Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var.Lütfen bilgisi olanlar paylaşsın.Bilgisyarımdan girmeye çalıştıgım bi site var üyeliğim olan.Reklam olmaması için ismini vermek istemiyorum ama yöneticiler yardımcı olmak için isterse ö.m olarak atabilirim.Bu siteye hiç bir şekilde evimden giremiyorum.Kıbrıstayım , ama başka arkadaşlarımda var onlar girebiliylolar,benm kullanıcı adım ve şifremle internet cafeden falan da baglanabiliyorum.Benm eve arkadasın laptopunu getirdim ordan denedik ama yine aynı sorun.Sorun şu,sitenin adresini adres cubuguna yazıp ta enter a bastıgım an karşıma kullanıcı adı ve şifre işsteyen küçük bi pencere geliyor ve şifremi kullaanıcı adımı yazıp enter a basınca bidaha soruyo bidaha yazıyom bi daha soruyo,sanki yanlış şifre giriyomusum gibi tepki veriyo.Halbuki aynı kullanmıcı adı ve şifreyle benm ev haricinde heryerden giriyorum.Bnm makinede sorun var dicem fakat arkadaşın laptopuyla benm evde denedik yine aynı sorunu verdi.En sonunda bu sorunun internet aldıgım firmadan kaynaklandıgını dusunerek teknik servisi aradım,sitenin yasaklı olup olmadıgını sordum fakat kesinlike yasak falan olmadıgını solediler,ve gayet normal bi şekilde siteye erişiyor olmam gerektiğini sölediler,hatta onlar ordan denediler girebiliyolar benm kullanıcı adı ve şifremle (Bu arada bu site oyun indirme sitesi) Sorunun ne oldugunu cozmek için yaklaşık 45 dakika telefonla gorustuk herşeyi denedim xp kurdum vistaya format attım sanal xp kurup onun uzerinde denedim farklı bi dns ayarı uzerinden girdim ,4 farklı tarayıcının son sürümlerini kurup denedim ,yine yok yine yok. En sonunda bana Bi proxy adresi verdi ve bunu yazmamı istedi tarayı ayarlarına,Bide bunu deneyelim dedi , bende sölediği 89.222.221.123 olması lazım ve port 8080 aynen boyle girdim.Ve bi daha denedim bu sefer girebildim.Ama ertesi gün yine girmemeye başladı bu sefer proxy yazıyorum,siliyorum deniyorum yine olmuyor. Başka proxyler buldıum netten onları denedim yine olmuyor.Site yöneticileriyle görüştüm onlarda ilkkez bıyle bişeyle karşılaşıyorlar ve herkes normal download yaşamına devam ediyor. Bir tek bende boyle bi sorun cıkıyor kimse mantıgının ne oldugunu ve sorunun ne oldugunu bulamadı.Arkadaşlar donanım haberi bilgi almak açısından cok fazla gezerim ve ne kadar tecrübeli ve bilgili kullanıcıları oldugunu biliyorum,ve şimdi ilk kez bu siteden yardım isticem.Lütfen arkadaşlar kafayı sıyırıcam artık denemediğim yol yöntem kalmadı. Sorun ne olabilir.Bi internet sitesi niçin normal de başka her yerden kullanıcı adını ve parolayı kabul ediyoken , benm evde bi daha bidaha parola ve kullanıcı adı isterki.Ve ben bu site harıcınde baska herturlu sıteye girip download yapabiliyorum,şimdi ye kadar ilk kez boyle bi sorunla karsılastım arkadaşlar,bu da benm sürekli niçin sorusunu kendime sormamı saglıyor.Albay yarbay general kimin bi fikri varsa lütfen ama lütfen benimle paylaşsın arkadaşlar lütfen...Çok derin saygılarımla....
kullandığın modemi resetleyip tekrar programlamayı deneyebilirisn veya farklı bir modem deneyebilirsin.
Arkadaşım öncelikle cvp verdiğin ve ilgilendiğin çok teşekkür ederim,fakat modemden baglanmıyorum yani adsl değil.Kıbrıstayım burda direk network kablosundan alıyorum,alt yapısı nasıl tam bilmiyorum.Mesela şuan tekrar girdi siteye ama baglantıyı daha sonra bidaha kopartıyo ve bi daha girmiyo.Yanii merak ettiğim şey bu sorun illa şimdiye kadar birisinin başına gelmiştir ve nasıl çözülebileceğini öğrenmeye çalışıyorum Tekrar teşşekkür ederim tertip cevap yazdığın için
Bilenler lütfen bişeyler biliyosanız boş geçmeyin yardımınıza ihtiyacım var...Saygılarımla...
çerezleri leri sil Antivirus varsa devre dısı bırak.ve farklı tarayıcılardan girmeyi dene
Arkadaşım Sen DNS değiştir birde . bu işi Cisco'cular çözer ama sonunda
208.67.220.220 4.2.2.1. 208.67.222.222 4.2.2.2
bunlarıdan her hangi 2sini kullanabilirsin
erkasolin ::::> Antivirüs devre dışı ve 4 farklı tarayıcının son sürümü yüklü , ve her denemden önce çerezleri siliyorum.İlgin için çok teşekkür ederim.
mrtlln::::::>2sinide denedim ama yine sonuc vermedi , bu nasıl illet bişeydir ya çözemedim gitti.Napıcam bilmiyorum Tekrar İlginiz için teşekkür ederim...
Buarada cisco cu nedemek bilmiyorum ama ciscocuların işi demişssin , bu cisco cu arkadaşları nerden bulabiliriz
Arkadaşlar acil yardımınızı bekliyorum.Mesela dun gece 12 gibi giriş yapabildim halbuki hçi bişey değiştirmemiştim,normal denedim girdi,ama sabaha karşı 5 te koptu baglantı.Ondan sonra denedim denedim diğer sayfalara giriyor ama o siteye girmiyor Ondan önce yine gece olmus sabaha karşı kopmustu Araştırmadıgım konu kalmadı ama halen daha geçerli bi yanıt bulamadım yardımınızı bekliyorum... Saygılar...
Direkt ethernet kablosu ile alıyorum demişsin interneti. Nasıl bir alt yapı var görmedim tabi ama tahmin edersek internet cafe mantığı gibi (Yerel ağ) düşünsek tek bir internet kaynağı--dağıtıcı switch--kullanıcılar. Bu durumda tek internet kaynağı, tek ip numarası demek oluyor. Bu şekilde tüm kullanıcıların dış ip numarası aynı. Eğer bu girdiğin site ip bazlı filtreleme yapıyorsa seninle aynı ip yi paylaşan vatandaşların biri bağlanırsa sen bağlanamazsın demek oluyor. Denemesi kolay. Gidin internet cafeye, yan yana iki bilgisayara oturun. Birinden giriş yapın download filan yaparken diğerinden de başka kullanıcı ile giriş yapmaya çalışın. Cafe deki tüm bilgisayarların dış ip si aynı olduğu için onunda girememesi lazım. Durum bu ise dış ip ni değiştiren programlar filan lazım yada proxy ler ama çok sağlıklı olacaklarını sanmam.
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim,dış ip çakışması demişssin ama normalde herşeyi inidirebiliyorum 3 yıldır aynı interneti kullanıyorum ilkkez boyle bi sorunla karşılaştım,2.si burda nethouse network diye bi şirketten alıyorum,sadece ben değil binlerce kişiye internet veriyolar,normal gidip bayiye ödeme yapıyorum hesabım uzatılıyor.Bunları belki alt yapı konusunda bi fikir oluşturabilirsin diye anlatmak istedim ben tam olarak bilmediğim için,adamlar şirket binasının tepesine anten dikmişler,mesela benm evin tepesinde de boyle kutu gibi bişey yerleştirdiler bizim bina yan bina falan ordan allıyo.Hep bu şekilde internet veriyolar.Yani ne bilim belki dediğin dogrudur ama en azından teknik servisteki elaman benle 1 saat ilgilendi böyle bi alt yapı olsa sorun olarak bana bunu iletmezlermiydi? Yinede cevabın için çok teşekkür ederim ama bu sorun beni harbiden yordu kafayı yicem ya resmen inada bindirdim günde 5 saat bu konuyu araştırır oldum
Hiç bu sorunla karşılaşan yada çözümü bilen yokmu arkadaşlar lütfen yardım edin
Arkadaşlar şimdiye kadar 120 kişi konuyu okumuş ama halen cevap yok.Nasıl bi sorundur bu ya kımsenın fikri yok Donanım haber de de bu sorunun çözümünü bilen yoksa nerde bulabilirim Allah aşkına ya...
network hizmetini almış olduğunuz şirket yetkilileri ile görüşmeyi denedinizmi?en mantıklı çözümü oradan bulabilirsiniz .
Saol güzel kardeşimceap verdiğin için ama malesef dediğin gbi denedim adamlarla da görüştüm fakat bizle ilgili bi sorun yok sorunun ne oldugunu bilmiyoruz dediler... Cvp verdiğin için cok teşekkür ederim...
Sevgili kardeşim sen denemelerini yapmışsın ( browser , O.S dahil ve proxy) ama bazen kullanılan proxyler tutarlı davranmayabilirler o bakımdan çeşitli proxy ya da tunnel siteleri aracılığı ile giriş yapmayı dene ( slimtrust tan tut ktunnel vs. gibi ) . "clarion" arkdaşmın da dediği gibi eğer aynı anda login olmaya çalışılırsa sorun olabilir şunu önerebilirm kişisel paneline gir ve almış olduğun username ve pass i değiştir ( belki dağılmış olabilir bir ihtimal ) . Internet servis sağlayıcının bence bu kadar teknik bilgisi olduğunu zannetmiyorum o bakımdan o ip üzerine kısıtlama koyulmuş olabilir gerçi arasıra giriş yapabiliyosun ama bir ihtimal. Herşeyi default pozisyona al ve herhangi bi tunnel siteyle log olmaya çalış ( tabi bu senin kullandığın tunnel sitenin hızıda önemli çünkü download yaparken o ip üzerinden çıkış yapacaksın ve performans düşebilir ama yine denemekte yarar var ). Dediğin gibi internet kafe ya da binanın dışına çıktığında erişim yapabiliyosan doğrudan ISP ile ilgili sorunun cevabı doğrudan tunnelleme yontemi kolay gelsin kardeşim
quote:
Orijinalden alıntı: leventonline
Sevgili kardeşim sen denemelerini yapmışsın ( browser , O.S dahil ve proxy) ama bazen kullanılan proxyler tutarlı davranmayabilirler o bakımdan çeşitli proxy ya da tunnel siteleri aracılığı ile giriş yapmayı dene ( slimtrust tan tut ktunnel vs. gibi ) . "clarion" arkdaşmın da dediği gibi eğer aynı anda login olmaya çalışılırsa sorun olabilir şunu önerebilirm kişisel paneline gir ve almış olduğun username ve pass i değiştir ( belki dağılmış olabilir bir ihtimal ) . Internet servis sağlayıcının bence bu kadar teknik bilgisi olduğunu zannetmiyorum o bakımdan o ip üzerine kısıtlama koyulmuş olabilir gerçi arasıra giriş yapabiliyosun ama bir ihtimal. Herşeyi default pozisyona al ve herhangi bi tunnel siteyle log olmaya çalış ( tabi bu senin kullandığın tunnel sitenin hızıda önemli çünkü download yaparken o ip üzerinden çıkış yapacaksın ve performans düşebilir ama yine denemekte yarar var ). Dediğin gibi internet kafe ya da binanın dışına çıktığında erişim yapabiliyosan doğrudan ISP ile ilgili sorunun cevabı doğrudan tunnelleme yontemi kolay gelsin kardeşim
Leventcim bizim nethouse u biliyosun abi adamlar sorun cıkarmakta rakip tanımıyo,ama onlarda cözmeye calıstı yani baya bi ugrastı,eğer bilseler sorunu eminim çözerlerdi cunku resmen beyinlerini patlattım adamların Hernneyse Clarion arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum ilgilendiği için fakat dediğiniz tarzdaki ktunnel slimtrust gibi siteler www. olmadan browse yapmıyo.Yani bulunamadı 'Not Found' şeklinde hata veriyo , ön tarafında www istiyo.Ama benm girdigim sitehttp://1234.hh.ewr gibi düşün,bu şekilde yani.Bizim stdportal gibi yani levocum.Neyse bakalım belki fikri olan başkalarıda yardım eder ve çözeriz ama yakında bu iş için kurban adicam Hep şu nethouse un pisliği ya Bütün nethouse calışanlarına burdan koca bir Cevap veren tüm arkadaşlara çook teşekkür ediyorum,ve diğer bilirkişilerin cevaplarını bekliyorum...
Anlaşılan herkes okuyup geçiyo,neymiş bu hata ya butun interneti bitirdim artık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme