Şimdi Ara

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
30
Favori
90.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eğer perdeyi koyabileceğiniz yer müsait ise tavsiyem kontrast gri yüzeyli ve fixed frame projeksiyon perdesi en ideal seçim olacaktır,
  • Merhaba, projeksiyon olarak EPSON TW5910 kullanıyorum. Perde arayışındayım. Yerim Fixed Frame'e müsait değil, o yüzden motorlu perde almayı düşünüyorum. XBlack XGE300 iyi bir seçim gibi görünüyor. Projeksiyonum göz önüne alınırsa cam tozlu perde mi gri mat perde mi önerirsiniz?

Aşağıdaki iki linkteki fiyatlar uygun görünüyor:

Hepsiburada - XGE-300

Hızlı Al - XGE-300

• quote:

Orijinalden alıntı: gozluk83

Merhaba, projeksiyon olarak EPSON TW5910 kullanıyorum. Perde arayışındayım. Yerim Fixed Frame'e müsait değil, o yüzden motorlu perde almayı düşünüyorum. XBlack XGE300 iyi bir seçim gibi görünüyor. Projeksiyonum göz önüne alınırsa cam tozlu perde mi gri mat perde mi önerirsiniz?

Aşağıdaki iki linkteki fiyatlar uygun görünüyor:

Hepsiburada - XGE-300

Hızlı Al - XGE-300

Bu perdeyi aldığnızda incelermisiniz?
    Özellikle pot oluşuyormu?

• benim ilk perdem xblack ti, daha sonra kontrast gri perdeyi deneyince farkı anladım, kontrast gri cam tozlu perdelere göre her açıdan daha iyi sonuç veriyor, şahsi fikrim xblack yerine specta veya prolyte tercih etseniz daha iyi olacak,
    3 metre genişlikte perde 2100 AL cihazınız için fazla geniş gibi gelebilir diye cam tozlu perdeye yönelmiş olabilirsiniz ancak ışık kazancı aynı performansı alacaksınız, renk tokluğu açısından ise kontrast gri özellikli perdeler bariz şekilde daha başarılı,

resimde 1700 AL cihaz ve 3,5 metre kontrast gri prolyte kullanılmış diğer fotoğraflarıda inceleyebilirsiniz,

https://www.facebook.com/BoyutDijital/photos/a.539602562807923.1073741855.137354943032689/539626689472177/?type=1&permPage=1

https://www.facebook.com/BoyutDijital/photos/a.539602562807923.1073741855.137354943032689/539626562805523/?type=1&theater

• --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 31 Temmuz 2014; 15:12:04 >
  • Öncelikle cevap için teşekkürler. Biraz daha sorum olacaktı, biraz temel sorular olabilir, kusuruma bakmayın. Dediklerinizi biraz yorumlamaya çalışacağım, yanlış olduğum yerlerde düzeltmenizi rica ederim.

Önceki yazılanlardan anladığım kadarıyla cam tozlu perdeler daha canlı ve parlak renkler oluşturuyor, bu nedenle insanlar daha çok onu tercih ediyorlar sanki (veya üreticiler buna yönlendirmeye çalışıyorlar). Ancak bunlarda yansıtma oranı (XBlack için) 1'e 2,5 gibi yüksek olduğundan özellikle de parlaklığı yüksek olan iyi ev sineması projeksiyonlarında izlerken rahatsızlık mı yaratıyor olur? Buna karşın gri mat perdeler, kontrastı ve siyahları daha başarılı gösteriyor? Sanırım benim projeksiyonumdan dolayı mat griyi öneriyorsunuz.

