Şimdi Ara

Protein ? Ve Protein Tozu yardımcı olur musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba günlük 99 gr , 110 gr ,ya da 150 gr protein nasıl alabilirim unutmayın bu alabileceğim proteğin tuzsuz,yağsız ve şekersiz olması gerekiyor bunu nasıl alabilirim ki günlük ya da bildiğiniz üzere proteğin tozları var piyasa da takviye diye zaten endokrine gidicem eylülde gittiğim de diyetisyenin yanına çıkarım tetkikleri yaptırırım ama hangi tetkikleri yaptıracağımı bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şu tozları kullanıp kalp krizinden gitmeye çok meraklısınız!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Düzenli kullanıldığında neden kalp krizine sebebiyet versin ki hocam ? Zaten protein tozu fazla kullanıldığında karaciğer böbrek ve beyin kalp vb. Organlara zarar verir normal ve düzenli kullanımda ise bir zararı yoktur fosur fosur osurtmak dışında

• Müsaitsen, bahsettiğin gramajlarda öncelik hindi eti, bulamazsan veya sevmez isen tavuk eti alıp haşlayıp ya da yağsız tavada yağsız bir şekilde ızgara yapıp tüketebilirsin.

Müsait değilsen bile geceden yapıp gündüzde tüketebilirsin.

Süt veya yoğurt ile yulaf ezmesi tüketebilirsin. Ya da yeşil çay ile tüketebilirsin.

Günlük 3 ya da 4 adet yumurtayı haşlayarak veya tavada hafif tereyağ ile pişirerek tüketebilirsin.(Yumurtaya alerjin yok ise.)
  • 500g tavuk = 100g protein
    5 yumurta = 30g protein

Sagdan soldan gelenlerle(bitkisel vs) toplam 150 yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarikstlms T kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabın için teşekkürler yanlış anlamayın ama tavuk eti sevmem ve yediğimde direk kusarım yumurta ise 2 fazla yiyemiyorum zorluyorum ama kusacak gibi oluyorum tereyağ vb. Yağlar ise doktorum kullanmamamı söyledi.

• Bütçeniz bolsa kırmızı eti basacaksınız o zaman . Sabah beyaz peynirli bol yumurtalı omlet . Yanına süt . 2 dilim çavdarlı ekmek . ( lif açısından çavdarlı )

Öğlen akşam da 2 ye bölüp et ihtiyacınızı güzel bir karb miktarıyla karşılayın . 200 er gram tavuk her öğün mantıklınolahilir .

Spor yapmadığınız günler 1 öpünü bakliyat falan yapabilirsiniz . Aralarda da yoğurt , çorba , meyve , kuruyemiş tüketmeniz lazım ama .

Eğer toz alacaksanız bcaa almanızı tavsiye ederim . En efektif olanı odur . Bcaa dallı zincirli amino asit demektir . Metabolik süreci direkt olarak çizgili kasta gerçekleşir . Yeterli protein alımında çok iş yapar .

Tavuk eti yiyenem , tumurta da 2 falan diyor iseniz o zaman whey protein alıp proteininizi bir tık tamamlayıp/aşmaya yönelik daha mantıklı olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toz haline gelen hiç ama hiç bir şeye bulaşmayın. Tabi krakeri toz haline getirmekten bahsetmiyorum. Bunu ben değil canan karatay söylüyor. Zaten bu kadın diyet ve sağlıkta çok önemli birisi, bir de kalp uzmanı olarak söylüyor. Kalbe zararı var. Düzenli kullanımda da var neden olmasın ? Daha doğal şeylere yönelin.

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim hocam kusmasam hem yumirta hem tavuk eti yiyeceğim ama kusuyorum kilo başına 1.4 veya 1.5 gr protein almayı düşünüyorum 1 ay veya daha kısa sürelerle diyetisten/endokrine gitmeyi düşünüyorum

• zararı falan yok. insanları yanlış yönlendirmeyin.
    peynir suyundan üretilen bir besinin peynirden farklı nasıl bir zararı olabilir.
    nasıl üretildiğini merak edenler için.

• Hocam protein almamız gereken bir şey dir yumurta et (kırmızı vb.) vb. Ürünlerin neredeyse sadece protein vardır protein tozunda ki yağ ise emilim içindir. (bkz:Vitaminler,Karaciğer) vücuda giren fazla protein sıvı olarak vücuddan uzaklaştırılır,atılır.

• g70g G kullanıcısına yanıt
    protein almazsan olursun zaten. Vücudunun en büyük kısmını sudan sonra protein oluşturuyor. Mesele onu toz halinde almak.

Hocam o besinler olmadan yani gerçekten çok zor . Ben de mesela yumurta ve tavuktan kusardım . Kendi sevdiğim şeyleri bulmaya çalıştım ve bulabildim bence siz de öyle yapın .

Mesela yumurta beyazı ağzıma değdiği an kusarım . 4 yumurtayı bi kaseye kırıyorum . Onu çırpıyorum . Peynirli , sebzeli vs artık canım neli isterse yapıyorum . Tavul da öyle haşlama yiyemezdim biberli kremalı fakan başladım ilk sonra onlara üşendikçe haşlamaya düştüm :D

• Jamie Hyneman kullanıcısına yanıt
    Kardeşim amerikanın klasik ve zekice bir taktiği var. zarar ver kazançlı ol. Marshall yardimi adi altinda zeytin yağı zararlı denildi ve margarin verildi. Şuan bile o yardımların acısını taşıyoruz. Uçaklar. Bizim fabrikanız niye kapandı? Zevk için mi ? Hayır. adam vericem size siz kapatın dedi. Gıda sektörü de öyle. Sadece peynir yok onda. Kaç tane kimyasal madde var. Hani aslında marketten hiç bişey alınmamalı ama bu daha kötü. Ithal besinler bile çok zararlı.

• Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi peynir altı suyundan yapılır yani marketteki lor peyniriyle aynıdır ama tozda tuz yoktur bcaa(yanlış yazmadım umarım) gelişim için zaten sizin derdiniz nedir hocam protein tozuyla aslında adı toz protein olması lazım belki steroid ile de karıştırıyor olabilirsiniz steroid öldürür ister düzgün şekilde yap antrenman olsun vb. Olsun ama steroid öldürür protein tozu bildiğimiz proteğin dir zaten.

• Öncelikle şunu söylemek lazım "Supplemet" leri adı üstünde destek amaçlı olduğunu unutmadan kullanmak lazım. Aralar vererek ve kan tahlilleri gibi vücudunuzu takip ederek almakta fayda var. Hindi eti öneren arkadaşa katılıyorum. En azından bana plastik tavuk etlerinden daha sağlıklı gibi geliyor. Hindi eti tüketebilirsin. Yulaf ezmesi de çok iyi bir kaynaktır. Bana kalırsa kahvaltıda 100 gr Yulaf Ezmesi üzerine 3-4 Yumurta kırıp iyice karıştırarak omlet tarzı pişirip yiyerek güne başlaman. Yağ kullanmana gerek yok. Döküm tavan varsa kolayca yapabilirsin. toplamda 45gr civarı protein tüketimi ile güne başlamış olursun. (Yarısını kahvaltıda yarısını öğle yemeği olarak da tüketebilirsin fazla gelirse). 250 gr civarı hindi etini de tüketirsen aynı gün içinde 100gr'ın üstüne çıkmış olursun zaten. Yağsız-yarım yağlı lor peyniri ile de bu tükettiğin miktarı artırabilirsin.

İşlenmiş gıda çoğu zaman zararlıdır hocam o yüzden çok fazla savunmaya gerek yok. Nasıl salam sucuğu almakta insanlar özgürse protein tozunu da öyle.bazen kısa vadede görürsün bazen uzun vadede bazen hiç görmeyebilirsin.

• hocam diyetisyen diyosunuz öncelikle ne yapmak istiyorsunuz kilo almak kilo vermek hacimlenmek nedir mesele yani ?

şöyle söyliyeyim acemi birliğine 74 kilo katıldım dağıtımda 70 kilo usta birliğinden döndüğümde 97 kiloydum 27 günde 12 kilo l-carnitin , efedirin, klenbuterol kullandım ölürsün dediler ölüceksemde kaslı ölücem dedim sadece klenbuterol de yan etki olarak vertigo oldu oda bı zaman sonra gecti protein tozlarında hepsinde azda olsa yağ, karbonhidrat bulunur.

unutma ki proteinsiz karbonhidrat karbonhidratsız protein pek bi işe yaramaz az karbonhidrat çok protein alıcaksın yağdan şekerden uzak dur az biraz kardiyo

protein olarak da hardline tercih edebilirsin
    Protein tozları yağ da içeriyor ki bunlar düzgün yağ değil. Proteinin yağ ile etkileşime geçmesi lazım çünkü. Proteini daha düzgün bir yoldan alman lazım. Son çaren olsun bu tozlar.

• Hocam bebek mamaları hakkında düşünceniz nedir ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.