Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.735
Cevap
26
Favori
524.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • up
  • arkadaşlar
    hangi modeli tavsiye edersiniz
    Sony AWL 15
    sanyo z5
    Epson tw 550
    hitachi -ptj 200
  • arkadaşlar PS3'e projeksiyon bağlayabilir miyiz sesi nasıl alırız.
  • Ps3 'e projeksiyon bağlanır.

1- HDMI yoluyla görüntü alınır . Ses alınamaz. Sesi Optik kablo veya RCA(kırmızı-beyaz) kabloyla bir amfiye aktarırsın.Ama projektöründe en iyi görüntüyü alırsın tabi HDMI girişi varsa.

2-HDMI yoksa Sarı Video - in girişine PS3 ün multi-out çıkışından bağlarsın yüksek çözünürlük alamazsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: onurlion

arkadaşlar PS3'e projeksiyon bağlayabilir miyiz sesi nasıl alırız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_sencan

pekiii diyelimki aldık bi projeksiyon örneğin sony vpl aw15 modelini aldık.5 yıl kullandık bu cihazı.bu 5 yıl sonunda yedek lamba bulma konusunda sıkıntı yaşarmıyız.
    veya cihazla birlikte birde yedek lamba alsak bi 5 yıl sonra kullanımda bi problem yaşarmıyız ???

saygılarımla...

yokmu bilgisi olan arkadaşlar???
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_sencan

pekiii diyelimki aldık bi projeksiyon örneğin sony vpl aw15 modelini aldık.5 yıl kullandık bu cihazı.bu 5 yıl sonunda yedek lamba bulma konusunda sıkıntı yaşarmıyız.
    veya cihazla birlikte birde yedek lamba alsak bi 5 yıl sonra kullanımda bi problem yaşarmıyız ???

saygılarımla...

Sizin dikkat etmeniz gereken iki husus var. birincisi projeksiyon cihazi alirken marka ve servis konusu. ikincisi ise modelin eski veya yeni olmasi.
    Dunyada 70e yakin projeksiyon markasi var. Bunlardan sadece birkaci uretici. digerlerine fason yaptirip kendi markasini bastiriyor. Hatta bazen kasasini bile degistirmeden direkt markayi yazip dagitiyor. Dolayisiyla 3 gunluk firmalarin markalarinin modellerini secmekten kacinmak lazim. Satin alacaginiz cihazin yeni olmasina dikkat edin. İleride de yedek lamba bulma sroununuzu minimize etmeniz gerekir. Sonucta 10 yil parca bulundurma garantisi verirler. Fakat bu kagit uzerinde boyle. Bazen bulunamayabiliyor veya cok ucuk fiyatlar soylenip yeni bir projeksiyon cihazi almak zorunda kali
    yorsunuz..

• quote:

Orjinalden alıntı: romeoghost

arkadaşlar
    hangi modeli tavsiye edersiniz
    Sony AWL 15
    sanyo z5
    Epson tw 550
    hitachi -ptj 200

O listedekilere gore benim siralamam asagidaki gibi olurdu..
    SONY VPL-AW15
    SANYO PLV-Z5
    EPSON EMP-TW550
    HITACI PJ-TX200

• eyvallah bilge saol
  • Arkadaşım tam aradığım konu ben lise ikiye gidiyorum dersler için sınıfa bir lcd alıncak işte ucuz yani p-f oranı iyi olan almaya değcek pahalı olmıcak ürünleri fiyat aralığına göre yazar mısın işte en ucuz en iyiden orta üst seviye arası birde izmirde bildiğin yer varmı olmadı internet sitesindende alınabilir ama f-p iyi olan ve ucuzdan orta seviyeye doğru biraz ürün yazarsan öğretmene göstercez model müdüre söylencek bi kısmını biz vercez bir kısmını okul karşılıcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem ve can

