Şimdi Ara

PS2 GÖRÜNTÜ KALİTESİ SORUNU !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
19.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar !!! 106 ekran full hd lcd tv var elimde ps2 yi bagladım fakat pc de bundan 10 yıl once oynadıgımız oyunlar gıbı bı kalıteyle karsılasdım. forumlarda aradım ama pek saglıklı bır bılgı veren olmamıs. benım istegim ps2 sahıbı olan arkadaslar goruntuyu kalıtelı ve puruzsuz hale getırmem ıcın ne yapmalıyım? ayrıca hdmı kablosu mevcutmu bu konsolun ? bendekı ps2 ıle gelen orgınal kablosu var ben ps2 ıle gelen kablo ıle bagladım lutfen yardım edın ? tessekurler ?

• PS2'de HDMI yok ama component kablo kullanbilirsin HDMI la yakın kalitede.eğer televizyonunda component giriş varsa çok daha iyi görüntü alırsın
    http://urun.gittigidiyor.com/PS3-amp-PS2-COMPONENT-KABLO-ALTIN-UCLU-KONTORLAND_W0QQidZZ29114737

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 25 Temmuz 2010; 16:46:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

PS2'de HDMI yok ama component kablo kullanbilirsin HDMI la yakın kalitede.eğer televizyonunda component giriş varsa çok daha iyi görüntü alırsın
    http://urun.gittigidiyor.com/PS3-amp-PS2-COMPONENT-KABLO-ALTIN-UCLU-KONTORLAND_W0QQidZZ29114737
    Component kablo almalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Component kablo almalısın.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ilginiz için teşşekür ederim . bendeki lcd ekranın arkasında baya bı cıkıs var sanırım o dedıgınız cıkısda mevcut kabloyu teknosadan yada baska bıyeren alabılırım fakat benım sorun su olacak ? pekı bu kabloyu alırsam tekrar aynı goruntuyu mu alırım yoksa goruntu baya farkedermı ? sonucda full hd lcd bır tv ye baglıyorum yanı sorun kablo ıse mukemmel gostermesı gerek cunku ps 1 de bıle bundan daha ıyı goruntu aldıgımı soyleyebılırım :) ilginiz için çok teşşekür ederim tekrardan !

• quote:

Orijinalden alıntı: ziya07

Arkadaşlar ilginiz için teşşekür ederim . bendeki lcd ekranın arkasında baya bı cıkıs var sanırım o dedıgınız cıkısda mevcut kabloyu teknosadan yada baska bıyeren alabılırım fakat benım sorun su olacak ? pekı bu kabloyu alırsam tekrar aynı goruntuyu mu alırım yoksa goruntu baya farkedermı ? sonucda full hd lcd bır tv ye baglıyorum yanı sorun kablo ıse mukemmel gostermesı gerek cunku ps 1 de bıle bundan daha ıyı goruntu aldıgımı soyleyebılırım :) ilginiz için çok teşşekür ederim tekrardan !

Hocam aynı sorunu bende yaşamıştım. En iyi çözüm tüplü tv Ps2 ile lcd de oynanmaz çok kötü görüntü alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carcharot

quote:

Hocam aynı sorunu bende yaşamıştım. En iyi çözüm tüplü tv Ps2 ile lcd de oynanmaz çok kötü görüntü alınıyor.

Alıntıları Göster
    TV'de, görüntünün sadece çözünürlük kadarını ekrana verme gibi bir seçenek varsa veya bu seçenek kullandığınız bağlantıda çıkıyorsa(bu seçeneğin çıkıp çıkmaması bağlantıya göre değişebiliyor), denenebilir. Görüntü çok küçülür, ama net olur. TV'nin büyüklüğüne ve nokta aralığına, izleme mesafenize ve panel kalitesine göre bu küçüklük çok sıkıntı yaratmayabilir.
    Yok, ille gerçek çözünürlük kadar küçük olmasın, ama tamamen de yayılmasın diyorsanız, varsa görüntüyü uzaklaştırma seçeneği denenebilir. Görüntü tam tam net olmaz ama küçücük de olmaz.
    PS2 oyunlarının büyük çoğunluğunun çözünürlüğü çok düşük olduğu için, doğal çözünürlüğü progressive 1920x1080 olan LCD TV'de görüntü ekrana tam yayılınca kalitenin sürünmesi kaçınılmaz.

TV'nin modeli neydi bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Temmuz 2010; 23:56:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

TV'de, görüntünün sadece çözünürlük kadarını ekrana verme gibi bir seçenek varsa veya bu seçenek kullandığınız bağlantıda çıkıyorsa(bu seçeneğin çıkıp çıkmaması bağlantıya göre değişebiliyor), denenebilir. Görüntü çok küçülür, ama net olur. TV'nin büyüklüğüne ve nokta aralığına, izleme mesafenize ve panel kalitesine göre bu küçüklük çok sıkıntı yaratmayabilir.
    Yok, ille gerçek çözünürlük kadar küçük olmasın, ama tamamen de yayılmasın diyorsanız, varsa görüntüyü uzaklaştırma seçeneği denenebilir. Görüntü tam tam net olmaz ama küçücük de olmaz.
    PS2 oyunlarının büyük çoğunluğunun çözünürlüğü çok düşük olduğu için, doğal çözünürlüğü progressive 1920x1080 olan LCD TV'de görüntü ekrana tam yayılınca kalitenin sürünmesi kaçınılmaz.

TV'nin modeli neydi bu arada?

Alıntıları Göster
    Sorun kablolardan değildir. Sonuçta Ps2 nin grafik kalitesi ortada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps1 görüntü sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

PS2 nin grafik kalitesi ortada ama Scart AV kablo ile Component kablo arasında belirgin fark var. Standart PS2 oyunlarının çoğu 480i çözünürlüğünde olmasına rağmen bazı özel oyunlar 480p çözünürlüğe sahip. Tekken 5 480p, Shadow of Colussus 480p, Gran Turismo 4 480p (Hatta 1080i desteği bile var GT4'ün). Yani PS2 de Progressive Scan (480p) ve 1080i çözünürlükleri açmak için Component kablo şart

Detaylı bilgi:http://forum.donanimhaber.com/m_10809393/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 26 Temmuz 2010; 12:29:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

PS2 nin grafik kalitesi ortada ama Scart AV kablo ile Component kablo arasında belirgin fark var. Standart PS2 oyunlarının çoğu 480i çözünürlüğünde olmasına rağmen bazı özel oyunlar 480p çözünürlüğe sahip. Tekken 5 480p, Shadow of Colussus 480p, Gran Turismo 4 480p (Hatta 1080i desteği bile var GT4'ün). Yani PS2 de Progressive Scan (480p) ve 1080i çözünürlükleri açmak için Component kablo şart

Detaylı bilgi:http://forum.donanimhaber.com/m_10809393/tm.htm

Alıntıları Göster
    selam, hic kabloyla vs ile ugrasma ,parana ve zamanina yazik olur..ps2 tuplu tv de oynanir.
    full hd degil hd ready lcd de bile iyi sonuc alamazsin,,ki hd ready panasonic "plasma" da
    bile rezalet bir goruntu verdi alet ..55 ekran tuplu aldim ona bagladim ,rgb bir scart kabloyla..
    yalnizca ps 3 u panasonic te kullanmaktayim..
    tavsiyem ps 2 oynaman cok elzemse tuplu tv almandir,full hd lcd nin cozunurluk prensibine birebir ters zira
    ps2.

