Şimdi Ara

Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
677
Cevap
30
Favori
90.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merden57

Anlamaya çalışıyorum o nedenle bilgi veren her arkadaşa şimdiden teşekkür ederim. ebat büyüdükçe ve perde sert bir maddeden yapılmamışsa, oda içindeki her hava hareketi oynamalara sebep olmaz mı? pot yapma zamanla perde malzemesi nedeniyle olmaz mı? gerçekten projeksiyon için perde şart mı?(görüntü kalitesi açısından). Önemli olan projeksiyondan gelen ışığın emilmeden yada dağıtılmadan geri yansıtılması değil midir? bu nedenle gerekli kimyasal desteğe sahip, örneğin polyester gibi, düz zemin üzerine kullanılacak boya ile verim elde edilmesi mümkün değil midir? ve son olarak odanın diğer duvarlarının renklerinin etkisi yok mudur?
    quote:

Orijinalden alynty: merden57

Anlamaya çaly?yyorum o nedenle bilgi veren her arkada?a ?imdiden te?ekkür ederim. ebat büyüdükçe ve perde sert bir maddeden yapylmamy?sa, oda içindeki her hava hareketi oynamalara sebep olmaz my? pot yapma zamanla perde malzemesi nedeniyle olmaz my? gerçekten projeksiyon için perde ?art my?(görüntü kalitesi açysyndan). Önemli olan projeksiyondan gelen y?y?yn emilmeden yada da?ytylmadan geri yansytylmasy de?il midir? bu nedenle gerekli kimyasal deste?e sahip, örne?in polyester gibi, düz zemin üzerine kullanylacak boya ile verim elde edilmesi mümkün de?il midir? ve son olarak odanyn di?er duvarlarynyn renklerinin etkisi yok mudur?

cevaplarynyz bir bakyma sorularynyzyn içinde gizli :)
    Yorumda bulunacak olursam, ortamdaki hava hareketi perdede dalgalanmalara sebep olacaktyr, Bu nedenle en iyi seçim fixed frame perdedir.
    projeksiyon görüntüsünü halyya bile yansytsanyz görüntü alyrsynyz ama en ideali bunun için yapylmy? özel malzemelerdir. Özellikle ev sinemasy için kontrast gri perdeler tercih edilmelidir. ev yapymymy boya ile iyi sonuç alan forumda?lar var ancak iyi sonuç alamayan ki?ilerin sayysy daha fazladyr. Sonuç alamayanlaryn ço?u ev yapymy yüzeylerden alynan kaliteden memnun olmadyklary için sonuç olumsuz demi?lerdir. Yüzey malzemesi ne kadar iyile?irse o kadar görüntü kaliteniz artar, Dü?ük kaliteye olur diyen birisi her yüzeyde mutlu olabilir, Tabi kendi perdesini yapanlar arasynda gerçekten çok iyi sonuçlar alanlar oldu?unu da dü?ünüyorum,
    oda y?yk yansytmayan koyu renkte kuma? malzeme ile kaplanyrsa görüntü performansy ve memnuniyet artacaktyr.

• Hocam cevabınız ıcın cok tesekkur ederım, selamlar.
  • Merhaba optoma hd 25 lv cıhaz kullanıyorum. Projeksıyon perde mesafem yaklasık 7 mt burada bır perdecıde yaptırmıs oldugum 3,5 mt lik ısık gecırmez beyaz stor perdeyı bıraz da cıhazın dıgıtal kucultmesınden faydalanıp kullanıyorum. Malısef 700 euro verıp cam tozlu grı perde alamıyorum. Yıne kendım 4 mt lık bır perde yaptırayım dıyorum. Perdenın rengını ne ren yaptırayım sıyah yada grı hangısını tavsıye edersınız? Bryaz perdede kısmende olsa sıyah sorunum var tesekkurler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibocan1978

Merhaba optoma hd 25 lv cıhaz kullanıyorum. Projeksıyon perde mesafem yaklasık 7 mt burada bır perdecıde yaptırmıs oldugum 3,5 mt lik ısık gecırmez beyaz stor perdeyı bıraz da cıhazın dıgıtal kucultmesınden faydalanıp kullanıyorum. Malısef 700 euro verıp cam tozlu grı perde alamıyorum. Yıne kendım 4 mt lık bır perde yaptırayım dıyorum. Perdenın rengını ne ren yaptırayım sıyah yada grı hangısını tavsıye edersınız? Bryaz perdede kısmende olsa sıyah sorunum var tesekkurler...

cam tozlu gri perdeyi üreten firma hangisi acaba,
    eğer ürün orjinal projeksiyon perde kumaşından yapılmıyorsa koyu renkli kumaşlarda renk kaybı yaşarsınız hatta siyah yüzeyli kumaşlar ışığı tamamen emebilir,
    projeksiyon perdesi yerine illaki normal stor perde kumaşı yaptıracağım derseniz açık gri renkleri tercih edin,

