Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.735
Cevap
26
Favori
524.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Projeksiyon cihazlarinda lamba omru ortalama 2500-3000 saattir. markalar 5000-6000 saat diye reklam yapiyorlar ama 3700 saati gecenini gormedim. teknosarayim forumda cok buyuk reklam kampanyasi yapiyor. satislari nasil bilmiyorum ama turkiye capinda teknik hizmetleri saniyorum henuz yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

Sormak istediginiz modeller varsa buraya yazabilirsiniz. ariza veya problemleri de belirtebilirsiniz. Yardimci olmaya calisayim..

Sanyoyu önerirmisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mx44

quote:

Sormak istediginiz modeller varsa buraya yazabilirsiniz. ariza veya problemleri de belirtebilirsiniz. Yardimci olmaya calisayim..

Sanyoyu önerirmisin.

sanyo PLV-Z5, kesinlikle tavsiye ederim!
  • quote:

Orjinalden alıntı: 26xman

peki arkadaşlar sizce dediğim şartlarda yani evde sadece dvd izlemek amacıyla en iyi benim için sizce hangisi olur .. bütçe max. 1200-1300 ilginizden dolayı teşekkür ederim

minimum 720p izlemek isterim, hd isterim dersen almanı tavsiye edeceğim en düşük model;
    www.istanbulbilisim.com.tr
    Sony VPL-AW10 LCD Projeksiyon
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-_VPL-AW10-LCD-PROJEKSIYON,1280.html

fiyat-performans arıyorum diyorsan bu modeli gözümle görmedim ama iyi gibi geldi;
    Toshiba TDP-S35 DLP Projeksiyon
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA-_TDP-S35-DLP-PROJEKSIYON,1052.html

• quote:

Orjinalden alıntı: mx44

quote:

Sanyoyu önerirmisin.

Sanyo marka olarak Panasonic ve Hitachi ile beraber ilk uctedir. Fakat her markanin giris duzeyi modelleri var. Marka kalitesi tartisilmaz. Ev sinemasinda PLV-Z4 modeli satis rekorlari kirmistir. Simdi PLV-Z5 modeli satiliyor. Tavsi ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teotihuacan

quote:

peki arkadaşlar sizce dediğim şartlarda yani evde sadece dvd izlemek amacıyla en iyi benim için sizce hangisi olur .. bütçe max. 1200-1300 ilginizden dolayı teşekkür ederim

minimum 720p izlemek isterim, hd isterim dersen almanı tavsiye edeceğim en düşük model;

fiyat-performans arıyorum diyorsan bu modeli gözümle görmedim ama iyi gibi geldi;

Sony yeni Home Cinema modellerini LCD televizyonlarda oldugu gibi Bravia adi altinda cikartmaya basladi. Bence cok basarili. Ozellikle HS50 ve HS60 a gore cok gelistirilmis makinalar. Kompozit giriste bile titreme yapmadan cok guzel bir goruntu isliyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: teotihuacan

quote:

dostum bende aynen senin gibi sadece dvd izlemek için acer ph530 aldım( henüz elime ulaşmasa da ). Çok araştırdım,bundan daha ucuza yüksek çözünürlüklü widescreen projektör yok.

Acer PH530 DLP Projeksiyon
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/ACER_PH530-DLP-PROJEKSIYON,1756.html

• bu topikte iki defa yazdım, birinde kendi sattığımız projeksiyonları tavsiye ettim. bu mu büyük reklam kampanyası oluyor? saygısızlığın lüzumu yok!
    biz 6000 saat lamba ömrü olan projeksiyonlar satıyoruz. sen görmedin diye olmayacak diye birşey yok. Türkiye çapında da teknik servislerimiz var. araştırmadan bişeyler yazma artık. servislerimize buradan bakabilirsinhttp://www.projeksiyoncum.com/servislerimiz.html

quote:

Projeksiyon cihazlarinda lamba omru ortalama 2500-3000 saattir. markalar 5000-6000 saat diye reklam yapiyorlar ama 3700 saati gecenini gormedim. teknosarayim forumda cok buyuk reklam kampanyasi yapiyor. satislari nasil bilmiyorum ama turkiye capinda teknik hizmetleri saniyorum henuz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narec -- 18 Eylül 2007; 1:44:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: narec

bu topikte iki defa yazdım, birinde kendi sattığımız projeksiyonları tavsiye ettim. bu mu büyük reklam kampanyası oluyor? saygısızlığın lüzumu yok!
    biz 6000 saat lamba ömrü olan projeksiyonlar satıyoruz. sen görmedin diye olmayacak diye birşey yok. Türkiye çapında da teknik servislerimiz var. araştırmadan bişeyler yazma artık. servislerimize buradan bakabilirsinhttp://www.projeksiyoncum.com/servislerimiz.html

quote:

Projeksiyon cihazlarinda lamba omru ortalama 2500-3000 saattir. markalar 5000-6000 saat diye reklam yapiyorlar ama 3700 saati gecenini gormedim. teknosarayim forumda cok buyuk reklam kampanyasi yapiyor. satislari nasil bilmiyorum ama turkiye capinda teknik hizmetleri saniyorum henuz yok.

Neden bu kadar hiddetlendiginizi anlamadim. Turkiye capinda 8 tane servis noktaniz var. Daha once baska bir yerden linkinizi buldum ama o zaman servisleriniz yoktu. Yeni bir firmasiniz. Taninmak icin reklam yapmaniz normal. Bunda da kotu bir sey yok. Yazdiklarimi dikkatlice okursaniz saygisizlik yapmadigimi herkes gibi goreceksiniz. Ayrica sayginin ne oldugunu anlayacak kadar yasliyim.. Saygilar..

• quote:

bu topikte iki defa yazdım, birinde kendi sattığımız projeksiyonları tavsiye ettim. bu mu büyük reklam kampanyası oluyor? saygısızlığın lüzumu yok!

quote:

Bu projeksiyonda kullanılan 7" LCD nin Tepki süresi kaç ms dir?

Normal LCD projeksiyonlar da bu 0.7" , yani aynı mantık değil sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 21 Eylül 2007; 21:17:31 >

• peki bir soru da benden.
    sony nin 20 000ytllik vpl... modeli vardı fullhd
    bide en kaliteli fullhd lcd televizyonu koysak hangisi daha kaliteli görüntü verir.? projeksiyon fullhd ama görüntü büyüdükçe fullhd kalitesini devam ettirebilecek mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldkhn

quote:

quote:

Bu projeksiyonda kullanılan 7" LCD nin Tepki süresi kaç ms dir?

Normal LCD projeksiyonlar da bu 0.7" , yani aynı mantık değil sanırım?

Projeksiyonlarda 0.99" in uzerinde LCD panel pek yoktur. Projeksiyonlarda tepkime suresi konusunda yurtdisi forumlarinda da detayli bilgiye rastlamadim.

• Tepkime süresi ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. üç renk lcd panele dogrudan arada mesafe olmadan yansıtılıyor. projeksiyonda ise mercekten cıkan üç rengi arada en az 3 yada 4 metre mesafeden perdeye yansıtıyoruz lcd panel ile projeksiyon arasında tepkime suresı karsılastırması pek adil olmaz diye düşünüyorum. yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
  • bu lambalar niye bu kdar pahalı ya
  • Tepki süresi, aslında LCD paneldeki piksellerin (dolayısıyla kristalin ışık geçirgenliğinin) değişme hızını gösteriyor. ISO standartı tam beyazdan siyaha ve tersi olan süreyi ölçmeye dayanıyor; ancak bu gri-gri (G2G) veya herhangi iki renk arasındaki geçiş süresinden farklı olabiliyor. Son zamanlarda G2G ölçümleri daha çok verilmeye başlandı. Bu sürenin kısa olması da -tahmin edebileceğiniz gibi- hareketli görüntüde gölge ve kuyruk gibi bozucu efektlerin oluşmasını engelliyor.

Bu açıdan (panel teknolojilerindeki farklılıklar hariç) LCD monitör ile LCD projektörün bir farkı yok. Görüntü ne kadar uzakta oluşursa oluşsun (ki ışık hızıyla 3-4 metre ölçülebilir bir mesafe değil) her kare aynı sürede gideceği için aralarında ekstra bir gecikme olmayacaktır.

quote:

:::LOSTPLANET:::
    bide en kaliteli fullhd lcd televizyonu koysak hangisi daha kaliteli görüntü verir.? projeksiyon fullhd ama görüntü büyüdükçe fullhd kalitesini devam ettirebilecek mi?

