Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.735
Cevap
26
Favori
524.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kaliteli perdeleri nerden ve kaça alabiliriz?
  • Googla Medium ve Avitec diye arattirinca cikiyor.
  • Sizce hitachi pjtx 200, mü sanyo plv z5, mi yoksa panasonix pt-ax100 modelimi tercih edilebilir aralarından sanyo 2 hdmı ve 2 component ile ön plana çıkarken panasonic ansi lümen ile daha mantıklı hitachi ise pjtx serisi ile güven kazanmış bi marka bunlardan birini yurt dışından getirticem çünkü yarı fiyatına geliyo ve garantisi olmamasına değeceğini düşünüyorum bu fiyat farkının.
    Bu makineler çok narin cihazlarmıdır zarar görürlermi?
    iyi günler ve yardımlar için teşekkürler

bu arada bu topicte daha rahat görüleceğini düşündüğüm için satışta olan tw-20 cihazımın linkinide veriyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_18562174/tm.htm

• tozlanmaması önemli .
  • hanjin kardeş ben ptax100 kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ediyorum... 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum... olmaz ya, herhangi bir bozukluk olsa bile tekofaks var
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

Sizce hitachi pjtx 200, mü sanyo plv z5, mi yoksa panasonix pt-ax100 modelimi tercih edilebilir aralarından sanyo 2 hdmı ve 2 component ile ön plana çıkarken panasonic ansi lümen ile daha mantıklı hitachi ise pjtx serisi ile güven kazanmış bi marka bunlardan birini yurt dışından getirticem çünkü yarı fiyatına geliyo ve garantisi olmamasına değeceğini düşünüyorum bu fiyat farkının.
    Bu makineler çok narin cihazlarmıdır zarar görürlermi?
    iyi günler ve yardımlar için teşekkürler

bu arada bu topicte daha rahat görüleceğini düşündüğüm için satışta olan tw-20 cihazımın linkinide veriyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_18562174/tm.htm

Aslinda o 3 modelin arasina VPL-AW15 i de eklemelisiniz. Bu cihaz ile digerlerini karsilastirdiginizda parlaklik olarak bir miktar zayif kalabilir. Ote yandan komponent ve s-video ile kullanildiginda digerlerinde oldugu gibi kesinlikle en kucuk bir titreme olmuyor. Aslinda buna cok sasirdim. Cunku AW serisinden onceki HS serisi Sony nin son derece basarisiz bir serisi idi. AX100 modeli ise detaylarda digerlerinden daha ustun bir performansa sahip. Parlakligi yuksek oldugu icin renk ayarlarini daha rahat ayarlayabiliyorsunuz. PLV-Z5 modeli ise renkleriyle ve sizinde belirttiginiz gibi giris terminalleriyle dikkat cekiyor. PJ-TX200 modelinin tasarimi cok hos ve fiyat olarak digerlerinden daha avantajli. AX100 den sonra en parlak model de bu.

• tabiki sizden şunu al demenizi beklemiyorum bu yanlış bi yaklaşım olur belki ben birini beğenecekken siz diğerinin görüntüsüne güzel diyeceksiniz fakat hiç birinin görüntüsünü bilmiyorum bu yüzden imzanızdaki deneyiminizden faydalanmak istiyorum
    ben dvd izlemek(genelde dvd de pek bi fark oluşacağını zannetmiyorum),
    xbox360 veya ps3 bağlamak (asıl sorun burda lcd tv gibi görüntü vermek için parlaklık önemli gibi geliyo bu yüzden panasonic 2000 ansi ile öne çıkıyo zaten hepsinin çözünürlüğü aynı)

yani hızlı görüntülerde detay atlamıcak oyunlarda lcd tvye en yakın görüntüyü verecek cihaz sizce hangisi olabilir.
    iyi günler kolay gelsin(nitekim zor sorular)