Sizin de dediklerinizden sonra 4 seçenek arasında kalıyorum aslında. Genelde 16:9 kullanacak olsam da büyük ekran olmasını istediğimden ölçü en az 300x225 olsun istiyorum. 400x300 de olabilir ancak sanırım potluk ve dalgalanma yapma ihtimali daha yüksek (fixed frame olmadığı sürece tabi). XBlack dalgalanma konusunda diğerlerinden daha iyi yazmıştınız, Prolyte ve Specta bu konuda sıkıntı yaratmasın?

http://www.boyutdijital.com/SPECTA-EX-300-Gri-Motorlu-Projeksiyon-Perdesi-300x225-cm,PR-1265106.html

http://www.boyutdijital.com/ProLyte-EX-30-Power-Deep-Motorlu-Projeksiyon-Perdesi-300x225-169-Black-Border,PR-1265362.html

http://www.boyutdijital.com/ProLyte-EX-40-Motorlu-Projeksiyon-Perdesi,PR-1265218.html

http://www.hizlial.com/xblack-xge-300-300x225-glas-beads-motorlu-uzaktan-kumandal-projeksiyon-perdesi/10001048

• Yanlis anlamayinda siz durumu takinti yapmişsiniz beyaz duvara vurun goruntuyu olsun bitsin kimse cikipta bana aman aman bir fark demesin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Yanlis anlamayinda siz durumu takinti yapmişsiniz beyaz duvara vurun goruntuyu olsun bitsin kimse cikipta bana aman aman bir fark demesin..

Selamlar mesajınız bana değill ama merak ettim amacım polemik değil mesajınızda genel olarak projeksiyon perdeleriyle duvarı mı karşılaştırıyorsunuz yoksa sadece hemen yukarıda bahsi geçen cam tozlu perdeyi mi? 1. Şık değildir sanırım eğer 1. Şıksa bugüne kadar hangi pj cihazları ve perdeleri kullandınız da böyle bir sonuca ulaştınız merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 31 Temmuz 2014; 17:47:31 >
  • gozluk83 G kullanıcısına yanıt
    xblack potluk yapmama açısından başarılıdır, yada bana öyle denk geldi ancak bir gerçek var ki motorlu veya storlu perdelerde "potluk yapmaz" garantisini hiç bir firma vermiyor,
    Potluk olayı göreceli olup gölgelenme yapacak kadar kötü ise yani film izlerken potlukları farkediyorsanız bu kabul edilmez durumdadır. ben potluk yapmaması açısından hem xblackten hemde prolyte ten memnunum ve forumda birçok arkadaş specta veya diğer adıyla fullscreen markasını kullanıyor ve spectada başarılı bir marka,
    yüzey kalitesi ise xblack ile prolyte ı kıyasladığımda prolyte daha başarılı bir görüntü veriyor,
    cam tozlu perde veya mat beyaz perdeler olması gereken renk tonunu bir tık beyazımsı gösterirler, bu daha parlak değil daha açık renk anlamına gelmektedir ve istenmeyen bir durumdur. ayrıca yan yana aynı yüzeyi test etmezseniz hangisinin daha kaliteli olduğunu anlamanız zordur,
    Bu arada ışık kazancı yani bir perdenin gain i 1,5 - 2 olması 1500 TL lik bir perde için gerçek rakamlar değildir, üretici firmaların salla pati ortaya attığı gerçeği yansıtmayan değerlerdir. Elite screen, Da-lite, SI gibi firmaların bazı özel serilerinde 1,5 gain ve üzerinden bahsedilir ki zaten direk bu fark anlaşılır, kalite farkı fiyatlara da yansımıştır. yani xblackin gaini 2,5 değildir.

perde genişliğiniz 300 cm olursa görüntünüz 16:9 formatta yükseklik 169 cm olacaktır.
    mutlaka 300x225 perdeye ihtiyacınız yoktur.
    dış siyah çerçeve aydınlık ortamda önemlidir, karanlıkta farketmez,

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

quote:

Yanlis anlamayinda siz durumu takinti yapmişsiniz beyaz duvara vurun goruntuyu olsun bitsin kimse cikipta bana aman aman bir fark demesin..

Selamlar mesajınız bana değill ama merak ettim amacım polemik değil mesajınızda genel olarak projeksiyon perdeleriyle duvarı mı karşılaştırıyorsunuz yoksa sadece hemen yukarıda bahsi geçen cam tozlu perdeyi mi? 1. Şık değildir sanırım eğer 1. Şıksa bugüne kadar hangi pj cihazları ve perdeleri kullandınız da böyle bir sonuca ulaştınız merak ettim

Ben beyaz perdeye yansitip izliyorum. Simdi dünyanin en iyi perdesi olsa ne kadar fark edebilir yok cam tozlu yok falanli filanli perde ticari pazarlama şekli bunlar kanmayin bunlara..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

quote:

Ben beyaz perdeye yansitip izliyorum. Simdi dünyanin en iyi perdesi olsa ne kadar fark edebilir yok cam tozlu yok falanli filanli perde ticari pazarlama şekli bunlar kanmayin bunlara..

:) Sagolun tavsiyeniz için sizinki tahmin olarak kalıyor sadece, perdelerin yüzeyleri arasında farklar vardır dandik yüzeye sahip bir perdeyle kalite bir yüzeye sahip olan perde arasında fark vardır kaliteli bir göze sahip olanlar bunu kolayca fark eder. Ha kimse de zaten kaliteli perde de muazzam hani sanki 4K ymış gibi bir görüntü farkı var demiyor.

Benim arkadaşa tavsiyem xblack codegen cam toZlu tarzı perdelerden uzak durması, elite specta benzeri bir perde bakması

Cam toZlu ya da çarşaf gibi yüZeye sahip olan perde alıp da elinden çıkaran çok oldu buralarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 31 Temmuz 2014; 18:16:54 >

• Bende daha önce cam tozlu perde kullanıyordum. Bir çok noktayı daha beyaz gösterince bu beni çok rahatsız etti. Görüntü kalitesini bozuyor. EPSON TW 5910 ile kullanırken bunu yaşadım. Daha sonra EPSON TW 9100 aldım onda daha fazla oldu. En son değiştirip Elite Screen Home2 aldım. Çok kaliteli bir perde. Bunu hemen hissettirdi. Olay birden değişti. Yanlış anlaşılmasın illaki Elite Screen alın demiyorum ama cam tozlu perde yanlış diye düşünüyorum. Belki benim kullandığım projeksiyonların ışığı daha güçlü mü geliyordu bilemiyorum. Üstatlar bu konuyu daha iyi bilirler. Bu yönde eleştiri yapan arkadaşlara katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbi01

Bende daha önce cam tozlu perde kullanıyordum. Bir çok noktayı daha beyaz gösterince bu beni çok rahatsız etti. Görüntü kalitesini bozuyor. EPSON TW 5910 ile kullanırken bunu yaşadım. Daha sonra EPSON TW 9100 aldım onda daha fazla oldu. En son değiştirip Elite Screen Home2 aldım. Çok kaliteli bir perde. Bunu hemen hissettirdi. Olay birden değişti. Yanlış anlaşılmasın illaki Elite Screen alın demiyorum ama cam tozlu perde yanlış diye düşünüyorum. Belki benim kullandığım projeksiyonların ışığı daha güçlü mü geliyordu bilemiyorum. Üstatlar bu konuyu daha iyi bilirler. Bu yönde eleştiri yapan arkadaşlara katılıyorum.

bu durumu bende yaşadım,
    xblack cam tozlu kullanıyordum memnundum ancak prolyte aldığımda aradaki renk ton farkını çok net anladım,
    bence ev sineması için kontrast gri perde daha iyi sonuç veriyor, elite screen in de CineGrey olarak satışını yaptığı gri yüzeyli modelleri mevcut, özellikle ez serisi fixed frame ev sinema perdelerinde bu seçeneği sunuyor, ülkemizde ise sanırım beyaz her yere gider mantığı ile sadece beyaz yüzeyli ürünler geliyor,
    cam tozlu veya beyaz yüzeyler ofis ortamında loş ve aydınlık mekanlarda daha başarılı olabilir,

