Şimdi Ara

PS2 CD görmüyor okumuyor yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
21.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biliyorum bu sorun hakkında bir sürü konu açıldı internetten biraz araştırma da yaptım ama istediğim cevapları bulamadım fikirlerinizi tecrübelerinizi söylerseniz çok yardımcı olursuz

PS2'im hiçbir cd'i okumuyor cd'i döndüren yer hiç dönmüyor önceden yan çevirerek bir tarafını yüksekte tutarak yani değişik şekiller vererek bir şekilde çalıştırıyorduk ama artık hiç çalışmamaya başladı şimdi aklıma takılanlar şunlar

sizce PS2'nin sorunu ne?(daha doğrusu kesin lens mi emin olmak istiyorum)

bu sorun hakkında ne gibi çözümler önerirsiniz?

ayrıca izmir içi tamir ettirebileceğim yer var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

PS2 CD Okuma Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

PlayStation 2'niz (PS2) CD okumuyorsa veya takılıyorsa, sinir bozucu bir deneyim olabilir. Bu yaygın sorunun nedenlerini ve bazı olası çözümlerini inceleyeceğiz.

Nedenleri:

• Kirli veya Hasarlı CD: CD'nin yüzeyi kirli veya çizikse, PS2 onu okuyamayabilir.
    • Kirli veya Arızalı Lens: PS2'nin lazer lensi zamanla kirlenebilir veya arızalanabilir ve bu da CD'leri okumasını engelleyebilir.
    • Arızalı Lazer: Lazerin kendisi arızalıysa, CD'ler okunmayabilir.
    • Donanım Sorunları: Anakart, güç kaynağı veya diğer donanım bileşenlerindeki sorunlar da CD okuma sorunlarına neden olabilir.

Çözümleri:

• CD'yi Temizle: CD'nin yüzeyini yumuşak bir bezle nazikçe sil.
    • Lensi Temizle: Bir kulak çubuğu veya lens temizleme kiti kullanarak PS2'nin lazer lensini dikkatlice temizle.
    • Lazeri Ayarla: Bazı PS2 modellerinde, lazeri manuel olarak ayarlayabileceğiniz bir vida bulunur. Bu vidayı, CD'leri okuyabilmesi için dikkatlice ayarla.
    • Yazılımı Güncelle: PS2'nin yazılımını en son sürüme güncellemek, bazı CD okuma sorunlarını çözebilir.
    • Donanımı Kontrol Et: Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, PS2'nin donanımında bir sorun olabilir. Bir onarım uzmanına danış.

İpuçları:

• CD'leri her zaman dikkatli bir şekilde işle ve sakla.
    • PS2'yi düzenli olarak temizle ve havalandırma deliklerinin tıkanmadığından emin ol.
    • CD'lerin orijinal olduğunu ve hasarlı olmadığını kontrol et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • POWERISO PROGRAMIYLA 4X YAZMAYI DENE VE +R DVD MEDYA KULLAN, TAVSİYE EDİLEN -R DİR AMA BENDE 50004 MODEL VAR +R İLE GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR, -R İLE YAZIYORUM ATLAMA TUTUKLUK YAPIYOR AYUNLARDA BEN DE ANLAMADIM.
  • UNUTMADAN.... VERBATIM KULLAN KESİNLİKLE! CD OKUTMA ALETE. DVD FORMATI OLSUN MUTLAKA VE KALİTELİ MEDYA KULLAN UCUZA KAÇMA.
  • yardımınız için teşekkürler bugün oyun indirip deniyecem umarım işe yarar
  • arkadaşın dediği yöntemi denedim ama sonuç alamadım sorun hala devam ediyor arkadaşlar bir el atın daa
  • İzmir'de oturuyosun Çankaya'da 30 liraya lens değiştirdiklerinden haberin yok ne cahil adamsın. Eğer kalın kasa ise lens değiştirmeyi unut ince kasaya söylediğim gibi 30 liraya yeni lens takılıyor.
  • izmire geleli daha 2 sene oldu ve bucanın dışına pek çıkmadım bilmemem gayet normal çankayada nerede değiştiriliyor?

artı sorun kesinlikle lensten mi kaynaklanıyor emin olup öyle götürmek istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 harddiski görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asosyalmisin arkadaş ya. Buca dediğin nedir atla belediye otobüsüne merkeze 20dk. Ben en son 3 sene önce değiştirdim kendi aklıma lens temizliyim derken elime almıştım aleti götürdüm sıkı bir pazarlıkla 30 liraya kadar düşürdüler. Sen aleti götür zaten adam içini açar açmaz anlıyor ne sorunu var aletin. Pasaj gibi biyerde bodrum katta bir eleman vardı zaten bütün Çankaya esnafının ps2-3 leri o tamir ediyor. Sen git sora sora bulursun rahat ol.
  • yardımın için teşekkürler bu arada izmiri sevmediğim için gezmeyide hiç düşünmedim istanbuldan sonra kasaba gibi geliyor insana
  • Asosyalim demiyoda.
  • haklısın izmirde asosyalim bunu zaten inkar etmem ama hak vermelisin ki istanbuldan sonra izmire alışmak kolay olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: msensoy
    haklısın izmirde asosyalim bunu zaten inkar etmem ama hak vermelisin ki istanbuldan sonra izmire alışmak kolay olmuyor

Yapma etme dostum bende bucalıyım.Ne istanbulu pislik yuvası orası herneararsan mevcut.İzmir gibi şehirmi var tr de.Kasaba demişsin cık dolas ozaman bıraz gör etrafı.
  • tamirlik durum olmayabilir gözü tozlanmışta olabilir. Her Ps2 de 2 yıl kadar bir süre sonunda bu tip durumlar olabiliyor

quote:

Orijinalden alıntı: blacktower35

quote:

haklısın izmirde asosyalim bunu zaten inkar etmem ama hak vermelisin ki istanbuldan sonra izmire alışmak kolay olmuyor

Yapma etme dostum bende bucalıyım.Ne istanbulu pislik yuvası orası herneararsan mevcut.İzmir gibi şehirmi var tr de.Kasaba demişsin cık dolas ozaman bıraz gör etrafı.

35.5 Karşıyaka hariç İzmir'de İstanbul'dan güzel yer denebilecek çok yer yok Kordon bir yere kadar İstanbul her halükarda Türkiye'nin en güzel şehri ama yeri geldiğinde insanı boğar sıkar o kısmı ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 10 Mart 2011; 9:03:21 >

• quote:

quote:

18 sene istanbulda yaşadım ve dediğin gibi hiç pislik yuvasıda değil senin dediğin yerler belli yerlerde var öle yerler izmirdede var zaten merak etme geziyorum sürekli bucada değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

tamirlik durum olmayabilir gözü tozlanmışta olabilir. Her Ps2 de 2 yıl kadar bir süre sonunda bu tip durumlar olabiliyor

quote:

quote:

35.5 Karşıyaka hariç İzmir'de İstanbul'dan güzel yer denebilecek çok yer yok Kordon bir yere kadar İstanbul her halükarda Türkiye'nin en güzel şehri ama yeri geldiğinde insanı boğar sıkar o kısmı ayrı

tozlanıp tozlanmadığını nasıl anlayabilir ayrıca tozlandıysa nasıl temizleyebilirim?

herkes aynı dertten müzdarip zaten trafik kalabalık falan filan ama bu durum daha çok avrupa yakası için geçerli anadolu yakası için çokta söylenebilecek bişey değil zaten istanbulda yaşıosan bence anadolu yakasında kalacaksın yoksa cidden bi müddet sonra boğar

• arkadaşlar PS2 nin tozlanıp tozlanmadığını nasıl anlayabilirim acil yardım lütfen....
  • aslında cdyi hiç döndürmüyorsa sorun lensde değil de motorda olamaz mı?
  • herhalde bir tamirciye götürüp sorunun ne olduğunu öğrenmek sonra burada fikirlerinizi almak daha doğru olacak bu haftasonu götürüp burada paylaşırım
  • vur bitabe kapaga bak nası calışıyo
  • çok denedim çalışmıyor yine kerata hatta akıllansın diye yere bile vurdum :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.