Şimdi Ara

Programciliğa Giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar abilerim, ablalarım. Ben lise 2.sınıf öğrencisiyim ve ileride yazılım uzmanı olmak istiyorum ve şimdiden başlarsam ileride daha iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Ama yazılım çok büyük bir saha. Sizden isteğim bana deneyimlerize dayanarak şimdiden nereden başlamam hakkında izleyeceğim yolu belirlemede bana yardımcı olmanız.

Saygılarımla...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• c#dan başlamanı tavsiye ederim
  • Web yazılımlarına yönel derim evde gidip hastane programı yazmayacaksan.
  • Hep aynı muhabbet. Temel olarak, algoritma ile başlamalısın. Ön çalışma olarak anlaşılabilir bir dil seçebilirsin. C# olabilir. Ama sana en çok faydası dokunacak olan, yaptığın programlardan ziyade, algoritma mantığını geliştirmen olacaktır.
  • Html öğren daha sonra C öğrenmeye çalış gerisi gelir.... video sitelerinden dersleri arat bulursun.
  • İngilizce biliyorsan BCX ile, bilmiyorsan Python ile başlayabilirsin.
  • Web Programcılığını yönel.
  • C# konsol ile başla sonra windows form'a geçersin. Eğer ilerde web tasarım yapmak istersen ASP.NET ile yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C# veya C++ ile başlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrOwl

Hep aynı muhabbet. Temel olarak, algoritma ile başlamalısın. Ön çalışma olarak anlaşılabilir bir dil seçebilirsin. C# olabilir. Ama sana en çok faydası dokunacak olan, yaptığın programlardan ziyade, algoritma mantığını geliştirmen olacaktır.

hocam bu akis diyagramlari,semboller filan onemli mi gercekten? ezberliyelim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

quote:

Hep aynı muhabbet. Temel olarak, algoritma ile başlamalısın. Ön çalışma olarak anlaşılabilir bir dil seçebilirsin. C# olabilir. Ama sana en çok faydası dokunacak olan, yaptığın programlardan ziyade, algoritma mantığını geliştirmen olacaktır.

hocam bu akis diyagramlari,semboller filan onemli mi gercekten? ezberliyelim mi?

Yep. Cunku ortalama 100 satir, hatta ne 100'u 50 satir koddan sonra programin ne yaptigi okuyup anlamaya calismak zorlasiyor. Ayni sey yazan kisi icinde gecerli, mouse scrool bi yukari, bi assagi; surekli nerde kaldim, en son ne oldu diye bakmak zorunda kaliyorsun. Tabii kod buyukdukce bu durum daha da zorlasiyor. Projenin akis diyagramini olmadiginda surekli bu sekilde ugrasman gerekiyor ama cizilmisi oldu mu: karmasa minimum seviyeye iniyor.
    Ama asil amaci elbetteki bu saydiklarimdan cok, bir projeye baslarken nasil bir yol izlemen gerektigini en ince ayrintisina kadar gosteren bir harita elde etmektir.

@YusufAygun; Abicim 2 yil sonra Allah kismet ederse universite sinavlarina giriceksin. Abi tavsiyesi sen derslerine bak. Iyi bir universiteye gittin mi, zaten orda sana fazlasiyla ogretirler bu isi. Ha dersen ki genelde bos vaktim cok oluyor, ders harici zamanlari da degerlendirmek istiyorum. O zaman otur abicim ingilizceni ufaktan gelistirmeye bak. Matematigi sevmeye calis. Ufak tefek programlama deneyimi kazanmak istiyorsan git kitapcilardan bi tane C kitabi al, cok istersen yanina bi tane algoritma kitabi alirsin. Yavas yavas takilirsin, lise bitene kadar hizlanmaya calisma, bunlar ilerde sana olumsuz sekilde geri doner. Suan benim programciligim X dili uzerine olmali diyecek bir durumda degilsin, o ise daha bir kac yil var; C dilini bu yuzden onerdim, C temeli olan adam ilerde farkli bir yazilim diline gecmek istediginde kesinlikle zorlanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maybe Tomorrow -- 31 Mayıs 2013; 1:36:55 >

• Programcılığa Giriş için ilk olarak nasıl yazılacağını öğrenmen lazım :D "Programciliğa Giriş" ne lan. nereye girion sen
  • C++ la başla ama liseyi bitirene kadar bunu iyice hazmet. ALgoritma ve yazılım mantığını geliştir. Sonra gerisi gelir.
  • Tabi derslerini ihmal etme dedikleri gibi ve iyi bir üniversiteye girmeye çalış. Şimdilik sadece mantığını kavrasan yeter zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maybe Tomorrow

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

quote:

Yep. Cunku ortalama 100 satir, hatta ne 100'u 50 satir koddan sonra programin ne yaptigi okuyup anlamaya calismak zorlasiyor. Ayni sey yazan kisi icinde gecerli, mouse scrool bi yukari, bi assagi; surekli nerde kaldim, en son ne oldu diye bakmak zorunda kaliyorsun. Tabii kod buyukdukce bu durum daha da zorlasiyor. Projenin akis diyagramini olmadiginda surekli bu sekilde ugrasman gerekiyor ama cizilmisi oldu mu: karmasa minimum seviyeye iniyor.
    Ama asil amaci elbetteki bu saydiklarimdan cok, bir projeye baslarken nasil bir yol izlemen gerektigini en ince ayrintisina kadar gosteren bir harita elde etmektir.

@YusufAygun; Abicim 2 yil sonra Allah kismet ederse universite sinavlarina giriceksin. Abi tavsiyesi sen derslerine bak. Iyi bir universiteye gittin mi, zaten orda sana fazlasiyla ogretirler bu isi. Ha dersen ki genelde bos vaktim cok oluyor, ders harici zamanlari da degerlendirmek istiyorum. O zaman otur abicim ingilizceni ufaktan gelistirmeye bak. Matematigi sevmeye calis. Ufak tefek programlama deneyimi kazanmak istiyorsan git kitapcilardan bi tane C kitabi al, cok istersen yanina bi tane algoritma kitabi alirsin. Yavas yavas takilirsin, lise bitene kadar hizlanmaya calisma, bunlar ilerde sana olumsuz sekilde geri doner. Suan benim programciligim X dili uzerine olmali diyecek bir durumda degilsin, o ise daha bir kac yil var; C dilini bu yuzden onerdim, C temeli olan adam ilerde farkli bir yazilim diline gecmek istediginde kesinlikle zorlanmaz.

verdiğin bilgiler için çk teşekkürler abicim. Yazını okuduktan sonra 1 aylık ing kursuna kaydoldum

• Komiksin. Kendini geliştir...

• quote:

Orijinalden alıntı: YusufAygun

Selamlar abilerim, ablalarım. Ben lise 2.sınıf öğrencisiyim ve ileride yazılım uzmanı olmak istiyorum ve şimdiden başlarsam ileride daha iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Ama yazılım çok büyük bir saha. Sizden isteğim bana deneyimlerize dayanarak şimdiden nereden başlamam hakkında izleyeceğim yolu belirlemede bana yardımcı olmanız.

Saygılarımla...

Algoritmanı geliştirmelisin ilk olarak flow chart gibi ufak bi programla temeli kavrayıp c# form.application dan başlayabilirsin. okulda console.application görüyorum faydasını göremedim evde form application ögrendim seneye hazırlık olarak ufak kitaplar tedarik edebilirsin yararına olur.
  • C yada C++ öğren web ise PHP veya ASP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.