Şimdi Ara

PROJECT REALITY- BF 2 YILIN MODU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
13.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizlere Battlefield 2 üzerine yapılmış bir moddan bahsetmek istiyorum.
    "Project Reality" isiminden de anlaşıldığı gibi tamamen gerçekçilik üzerine kurulu bir mod.Öncelikle , bu modun amaçladığı hedef "takım oyunu".Bunu sağlayacak her özellik oyuna fevkalade bir şekilde eklenmiş.Oyunda geliştirilmiş fizik motoru ve grafikler gibi köklü değişikler de bulunmakta.Öyle küçük bir mod değil anlayacağınız
    Modda yeterince sunucu ve oyuncu mevcut.Bu büyük modu indirmek için webistelerindeki Files sekmesine girebilir ve ikiye ayrılmış olan (Ana dosya ve haritalar olarak) modu indirebilirsiniz.
    Boyut : 2GB Link :http://www.realitymod.com Kurulum için önce 1.41 patchini kurmanız gerekiyor.
    Ama kurulumu şimdilik bir yana bırakalım ve moddan bahsedelim.

Modla gelen bir kaç yenilik;
    -Yeni ses efektleri (patlamalar,araçlar,silah sesleri..)
    -Yeni ve geliştirilmiş sınıflar (pilot ,anti-tank ,militia..)
    -Yeni silahlar (G3 , M14 , M16A4 ...)
    -Yeni araçlar (Warrior IFV ,A10 Warthog , Landrover ...)
    -22 Yeni harita (BF2 de önceden varolan haritaların gece versiyonlarını saymazsak)
    -Gerçekçi ateş sistemi (mermi hızı , merminin rüzgara göre sapması...)
    -Gerçekçi zarar sistemi (silahlara göre gerçekçi ve güçlendirilmiş zarar)
    -Kan ve kanama (artık kanamadan ölebiliyoruz)
    -Gece haritaları ve gece görüşü gözlükleri
    -Daha uzun spawn zamanı (oyuna daha heyecan ve takım oyunu katmak)
    -Extraction Modu (yeni taşıma modu.alınılacak ve çıkartma yapılacak yerleri işaretlemek)
    -Advance And Secure Modu (İlerle ve Temizle modu)
    -Shotgun için Slug ve Buckshot mermileri
    -APC ve Tanklar için iki kat zoom özelliği
    -Gerçekçiliği bozan göstergeler silindi (can göstergesi vs)
    -Ölüm göstergesi silindi (öldürdüğünüzde yazı belirmiyor)
    -Yeni ordular (İngilizler,direnişçiler)
    -Squad'ına göre Kit alma sistemi (oyuncu sayısına göre sınırlı, seçilemeyen özel paketler.Heavy anti-tank , sniper , ağır makineli..)
    -Commanderın yapabildiği binalar (command post,bunker,firebase,anti-air,kumtorbası duvarı,dikenli tel)
    -Commanderın yeni özellikleri (landing zone deployment, close air support request....)
    -Ve buraya yazılamayacak daha bir çok şey...

Oyunun her anında mikrofon kullanmak zorunda kalıyorsunuz.Bana kalırsa mikrofonsuz bu oyunun zevkini tadamayacaksınız.Adam gibi bir servera girdiğinizde zaten takım oyununu hissetmemeniz elden bile değil.Squadlar içi yardımlaşma çok önemli ve oyuna ayrı bir zevk katıyor.Hayatta kalmak için ve kazanmak için mutlaka iletişim içinde ve yardım halinde olmalısınız.Classların hepsine çeşitli avantaj ve dezavantajlar eklenmiş böylece tek başınıza bir şey yapmanıza oyun imkan tanımıyor.

Minimap kaldırıldığından dolayı haritaya basarak haritaya bakabiliyorsunuz.Haritalar yeterince büyütülüp "devasa" halini almışlar.Bu yüzden her an düşman ile çatışmada olamıyorsunuz ve herkes akıllıca hareket etmek zorunda olduğundan dolayı düşmanları görmek de zorlaşıyor.Bunun için yeni pusula sistemi ile düşmanların yerini takım arkadaşlarınıza söyleyebiliyorsunuz.Dürbünle düşmanları spotlayabiliyorsunuz fakat düşmanın yeri tam olarak belli olmuyor bu yüzden mikrofondan yerini söylemek zorunda kalıyorsunuz.Keskin nişancı ve anti-tank birimleri için çok önemli bir özellik.

Artık binalar üzerinize yıkılabiliyor!(tabiiki bazı ana binalar için bu özellik söz konusu değil)Bu yüzden artık daha dikkatli olmanız lazım.Bir piyade birliği olarak hareket ederken karşınıza çıkacak bir tank veya helikopter sizin kaçacak delik aramanızı sağlayacaktır.Bu yüzden kaçacağınız yeri doğru seçmeniz gerekiyor.Saklandığınız siper göründüğü kadar güvenli olmayabilir.
     PROJECT REALITY- BF 2 YILIN MODU PROJECT REALITY- BF 2 YILIN MODU PROJECT REALITY- BF 2 YILIN MODU

Araçlar bu modda aşırı derecede önem taşıyorlar.Araçlar herkesin atlayıp kullanabildiği her an spawn olan araç niteliğinden çıkmış daha güçlü , daha önemli , daha uzun sürede spawn olan ve herkesin kullanamadığı gerçek savaş araçları halini almışlar.Örneğin Tank gibi araçları kullanmak için Crewman olmanız gerekiyor.Bir tankı gunner olmadan da süremiyorsunuz.Ancak cipleri herkes kullanabiliyor.
    Artık taşıyıcılık yaparak puan kazanabiliyorsunuz.Bir grup askeri helikopterle cepheye taşımakla puan kazanıyorsunuz böylece oyundaki her rolü üstlenebiliyorsunuz ve bu kazanmanız için gerekli.

Commanderın verdiği göreve göre kamyonla özel binalar inşa edebiliyoruz.Patlayan köprü , bunker gibi stratejik yapıları tamir edebiliyoruz.

Medicler oyun için aşırı önemli bir hal alıyorlar.Ayrıca her ordunun kendine has birlikleri ve özellikleri olduğundan haritalarda yapılan taktikler ordulara göre değişiklik gösteriyor.

Vurulduğunuzda ekran bulanmaya başlıyor ve öksürmeye başlıyorsunuz.Zamanında sağlık yardımı gelmezse bir süre sonra yere yığılıp kalıyorsunuz ve bir daha doğmak için beklemeye başlıyorsunuz..

http://www.youtube.com/watch?v=h5khGsSi-lk TANITIM VİDEOSU
    http://www.youtube.com/watch?v=3Zyk23QRSgw TANITIM VİDEOSU

http://www.youtube.com/watch?v=Iv99q75O_f0 Uçuş anlatımı

0.7 ile gelen bazı yeniliklerin tanıtımları:
    http://www.youtube.com/watch?v=XW5U8QL_23k İşaretleme anlatımı
    http://www.youtube.com/watch?v=ZpMa9SYkShY Yeni hava Saldırısı tanıtımı

Oyunla ilgili herşeyi burada bulabilirsiniz :
    http://guide.realitymod.com/

PROJECT REALITY KURULUM

Öncelikle orjinal Battlefield 2 oyunumuzun bilgisayarımızda kurulu olması gerekiyor. (ne yazıkki )

Sonrasında
    http://www.ea.com/official/battlefield/battlefield2/us/downloads.jsp?ncc=1
    linkinden Battlefield 2 v1.41 Patchini indiriyoruz ve kuruyoruz.Bu patchi kurmak biraz uzun sürüyor ama sabırlı olun

http://www.realitymod.com/filelinks.html Linkinden Client (CORE) ve Client (LEVELS) ın altında istediğimiz siteden (ister torrent) download yapıyoruz.Fakat Core'u da Level'ı da indirmeniz gerekiyor.

İndirdikten sonra öncelikle Core'u ardından Levels'ı kuruyoruz.

Bilgisayarı baştan başlatarak oyuna giriyoruz ve zevkini çıkarıyoruz

Project reality serverlarını server lsitesinde bulmak çok zor olacağından oyun içerisinde İnternet Filters 'dan SAME VERSIONS ONLY ve SAME MOD u işaretlemenizi öneririm.

**Oyuna girdiğinizde "You have been kicked via PunkBuster (for n minutes)... MD5Tool Mismatch: [filename]" diye bir mesaj alıyorsanız PR dosyalarınızda server ile farklı olan birşeyler var demektir.Bir şeyi değiştirmiş olabilirsiniz.Bu problemi project reality i silip yeniden yükleyip üzerine patchi kurarak çözebilirsiniz.Bu çalışmazsa BF 2 yi toptan silip yeniden yükleyin.

***Ama PUnkbuster ile ilgili herhangi bir sorun aldığınızda öncelikli olarakhttp://www.evenbalance.com/ 'a girerek Punkbuster ınızı updatelemeyi deneyin.Büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.

Eğer İngilizceniz varsa herşeyihttp://guide.realitymod.com buradan öğrenebilirsiniz.

--NoT-- Bu yazı tamamen bana aittir.Hiçbir yerden alıntı yoktur.Sadece çeşitli yabancı sitelerden tarafımca çeviri yapılmıştır.Umarım beğenirsiniz de Project Reality 'de daha fazla Türk görmeye başlarız..

Sağlıcakla Kalın

•  PROJECT REALITY- BF 2 YILIN MODU

•  PROJECT REALITY- BF 2 YILIN MODU

• Bunlar da kendi çektiklerim ;

• Tam olarak sevdiğim oyun tarzını yakalamış bir mod her zaman oyunlarda her türlü rolü alabildiğim bir oyun arıyordum sanırım buldum şu anda indiriyorum..Ama bir sorum var bunker ve firebase ler ne işe yarıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASN-DEATH6

Tam olarak sevdiğim oyun tarzını yakalamış bir mod her zaman oyunlarda her türlü rolü alabildiğim bir oyun arıyordum sanırım buldum şu anda indiriyorum..Ama bir sorum var bunker ve firebase ler ne işe yarıyor?