Arkadaşım tam aradığım konu ben lise ikiye gidiyorum dersler için sınıfa bir lcd alıncak işte ucuz yani p-f oranı iyi olan almaya değcek pahalı olmıcak ürünleri fiyat aralığına göre yazar mısın işte en ucuz en iyiden orta üst seviye arası birde izmirde bildiğin yer varmı olmadı internet sitesindende alınabilir ama f-p iyi olan ve ucuzdan orta seviyeye doğru biraz ürün yazarsan öğretmene göstercez model müdüre söylencek bi kısmını biz vercez bir kısmını okul karşılıcak

Bu topic LCD topigi degildi. Projeksiyon cihazlarıyla ilgili.
  • epson tw700 u 1 seneye yakın suredir kullanıyorum. 1000 saate yaklastı su anda. hicbir sorun cıkarmadı. 400 saatte bir icinin tozunu alın diyor ama daha toz uyarısı bile gelmedi. gerci genelde kapalı tutuyorum salon pencerelerini cok toz almıyor icerisi.

neyse epson un turkiye pazarında sesinin duyulmaması bence biraz pazarlama stratejilerinden dolayı. tabi reklam ve urun yelpazesinde panasonic ile tekofaks grubu cok onde sanırım satıslarda.

ancak 720p projeksiyonlarda kesinlikle epson tw700 u listenize alıp inceleyin. parlaklık konusunda da daha dinamik moda almadım. surekli ısıkta bile sinema modunda gayet rahat seyrediyorum. ancak tum ısıklar acıkken kalabalık bir ortamda parlak konumunda calıstırdım o da 30-40 saati gecmez.

sozun ozu ben cok memnunum bu fiyatlarda bir projeksiyon arıyorsanız tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EliasGS

epson tw700 u 1 seneye yakın suredir kullanıyorum. 1000 saate yaklastı su anda. hicbir sorun cıkarmadı. 400 saatte bir icinin tozunu alın diyor ama daha toz uyarısı bile gelmedi. gerci genelde kapalı tutuyorum salon pencerelerini cok toz almıyor icerisi.

neyse epson un turkiye pazarında sesinin duyulmaması bence biraz pazarlama stratejilerinden dolayı. tabi reklam ve urun yelpazesinde panasonic ile tekofaks grubu cok onde sanırım satıslarda.

ancak 720p projeksiyonlarda kesinlikle epson tw700 u listenize alıp inceleyin. parlaklık konusunda da daha dinamik moda almadım. surekli ısıkta bile sinema modunda gayet rahat seyrediyorum. ancak tum ısıklar acıkken kalabalık bir ortamda parlak konumunda calıstırdım o da 30-40 saati gecmez.

sozun ozu ben cok memnunum bu fiyatlarda bir projeksiyon arıyorsanız tavsiye ederim.

Projeksiyon cihazınızın lamba uyarısını beklemeden mutlaka filtresini ara sıra cikartip temizleyin. Tozlanmasi icin pencerenin acik olmasina gerek yoktur. Evi supururkenki cikan toz disaridan gelecek olan tozdan kat kat daha fazladir.
    Epson u marka olarak cok sevmiyorum. Firmalarin teknik servisleriyle yaptigim gorusmelerde ariza oraninin yuksek oldugunu ogrendim.
    Bir projeksiyon cihazına iyi diyebilmeniz icin modelleri yan yana koyup calisir vaziyette mutlaka gormeniz gerekir. TW700 u AW15 ile mutlaka birlikte calir vaziyette gorun. Moralinizin bozulmasini istemiyorsaniz tavsiye etmem

• ben alırken piyasada ax100 ve z5 vardı.

tw700 ile ucunu birlikte izleme olanagım oldu. karanlıkta z5 biraz daha one cıkarken biraz aydınlıkta tw700 hepsinden iyi idi. tercihim tw700 oldu.

