Şimdi Ara

PS Vita satışları en düşük seviyeye geriledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS Vita satışları en düşük seviyeye geriledi

Sony'nin önce Japonya ardından ABD ve Avrupa'da piyasaya sürdüğü iddialı taşınabilir oyun PS Vita, ilk haftalardaki başarılı satışlarının ardından deyim yerindeyse dibe vurmuş durumda. 

Vgchartz sitesinin analizine göre PS Vita bugüne kadar ki en düşük seviyeyi 7 Nisan'da biten son hafta itibariyle görmüş durumda. Son haftada global olarak 72 994 adet satış yapan PS Vita, önceki hafta 83 469 seviyesinde bir rakam yakalamıştı. Satışa sunulmasının üzerinden geçen yaklaşık 5 aylık süre zarfında PS Vita toplamda 1 milyon 863 binlik bir rakama ulaştı.

Son hafta Nintendo 3DS modeli ise 193 000 adet global satış ile PS Vita modelini ikiye katladı. Önceki haftaya göre düşüş gösterse de toplamda 17 milyon civarında bir seviyeye ulaşmış durumda.

Kendi ülkesinde de PS Vita en düşük satış rakamını gördü. Genelde Japonya'da ortalama olarak 9000 adedin altına inmeyen Vita, son hafta 8695 adetlik satış elde etti. 3DS modelinin ise 72 771 gibi bir rakamla yaklaşık 6 kat fark attığı görülüyor.

Yazılım satışlarında da tablo değişmiyor. Son hafta 113 800 adet yazılım ürünü satan PS Vita toplamda 2 milyon 400 bin sayısına ulaşmışken, 537 000 adet yazılım ürünü satan 3DS ise toplamda 35 milyon rakamını yakaladı.

Tablolara bakıldığında PS Vita konsolunun inişli çıkışlı bir grafik izlediği anlaşılıyor. Ancak son haftalarda aşağı doğru bir seyir var ve Sony firmasının mali problemler nedeniyle yaşadığı yeniden yapılanma burada da etkisini gösteriyor.

• Avrupa'da da VITA'nın çok talep görmeyeceğini söylemiştim. SONY acilen esnek bir fiyatlandırma stratejisine girmeli, yoksa dahada kötü olabilir.
  • Demekki millete telefonlarındaki Angry Birds tarzı oyunlar yetiyormuş daha iyilerine gerek duymuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jibe

Demekki millete telefonlarındaki Angry Birds tarzı oyunlar yetiyormuş daha iyilerine gerek duymuyorlar.

hayır millet buna 1000 tl vermek istemiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jibe

Demekki millete telefonlarındaki Angry Birds tarzı oyunlar yetiyormuş daha iyilerine gerek duymuyorlar.

Biraz fiyat indirimi yapılıp, GTA ve God Of War gibi sağlam oyunlar gelince illaki satışlar artacaktır.
  • İndirime git artık Sony, daha kaç hafta daha 3DS'in tozu yutacaksın...?
  • çok pahalı ya ps3 fiyatında resmen hafıza kartıda standart değil ? heryerden para vurma çabası içinde sonra yok efendim niye zarar ediyorum derler bu kazıklama sistemiyle çalışmaya devam edersen sony batmaya mahkumsun elindeki patentlerle batmasanda kâr yapmak HAYAAAALLLL ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsung ne yaptı; apple markasını her yönden kopyaladı ve kazandıkça kazandı. Sony'de aynı yolumu takip etse.
  • Oh süper ! Önce her bir parçası üzerinden milleti kazıklamaya çalış sonra kâr yapmak iste ne güzel dünya !
  • Vita fena patladı. Bende aynı durumu ps3 çıktığında yaşamıştım. Çıktıktan kısa süre sonra alıp aylarca adam gibi oyun bulmayınca sattım.
  • 10.000 işçi çıkartacakmış
    http://www.donanimhaber.com/1e1-teknoloji/haberleri/1e1Haber-Kafein-etkili-teknoloji-programi-video-sov.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar süper cihaz yaptılar ama bu kadar parayı verdikten sonra ps3 tercih ederim :)
  • Bence Sony nin, Vita icin stratejik bir plani olmali aksi taktirde zaten simdiye kadar indirim yapardi yada kutu icerigini zenginlestirmek adina bir adim atardi.
    Ama bunu yapmak yerine beklemeyi tercih ediyor benim fikrim Sony yeni konsolu ile Vita yi bir birine baglayacak bir sistem hazirladi ve Vita yi yeni konsolu (abi Orbis olmali) ile birlikte satacak, bildigimiz gibi Sony urettigi herseyi birbirine baglamayi cok sever.
    Tabi bu benim fikrim ben olsaydim boyle yapardim diye dusunuyorum, eger onumuzdeki gunlerde Vita ni fiyatinda indirime gitmezlerse boyle bir durumun olacagi kesinlesir.
  • Kısa süre önce yakın bir arkadaşıma ps vita aldık.Fakat fiyatı nedeniyle ben ısınamadım açıkcası, ps3 fiyatı civarlarında olması bana itici geliyor.
  • Basta cok istekliydim almak icin fakat onun yerine xbox+kinect almaya karar verdim. iPhone u olanlar icin bence gereksiz. Biraz daha yayginlastiktan sonra jailbreak yapilabilirse alabilirim ama simdilik isteklerim arasinda degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

10.000 işçi çıkartacakmış
    http://www.donanimhaber.com/1e1-teknoloji/haberleri/1e1Haber-Kafein-etkili-teknoloji-programi-video-sov.htm

birde onların ailelerinide katınca rakam büyüyor.işsiz kalmak gerçekten zor.bugün ona yarın bana.olmaz diye birşey yok.umarım kimse işsiz kalmaz.sony kurtulur ama o insanların durumu ne olacak.umarım iş bulurlar.bizim millette bana birşey olmasında gerisi beni ilgilendirmez der.hakkımızda hayırlısı.

• Sony'nin mali sorunlarla ugrastigi haberleri cikiyor hep gazetelerde.Elimizde patlamaz insallah vitalar..

Ayrica cihazin az satmasi cok normal.Oyun bile cikmiyor su an.Store guncellemesi dahi gelmiyor..
  • çok bile satmış o fiyata! Sen böyle eski kafada yoluna devam et sony
  • sony nin açgözlülükle bir yere varılamayacağını öğrenmesi gerek inşallah satışları dahada düşer o aptal sd kart tasarımını terkeder insanları aptal yerine koymaktanda vazgeçerler.
    Kullanıcılarda bunun binde biri bilinç olsun aynı şey nvidia intel amd , SSD ler içinde geçerli siz 10 gün birşey almayın satışlar bıçak gibi kesilsin görün o fiyatlar nasıl hemen düşecek.
  • Çok pahalı abi ya madem bu kadar pahalıya satmak istiyorsun kutunun içinden her türlü aksesuarı(32GB hafıza kartı, kılıf, ekran koruma filmi, yedek batarya) + 1 oyun çıksın. Sony dünyanın bu tarafına çok yabancı kaldı özellikle
    japon firmalarının genelinde görünen bir durum. Japonya içinde kapanıp kaldılar. Dünya pazarını Japonya pazarının içinde ki pazar gibi zannediyorlar. Eskiden böyleydi ama artık devir değişti sony, bulunduğun ada ile dünyanın geri kalanında ki piyasa bir değil artık. Bu kafayla gidersen çok zarar edersin.

Tamam safkan bir oyun makinası yapmışsın. Gerek vita gerek ps3 safkan bir oyun cihazı ama fiyat dünya piyasasına göre çok pahalı

Kısılıp kalma artık Japonya da çık bak bir dünyaya neler olup bitiyor. Yaşlandın be sony

Umarım bu yaşlılığını ps4 dede yansıtmassın. O zaman biz safkan gamerlar yanarız işte
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.