Şimdi Ara

Programcılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben programcılığa başlamak istiyorum ama matematiklen hiç anlamam birde kolay ve güzel olan programlama dili hangisidir ?

• matematik şart değil ,c sharp veya java gibi bir dil ile başlayabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsal

matematik şart değil ,c sharp veya java gibi bir dil ile başlayabilirsin .

teşekkürler java duydum ama c sharp duymadım detay verebilirmisin ?
  • m/ 5sdythcrf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 16:32:13 >
  • c#(c sharp) c++ ve java nın tüm iyi yönlerini alıp vede ordaki karşılaşılan zorlukların azaltılıp ortaya çıkarılan bir dildir. Bu cümlenden sonra benim hangi dilde kodlama yaptığımı anlamak pek zor olmasa gerek.
    Problem çözme yeteneğini geliştirmen lazım. Problem öçözme derken havuz problemi falan değil tabi kast ettiğim "Çözüm odaklılık" . Java ilk başta biraz ağar kaçabilir die düşünüyorum ama tabi kişiyle alakalı birşey.
  • Ne yapmak istediğinize karar vermeniz en doğrusu. C# ile windows uygulamaları yapabiliyorsunuz hem içerisinde kullandığınız dil daha anlaşılır ve akılda kalıcı, dolayısıyla daha kolay görülüyor.

Başta konsol uygulamaları(komut sisteminde çalışan programlar) yapılır genelde. C# %100 nesne yönelimli(object oriented) bir programlama dili olmasına rağmen yine de sıkıcı bulunan bu konsol uygulamalarını yapmanızda fayda var.

Eğer direkt program yazmak, daha doğrusu uygulama geliştirmek istiyorsanız Visual Basic gibi programları da kullanabilirsiniz.

Öncelikle ne yapmak istediğinizi belirleyin.

Bir de matematik konusu için, algoritma kelimesini araştırın.

Öğrenmek içinse benim önerim ortalama bir 50TL'yi gözden çıkarıp, piyasadan öğreneceğiniz dil ile ilgili bir kitap almanız olur, çalışırken geri dönüp bakması üzerine not alması vs. bence hala kitapları çok daha kullanışlı kılıyor.

Kolaylıklar dilerim

Ekleme: Ben Java ile başlamanızı önermiyorum. Öğrenmesi diğerlerine göre daha zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOwl -- 19 Kasım 2012; 21:32:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    12 yıl önce açıldı
    Unity kodlama öğrenemiyorum
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.