Şimdi Ara

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
30
Favori
90.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Perdenin pot yapmasının en büyük nedeni perdeyi sarmak için kullanılan alüminyum profilinin yeterince güçlü olmamasından kaynaklanıyor. Profil sarkınca perde haliyle pot yapıyor. Az bir sarkma bile yapsa pot ortaya çıkacaktır. Büyük perdelere çok güçlü 7075 alüminyum kullanılması gerekiyor. Başka yolu yok.
  • Bu konuyu başlatanlar işi bilmiyor....Benim perde sipariş olayımı rezil ettiler...Önce motoru dizel araba motoru gibi çalışan bir perde gönderdiler...Her yeri pot pot olan...Sonra motoru düzgün bu sefer de kat izleri olan bir perde gönderdiler...Bilseydim almazdım...Verdiğim paraya değil de harcadığım emeğe acıyorum...İki perdeyi de kendilerine iade edicem, alın ne haliniz varsa görün diye, kaliteli bir perde aldıktan sonra...
  • Ben de sabit çevçeveli perde alacağım.Daha iyi daha hoş geliyor gözüme.Herhangi bir dezavantajı var mı ? Motorlo gerdirmeli olanlar ile karşılaştırıldığında ? fiyatları nasıl ?
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Yer müsaitse ne motorluya ne de tensioned modele bakın en güzel seyir keyfini fixed frame perde de alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkkurler fiyatlarina baktim 1.100 dan basliyior..pahaliymis ya..

• el beceriniz var ise ve seviyorsanız kendin yap tarzı,, internette avsforumda özellikle baya bir kendin yap cesidi var hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Yer müsaitse ne motorluya ne de tensioned modele bakın en güzel seyir keyfini fixed frame perde de alırsınız.

Serdar hocam dediğin gibi fixed frame in yerini ne storlu ne de motorlu perdeler tutar. İmkan varsa fixed frame ....
     Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.

• Sony VPL-VW1100ES 4K Projeksiyon cihazı aldım 55 metrekare sinema salonu yapmaya çalışıyorum 300 inç perde kullanmak istiyorum ama ne kadar yer kaplayacağını bulamadım eni boyu kaç cm eder bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok memnun olurum bide perdeyle projeksiyon cihazı arasında ne kadar mesafe olmalı perdeyi 3d gümüş olarak mı almalıyım

ses sistemi olarak McIntosh Reference Home Theater aldım dehşet bir şey
  • yuceahmet kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun sn yuceahmet, 300" inc demeyelim de biraz büyük kaçabilir, (1 inc = 2.54 cm) m2 den çok yansıtma yapacağınız duvar boyutlarını ve izleme mesafesi+cihaz montaj duvar mesafesini belirtirseniz daha çok yardımcı oluruz

Yalnız Projeksiyondan çok McIntosh ları merak ettim resim paylaşırsanız çok seviniriz,forumda bir ilk olursunuz.
    @yuceahmet, 1100es i aldığın yerden sana yardımcı olmadılar mı :) Montajı dikkatli yap ne de olsa kıymetli cihazlar :)
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Serdar hocam foruma güzel cihazlar geldi maşallah ... Polonya da tanıdık olsa da ucuza epson 9200 getirsem diyorum :) .... Saygılarımla Serdar hocama ...
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim daha ev yapım aşamasında bodrum katının planını ekledim buradan yardımcı olabilirsiniz sanırım oturma mesafeleri cihaz montaj mesafesi belli değil oturma grubu olarak lazzboy koltuklarını aldım umarım iyidirler
    McIntoshlar elime ulaşır ulaşmaz resimlerini buradan paylaşırım
     Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.
  • max-well kullanıcısına yanıt
    hepsisony sitesinden aldım cihazı sormak aklıma gelmedi kendim bulurum dedim
    montaj bayağı zor olacak gibi sırf ses sistemi 21 parçadan oluşuyor gerçekten kıymetli cihazlar ama insan kaç kere geliyor dünyaya fırsatımız varken hayallerimizi yaşamamız lazım bunlar için çalışıyoruz
  • Vay be 1100es ellere mi yâr olacaktın :) şaka bir yana güzel günlerde kullanın Sinan abi serdar abi o günler bize de nasip olur mu dersiniz :)