• quote:

Orijinalden alıntı: sugasa

selam, hic kabloyla vs ile ugrasma ,parana ve zamanina yazik olur..ps2 tuplu tv de oynanir.
    full hd degil hd ready lcd de bile iyi sonuc alamazsin,,ki hd ready panasonic "plasma" da
    bile rezalet bir goruntu verdi alet ..55 ekran tuplu aldim ona bagladim ,rgb bir scart kabloyla..
    yalnizca ps 3 u panasonic te kullanmaktayim..
    tavsiyem ps 2 oynaman cok elzemse tuplu tv almandir,full hd lcd nin cozunurluk prensibine birebir ters zira
    ps2.

Alıntıları Göster
    Yukarıda resmedilen Component Kabloyu alırsan görüntü kirliliği devam edecektir bilgine...Kesinlikle ciddi kalitede Component Kablo alır isen (30-50 TL arası) gözlerin bayram edecektir.

GT4'e 1080i evet var ama Japon versiyonunda var - Pal versiyonda yok ve arada çok ciddi görüntü farkı var, özellikle asfaltların görüntüsü dehşet. Kaliteden şaşma.

• quote:

Orijinalden alıntı: CUSTA

Yukarıda resmedilen Component Kabloyu alırsan görüntü kirliliği devam edecektir bilgine...Kesinlikle ciddi kalitede Component Kablo alır isen (30-50 TL arası) gözlerin bayram edecektir.

GT4'e 1080i evet var ama Japon versiyonunda var - Pal versiyonda yok ve arada çok ciddi görüntü farkı var, özellikle asfaltların görüntüsü dehşet. Kaliteden şaşma.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ılgınız ıcın tessekur ederım ! ben ps2 yı yenı aldım :) omrumde ılk defa oynıcam :) daha once ps3 oynuyoduk belkıde oyuzden bı yanılma olabılır . lcd tv nın markası AOC L42W98H full hd + hd ready ve bıcok yenı goruntu ve ses cıkıslarına sahıp ayrıca dunyanın tum lcd tv lerını ureten fırma dıye bılıyorum kısacası tv gercekden kalıtelı yalnız arkadaslarında dedıgı gıbı belkı ekran buyudukce goruntude yayılmalar olabılır sonucda ps2 de hdmı cıkısı yok ve desdeklemıyor. en ıyısı boyle devam etmek . ben kardesım ıcın aldım ama saglam bır pc toplayıp onuda lcd ye baglarsam belkı bu sefer ıstedıgım goruntuyu ps3 den bıle daha kalıtelı alırım ;)

• quote:

arkadaşlar ılgınız ıcın tessekur ederım ! ben ps2 yı yenı aldım :) omrumde ılk defa oynıcam :) daha once ps3 oynuyoduk belkıde oyuzden bı yanılma olabılır . lcd tv nın markası AOC L42W98H full hd + hd ready ve bıcok yenı goruntu ve ses cıkıslarına sahıp ayrıca dunyanın tum lcd tv lerını ureten fırma dıye bılıyorum kısacası tv gercekden kalıtelı yalnız arkadaslarında dedıgı gıbı belkı ekran buyudukce goruntude yayılmalar olabılır sonucda ps2 de hdmı cıkısı yok ve desdeklemıyor. en ıyısı boyle devam etmek . ben kardesım ıcın aldım ama saglam bır pc toplayıp onuda lcd ye baglarsam belkı bu sefer ıstedıgım goruntuyu ps3 den bıle daha kalıtelı alırım ;)

Alıntıları Göster
    tv de görüntüyü küçültme seçeneği varsa öyle yap bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Virtue34

tv de görüntüyü küçültme seçeneği varsa öyle yap bence

Alıntıları Göster
    ps 2 tuplu ekranlarda cok daha guzel gosteriyo
  • Merhaba Arkadaşlar, öncelikle açıklayı yazan herkesin eline ve emeğine sağlık.... Yazılanları tek tek okudum. Görüntüden biraz anlayan, biraz da bilgisi olan biri olarak o kadar konu uzamış ki konudan saptım. Bu işten anlayanlardan bir ricam var. Basitçe arkadaşlar P2 görüntüsü sadece (PES için konuşuyorum.) en iyi bu şekilde alınır diyebileceğiniz çözüm yolu nedir? Ama mümkünse dediğiniz aletin resmi de olsun. Ya da kısa yol ekleyebilirsiniz. Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Vertuu

Merhaba Arkadaşlar, öncelikle açıklayı yazan herkesin eline ve emeğine sağlık.... Yazılanları tek tek okudum. Görüntüden biraz anlayan, biraz da bilgisi olan biri olarak o kadar konu uzamış ki konudan saptım. Bu işten anlayanlardan bir ricam var. Basitçe arkadaşlar P2 görüntüsü sadece (PES için konuşuyorum.) en iyi bu şekilde alınır diyebileceğiniz çözüm yolu nedir? Ama mümkünse dediğiniz aletin resmi de olsun. Ya da kısa yol ekleyebilirsiniz. Teşekkürler...

Sanirim led tv kullaniyorsun en ucuz ve en kaliteli şu yontemle alirsin
    Komponent kablo

Veya Hdmi

Birde gsm yazilimini yukleyerek 1080p'ye kadar görüntü almak mümkün youtube'da nasil yapildigi anlatiliyor ama zor biraz yuklemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 18 Ocak 2021; 20:32:54 >

• component kablo ile tüplü tv'ye bağlarsan en ideal görüntüyü alırsın. başka türlü ps2 oynarken o grafiklerden iğrenirsin muhtemelen.

• Merhaba Emre,

Bu kadar hızlı geri dönüş olacağını düşünmüyordum. P2'mi satın aldım. Yeni sorunlar ile karşılaştım. PS2'mi monitörüm ile çalıştırmak istiyorum. Ama beceremiyorum.

Monitörüm Samsung LC24F396FHMXUF 1 1920x1080

Elimde yukarıda bahsettiğin PS2'nin hdmi dönüştürücüsü var. 

Dijital HDMI to Analog VGA ve SES Aktif Dönüştürücüsü de var.

Ancak hiç bir şekilde görüntü alamıyorum. Sanırım 1920x1080 çözünürlükteki monitörümün sinyali uygun değil. Öneriniz var mı?

Ayrıca 5 girişli Komponent kablo nerde satılır? Bu soru Tv için...

Ayrıca TV'de HDMI dönüştürücüyü taktığımda üsten ve alttan görüntüyü kırptığı için beğenmedim. Bu nedenle 5 girişli Komponent kabloyu denemek istiyorum.

"gsm yazilimini yukleyerek 1080p" den bahsetmişsin. O kadar forum okudum ama ilk defa bu şekilde güzel bir çözüm duyuyorum. Bundan da biraz bahseder misin?

Nasıl yapılır? Nasıl sonuçlar alınır?

Bir de bende PS4 var. Ancak bunu nostalji olsun diye aldım. Bu nedenle alabileceğim en güzel görüntüyü almak için tüm önerilere açığım.

Bu makineyi almamdaki tek sebep PES oyunlarıdır. Buna göre yorum yaparsanız sevinirim. Mcable gibi farklı çözümleri olan var mı?

Şimdiden teşekkürler...

• Vertuu V kullanıcısına yanıt
    Ps2 cipli mi?cipsiz mi?cipsizse bos dvd ve usb bellek gerekli,ps2'ye freemcboot yuklemen gerek önce ardindan gsm yukleyeceksin yada internette pes indirip oynayacaksan OPL'de olur onun kendi GSM yazilimi var,ben kullaniyorum fena degil goruntuyu keskinlestiriyor bence dev ekranda oynamak monitorden daha iyi

Bu cipsiz ps2 icin
    MrMario2011youtube
    The Easiest Way to Install FreeMCBoot on a PS2 Using FreeDVDBoot | FMCB & OPL Setup
    https://www.youtube.com/watch?v=m9xIFI_k77U&feature=youtu.be

Bu turkce anlatim cipli ps2 icin
    ERBA Studioyoutube
    Playstation 2'ye FreeMcBoot Yükleme (Detaylı Anlatım) (Yenilendi)
    https://www.youtube.com/watch?v=wNIXMWEk1gU&feature=youtu.be

Buda hepsini yaptiktan sonra gsm yuklemek icin
    Emerald Pixel Gamingyoutube
    {Updated} Softmod Tutorial: Upscale your PS2 to 720p/1080i (Free MCBoot)
    https://www.youtube.com/watch?v=RYr6cNx-JWY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 2 Şubat 2021; 22:13:19 >

• Emre kardeş, hiç üşenmedin benim derdim için cevap yazdın teşekkürler. Ayrıca senin kadar bu iş ile ilgili ve bilgili birini duymadım. Gün içinde çalıştığım için hemen geri dönemedim. Senin de bir sorunun olursa yaz isterdim.

Bugün PS2 için 6'lı Komponent kablo buldum ve TV'de çalıştırdım. PS2'den TV'ye en net görüntüye bu kablo sayesinde ulaştım. Ötesi yok arkadaş!!
    Ne HDMI dönüştürücü ne de standart kablosu bu kadar iyi görüntü vermedi... Scart'ı bu kıyaslamaya koymuyorum bile...

Gelelim asıl sorunuma 1920x1080 monitörümde hala PS2 ile oyun oynayamıyorum. Bu kabloyu aldığım yer eğer 6'lı Komponenti, VGA dönüştürücü ile monitöre bağlarsan sorunun çözülür dedi. Ancak böyle bir dönüştürücü bulamıyorum.

Ayrıca PS2 için kimi yerde 5'li kimi yerde 6'lı kimi yerde de 3'lü Komponent kablo var. Bunların arasındaki fark nedir? Fikrin var mı?
    Çünkü genel olarak çeviriciler 3'lü için az da olsa 5'li için yapılmış. 6'lı için neredeyse yok(yurt dışı kaynaklı var). Elimdeki 6'LI kablo bayağ kaliteli...

Gittim yerde GSM yazilimi yapıyorlar ancak adam bir işe yaramadığını da söyledi. Senin önerin nedir?
    Tüm eklediğin ve eklemediğin videoları izledim. Ne yalan söyleyeyim GSM'in farkını pek anlamadım :)

Mcable hakkında ne düşünüyorsun? Çok pahalı olmasa denemek isterdim. Ancak sağladığı görüntü kalitesi o fiyatı şu an için karşılamıyor gibi...

Tüm yorum ve önerilerin PES serisi için olmalı... Teşekkürler :)

• Vertuu V kullanıcısına yanıt
    Monitor hakkinda pek bilgim yok,3'lü,6'li komponent diye birsey duymadim,mcable,upscaler yani cozunurlugu yukseltiyor,gsm ile ayni sey ona para verecegine bu programi yukle

Asagidaki videolarda gsmli cozunurluk kiyaslamalari var hosuna giderse dedigim programi indir yada paraya kiyarim diyorsan mcable da al ama birsey farketmez
    Ben komponent kablo ile gsm kullaniyorum,işe yaramiyor diyen cahildir

NubsTheGameryoutube
    Gran Turismo 4 Comparison (480i vs 1080i)
    https://www.youtube.com/watch?v=05cBfLTdeoc&feature=youtu.be

ve
    Moe Pesyoutube
    💣 [2020] Call of Duty 3 - Eder Dam / 480i / 1080i / 480p - opl: gsm
    https://www.youtube.com/watch?v=8kzMCvGLEZc&feature=youtu.be

Gsm olduğu zaman menuden istedigin cozunurlugu secilebiliyor 480,720,1080

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 4 Şubat 2021; 1:26:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.