Şimdi Ara

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
676
Cevap
29
Favori
89.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim sorum şu olacak, diyelim ki 3D playerımız ve 3D projektörümüz var,

bu görüntüyü motorlu projeksiyon perdesine aktarmakla 3D Gümüş Proj. Perdesine
    aktarmak arasında nasıl bir fark var, çünkü bariz fiyat farkı var da
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Benim sorum şu olacak, diyelim ki 3D playerımız ve 3D projektörümüz var,

bu görüntüyü motorlu projeksiyon perdesine aktarmakla 3D Gümüş Proj. Perdesine
    aktarmak arasında nasıl bir fark var, çünkü bariz fiyat farkı var da

motorludan kastınızın mat beyaz/gri standart perde oldugunu varsayıyorum

gümüş perde 3d de parlaklığı arttırır, bir de gündüz gün ışığında izlenebilirlik oranı artar

gece ise aşırı parlak bir görüntü yaratabilir

Ben şahsen tercih etmem, 3d için şart değil, artık günümüz pj cihazlarının yeterli lümeni/parlaklığı var

• Yanıtınız için teşekkür ediyorum, başlığı açan arkadaşımızın verdiği sitedeki
    tabirleri kullandım, siz de şu siteye bakarsanız o şekilde ürünler sınıflandırılmış.
    http://www.projeksiyonperdesi.pro/perde-fiyatlari.html

Örnek 300x300 motorlu perde > 580 TL; 300x300 3D Gümüş perde > 3.400 TL

O açıdan merak etmiştim farkı. O zaman daha çok gece, sinema keyfi yapmak isteyen,
    gündüzleri evdeki TV'yi kullanacak olan birisi için gümüş perdeye gerek yok diye düşünüyorum.
  • Bu bir ticari taktik, boş yere gümüş perde olayına girmeyin. Ha derseniz ki ben gündüz de gece gibi kaliteli izlemek istiyorum ve bütçe sınırsız o zaman Black Diamond veya Supernova tarzında daha farklı bir yüzeye sahip bir perde alabilirsiniz bu perdelerde 7bin tl felan
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Gümüş perde, pasif polarize sistemlerinin olmazsa olmazıdır,yoksa 3D görüntü alamazsınız
    ama Active Shutter sistemlerde gerek yok.
  • Kafam karıştı şimdi, basit sorsam (kusura bakmayın terimlere uzak olduğumdan).
    Epson 6100 aldık diyelim 3D izlemek için gümüş perde şart mı bu anlamda yani?
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    hayır 6100 modeli için şart değil.
  • cevap alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvardar77 -- 15 Temmuz 2013; 13:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvardar77

cevap alındı
    cevap alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvardar77 -- 15 Temmuz 2013; 14:00:12 >
  • 4,5 metre izleme mesafesine 240x135 perde küçük mü olur arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16/9 ve 4/3 perdeler için tavsiye edilen izleme mesafe aralıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.
     Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.

Şu videodaki perde de dikkatimi çekti, paylaşıldıysa affola

• Merhaba. Piere Cardin Perde firmasindan 355x250 motorlu stor Blackout perde aldim. Basima resmen bela oldu. 5 kez degisti perde. . Oldu halen ayni sorun simdi bir de uzakdan kumanda bozuldu.. bu perdedeki en buyuk sorun Hare olmasi idi. Sag ve sol yukari tarafdan asagi orta kisma dogru inen bogumlar ve hareler... buna cozum bulamadilar. Yeter dedim bugun aradim gelin alin dedim. Bu perdeye 1250tl odedim. Sizin sitenizde 350x300 olcusunde 650tl motorlu stor olarak gecen perde var. Arada yari yariya fak var fiyatta. Nasil bie perde oneriyorsunuz ?? Eger diyorsaniz ki kesinlikle dalgalanma yapmaz... o zaman siparisim kesindir. Gondereceginizi soyluyorsunuz nasil takacagim acaba ?? Tavanda yeri var tutucular orada kalacak perdeyi aldiklarinda. 5 adet tutucu var tavanda. Acaba yeter mi gerci olcu ayni. Bu perde salonda olacak yansiticidan gelen goruntuyu izlemek icin kullaniyorum. Perde yere indiginde 260 aciliyor. Arkasinda tv ve stand kaliyor onlarin onune iniyor. 6metre yansitici ile mesafesi. Istedigim olcu 355x260.. ama size gore bu standard disi ise 350x300 kesinlikle istedigimdir... acil cevabinizi beklemekteyim. Tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: sentiere

Merhaba. Piere Cardin Perde firmasindan 355x250 motorlu stor Blackout perde aldim. Basima resmen bela oldu. 5 kez degisti perde. . Oldu halen ayni sorun simdi bir de uzakdan kumanda bozuldu.. bu perdedeki en buyuk sorun Hare olmasi idi. Sag ve sol yukari tarafdan asagi orta kisma dogru inen bogumlar ve hareler... buna cozum bulamadilar. Yeter dedim bugun aradim gelin alin dedim. Bu perdeye 1250tl odedim. Sizin sitenizde 350x300 olcusunde 650tl motorlu stor olarak gecen perde var. Arada yari yariya fak var fiyatta. Nasil bie perde oneriyorsunuz ?? Eger diyorsaniz ki kesinlikle dalgalanma yapmaz... o zaman siparisim kesindir. Gondereceginizi soyluyorsunuz nasil takacagim acaba ?? Tavanda yeri var tutucular orada kalacak perdeyi aldiklarinda. 5 adet tutucu var tavanda. Acaba yeter mi gerci olcu ayni. Bu perde salonda olacak yansiticidan gelen goruntuyu izlemek icin kullaniyorum. Perde yere indiginde 260 aciliyor. Arkasinda tv ve stand kaliyor onlarin onune iniyor. 6metre yansitici ile mesafesi. Istedigim olcu 355x260.. ama size gore bu standard disi ise 350x300 kesinlikle istedigimdir... acil cevabinizi beklemekteyim. Tesekkurler...

Kerem bey'e cevap verilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingReis

quote:

Merhaba. Piere Cardin Perde firmasindan 355x250 motorlu stor Blackout perde aldim. Basima resmen bela oldu. 5 kez degisti perde. . Oldu halen ayni sorun simdi bir de uzakdan kumanda bozuldu.. bu perdedeki en buyuk sorun Hare olmasi idi. Sag ve sol yukari tarafdan asagi orta kisma dogru inen bogumlar ve hareler... buna cozum bulamadilar. Yeter dedim bugun aradim gelin alin dedim. Bu perdeye 1250tl odedim. Sizin sitenizde 350x300 olcusunde 650tl motorlu stor olarak gecen perde var. Arada yari yariya fak var fiyatta. Nasil bie perde oneriyorsunuz ?? Eger diyorsaniz ki kesinlikle dalgalanma yapmaz... o zaman siparisim kesindir. Gondereceginizi soyluyorsunuz nasil takacagim acaba ?? Tavanda yeri var tutucular orada kalacak perdeyi aldiklarinda. 5 adet tutucu var tavanda. Acaba yeter mi gerci olcu ayni. Bu perde salonda olacak yansiticidan gelen goruntuyu izlemek icin kullaniyorum. Perde yere indiginde 260 aciliyor. Arkasinda tv ve stand kaliyor onlarin onune iniyor. 6metre yansitici ile mesafesi. Istedigim olcu 355x260.. ama size gore bu standard disi ise 350x300 kesinlikle istedigimdir... acil cevabinizi beklemekteyim. Tesekkurler...

Burdan vereydin de millette sebeplenseydi, sonuçta herkesin derdi dalgalanmayan perde

• quote:

Orijinalden alıntı: forro

quote:

Orijinalden alıntı: KingReis

quote:

Burdan vereydin de millette sebeplenseydi, sonuçta herkesin derdi dalgalanmayan perde

(buradan anlatayim kisaca gorusmeyi...)

Merhaba,

Arkadasla telefonda konustuk, bende bulunan perdenin fotograflarini cekip gonderdim email ile. Perdedeki dalgalanmalari ve perdenin durumunu gordu kendisi.
    Bana dedigi ise bende bulunan perdenin gercek bir yansitici perdesi olmadigi ve degerinin altinda olan bir perde oldugu idi. Bana kendi sitesinde de bulunan 350x300 olculerinde perdeyi onerdi ve tabii kesinlikle perdenin dalgalanma yapmayacagina dair de garantisini verdi. Siparis gececegim perdenin sadece rulosunu daha kalin bir rulo olarak sectik. Daha ince bir ruloya sarilma esnasinda yapcagi salgidan kurtaracak ve zamanla deforme olmasi daha da ertelenecegi kesin. Esasen arkadas bana daha iyi bir motordan bahsetti, daha iyi bir motor da alabilirdim fakat zaten perdeyi gunde maximum 1 kere acip kapayacagim icin (o da kullanirsam) daha sessiz ve daha hizli bir motor ihtiyaci duymadim.

Ben biliyorum ki bende bulunan bu perde 1250 etmez. simdi iadesi icin firma ile gorustum. Pazartesi gunu umarim alacaklar ve ben de yeni perde ile ilgili siparisi gececegim. Sonrasini da buradan hep beraber takip ederiz....

Daha once arkadasa da gonderdigim fotograflari ve yeni gelecek olan perdeninkileri, arasindaki farki gorebilmeniz icin her iki halleri ile paylasirim...

iyi gunler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentiere -- 21 Temmuz 2013; 3:06:10 >

• Merakla bekliyoruz
  • Dalgalanmaya karsi tensioned perde bu buyuklukte gereklidir....

•  Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.

arkadaslar ekledim resimde yer ile perde arasinda kalan mesafe (ideal olcu yazdigim yer) uygunmudur degilse ne olmalidir

birde projeksiyon perdenin tam ortasina degil merkezden 20 cm saga yada sola denk gelmekte problem teskil edermi (Shift Lens - Lens Kaydırma ozelligi var)

tesekkurler saygilar

Epson 9100
    elite screen

@HI-DEF-MAN
    @astramastra
    @cemo62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gti206 -- 21 Temmuz 2013; 14:29:27 >

• gti206 kullanıcısına yanıt
    Dostum Perden fixed frame bir perde ise tavana yukarıdan yapıştırma derim. Center hoparlörünü maskelemeyecek kadar aşağıya indirmeni tavsiye ederim. perdeden yansıyacak ışık tavanın beyaz ise yansıma yapacaktır. Ne kadar uzaklaştırırsan o kadar az dikkat çeker.

Perdenin tam ortasına gelecek şekilde denk getiremezsen de projektörü sorun yok Lens Shift ile ayarlama şansın var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Dostum Perden fixed frame bir perde ise tavana yukarıdan yapıştırma derim. Center hoparlörünü maskelemeyecek kadar aşağıya indirmeni tavsiye ederim. perdeden yansıyacak ışık tavanın beyaz ise yansıma yapacaktır. Ne kadar uzaklaştırırsan o kadar az dikkat çeker.

Perdenin tam ortasına gelecek şekilde denk getiremezsen de projektörü sorun yok Lens Shift ile ayarlama şansın var.

@HI-DEF-MAN

perde motorlu ustad yerden 65 cm yukarisi tam center hoparlorun ustune gelyor (perdelemiyor)

120" (16:9)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.