Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.735
Cevap
26
Favori
525.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • boyanin rengi beyaz olsa bile perdeden alacaginiz performansi alamazsiniz. imkaniniz varsa kaliteli perde alin. piyasada ucuz perdeler var. bunlardan almamaya dikkat edin
  • Selam bilgeolgun,
    Wii oynamak için bi projeksiyon almayı düşünyorum. Wii'yi şu an evdeki plazmaya komponent kablosuyla bağlıyorum. Zaten Wii Komponent kablo ile maksimum 480p görüntü veriyor.

Bütçe biraz kısıtlı bana önerebileceğin bi projeksiyon var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plekumat Ali -- 10 Eylül 2007; 10:34:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

boyanin rengi beyaz olsa bile perdeden alacaginiz performansi alamazsiniz. imkaniniz varsa kaliteli perde alin. piyasada ucuz perdeler var. bunlardan almamaya dikkat edin

liteout perdeler nasıldır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: safedanger

Selam bilgeolgun,
    Wii oynamak için bi projeksiyon almayı düşünyorum. Wii'yi şu an evdeki plazmaya komponent kablosuyla bağlıyorum. Zaten Wii Komponent kablo ile maksimum 480p görüntü veriyor.

Bütçe biraz kısıtlı bana önerebileceğin bi projeksiyon var mı?

Wii cok detayli incelemedim. 480p cozunurlukteyse eger 800x600 cozunurlukte herhangi bir makina olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teotihuacan

quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

boyanin rengi beyaz olsa bile perdeden alacaginiz performansi alamazsiniz. imkaniniz varsa kaliteli perde alin. piyasada ucuz perdeler var. bunlardan almamaya dikkat edin

liteout perdeler nasıldır?

Bu perde en kalitelilerden birisi. Tavsiye ederim..
  • merhaba,
    Önümüzdeki günlerde bir projeksiyon almayi düsünüyorum. Bir süredir Almanyada yasiyorum. O yüzden baktigim model türkiyede olmayabilir. Hic arastirmadim. Amacim projektörle dvd izlemek. tv izlemek gibi bir düsüncem pek yok. Genelde de aksamlari izleyecegimi düsünüyorum. Internetten home theater projektörlere bakiyorum. bütcem ise 1000 euro civari. Internetten biraz aradigimda su modeli buldum: Sanyo PLV-Z5. Bu model hakkindaki görüslerinizi merak ettim.
    Ayrica kafama takilan bir soru var. Bu tarz herhangi bir projektörü görmüslügüm yok su ana kadar. Bir projektörün ne kadar kaliteli görüntü verip veremeyeceginden emin degilim. Bir arkadasimin söyle bir iddiasi var: "senin yerinde olsam biraz daha para koyup plasma ya da lcd tv lere bakarim. Insanlar hep TV aliyorsa herkes projektör almiyorsa bir nedeni vardir diyor." diyor. Kisaca iyi bir projektörün büyük boy plasma tvlerden farklarini da yazarsaniz biraz sevinirim. Tesekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: herrman

merhaba,
    Önümüzdeki günlerde bir projeksiyon almayi düsünüyorum. Bir süredir Almanyada yasiyorum. O yüzden baktigim model türkiyede olmayabilir. Hic arastirmadim. Amacim projektörle dvd izlemek. tv izlemek gibi bir düsüncem pek yok. Genelde de aksamlari izleyecegimi düsünüyorum. Internetten home theater projektörlere bakiyorum. bütcem ise 1000 euro civari. Internetten biraz aradigimda su modeli buldum: Sanyo PLV-Z5. Bu model hakkindaki görüslerinizi merak ettim.
    Ayrica kafama takilan bir soru var. Bu tarz herhangi bir projektörü görmüslügüm yok su ana kadar. Bir projektörün ne kadar kaliteli görüntü verip veremeyeceginden emin degilim. Bir arkadasimin söyle bir iddiasi var: "senin yerinde olsam biraz daha para koyup plasma ya da lcd tv lere bakarim. Insanlar hep TV aliyorsa herkes projektör almiyorsa bir nedeni vardir diyor." diyor. Kisaca iyi bir projektörün büyük boy plasma tvlerden farklarini da yazarsaniz biraz sevinirim. Tesekkürler.

Bulduğun model çok iyi bir model. Tavsiye ederim. (Üstelik buradakilerden epey ucuz...) Çift HDMI giriş bildiğim kadarıyla. Ben görüntüsünü çok beğenmiştim.

Neden projeksiyon sorusunun cevabı çok basit. Projeksiyon = Sinema
    50" plasma alacağıma, 150" projeksiyon alırım daha iyi.

• @herrman
    Model gerçekten iyi bir model. Çift hdmi girişin bulunduğu ender modellerden. Bu modelin kalitesinde bir başka önerim Panasonic PT-AX100 olacaktır.
    Ve mükemmel bir görüntü alırsın.
    Televizyonla projeksiyonun mantığını ayırmak lazım. Projeksiyonu her zaman değil. Özel durumlarda (film, maç vb.) kullanmak çok daha mantıklı olacaktır.
    Yoksa tv gibi günde ortalama 6-8 saat kullanıldığında lamba ücretleri cebinizi yakabilir.
  • quote:

merhaba,

Sayin herrman;
    Secmis oldugunuz model kendi kategorisinin en iyilerinden. Hatta bunun bir alt modeli Z4 un avrupada satis rekorlari kirdigini degisik forumlarda okumustum. Makinayi Sony VPL-HS60 ile yanyana calistirip gorme imkanim olmustu. Performansiyla HS60 silmisti. Kesinlikle dogru secim yapmissiniz. Fakat cihazi Turkiyede kullanacaksaniz garanti konusunda sorun yasayabilirsiniz. turkiyedeki fiyatlari da 1150 Eurolardan basliyor. aslinda cok fazla fark yok.

• Ürün hakkindaki yorumlariniz icin tesekkür ederim. Ürünü Almanyada alip yine Almanyada kullanacagim icin garanti fazla sorun olmaz heralde. Biraz daha arastirinca insanlarin rakibi panasonic PT AX100 ile bunun arasinda tercih yaptigini ögrendim. Farklari da ansi lümen farki yani denilene göre ortam isigindan etkilenme seviyeleri. Genelde gece izleyecegim icin bunu basta dert etmedim fakat gündüzleri perdeleri kapattigimda los isikli bir ortamda (zaten almanyada hava genelde kapali) aralarindaki fark cok mu fazla olur. Yani Sanyo izlenmeyecek kadar kötü mü olur. Sadece 0 isikta mi istedigim performasi elde edebilirim. Bunu merak ediyorum simdi de..
  • quote:

Neden projeksiyon sorusunun cevabı çok basit. Projeksiyon = Sinema
    50" plasma alacağıma, 150" projeksiyon alırım daha iyi.

• PS3 ile PTAX100 muhteşem ikili oluyorlar. DVD filmler 720p ye upgrade edilmeye çalışılıyor ve gerçek sinemalar rahatsız yerler oluveriyorlar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

PS3 ile PTAX100 muhteşem ikili oluyorlar. DVD filmler 720p ye upgrade edilmeye çalışılıyor ve gerçek sinemalar rahatsız yerler oluveriyorlar....

+1 PTAX100 muhteşem cihaz.
  • projeksiyonu duvara yansıtmak bir süre sonra ortamında karanlık olması nedenı ıle ışık yansımasından dolayı gozlere rahatsızlık veriyor. sinema perdesi kullanmak en güzel çözüm. kendi görüşüm ev sinemasının tadı karanlık ortamda perdeye yansıtılan görüntüdedir. bundan dolayı ansilümeninin yüksek olmasına okadarda onem vermemek gerekir kontrastaın yuksek olmasına onem vermek daha iyi olu diye düşünüyorum. bence 720p çözünürlükteki filmlerin yaygınlaşması ve her kesime hitap edebilecek ucretlere düşmesi içinse daha çok erken. burda bahsi gecen projeksiyonlarla karşılaştırılması sözkonusu bile degil ama epson tw20 modeli bile ev sineması için mukemmel çözüm bende son olarak projeksiyon=sinema ve lcd ile plazma=televizyon yazıyorum.

• arkadaşım haftaya toshibanın xd 2000 modelini almayı düşünüyorum acaba doğru bir kararmı evde sadece dvd izlemek amacıyla almayı düşünüyorum .. sence iyi bir cihazmı ne düşünüyorsun teşekkür ederim...[:) ]
  • quote:

Orjinalden alıntı: 26xman

arkadaşım haftaya toshibanın xd 2000 modelini almayı düşünüyorum acaba doğru bir kararmı evde sadece dvd izlemek amacıyla almayı düşünüyorum .. sence iyi bir cihazmı ne düşünüyorsun teşekkür ederim...[:) ]

Sectiginiz makinanin kontrasti dusuk oldugu icin karanlik sahneler parlak kalacak. Bundan rahatsiz olmam zamanla alisirim diyorsaniz kullanabilirsiniz. Tabi bunun yaninda fiyat da onemli. Kac paraya alacaksiniz?
  • 1270 ytl ankara vatan bilgisayardan alacağım... yani sence iyi olurmu başka marka önerirmisin..sağolasın
  • projeksiyon güzel. ancak lamba ömrü konusunu da düşünmen gerekir. toshiba xd2000 model cihaz 2000 saat lamba ömrüne sahip. yeni lamba fiyatı
    Fiyatı : 374,00 EURO + KDV
    KDV Dahil : 776,72 YTL
    TL Fiyatı : 776.723.200 TL

quote:

1270 ytl ankara vatan bilgisayardan alacağım... yani sence iyi olurmu başka marka önerirmisin..sağolasın

• peki arkadaşlar sizce dediğim şartlarda yani evde sadece dvd izlemek amacıyla en iyi benim için sizce hangisi olur .. bütçe max. 1200-1300 ilginizden dolayı teşekkür ederim
  • size 6000 saat lamba ömrü olan ve yeni lamba fiyatı 55 ytl olan home theater projeksiyonlarımızı önerebilirim.www.projeksiyoncum.com www.teknosarayim.com

quote:

peki arkadaşlar sizce dediğim şartlarda yani evde sadece dvd izlemek amacıyla en iyi benim için sizce hangisi olur .. bütçe max. 1200-1300 ilginizden dolayı teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narec -- 16 Eylül 2007; 18:26:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.