• üstadlar

Elinize sağlık bilgilendirici yazılar yazmışsınız. Fakat dikkatimi çeken bir şey var.Bu forumda ya hiç kimse epson almadı , yada epson kötü bir marka. Epsonun TW 700 modeli 1/10000 kontrası ile dikkat çeken fiyatıda son günlerde düşmüş galiba. Yok mu epson kullanıcı aramızda (eskiden bu ürünü şiddetle tavsiye eden bir üstatla tanışmıştım.)
  • epson tw700 forumdan bir arkadaş tarafından uzun süre incelendikten sonra alındı ve çok güzel izlenimler bıraktı. Gerçekten de yabancı forumlarda bu cihaz hakkında bir olumsuzluktan bahsedilmedi, tersine övgüler diziliyor... Ancak tüm forumların ortak şampiyonu ptax100... (flicker sorununa rağmen)
  • epsonın ev sıneması gırıs modellerınden tw20 kullanıcısıyım 1 yıldır kullanıyorum en kucuk bır problemle sorunla karsılasmadım. renkeler parlaklık sınema modu harıka tek eksıgı kontrastı dusuk. macları fılmlerı ızlemek cok guzel. tw700u tw20yı alırken ınceleme kurcalama fırsatım oldu hayran kaldım ama fıyatı alamayacagım kadar yuksektı. tw700 ıcın tabırı caızse tımsah mısalı kenarda sesımı cıkarmadan kampanya yapılmasını beklıyorum. heran nette takıbım altında.
  • aslına bakarsanız bluray filmler için 50-60 ytl ödemek bana ağır geliyor, nitekim 1,5 yıldan beri ps3 ve hd görüntü birimlerine sahip olmama rağmen sadece 1 adet bluray film aldım, bunu 2 kere takas ettim. Tamam bluray çok muhteşem oluyor ama orijinal bir dvd de, ps3 te işlendikten sonra rahatsız etmeyecek bir görüntü verebiliyor. O yüzden dvd seyretmek için bence tw20 bile çok iyi...
    Ancak şu çok önemli ki;
    Gerçek sinema hissini 50" değil 60" bile olsa; ne plazma ne lcd tvler min 106" hd projeksiyonlar kadar veremiyor, hatta bence, yanına bile yaklaşamıyor... Sinema sinemada izlenir diyenler haklı, evinizi sinema yapmanın tek yolu projektörler...

• benimde bi kaç sorum olacak LCD olanlarda neden Kontras düşük oluyo?

film izlemek için ve gün ışığında kullanmak için LCD olanlar iyi deniliyo bu doğrumudur acaba?

ve benim çıkardığım sonuç Kontras, lümel, çözünürlük üçgeninde iş bitiyo dimi?

kardeşime 1024x768 çözünürlük en az 2000 Ansi ,2000:1 Kontras olan bi model al diyiyorum ama
    gün ışıgı ve karanlık sahneler için çözünürlüğü sabit tutmak kaydı ile hangisini artırmalıyız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: upsmeh

benimde bi kaç sorum olacak LCD olanlarda neden Kontras düşük oluyo?

film izlemek için ve gün ışığında kullanmak için LCD olanlar iyi deniliyo bu doğrumudur acaba?

ve benim çıkardığım sonuç Kontras, lümel, çözünürlük üçgeninde iş bitiyo dimi?

kardeşime 1024x768 çözünürlük en az 2000 Ansi ,2000:1 Kontras olan bi model al diyiyorum ama
    gün ışıgı ve karanlık sahneler için çözünürlüğü sabit tutmak kaydı ile hangisini artırmalıyız?

eğer film,dizi vede tv izlemek amacıyla kullanacaksan tabiki kontrastı arttırman gerekli.sonuçta ışık gücü ne kadar yüksek olursa olsun karanlıkta alacağın seyir zevkini aydınlık ortamda alamazsın.onun için tavsiyem karanlık bir ortamda kontrastın yüksek olmasıdır.ışık gücü 2000'de fazla olur aslında.daha düşük bişeler düşünebilirsin(karanlık ortamda izleyeceğini varsyıyorum)

