Şimdi Ara

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
677
Cevap
30
Favori
90.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    haftasonu epson eh-tw550 cihaz aldım.
    özelliklerine gelince:
    3000 ansi lümen
    HD Ready 720p, 1280 x 720, 16:9
    3LCD Teknolojisi, RGB sıvı kristal deklanşör
    5000:1 kontrast
    3d destekli.

salondakı duvarım maalesef uygun degil o yuzden bir perde almak zorundayım
    ama bu islerden anlamadıgım icin kafam karmakarısık oldu.

3d film izlemek icin illa gümüs perdeye mi ihtiyacım var?
    yoksa bu projeksiyon ile normal bir perde alsam da 3d film izleyebilir miyim?
    Cihaz ile birlikte iki tane de Radyo Frekanslı (RF) aktif deklanşörlü 3D gözlük aldım.

lütfen yardım edin kafayı yemek üzereyim...
  • Satilik ELITE SCREEN Fixed FRAME R135WH1 169X299 Projeksiyon perde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 22 Ekim 2013; 22:56:31 >
  • kendi soruma bu gectigimiz gunler icinde cevap buldum.
    illa gümüs perde gerekmiyormus hatta 480 ve 550 gibi cihazlarda gumus perde yarardan cok zararı varmıs.

duvarımın genisligi 240. bu yuzden 240x200 lik bir perde dusundum. en boy oranı 1.2 yapıyor yani ne 4:3 nede 16:9 :(
    240 x 180 olsun dedim. 1.33 luk deger ile 4:3 perde yapıyor.
    tam oldu bu is derken bu sefer 4:3 perde 16:9 film izlersen cok alan kaybın olur dediler.

alan kaybı denilen sey perdenın altında ve ustune olusacak bosluklar mıdır? peki diyelim 240x200 lık bir perde aldım
    filmi actım baktım perdneın altında bosluk var. perdeyi yukarı kaldırdım ordaki bosluk gitti.
    sorun cozulmus olmaz mı bu sekilde?

butce geregi motorlu alamıyorum (zaten cogu motorlu perde arıza yapmıs) storlu benim isimi gorecek bir perde önerebilir misiniz arkadaslar?
  • Elimde haddinden büyük yani eni uzun bir motorlu perde var. Henüz getirmedim eve, mekanizmasını görmedim ama bu perdenin eni 3.5 mt, bu perdeyi stor perde mekanizmalarını kısalttıkları şekilde keserek 2.8 mt ye küçültebilirmiyim? Mekanik olarak her türlü alet edevat var ve elim yatkındır bu işlere yani yapısal olarak yapılabilir bir şey ise yaparım. Ne dersiniz ?
  • Boyu 3.30 metre olan görüntü alanı 2.95 mt lik başka bir motorlu perdeyi 350 TL ye aldım. Ankara'da olup motorlu perde almak isteyen arkadaşlar olursa telefon verebilirim. Ellerinde az sayıda perde var.
    Perdelerden almak isteyenlerin kendi araçlarıyla gidip almaları gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 1 Kasım 2013; 10:36:03 >
  • Motorlu ve Manuel Perdelerinize bidünya para vermeye gerek yok arkadaşlar.

http://www.motoper.com/projeksiyon_perdesi_fiyatlari.html Tıklayın buraya. Burada fiyat listesi üretici firmadan perakende satış hizmeti buna denir ;)
  • harpagon'un sorunu bende de mevcut. Duvarım cok kısıtlı aslında 180X180 ancak kurtarıyor ama bu olcude de projeksiyon kullanmaın anlamı yok. Tek uygun yerim evin normal perdesinin oldugu yer oda ancak 240X 170 ile kurtarıyor. 240x180 yada 240x200 perde alsam boyunu 170 e kadar indirsem olurmu? bu 16:9 ile 4:3 olayını da biri açıklasa ne guzel olacak. Perde tavsiyesine benim de ihtiyacım var. ankaradayım. Evde samsung bluray ve onun ses sistemi var. HMDI ile tv ye bağlı. Samsung u epson 2030'a hdmı ile baglıyacagım ama turksat ve apple tv yi epson 2030 a nasıl baglamam gerekıyor? Epson 2030 da iki hdmı gitisi var. Ayrıca turksat ve apple tv hatta pc bagladıgımda samsung'un 5+1 in ses sisteminden nasıl ses alabılırım. Ankarada bu konuda bana yardımcı olacak arkadas varsa cok sevinirim. herkese tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingReis

Motorlu ve Manuel Perdelerinize bidünya para vermeye gerek yok arkadaşlar.

http://www.motoper.com/projeksiyon_perdesi_fiyatlari.html Tıklayın buraya. Burada fiyat listesi üretici firmadan perakende satış hizmeti buna denir ;)

Aynen de 3 metrelik 16/9 sipariş veriyorum, spectanın gerdirmelisi 2000 lira... İlerde potluk filan yaparsa specta alırız. Bir perdeye harbiden 2000 lira üzeri vermek içime sinmedi. Hayırlısı ile asılır asılmaz size izlenimlerimi bildireceğim...