bu arada temizlik vs yapılırken projeksiyonu naylonla vs hava almayacak sekilde kaplıyorum. dediginiz dogru beklememek lazım ama birazda useniyorum yukarıdan alıp temizlemek icin :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliasGS -- 23 Kasım 2007; 21:13:17 >
  • quote:

bu arada temizlik vs yapılırken projeksiyonu naylonla vs hava almayacak sekilde kaplıyorum. dediginiz dogru beklememek lazım ama birazda useniyorum yukarıdan alıp temizlemek icin :))

Umarim cihaz çalışırken naylona sarmiyorsunuzdur
  • Merhaba; Ben dizüstü pc den projeksiyona görüntüyü aktardığımda sorun yaşıyorum. 15 dakika normal olarak görüntü aktarılıyor. sonra projeksiyon ile pc arasında bağlantı kesiliyor. Başka bir pc taktığımda 15 dakika sonra yine aynı sorun yaşanıyor.Projeksiyonda 15 dakika normal olarak görüntü aktarılıyor sonra projeksiyon pc yi bulamıyor. Farklı bir pc takınca buluyor ama aynı sorun tekrar ediyor. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. En azından sorun neden kaynaklanıyor olabilir? kullanılan kablo 20mt. ve ekli bu sorun olabilirmi?
  • quote:

epson tw700 u 1 seneye yakın suredir kullanıyorum. 1000 saate yaklastı su anda. hicbir sorun cıkarmadı. 400 saatte bir icinin tozunu alın diyor ama daha toz uyarısı bile gelmedi. gerci genelde kapalı tutuyorum salon pencerelerini cok toz almıyor icerisi.

nazar degmesın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuneSUN -- 26 Kasım 2007; 23:58:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: batuhan__

Merhaba; Ben dizüstü pc den projeksiyona görüntüyü aktardığımda sorun yaşıyorum. 15 dakika normal olarak görüntü aktarılıyor. sonra projeksiyon ile pc arasında bağlantı kesiliyor. Başka bir pc taktığımda 15 dakika sonra yine aynı sorun yaşanıyor.Projeksiyonda 15 dakika normal olarak görüntü aktarılıyor sonra projeksiyon pc yi bulamıyor. Farklı bir pc takınca buluyor ama aynı sorun tekrar ediyor. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. En azından sorun neden kaynaklanıyor olabilir? kullanılan kablo 20mt. ve ekli bu sorun olabilirmi?

Projeksiyon cihazınızın modeli nedir? bir sure sonra goruntunun gitmesi data kablosuyla ilgili gibi gorunuyor. VGA kablonun uzunlugu cok onemli degil ama kalitesi onemli. Kablonun bir yerlerinde ariza da olabilir. Bununla alakali İstanbul Bilişimin teknik servisini arayip bilgi alabilirsiniz.
    www.istanbulbilisim.com.tr
    İstanbul Bilişim İletişim Adresleri, Telefon Numaraları ve Çalışma Saatleri
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/index.php?act=ShowContact