Kalite tabi bir çok faktöre bağlı; çözünülürlük bunlardan sadece biri. Projektörde de renk derinliği vs gibi şeylerin dışında kullanılan optik elemanlar çok önemli. Görüntü büyük bir yüzeye yansıtıldığından, renk bölünmeleri, deformasyon, çamurlaşma gibi şeylere neden olmayacak, çok iyi tasarlanmış ve hatasız üretilmiş merceklere ihtiyaç var. Yüksek çözünülürlükte bu daha da önem kazanıyor.

Benim fikrim çok büyük görüntülerde fullHD'nin kendini daha çok belli ettiği yönünde. 50"'den daha küçük ekranlarda 1080i/p görüntü izlediğimde, 720 satıra göre çok fazla etkilenmiyorum. Ama çok büyük görüntüde (ki genelde bu projeksiyonda oluyor) farkı net olarak görebiliyorsunuz. Bende Panasonic AE-1000 projeksiyon var ve 340cm diyagonal perdeye yansıtıyorum. HD DVD'de detaylar çok iyi ve projeksiyonun optikleri nedeniyle LCD pikselleri de ancak çok yakından bakınca seçilebiliyor.

• merhabalar. sormak istiyorum tosiba s35 mi?. sony vpl es4 mi? birde sony vpl ex4? var
    negibi farklılıkları var benq mp721c 1 ay kadar kullamıstım bu makinayı aratırlarmı
    kontarst parlaklık nekadar onemlidir gunduzde kullanacagım , projektorlerin lcd olanımı yoksa dlp olanımı daha iyidir
    evde kullanacagım tavsiyede bulunursanız sevinirim. simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtualdr -- 27 Eylül 2007; 22:37:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtualdr

merhabalar. sormak istiyorum tosiba s35 mi?. sony vpl es4 mi? birde sony vpl ex4? var
    negibi farklılıkları var benq mp721c 1 ay kadar kullamıstım bu makinayı aratırlarmı
    kontarst parlaklık nekadar onemlidir gunduzde kullanacagım , projektorlerin lcd olanımı yoksa dlp olanımı daha iyidir
    evde kullanacagım tavsiyede bulunursanız sevinirim. simdiden tesekkurler

Evde TV - film izleyecekseniz LCD alin. Renkleri cok daha iyidir. Aslinda parlakligin yuksek olmasi netligi olumsuz etkiler. siz gun isiginda da kullanacaginiz icin o listedeki ES4 yada EX4 ten birisi olabilir. LCD lerde piksellenme problemi oldugu icin ES4 un 800x600 cozunurlukte olmasi bir dezavantaj. Bu durumda EX4 daha mantikli oluyor. Tercih sizin...
    bu arada MP721C DLP dir. Rainbow efektini hissetiniz mi bilmiyorum. DLP lerin en kotu iki ozelliginden birisidir. digeri ise Renkleri koyu gostermesidir..

• 1 milyarı aşmayacak fiyatlı evde film izlemek için projeksiyon cihazı almak istiyorum. Önerebileceniz bir marka var mı? BenQ Mp510; 1500 Ansi DLP , 800x600 Çözünürlük , 2000:1 Kontrast , 796,05 YTL. Sizce bu cihaz işimi görür mü?
  • quote:

boyanin rengi beyaz olsa bile perdeden alacaginiz performansi alamazsiniz. imkaniniz varsa kaliteli perde alin. piyasada ucuz perdeler var. bunlardan almamaya dikkat edin

Ucuz perdeden kastınız nedir, mesela benim geçen sene 240ytl ye aldığım specta 240*180 perde dediğiniz sınıfamı girer. Perde storlu, arkası siyah, siyah şeritli ve kesinlikle sarkma ve buruşma olmadı.
  • Piyasada bulabileceğiniz kaliteli perdelerden bazıları.

1-Steward
    2-Da-lite
    3-Projecta

Bunların dışındakiler daha çok ekonomi amaçlı olanlardır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.