• proav tuncay beyden Elite Screens CineTension2 135 inc perde aldım biraz tuzlu oldu ama iyi perde olduğunu düşünüyorum
  • PA70G cihaz aldım geçen hafta 200X200 storlu perde almayı düşünüyorum arada 3D de izlemek istiyorum

1. hangi marka
    2. hangi renk (mat beyaz , metalize gri ,3D Projeksiyon Perde) gibi seçenekler var
    2. perdeci arkadaşım var ona yaptırsam aynı performansı alabilir miyim ( yaptırırsam hangi renk yaptırmalıyım)

bir kaç model baktım

http://www.boyutdijital.com/ProLyte-AX-20-Power-Deep-Storlu-Gri-Projeksiyon-Perdesi-200x200-cm,PR-1265158.html
    www.boyutdijital.com
    Codegen COD-AX-20 Duvara Monte Storlu Projeksiyon Perdesi - 200x200 cm - (3D Projeksiyon Perde)
    http://www.boyutdijital.com/Codegen-COD-AX-20-Duvara-Monte-Storlu-Projeksiyon-Perdesi-200x200-cm-3D-Projeksiyon-Perde,PR-1264846.html

www.boyutdijital.com
    SilverCrest SC-GP200 Metalize Gri Storlu Projeksiyon Perdesi (3D Projektör Perdesi)
    http://www.boyutdijital.com/SilverCrest-AX-200-Metalize-Gri-Storlu-Projeksiyon-Perdesi-200x200-cm-3D-Perde,PR-1265128.html

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

cihazın özellikleri

Çözünürlük:
    1280 x 800
    Kontrast Oranı:
    15000:1
    Parlaklık:
    700 Ansi Lümen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi do-an -- 13 Nisan 2014; 15:43:02 >

• do-an D kullanıcısına yanıt
    @do-an, cihazınız düşük lümenli ve led olmasından dolayı ışığı emülsiye eden gri kontrast perde tercih etmeyin. Zamanla ışığın yetersiz olmasından şikayet edebilirsin. Gain oranını yükselten gümüş perde tavsiye edeceğim fakat maliyeti yüksek olur. Cihazın fiyatına yakın para ödersin. Gümüş perdeyi fiyatı açısından eleyebilirsin. Geriye bi tek mat beyaz perde kalıyor. Bildik ve sorunsuz bi marka seçersen işini fazlası ile görür ... ( full screen ya da specta olabilir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 13 Nisan 2014; 22:04:50 >
  • Arkadaşlar Epson TW-550 Projeksiyon cihazı aldım.Salonuma kuracağım ama çok karanlık yapabileceğim bir oda değil perde ve projeksiyon mesafesi olarak en fazla 3.20 m olabilir.Bu mesafeden maksimum boyutta görüntü alabileceğim bir perde tavsiye etmenizi bekliyorum.Maddi olarak çok olmasın storlu olsun ben kalkar açarım:)
  • max-well kullanıcısına yanıt
    ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sağolun. marka ve mat beyaz bunları göz önünde bulunduracağım. Perdeci arkadaşıma mat beyaz kumaştan yaptırmamı önermiyorsunuz sanırım standart pr perdesi almalıyım tam performans için
  • Değerli Arkadaşlar,

Aktivizyon'dan Fullscreen marka 265x150 aşağıdaki storlu perdeyi aldım.

http://projeksiyonperdesi.com.tr/fullscreen-storlu-projeksiyon-perdesi-contrast-gray-265x150-pmu205

Perdeyi açınca rahatsız edici kimyasal bir koku salonu kaplıyor. Bu konuda tecrubesi olan varmı? Zamanla geçermi? Bu koku nedir?

Saygılarımla,

Cemil.
  • @do-an kardeşim, cihazın 700 lümen. Film modu ve eko modda kullandığında bu değer 350 - 400 lümenlere düşecektir. Bu ışık değeri de gri kontrast perde kullanmak açısından yeterli değil. Lamba ömrü azaldıkça lümen yetersizliğinden şikayet edersin. Mat beyaz perde kullanırsan sorun olmaz. Sana tavsiyem projeksiyon için üretilmiş özel kaplama yüzeyli perdelerden kullanmandır. Specta veya full screen markaları seni memnun edecektir. Endişen olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 18 Nisan 2014; 23:00:12 >
  • cemcem06 C kullanıcısına yanıt
    cemcem06, almış olduğun full screen perdeyi ben de kullanmaktayım. Bahsettiğin koku konusunu ben deki perde de olmuştu. endişe edecek bişey değil. Bir hafta sonra koku kaybolup gidiyor.
    Kokunun nedeni ise perdenin görüntü performansını artırmak için yüzeyinin özel bi kimyasalla kaplama yapılmasından kaynaklanmakta ... Gerçek görüntü yüzeyi elde etmek için bu kaplama perdenin kalitesi anlamındadır ...
  • Cevabınız için teşekkür ederim Max Well.
  • 4 Metrelik projeksiyon perdesi aldım. Az da olsa biraz pot yapmış alüminyum profili biraz daha güçlü olmalıydı. Birde sipariş verdiğim kumanda yerine hiç hoşuma gitmeyen ufacık bir araba alarmı kumandası gibi bir kumanda geldi. Firmayla konuşunca bana motorun sökülüp yeniden başka motor takılması gerektiği söylendi. Eğer sipariş verecekseniz bu durumu üstüne basa basa belirtin. Ben özellikle belirtmiştim ama demek ki yeterli olmamış.

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.
  • Şimdiden böyle pot yaptıysa zaman geçtikçe çok çirkin potlar oluşacaktır, yerinizde olsam iade ederdim
  • Yabancı forumlarda gerdirmeli sabit çerçeve dışındaki perdelerde bu tip dalgalanmanın kaçınılmaz olduğu belirtiliyor. Kesinlik tavsiye edilmiyor dolayısı ile. Amazon.com elite screen perde resimlerinde dalgalanma bariz görülüyor. Perdenin Photoshopsuz arkadan çekilen resmine bakın.
    Bizim forumlarda bu durum yeni yeni dillendiriliyor ama çoktan alan aldı maalesef.
    İşte link. Diğer modellerde de aynı resim kullanılmış.

Screen Innovations markasını Türkiye'de satan bir yer var ama hiç fiyat alan oldu mu acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.