• quote:

Orijinalden alıntı: ibocan1978

Merhaba optoma hd 25 lv cıhaz kullanıyorum. Projeksıyon perde mesafem yaklasık 7 mt burada bır perdecıde yaptırmıs oldugum 3,5 mt lik ısık gecırmez beyaz stor perdeyı bıraz da cıhazın dıgıtal kucultmesınden faydalanıp kullanıyorum. Malısef 700 euro verıp cam tozlu grı perde alamıyorum. Yıne kendım 4 mt lık bır perde yaptırayım dıyorum. Perdenın rengını ne ren yaptırayım sıyah yada grı hangısını tavsıye edersınız? Bryaz perdede kısmende olsa sıyah sorunum var tesekkurler...

İbocan1978, optoma hd25-lv cihazı 4 metrelik mat beyaz perde de kullanmaktayım. Kullanım amacım sadece 3d görüntü için ve rf gözlüklerle beraber. lv nin 4 metre perde de dahi siyah performansı orta şekerlidir. Gözün hassassiyeti artıkça memnun etmeyebilir. Yiğidi öldür ama hakkını yeme 3d görüntü de çok başarılı. İş 2d görüntüye gelince aynı başarı bekleyemezsin zira en büyük sorun ise siyah derinliğinin yetersizliği olacaktır. Bu nedenle sana tavsiyem yeni perde alacaksan perde ebatını 3 metreye düşürüp gri kontrast perde kullanman olacaktır. Özellikle piyasa da bulabileceğin gri perdeler var. Perdelerin kalitesini ortaya çıkaran yüzey kaplama kalitesidir. Görüntü performansını bu kimyasal kaplama belirler. Specta veya full screen marka gri kontrast perdeleri tavsiye edebilirim. Siyah derinliğinde ve renk doygunluğunda yaşadığın sorunu çözecek perdelerdir. Sıradan ne olduğu belirsiz gri renk perdelerden uzak durmanı tavsiye ederim. Fırsat bulduğumda bu tip perdelerle ilgili aydınlatıcı resimli bilgiler vereceğim. Maceraya girmemek gerekli ... Saygılarımla ... Sinan ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 16 Ağustos 2014; 17:02:53 >

• hocam merhaba sizi hayranlıkla takip ediyorum umarım bir gun sizinle tanışmak nasıp olur. yarın ınsaallah epson 9200 sahıbı olucam bugun bende aktıvızyondan oğrendım sızınkı gıbı kntras gri gerdırmelı perde sordum arızalı partı olduğunu soledıler yenı sparışler vermısler bu gelen perdelerde daha açık bır grı olucakmıs yanı mat beyazla gri arası bir renk olucakmış adamlar bunun devrim nıtelığınde olduğunu solemısler .yani uretıcılerı .boyut dijitalde ki prolyte sabit perdeler daha açık renkte bir grı olduğunu soyledıler .aktıvızyona gelıcek perdelerı işin açıkcası 1 ay yenı gelıcek partıyı bekleyemıyorum .çatlarım bizimkiside bole bir sevda .guzel abim benim istedığım gonlumden gecen perde sabit çerçeveli yarın almam lazım perdemi aktıvız yondan sabit olan kontras gri perdeyımı yoksa boyut dijitalden prolyte marka mat beyaz ve gri perde arasındaki renk olan daha açık gri perdemı hangisini tavsiye edersiniz ..surçu lısan ettıysek affola

@astramastra @newonw1

• kardanad kullanıcısına yanıt
    sn @kardanad, 9200 ünüz şimdiden hayırlı olsun, güzel cihaz almışsınız. Ben iki yıldır Specta marka yüksek kontrastlı gri perde kullandım
    o tarihte benim kullandığım ölçüler için f/p oranı yüksek perde idi ama şimdilerde yeni fiyatlar kurlardan olsa gerek artmış durumda,
    imkan varsa tensioned (gerdirmeli) yerine fixed frame (sabit çerçeveli) perde tercih etmeniz yerinde olur,bütçe varsa bence Elite Screenlere
    bir bakın derim yoksa diğerlerini de tercih edebilirsiniz tabii,prolyte markayı demo imkanım olmadığı için o perde hakkında yorum yapamam.
    Şayet karanlık bir ortamda izleme yapacaksanız ve mesafeniz 3-5 mt aralığında ise perde rengine çok takılmayın,9200 ile her türlü performans alırsınız.
  • iyi dilekleriniz çok tşk ederim elite screen için daha sonra duşunuyorum kendi evime geçınce ınşaallah lunette serisinden duşunuyorum sabit çercevede kendimi sabitledim iki renk perdenin kendine gore avantajları ve dez avantajları var . ikisinin ortası bır renk fena olmaz aslında. aktıvizyona 1ay içinde spektamarka ikisinin ortası bir renk gelıcekmış uretıcılerı tarafından devrim yaratıcağı soylenıyo ama gel gorkı bir ay bekleyemıyorum onun ıcın spekta kontras gri (sabit çerçeveli)ve prolyte (sabit çerçeveli) kantras gri (daha açık gri )arasında kaldım spektanın kalıtesını duydum açıkçası prolyte markasını bılmıyorum iki markanın satıcısı olan boyut dijital demosuna prolyte markasına koymuş artık ithalatçısı olduğundanmı yoksa daha iyi performans sunduğundanmı bu arada daha iyi performans sunduğunu belirttiler . karanlık oadada demo yaptıkları için abiler tavsiye beklıyorum aranıza yeni katılan kardeşiniz olarak
  • tripod ayaklı perde tavsiye eder misiniz?
    (hem kullanışlı mı, hem de marka olarak hangisi iyidir)
  • Perde önemli...biraz bütçeyi aşmak gerekiyor, yoksa böyle olur konuyu başlatan arkadaş da kayboldu ...
     Projeksiyon Perdesi Hakkında Sorunuzu Sorun cevaplıyayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UNDYING U kullanıcısına yanıt
    Hocam, geçmiş olsun. Merak ettim. Markası nedir perdenin ve boyutları? Su terazisi ile baktınız mı dengesine?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Projeksiyon cihazlarının lambalarını kendimiz değiştirebiliyormuyuz ?
  • U_şen kullanıcısına yanıt
    Kastettiğiniz model hangisi için bilmiyorum ama güncel modellerde rahatlıkla değiştirebilirsiniz,ülkemizde henüz rastlamadım ama yurt dışında çoğu model yedek lambası ile satılır,kullanıcı rahatlıkla değişir,bir kaç vida söküp ulaşabileceğiniz yerde olur genellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Kastettiğiniz model hangisi için bilmiyorum ama güncel modellerde rahatlıkla değiştirebilirsiniz,ülkemizde henüz rastlamadım ama yurt dışında çoğu model yedek lambası ile satılır,kullanıcı rahatlıkla değişir,bir kaç vida söküp ulaşabileceğiniz yerde olur genellikle.

Bir arkadaşın garajında duruyormuş ben aldım, BenQ MP721 modeli. Yanlız lamba ömrü 3000 saat şu an.
  • U_şen kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, yurt dışında 140-150$ civarı lamba fiyatı

nasıl değiştirileceği aşağıda ki linkte anlatılmış resimli olarak,umarım yardımcı olur.

http://www.fixyourdlp.com/2012/10/01/how-to-install-a-new-benq-mp721-projector-lamp/
  • Merhaba,

%110 karanlık odada kullanmak üzere 120" fixed frame bir perdeye ihtiyacım var.

Gelecekte curved alacağım ama şimdilik odayı oturtana kadar idare edecek ve makul fiyatlı bir perde bakıyorum. Biraz internette bakındım ama pek içime sinen birşey bulamadım.

Bir de perdenin arkasına çakma ambilight yapacağım, eğer buna uygun sabit bir çerçeve olursa daha iyi olur. Gerçi perdenin olacağı duvar (4 metre genişliğinde) ve sol-sağ duvarlar (80 cm. kadarı) mat siyah boyalı, bu ambilight için dezavantaj olacaktır ama ona sonraki aşamada bakacağım artık.

İdare edecek fixed frame perde olarak ne önerirsiniz ? Epson TW9000 serisi bir projeksiyon ile ağırlıklı olarak 2D için kullanılacağını dikkate alabilirsiniz.
  • merhaba genişliği 3m yüksekliği 2m 3d perde imalatınız var mı?
    Var ise fiyatı nedir?
    eğer bu boyutta yoksa 2x2 3d uyumlu perde fiyatı alabilir miyim?
  • Perde isteğinizle ilgili özel mesaj atarsanız daha hızlı yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Perde önemli...biraz bütçeyi aşmak gerekiyor, yoksa böyle olur konuyu başlatan arkadaş da kayboldu ...

Benim 3 metrelik perdede de bu sorun var. Tespitim ise perdenin sarıldığı borunun ortadan belvermesi. Denemesini hiç sökmeden şöyle yaptım. Perde açıkken borunun tam ortasına süpürgenin sopasıyla destek yaptım ve pot kayboldu.Bunun için yapılması gereken bu borunun daha etli ve dirençli olması gerektiği. Bir ara söküp bakacağım bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 8 Ocak 2015; 12:43:24 >

• nohackmove kullanıcısına yanıt
    www.bestvision.com.tr
    İstanbul (350cm-450cm arası) | projeksiyon perdesi
    http://www.bestvision.com.tr/urunler.asp?LanguageID=1&cid=3&id=13&id2=223&id3=23
    BURADA BULABİLİRSİNİZ.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.