• Merhaba ben sorunumu kısaca şöyle açıklamak istiyorum. Pek kısa olmucak ama yardımcı olursanız sevinirim. Çalışmış olduğum şu an ismini yazmıcam ama Türkiye nin en büyük şirketlerinden birinin sunumu olucaktı ve biz bunun için yine çok ünlü bir otelin konferans salonunu seçtik. Projeksiyonun modelini bilmiyorum markası philps. projeksiyondan gelen vga kablo iki farklı köşedeki kürsünün tam ortasındaydı. Otelin teknik servisi ortadaki ana kablonun sağa ve sola uzaması için iki farklı ek kablo çekmişti.kürsüler arasındaki geçişde ortadaki ana kabloya gerektiğinde sağdan yada soldan gelen kablo eklenerek sağlanıyordu. Sunum başladı ve 15dk. sonra kürsünün birindeki pc ile projeksiyon birbirini görmemeye başladı. İkinci kürsüden devam ettik ama 15dk. sonra orasıda aynı oldu. Pc leri değiştirdim ama 15dk. aralarla bütün pc lerde aynı sorun oldu. Yaklaşık 10 tane pc değiştirdim ama sorun devam etti. Otel yönetimi sorumluluk kabul etmedi ve benim yöneticilerime bir açıklama yapmam gerekior.Sorun gerçekten bizdemiydi? Aynı zamanda iki kürsüye ek olarak birde dvd sisteme bağlıydı ve sonradan öğrendiğim böyle bir düzenekte kesinlikle switcher isimli bir cihazın olması gerektiği.Çok detaylı bilgi aktaramıyorum ama sorunun kaynağı konusunda bir fikriniz var ise gerçekten benim için çok önemli.Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba ben sorunumu kısaca şöyle açıklamak istiyorum. Pek kısa olmucak ama yardımcı olursanız sevinirim. Çalışmış olduğum şu an ismini yazmıcam ama Türkiye nin en büyük şirketlerinden birinin sunumu olucaktı ve biz bunun için yine çok ünlü bir otelin konferans salonunu seçtik. Projeksiyonun modelini bilmiyorum markası philps. projeksiyondan gelen vga kablo iki farklı köşedeki kürsünün tam ortasındaydı. Otelin teknik servisi ortadaki ana kablonun sağa ve sola uzaması için iki farklı ek kablo çekmişti.kürsüler arasındaki geçişde ortadaki ana kabloya gerektiğinde sağdan yada soldan gelen kablo eklenerek sağlanıyordu. Sunum başladı ve 15dk. sonra kürsünün birindeki pc ile projeksiyon birbirini görmemeye başladı. İkinci kürsüden devam ettik ama 15dk. sonra orasıda aynı oldu. Pc leri değiştirdim ama 15dk. aralarla bütün pc lerde aynı sorun oldu. Yaklaşık 10 tane pc değiştirdim ama sorun devam etti. Otel yönetimi sorumluluk kabul etmedi ve benim yöneticilerime bir açıklama yapmam gerekior.Sorun gerçekten bizdemiydi? Aynı zamanda iki kürsüye ek olarak birde dvd sisteme bağlıydı ve sonradan öğrendiğim böyle bir düzenekte kesinlikle switcher isimli bir cihazın olması gerektiği.Çok detaylı bilgi aktaramıyorum ama sorunun kaynağı konusunda bir fikriniz var ise gerçekten benim için çok önemli.Şimdiden teşekkürler. Mesaj kirliliği için özür dilerim projeksiyonun markası epson yanlış yazdım
    quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

quote:

Orjinalden alıntı: batuhan__

Merhaba; Ben dizüstü pc den projeksiyona görüntüyü aktardığımda sorun yaşıyorum. 15 dakika normal olarak görüntü aktarılıyor. sonra projeksiyon ile pc arasında bağlantı kesiliyor. Başka bir pc taktığımda 15 dakika sonra yine aynı sorun yaşanıyor.Projeksiyonda 15 dakika normal olarak görüntü aktarılıyor sonra projeksiyon pc yi bulamıyor. Farklı bir pc takınca buluyor ama aynı sorun tekrar ediyor. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. En azından sorun neden kaynaklanıyor olabilir? kullanılan kablo 20mt. ve ekli bu sorun olabilirmi?

Projeksiyon cihazınızın modeli nedir? bir sure sonra goruntunun gitmesi data kablosuyla ilgili gibi gorunuyor. VGA kablonun uzunlugu cok onemli degil ama kalitesi onemli. Kablonun bir yerlerinde ariza da olabilir. Bununla alakali İstanbul Bilişimin teknik servisini arayip bilgi alabilirsiniz.
    www.istanbulbilisim.com.tr
    İstanbul Bilişim İletişim Adresleri, Telefon Numaraları ve Çalışma Saatleri
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/index.php?act=ShowContact

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.