Şimdi Ara

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
30
Favori
90.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Usa dan gelirken yanımda Epson TW9200 getirdim. Ürünü Bestbuy'dan 2600 $ a aldım.

Sorum şu:

Türkiye'de perde için 2 showroom a gittim. Sanırım benim cihazım için konstant gri perde lazım. 133" gerdirmeli perde düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir yer var mı acaba satın almak için çünkü şimdiye kadar istediğim gibi bir perde bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum..

Teşekkürler...
  • julien kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun ... hangi showroomları gezdiniz ?
  • Aktivizyon'a gittim öncelikle onlarda gerdirmeli perde yokmuş ne zaman geliceği ile ilgili net bir bilgi veremediler. Bugün de boyutdijital'e gittim genc biri karşıladı görüntüyü perdeye zor yansıttı ben de bu kadarı kafi dedim çıktım zaten. Stoklarında gerdirmeli perde tutmuyorlarmış görmeden denemeden de alamam ki ama. Yani Türkiye'de en çok bilinen iki yere uğradım pek tatmin olmadım acıkcası.

Cihazı aldığıma pişman olmaya başladım çünkü yansıtacak perde yok şu anda. Umarım birileri yol gösterebilir bu konuda...
    @julien, 9200 hayırlı olsun. İyi günlerde kullan. Aldığın cihaz için mutlaka gri kontrast perde kullanmanı tavsiye ederim. Bildiğim kadarı ile Aktivizyon firmasında son parti de gelen gerdirmeli perdelerin sorunlu olduğunu Cihan bey den öğrenmiştim ve bu perdeleri satmataycağını kendisi söylemişti. Eğer yer müsait ise specta marka fixed frame gri kontrast perde tercih edebilirsin. Yer sorunu varsa yeni gelecek gerdirmeli perdeleri beklemeni tavsiye ederim .... Perde yatırmı bi kez yapılır. Bu nedenle aceleye getirme ... Eğer beklemek istemezsen ve bütçene uyarsa Elite screeen marka gerdirmeli perdeleri de nceleyebilirsin ....
  • @max-well, tavsiye için teşekkürler. Satan yerlerin bu denli sınırlı olması şaşırtıcı gerçekten. amazon.com da yaklaşık 8000 perde çeşidi var ve fiyatları burdakilerin 3 te 1 i civarında tabii buraya gönderim yapmıyorlar o ayrı. Artık burada bulduklarımızla yetınıcez başka seçenek yok çünkü...
    Gerdirmeli tensioned perde model ve stok sıkıntısı olan bir perde ,birde ProAV ile bir görüşün .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    türkiyede ev sineması ürün gamı malesef düşük,
    fix frame perdelerde 4-5 farklı marka varken yüzey gerdirmeli motorlu perde markası 3-4 adedi geçmiyor,
    aynı şekilde demo yapabileceğiniz yerlerinde sayısı da çok az, hele hele aynı demo odasında farklı iki marka perdeyi kıyaslayabileceğiniz demo odası 1 veya 2 adettir. tüm satıcılar satmak istedikleri ürünü demolarına koyarlar, farklı marka ve farklı çeşitlilikte perdeleri boyutdijitalde görebiliyorsunuz diye biliyorum, bunun haricinde yer varmı bilmiyorum, dediğim gibi firmalar genellikle aynı marka perdeleri sunum odalarına koyarlar.
    fiyat farkı olan farklı markaları aynı demo odasında görebileceğimiz başka yerler varsa paylaşalım, perde araştıranlar için yol gösterici olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 30 Haziran 2014; 16:39:20 >
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    Newown1 kardeşim güzel bi konuya değinmişsin. Yazdıklarının iyi niyet ve samimiyetinden şüphem yok. Fakat Türkiye de bazen işler anlatıldığı gibi yürümüyor malesef. Hepimiz bir çok markanın ürününü bir arada test edip görmeyi isteriz elbette ama satıcı faktörünü unutmamak gerekli. Neden mi? Satıcı ambiyane tabirle çakallık yaparsa işin zor. Elindeki kar marjı en yüksek ürünü sana itelemeye çalışır. Kar marjı daha az ürünlerin fiyatını şişirir veya kötüler. Anlayacağın az para kazandığı ürünü satmamak için her şey mübahtır anlayacağın. Kötüler de kötüler ...
    Bunu daha fazla kar etmek için yapar. Alıcının kafasını karıştırmak için debelenir. Gerçek anlamda bilgi de olmadığı için satıştan elde edilecek kar marjını düşünür. Kulaktan dolma bilgilerle de ürün de tavsiye eder. Sığ bilgisinin farkında bile değildir. Eğer görüntü ve ses işinin içinde isen sattığın malı tanıyıp inceleyeceksin. Size satıcının tavsiye ettiği ürünü satıcı tavsiye etttiği için almayın. Bi süre araştırdıktan sonra o ürünün iyi olduğuna emin olun. Tekrar test ettikten sonra beğenip alın .... Alıcıların suistimal edildiğini forumdaşlar dan bildiğimden bu konuya hassasiyet göstersinler .... Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 30 Haziran 2014; 19:56:46 >

• max-well kullanıcısına yanıt
    @max-well üstadım size tamamen katılıyorum,
    satıcılar elinde olanı satmaya çalışıyor, benzer ürünleri ortaya çıkarmıyor bile, sorduğunuzda kendi ürünüyle kıyaslamadan direk kötülüyorlar, değindikleri noktalar haklı olsa bir yere kadar anlarım, o kötü deyip çamur atıyorlar sadece, demosunda olmayan hatta hiç test etmediği görmediği ürüne bile o kötü almayın diyebiliyorlar, o derece yani,
    tabiki başkalarınada danışacaksın, amerikayı yeniden keşfe gerek yok ama imkan varsa test edip, kıyaslayıp, kendi fikirlerin oluşacak ve öyle alacaksın,
  • çok doğru noktaya değinmişsiniz yukarda... şimdiye kadar istediğim gibi her perde çeşidini test edebileceğim bi demo salonu görmedim...tabii ki bütçe sıkıntısı olmasa elite screen i gözüm kapalı alırdım ama onların fiyatı da şu anda 6000 tl yi buluyor yani 55" ultra hd led tv parası...o yuzden insan da iyice anlamak istiyor farkları...
  • Arkadaşlar 9100w kullanıyorum. Daha önce optoma hd25e vardı ve gri-kontrast perde aldım. perde üzerine yaklaşık 100-110 inch görüntü veriyordum. Gri-kontrast perde optoma için olmazsa olmaz gibiydi ancak şimdi 9100w için perdeyi değiştirmem gerektiğini anladım. Şöyle ki, hastanemiz toplantı salonunda epson 6000 modeli var. Ameliyat videolarını ve denediğim bazı videoları beyaz perde ve beyaz duvara yansıtarak denedim. Ortamda spot ışıklandırma olmasına rağmen görüntü oldukça tatmin edici idi. tam karanlıkta çok net ve parlak görüntü elde edebildim. Duvar perde kıyaslamasının anlamsız olduğunu gördüm. Perde görüntü kalitesini çok arttırıyor. Beyaz perde ucuz olanlardandı, yani gain oranı vs belli değildi. Projeksiyonu "doğal" görüntü modunda 720p kaynak ile test ettim.

Eve döndüğümde 9100w cihazı aynı görüntü ile gri-kontrast perdede denedim. Malesef görüntüler daha karanlıktı. Salonumda blackout perde mevcut. Yine de köşede bir ışık açmayı tercih ediyorum. Tamamen karanlık ortam bir süre sonra bana depresif geliyor. Bu yüzden beyaz perdeye geçmeye karar verdim. Yabancı yorumlardan okuduğum kadarı ile epson 9100 ve 9200 siyah kalitesi oldukça tatmin edici. Beyaz perdede doğru gain oranına sahip bir yüzeyde daha tatmin edici olabilir.

Maxwell üstadın önerdiği kaliteli gri kontrast perdeler (elite, screeninnovations, vs.) sanırım daha canlı ve parlak görüntü sağlayabilir ancak fiyatlar oldukça yüksek.

• mvharput kullanıcısına yanıt
    Volkan kardeşim, 9100 hayırlı olsun. İyi günlerde kullanmak kısmet olsun. 9100 güzel upgrade olmuş. Daha önce kullandığın gri kontrast perden ile 9100 başarılı olmaz. Zira üst segment cihazlar için gri kontrast perdelerin yüzeyleri farklıdır. Üst segmentteki cihazlar, giriş seviyesi home cinema cihazlarına göre siyah ve renk açısından daha başarılıdır. Bu nedenle 9100 de kullanılacak gri kontrast perde için specta nın fixed frame gri kontrast perdesini tavsiye ederim. Daha önceki kullandığın gri kontrast perden den, yüzey malzemesi daha farklı ve görüntü de daha başarılıdır .... Tekrar dan hayırlı olsun ... Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 7 Temmuz 2014; 14:31:41 >
  • arkadaslar epson 2030 aldim 3 boyutlu izlemek icin perde tavsiyesine ihtiyacim var kimisi cam tozlu diyor kimisi gumus olsun diyor gumus cok pahali o kadar para veremem acaba duz duvara yansitsam olur mu? yoksa cam tozlu perde mi alayim?
  • S_varol S kullanıcısına yanıt
    specta veya prolyte gri perdeleri tercih edebilrsiniz,

bütçe doğrultusunda fixed frame en iyi seçim olacaktır,
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Sevgili max-well üstad, fixed frame imkanım malesef yok. Gerdirmeli motorlu düşünüyorum ama okuduğum kadarı ile bu perdelerde de potluk sorunu sıfır değil. Fixed frame dışında ne önerirsiniz acaba?

Elite perde malesef amazon.com fiyatına göre oldukça yüksek fiyatlı satılıyor. En ideali screeninnovation markası ama o marka sanırım ülkemizde yok.

specta ile fulscreen aynı şirketin markaları mı? Fulscreen'den potluk nedeni ile mutlu değilim bu yüzden specta'ya sıcak bakmıyorum. Ama markaya haksızlık etmek istemem çünkü anladığım kadarı ile bu boy storlu perdelerin hepsinde bu sorun var.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılar
  • @newonw1 tesekkur ederim tavsiyen icin bu perdenin yapiminda ne tur bir kumas kullaniliyor onu bulma imkanim var mi kendim sabit birsey yapsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_varol

@newonw1 tesekkur ederim tavsiyen icin bu perdenin yapiminda ne tur bir kumas kullaniliyor onu bulma imkanim var mi kendim sabit birsey yapsam?

hocam firmayı arayıp sorabilirsiniz,
    aynı kumaştan verebiliyorlarsa kendinizde gerebilirsiniz,
    kumaş kalitesi olarak specta veya prolyte memnun edecektir,
  • Arkadaslar merhaba. Oncelıkle ınternettekı farklı kaynaklar ve burada yazılanları okuyup anlamaya calıstım. Ancak perde konusunda kafamda bır kac soru ısaretı var. Gecen hafta Acer'ın H5380BD modellı projeksıyon cıhazını aldım. Esasında temel amacım, play station ve HD fılmlerı ızlemektı. Mevcutta bulunan projeksıyon perdem 180'e 180 oldugu ıcın 240 cıvarı bır perde ıle degıstırecegım. Yaklasık olarak 4mt gıbı bır mesafeden, tepeden yansıtma yapacagım. Perde almadan once sorum sızlere su olacak: cıhaz 3d hd oldugu ıcın (3d ızlerım demıyorum ama almısken duzgun destekleyen 1 perde olsun ıstıyorum) duz sıyah zemın bır perde ısımı gorur mu yoksa gumus vs. dıye perde tıplerı var bunları tercıh etmek sart mı? Sadece ve sadece gecelerı kullanacagım bu arada, gunduz projeksıonu calıstırmayacagım. Bu arada evde popcorn medıa player'ım var. dogrudan buraya yukledıgım 3d fılmlerı, ek bır sey yapmadan ızlemek mumkun mu? Son olarak 3.sorum: sınemalarda dagıtılan 3d gozlukler ıs gorur mu yoksa, daha kallavı olan gozlukler sart mı? cevaplar ıcın cok tsk.

• optoma hd131xe almayı düşünüyorum perde boyu 180x180 olucak odamın ölçülerine göre.perdeyi grialırsam performans nasıl olur.seyretme mesafem 3.20 metre bi perde tavsiyesi yaparsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.