• yani herşey üst seviye olsa harika olacak.

peki sony nin tüm modelleri LCD ve ansiler diğer pro larda gördüğümüz değerlerde iken kons düşük değerde olmasının mantığı ne yüksek olsun diyosunuz ama düşük LCD olduğunda mı?
  • Arkadaşlar evde dvd izlemek için linkteki ürün yeterli midir... Hem fiyat hem de performans bakımından değerlendirir misiniz... Tşk ler...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=15530&productid=ofisnecvt49#tablnk
  • tavsiyem dvd formatında bi ürün almandır evde sinema istiyosan zaten home cinema diye arat en uygun modelse (fiyat performans) benım şu an kullandığım tw20 iddialı bi ürün
  • Arkadaşlar Benq mp510 kullanıyorum ve çok da memnunum.Sizlere sorum şu, bu cihazla birlikte verilen cd'yi hiç kullanmadım.Ne işe yarıya bu cd deki zımbırtılar?
  • ACER PH530 modelini giris seviyesi Home Cinema larda en iyisi diyebilirim. HDMI ve Komponent girislerinin olmasi 1280x720 direkt cozunurlugu olmasi cok buyuk avantaj..
  • merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üyeyim.
    öncelikle bu kadar uğraşıp da yorumlara ve sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    benim şöyle bir sorum olacak, ben projeksiyon aleti alacağım bu bir hafta içerisinde.
    Fakat öğrenci olduğum için bütcem biraz kısıtlı. Alabileceğim max. fiyat 1000 ytl civarı + 100 de oalbilir belki
    Şimdi esas sorularıma gelirsem
    1) acaba 1000 ytl lik bi projeksiyon iyi tat vermez ve aldığım zaman kullanmadan bir köşede bırakır mıyım? yoksa 1000 ytl ye de güzel bir dvd film izleyebileceğim bi projeksiyon alabilir miyim?
    2) 1000 ytl civarında olan hangi projeksiyonu önerirsiniz?

cevap verirseniz çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beratonur

merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üyeyim.
    öncelikle bu kadar uğraşıp da yorumlara ve sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    benim şöyle bir sorum olacak, ben projeksiyon aleti alacağım bu bir hafta içerisinde.
    Fakat öğrenci olduğum için bütcem biraz kısıtlı. Alabileceğim max. fiyat 1000 ytl civarı + 100 de oalbilir belki
    Şimdi esas sorularıma gelirsem
    1) acaba 1000 ytl lik bi projeksiyon iyi tat vermez ve aldığım zaman kullanmadan bir köşede bırakır mıyım? yoksa 1000 ytl ye de güzel bir dvd film izleyebileceğim bi projeksiyon alabilir miyim?
    2) 1000 ytl civarında olan hangi projeksiyonu önerirsiniz?

cevap verirseniz çok teşekkür ederim.

Ben de aynı hevesle yola çıkmıştım.
    850 ytl civarı bütçem vardı ve bu bütçede tercihler sınırlı. Acer-Epson-Benq-Nec...Bu dört markanın 800-850 ytl arası modellerini teker teker inceleyip benq mp510'da karar kıldım.Sebeplerine gelince;

1-1500 lümen yeterli bir ışık gücü sağlıyor.
    2-diğer markaların yedek lamba fiyatları 650 ytl'den aşağı değilken benq yedek lambası 390 ytl.
    3-2000:1 igi oldukça yüksek bir kontrast oranına sahip (bunlardan epson 400:1, nec ise 600:1 oranına sahipti)
    4-ürünü evde kullanacağım için gürültü seviyesi az olmalıydı ve sınıfının en düşük gürültü seviyesi bu cihazda.'22db)
    5-duvar rengi modaları sayesinde kara tahtada bile sunum yapabilirsini.ayrıca bir perde gerektirmiyor yani.
    6-hd uyumlu.

izlediğim dvd'lerin tadına varamıyorum.kesinlikle tavsiye ederim : )

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.