bu cihazları bu büyüklükteki salona tavsiye ile yerleştirerek çok randıman alamayacağınızı düşünüyorum ,cihaz seçimlerinizden bütçe sorununuz olmadığı aşikar,
    bence profesyonel bir firmadan destek almanızda fayda var işin için oda akustiği de çok önemli o nedenle ölçümlerle en doğru sesi ve keyfi alarak işin başında
    yaptırmanız nacizane tavsiyem olur ,en başından da bu işleri resimleyerek ayrı bir başlıkta vaktiniz olur da paylaşırsanız ,sizden sonra benzer kurulum yapacaklara da
    yol göstermiş olursunuz.
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    neden olmasın Cem'cim ,sn @yuceahmet bir üst modele geçtiğinde ikinci el olarak belki kısmet olur sana,sen şimdiden bir köşeye ufak ufak bir şeyler atmaya başla
  • max-well kullanıcısına yanıt
    getiremezsin hocam,gümrüğe takılır :)

saygı bizden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Vay be 1100es ellere mi yâr olacaktın :) şaka bir yana güzel günlerde kullanın Sinan abi serdar abi o günler bize de nasip olur mu dersiniz :)

Cem kardeşim, bugün Sony ile görüştüm :) Prototip olarak ürettikleri 8k projeksiyonun pazarlığını bitirdim. Biraz tuzlu oldu ama değer. Kısmetse Japonya Sony haftasonu kargoya verecek. Ben de kara kara düşünüyom. Sistemi nasıl kurarım diye. Bu arada sinema ses sistemini de değiştirdim. 48 parçadan oluşan mcintosh sistem aldık. Almışken iyisi olsun istiyor insan. Para sıkıntımız da yok maşallah. Mısır da dedezadeler den miras kalmış. Dün gece vakti hatırladım mısırdaki mirası. Tam da mübarek Ramazana denk geldi. Miras kalmışken biraz alış veriş yapalım istedim ... Saygılarımla Cem kardeşime ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 26 Haziran 2014; 19:10:12 >

• İlahi abi ömürsün Dolby Atmos denilen ses formatı bluraylere gelecekmiş ve yeni çıkan avr ler bu ses i destekleyecekmiş bir bilgin var mı abi bu konuda

http://www.avsforum.com/forum/286-latest-industry-news/1576825-dolby-atmos-coming-blu-ray.html

http://www.avsforum.com/forum/286-latest-industry-news/1577121-pioneer-s-dolby-atmos-compatible-avrs-speakers.html

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Cem, Dolby firması sinemalar için ürettiği güncel sayılabilecek cp-650 processor den sonra ( sinemadaki sesin kalbi ) cp-850 yi bir kaç yıl önce tanıtmıştı. Bu yeni processor atmos ses codeğini barındıran Dolby nin ilk processorü dür. Atmos codec le sesin çevresel kuşatmasının yanında yukarıdan yani üst tepe noktalarından da çevrelenmesi tasarlanmış. Sinemalardaki kullanılan perde arkası ve suraund hoparlörlerine ek olarak tavanda da hoparlörler kullanarak çevresel sesteki üçüncü boyutu güçlendirmeyi düşünmüş dolby mühendisleri. Türkiye deki mevcut sinema salonlarına bile uygulamak zor olduğunu düşünüyorum. Zira sinema salonlarında elektrik + ses + havalandırma kanalları tavan da poliüretan malzemenin arasına konumlandırılır. Bu tavan kısmı örümcek ağı gibidir. Salonun tüm alt yapı yerleşimi gibi düşünebilirsin. Bu bölüme atmos için hoparlör ilaveleri yapmak oldukça zor ve zahmetlidir. Ancak yeni kurulum yapılacak salonlar da tercih edilebilir. Öncelikle sinema salonlarını durumu bildiğim kadarı ile özetlemeye çalıştım ...
    Sesteki üçüncü boyutun güçlenmesi işitsel algıyı geliştirir ve seyir keyfini artıracağı kesin. Tabi ki atmos codec ini barındıran processorü kullansan bile digital ortam da kayıt edilmiş sesler de tüm ses kanallarına atmos tekniğe uygun kayıt edilmiş olmalı. Bu tamamen hollywood un bu teknoljiye vereceği destekle ilgili. Digital ses kayıt stüdyoları atmos ses kayıt sayısı açısından çoğalırsa evler de kullanacağımız avr lere de girecektir. Fakat ev de ancak özel sinema odası imkanı varsa uygulama şansı olur diye düşünüyorum. Benim sistemim evin salonun da. Kendi adıma salonumun tavanına hoparlör asmaya cesaret edemem. Atmos teknolojisi ticari olarak rüştünü ispat ederse avr lerde yerini alabilir. Eğer thx gibi olursa, butik olarak seçkin avr markaların da yerini alır .... Saygılarımla ....

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.