Şimdi Ara

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
676
Cevap
29
Favori
89.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Perde motorlu ise sorun yok zaten kalınlığı fixed frame e göre daha fazla olacaktır.....
  • gti206 kullanıcısına yanıt
    @HI-DEF-MAN cevaplamış zaten bize gerek kalmamış,söylediği gibi lens shift de projeksiyonu perdeye tam ortadan vurdurmaya gerek yok
  • ustalar tesekkurler

birde yerden yukseklik konusuna aciklik getirirmisiniz tam idealmidir 65 cm yukseklik 2.60 (16:9) motorlu perde icin

saygilar
  • Arkadaşlar merhaba. BenQ w1070 projeksiyon aldım ve montajını gerçekleştirmeye çalıştım hafta sonu. Baya bir zorladı tavana asmak. Herneyse. Astım istediğim ölçülerde görüntü aldım yalnız bir orantısızlık var.

En kısmını üst taraftan ölçünce 202 cm alt taraftan ölçünce gene 202 cm çıkıyor.

Fakat boy ölçünüsü soldan ölçünce 113 cm sağdan ölçünce 115 cm çıkıyor. Yani 2 cm lik bir fark var. Çok belli olmuyor ama ben dikkat ettiğim için sol altta sanki içeri doğru bükülme varmış gibi oluyor perdede. Duvara yansıtıyorum görüntüyü şimdilik. Duvar falan mı eğik ? Acaba nerede yanlış yaptım veya bu neden olabilir ? Yardımlarınız için teşekkürLer. Demek istediğim şey şöyle bişi ;

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 22 Temmuz 2013; 10:19:18 >

• cevap verebiliecek yok mu ?
  • Keystone ayariyla oynayin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN nin belirttiği gibi eğer cihazınızda yatay keystone ayarı varsa düzeltmeyi yapabilirsiniz. Eğer cihazda yatay keystone yoksa cihazınız perdeye tam 90 derece dik açı ile konumlandırmalısınız. Sizin verdiğiniz ölçülerde cihaz çok az sağa kaymış. Açınız belki 88 -89 derece gibi düşünün. Cihazı olduğu yerde 1-2 derece sola kaydırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 22 Temmuz 2013; 21:37:35 >
  • Projeksiyon hem zemine hemde perdeye 90 derece açı ilemi durmalıdır ?
  • 16:9 120" perde almaya karar verdim, fakat cok fazla seçenek bulamadım...bulduklarimsa malesef 2000 tl üzerinde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar ben gerdirmeli perde dendiğinde, hep sinema perdesi gibi sabit yani odada
    sürekli açık duran perde sanıyordum. Şimdi gördüm de "tensioned motorlu" perde
    diye de birşey varmış.http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/Kategori/Tensioned-Motorlu-pmk25.html

Motorlu il tensioned motorlu perde ne oluyor tam olarak acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Dostlar ben gerdirmeli perde dendiğinde, hep sinema perdesi gibi sabit yani odada
    sürekli açık duran perde sanıyordum. Şimdi gördüm de "tensioned motorlu" perde
    diye de birşey varmış.http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/Kategori/Tensioned-Motorlu-pmk25.html

Motorlu il tensioned motorlu perde ne oluyor tam olarak acaba?

Bunu bende araştırdım, notmal motorlu perde gibi aşşağıya iniyor ama yanlardan gerdiren ipler var, sağa sola doğru cekip perdeyi geriyor, o zaman bükülme esneme gibi sorunlar olmuyor. Googlede arat resimleri çıkıyor görünce daha net anlarsın

• motorlu veya storlu projeksiyon perdesi yatay ölçünüz 240cm den büyük ise markaların %95 ında perde üzerinde potluk veya dalgalanma oluşacaktır. %5 dilime giren birkaç marka ise zaten ekstra çok pahalı,
    yüzey gerdirmeli motorlu projeksiyon perdelerinde ise potluk sorunu olmamaktadır.
    Pürüzsüz bir yüzey için yüzey gerdirmeli projeksiyon perdesi tercih edilmelidir.

Şimdiye kadar 300cm genişlik için incelediğim en az dalgalanma oluşan ekonomik perde xblack xge-300 motorlu projeksiyon perdesidir.

dış siyah çerçevesi mevcut,
    arkası siyah,
    ön yüzeyi cam tozlu ve kaliteli,
  • Değerli bilgiler için teşekkürler, peki salon gibi genelde aydınlık odalar için gri perde alınması konusunda hem fikir misiniz, merak ettim?
  • quote:

Değerli bilgiler için teşekkürler, peki salon gibi genelde aydınlık odalar için gri perde alınması konusunda hem fikir misiniz, merak ettim?

şahsi fikrim loş veya aydınlık ortamlar için cam tozlu veya beyaz yüzeyli projeksiyon perdeleri ve yüksek AL değerlerinde projeksiyon cihazları tercih edilmelidir. Yüksek kontrastlı cihazlar aydınlık ortamlarda beklenilen sonuçları vermezler. Örneğin Aydınlık ortamda 3500 AL değeri ile Optoma GT750XL, Epson TW6100 den daha iyi sonuç verecektir.
    gri perdeler ortam değerleri iyileştikçe tercih edilmelidir. Örneğin Prolyte gibi gri yüzeyli perdeler Yüksek kontrastlı projeksiyonlar ile ışık yalıtımı yapılmış mekanlarda kullanıldığında daha verimli sonuç alınacaktır.
  • Arkadaşlar, Gümüş perde fiyatlarımız ile beraber yeni modeller güncellenicektir.

Gümüş Perde Fiyatları şuan olduğundan biraz daha uygun fiyata sunulacaktır.

Yetkili Firmawww.motoper.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingReis -- 2 Ağustos 2013; 11:40:44 >
  • Motorlu perde dışında gerdirmeli motorlu perde yapma adına bir şeyler düşünüyor musunuz?
  • quote:

Motorlu perde dışında gerdirmeli motorlu perde yapma adına bir şeyler düşünüyor musunuz?

Evet efendim. Gerekli çalışmalar başladı gümüş perdeler'de hem gerdirmeli hemde motorlu olarak yapılabilecek.
  • Güzel haber. Gelişmelerden ve tahmini satışa çıkış tarihinden haberdar ediniz lütfen.

Yalnız neden sadece gümüş perdelerde olacak bu onu anlayamadım?
  • benim merak ettiğim konu, perdemi daha pahalı mekanizma mı. 150 cm mekanizma ne kadardır ?
    KingReis sizde ne kadar mesela ?
  • neden bu kadar pahalılar?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.