katı olması beni bu işten vazgeçirdi.
- Öncelikle bu işi tavsiye eder misiniz? Plaka alınca bir şirket kurmam gerekli mi? İleride olursa KPSS'ye hazırlanıp memur olmak istiyorum. Plaka sahibi olmak bir sorun teşkil eder mi? Vergi işleri, plakamın olduğu aracın herhangi bir sorununda bu işin hukuki durumları, cezaları vs.
- Aktif olarak çalıştığım için plakayı aldıktan sonra, plakayı benim yerime kiraya verecek işlemlerini takip edecek bir galeriye verebiliyor muyum? Bu şekilde çalışan güvenilir bilindik galeriler önerebilir misiniz?
- Devir sorunları, askıda kalma durumunda iptal, satış durumlarında bazı olumsuzluklar okuyorum bunlar gerçeklik payı nedir?
- Plaka satın almaya kalktığımda karşıma çıkacak olan işlemler ve maliyetler nelerdir?
Aktif olarak sorularımın cevaplarını aramaya devam etmekteyim. Fakat bu süre zarfında bu konular hakkında bilgili forum üyelerinin de bilgilerinden faydalanmak istedim. Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.. (Bu sorular haricinde bilmem gereken konular varsa da bilgilendirirseniz sevinirim)
İyi akşamlar. Yeni bir laptop alacağım. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Kodlama, youtube, bolca internette takılma yapıyorum genelde. Arada sırada bikaç saatlik oyun. Haftada birkaç gün boş derslerim olduğunda okula götürürüm. Priz olmadan 5 saat kodlama ve internet yapabilmem önemli. Bilgisayarı dikkatli kullanırım en az 6-7 sene beni götürebilecek bir pc olması lazım bu arada. 17.3inch 2 uygulamayı yan yana kullanmada daha mı rahat olur yoksa taşıması çok mu zahmetli olur bilemedim. Hp'de ekran sallanma olayı biraz tedirgin ediyor, genel anlamda ısınma durumları falan. Ama tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok karasız kaldım ve haftaya gideceğim için hemen karar vermem gerekli. Şimdiden teşekkürler. 4 model;
Lenovo g510 ssd tavsiye samsung Kingston SanDisk??
|
Mı note 10 lite mı A71 mi??
|
|
|
|
Günlük nasıl çalışıyorsunuz?
|
|
|
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 420
İkinci El Bölümü Mesajları: 64
Konularının görüntülenme sayısı: 37.768 (Bu ay: 908)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar