Arkadaşlar proton persona 415 otomatik bir arabam var. bu güne kadar hiç sorun yaşatmadı bana. Fakat son 2 haftadır kalkışda ve yüke binince bir sallantı yalpalama sorunu var bu sorunda araçın devirdaimpompasını değiştirdikden sonra yaşamaya başladım bugün de araçın aks başlarını ve yuvalarını değiştirdim. simdi yuke binme de sorun yaratmıyor fakat kalkış ve sonraki vitesde yapmaya devam etti ve bir diğer farkettiğim şey ise araçda ayagımı gazdan cektiğim zaman hafif bozuk yolda aynı sekilde sallatı yapıyor otomatik ustalarıyla görüştüm şanzıman yağını kontrol ettiler içindeki balatalardan keçelerden yapsa bu koku yağa sinerdi bunlardan değil sökmeden önce iyice kontrol ettir otomatik şanzıman indirmek pahalıdır dediler. bu sorunu yaşayan yada bana fikir verecek arkadaslar varsa yazarlarsa sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim...
kardeş bende 4.16 glxi var. ama benimki manuel bende bi sorun yok şükür. otomatik hakkında pek bilgim yoktur ama büyük ihtimal balatadan yapıyodur. ona bi baktır sen.
probleminizin şanzımanda olduğuna emin misiniz?
araba rölantide çalışırken durduğunuz yerde (viteste iken) şunları yapın:
farları (uzunlar dahil) yakın, klimayı son hız açın, dörtlüleri yakın, teybi açın, arka cam rezistansını açın, elektrikle çalışan ne aksam varsa hepsini çalıştırın, direksiyonu tam tur sağa ya da sola çevirin (sonuna kadar)
ve o şekilde tutun. direksiyonda ya da arabada aşırı titreme varsa sorun büyük ihtimalle ateşleme sisteminizdedir, şanzımanda değil.
Bende de 4.16 glxi otomatik var, bir kaç gündür bende de buna benzer birşey var, gaz keser gibi silkeleme yapıyor, gaza hafif bastığımda sorun yok ama köklediğimde sanki uygun viteste değilmiş gibi sarsıntı ve gaz kesme oluyor ama şanzıman olduğunu sanmıyorum çünkü sürekli yapmıyor, hava filtresi ya da bujilerden olabilir sanırım ustaya göstereceğim bu hafta sizinkide buna benzer birşey olabilir eğer dikkatli kullandıysanız ve bakımı tamsa şanzıman kolay kolay arızalanmaz.