• Anlamaya çalışıyorum o nedenle bilgi veren her arkadaşa şimdiden teşekkür ederim. ebat büyüdükçe ve perde sert bir maddeden yapılmamışsa, oda içindeki her hava hareketi oynamalara sebep olmaz mı? pot yapma zamanla perde malzemesi nedeniyle olmaz mı? gerçekten projeksiyon için perde şart mı?(görüntü kalitesi açısından). Önemli olan projeksiyondan gelen ışığın emilmeden yada dağıtılmadan geri yansıtılması değil midir? bu nedenle gerekli kimyasal desteğe sahip, örneğin polyester gibi, düz zemin üzerine kullanılacak boya ile verim elde edilmesi mümkün değil midir? ve son olarak odanın diğer duvarlarının renklerinin etkisi yok mudur?
  • Merhaba arkadaşlar, ben de Benq W1070 projeksiyon aldım ve perde arayışındayım. Projeksiyon ve duvar arasındaki mesafe yaklaşık 4 metre aslında oda da 4 e 4 kare bir oda 16 m2 oluyor sanırım. Yalnızca film izleme amaçlı kullanmayı düşünüyorum nasıl bir perde ve ne büyüklükte almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: txms303

Merhaba arkadaşlar, ben de Benq W1070 projeksiyon aldım ve perde arayışındayım. Projeksiyon ve duvar arasındaki mesafe yaklaşık 4 metre aslında oda da 4 e 4 kare bir oda 16 m2 oluyor sanırım. Yalnızca film izleme amaçlı kullanmayı düşünüyorum nasıl bir perde ve ne büyüklükte almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim

cihazınız hayırlı olsun,
    projeksiyon cihazınız 4 metreden 3 metre genişlikte görüntü açabiliyor, cihazınızın ışık gücüne bakarsak 2,4 cm lik perde daha ideal gibi duruyor, izleme mesafenizi ele alırsak 3-4 metre mesafe içinde 240 cm genişlik uygun görünüyor.
    ev sineması için prolyte veya specta gibi gri yüzeyli ev sineması perdelerini tercih edebilirsiniz.
    duvarınız müsait ise en iyi tercih fixed frame olacaktır.

• sorularıma cevap verebilecek bir arkadaş yokmudur.
  • Arkadaslar selamlar. Mesaj kırlılıgı olsun ıstemedım ama bende 15 temmuzda bır soru sormustum, tecrubelı arkadaslar cevap verırse cok sevınırım. Oylekı 2-3 gundur buraya bakıyorum acaba cevap verılmısmıdır dıye. cok tsk
  • 3 boyutlu perde çok iyiymiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagondragon

Arkadaslar selamlar. Mesaj kırlılıgı olsun ıstemedım ama bende 15 temmuzda bır soru sormustum, tecrubelı arkadaslar cevap verırse cok sevınırım. Oylekı 2-3 gundur buraya bakıyorum acaba cevap verılmısmıdır dıye. cok tsk

projeksiyon cihazın hayırlı olsun kardeşim, fullHD almanı tavsiye edersim ama fiyatına göre güzel bir cihaz,
    Forumda bir çok projeksiyon ve perde kullanıcısı var ve bir çok arkadaşta gerçekten araştırarak hobi anlamında ilgilenerek perde ve cihazlar hakkında bilgi sahibiler, Bende boş vakitlerimde bu tarz ürünleri araştırıp yeni çıkan ürünleri takip ve test etmeye çalışıyorum,

sorunlarına bende yorum niteliğinde cevap verecek olursam,

ilk olarak projeksiyon cihazınla 4 metre mesafeden 240 - 250 cm görüntü genişliği alabiliyorsun, 3000 AL ışık gücü var, kesinlikle gri yüzeyli bir perde al, home ciname perdesi olarak specta veya prolyte tercih edebilirsin.
    ikinci olarak medya playerını çok iyi bilmiyorum, türkçe dublajlı 3d filmleri rahatlıkla oynatır ancak 3d alt yazı desteği varmı emin değilim, bunu senin test etmen lazım,
    gözlük olarak ise sinemalarda dağıtılan pasif gözlükler ile cihazın çalışmaz, oem dlp link gözlük tercih edebilirsin,

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.