Öncelikle commanderlar stratejik noktalara istedikleri gibi bunker , firebase , command post , anti-air , sandbag wall , razorwire yerleştirebiliyorlar.takımın puanından azalıyor bu binaları yaptıkça. Bunker lar spawn noktası olarak iş gördükleri gibi , limitli kitleri alabiliyorsunuz.Mermi alabiliyorsunuz.Ayrıca jip aracı çıkarıyorlar.Kapalı bir bina olduğu için içine girip savunma da yapabiliyoruz tabii

Firebaseler ise daha çok saldırı amaçlı olan özellikleri bunkera benzeyen noktalar.Aynı şekilde mermi doldurup spawn olabiliyoruz.

Bir de resimleri koyayım tam olsun

Bunker

Firebase

• tam da bf2 yi silmiştim.hemen indiriyorum tekrar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler indiriyorum
  • bu modda güzel ama nations at war 5.0 modu daha güzel gelmişti bana
    hele o taktik nükleer silah atma keyfi başka
    ha bide denizaltı kullanmak da güzel
    ha bide f-22 kullanmakta güzel
    ha bide javelin ile tank temizlemekte güzel
    neyse daha fazla uzatmayım
    gerçekten güzel bi mod tavsiye ederim

battlefield 2 ye yapılan her mod güzel bununla takılı kalmayın diğerlerinide deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavroatesh -- 10 Ocak 2008; 22:30:11 >
  • inanın modların hepsi berbat kaliteyi düşürmüş en iyisi kendisi hehe ben Battlefield 2 yi Battlefield 2 olarak oynarım ve en iyiyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pro-Gamer

inanın modların hepsi berbat kaliteyi düşürmüş en iyisi kendisi hehe ben Battlefield 2 yi Battlefield 2 olarak oynarım ve en iyiyim...

Katılmıyorum. Aslen benimde modlarla aram pek iyi değildi ama Battlefield 2 içinde çok eksiği bulunan bir oyun.Bunun gibi modlar kaliteyi düşürmekten çok arttırıyor buna emin olabilirsin.Aralarında en başarılı bulduğum ise Project Reality.Hiç kuşkusuz takım oyununu sağlayan bir mod.Haritalar kilometrelerce büyütülmüş ve takım oyunu yapmadan hareket edemiyorsun bunun için de takım arkadaşlarınla tamamen iletişim içinde olman lazım.Bana göre oyuna böyle birşey eklenilmesi oyunun kalitesini arttırır.Fakat oyunda çok az Türk var.Türklerin arası modlarla iyi değil.Bu yüzden İngilizce bilmek gerekiyor.Bu moda bir mod gibi bakmayın derim.Gerçekten oyunu yenilemişler , bir kez deneyin sonra BF 2 yi oynayamayacaksınız.

Sonuç olarak sana kalmış bir şey ama denemeden geçme derim.Gerçekten denemeye değer , normal bir mod değil

• Nations at War moduna baktımda takım oyunu varmıydı mod indi ve çok güzel çok mikrofon kullanılıyor çok hoşuma gitti.Çokta gerçekci olmuş araçlara kapıdan binme pilot olup hava birimlerine girmek yada hızlı ilerleyen araçtan çıkınca ölmek bu modu sevdim
  • Birde Nations at War yılın modları sıralamasına bile girememiş beğenilmeyen bir moda benziyor
  • abi bunda süper cobra yokmu yawf apache nin taramalı silahının kamerası çok gerçekçi yaaa çok beyendim :D :D
  • baska oyun indiriorum ama sonra ki oyun yani mod bu :D
  • single player oynanabiliyormu bu mod???
  • ee oyun zaten 2.1 gb keşke internet hızlı olsaydı indirirdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: haşmetdesouza

ee oyun zaten 2.1 gb keşke internet hızlı olsaydı indirirdim

ayrıca Battlefield2 oyunundan daha büyük boyutlu
    battlefield 2nin 1.9 yada 1.5 gb olması lazım
  • Bu modda büyük haritalarda bot larla oynanıyormu vede oyun satan yerlerde bulabilimiyiz ? Boyutu baya büyükmüş çünkü kota malum
  • Merhaba Arkadaşlar Oyun Singleplayer Oynanıyorwww.realitymod.com sitesinden forumdaki sp bölümünden edinebilirsiniz video oyun satan yerlerde bulmanız mümkün değildir türkiyede modlar çok ünlü olmadıklarından bulma ihtimaliniz yok kotalı olsanız bile kotasız olan bir arkadaşınızdan edinebilirsiniz Battlefield 2 den büyük olması içeriğinin geniş olduğunu gösteriyor oyun çok güzel yaklaşık 1.5yıldır oynuyorum takım oyunu ve o heyecan ve adrenalini veren başka bir oyun yok arkadaşlar.Süper Cobra var Kashan Desert 32 kişilik haritasında bulunuyor çok iyi bir helikopter :) Xfireım=Loladino bana ordan ulaşabilirsiniz daha fazla sorunuz varsa iletin :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.