Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: airavcilar

Arkadaşlar konuyu tekrar hortlatıcam ama kusura bakmayın acil bilgi almam lazım ve bu konuyla ilgili hiç bir şey bilmiyorum

Bende fat kasa 80 gb makına var ben buna 500 gb hdd alısam

1- yedeklemeyı makınanın ıcıne yapabılıyormuyum ılla harıcı farklı bır bellekmı olmalı yada eskı hddme yapsam yenısını takınca eskı hddden yenı hdd ye tekrar atabılıyormuyum

2- yedekleme yapınca sadece psn sıfrelerı ve trophylermı yedeklenır suanda fıfa 12 yuklu o ne olur

3- yenı hddyı dırek taksam calısırmmı format fılan ekstra yapacagım bırsey varmıdır ( 0 alıcam hddyı)

4-yenı hdd yı takınca eskıden kardeslık ıle aldıgım oyunları tekrar ındırebılecekmıyım

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

1- hayir harici diski ps3'e baglayip backup yazilimi ile backup almaniz gerekir. eger backup basarili olursa yeni HDD'nizde hersey normal olarak calisir.

2- sorunsuz bir backup islemi zaten kullanici hesaplarini, kopya korumali olmayan oyunlari ve save'lerini yedekler. Muzik, film, oyun demosu, kopya korumali oyunlar ve save'leri, PSN'den indirlen icerikler %99 kopya korumasina takilacagi icin backup islemi zaten tamamlanamaz. Bu tip verileri tek tek makineden baska bir diske kopyalayin. trophy'leriniz PSN ile senkronize edildiginden ilk login'den sonra geri yuklenirler, backup almaya baslamadan once trophylerinizi mutlaka senkronize edin.

3- sifir hdd ps3'e direk takilinca calismaz, sistem hatasi mesajini verir. Kullanmaya baslamadan once diskin mutlaka FAT32 formatlanmasi gerekir. Netteki bedava yazilimlardan EASE US PARTITION MASTER'i tavsiye ederim. daha sonra http://us.playstation.com/support/systemupdates/ps3/pc_update/index.htm adresinden indireceginiz SYSTEM UPDATE yazilimini (PS3UPDAT.PUP) bos bir usb bellek icine olusturacaginiz PS3 ---> UPDATE klasorunun icine kopyalayin. yeni harddiski PS3'e takin. Sonra usb'yi takip takip acilista gelen mesajdan sonra SELECT&PLAY tusuna birlikte basarak bunu yukleyin. Gerisi yonergeleri takip etmeye kaliyor zaten.

4- hic kardeslik oyunu kullanmadim ama mantiken 5 indirme hakki biten oyunu bir daha indireMEmeniz gerekir.

Sorunuz olursa yine buradayim, PS3 slimi 120GB'den 320GB'ye cikardigim icin her turlu derdini bilirim bu isin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 5 Ekim 2011; 10:46:10 >

• SAOLASIN HOCAM CEVAPLARIN ICIN BI ISE GIRISICEZ AMA BATIRMAYIZ INSALLAH YALNIZ ANLAMADIGIN BEN PSN IDMI DEGISTIRMIYECEMKI NEDEN HDD YI DEGISTIRDIKTEN SONRA INDIREMIYORUM ACABA ZATEN MAKINE AYNI SADECE HAFIZE BOYUTU DEGISMIYORMU VALLA GITTI KARDESLIKLE INDIRDIGIM FIFA GALIBA
  • quote:

SAOLASIN HOCAM CEVAPLARIN ICIN BI ISE GIRISICEZ AMA BATIRMAYIZ INSALLAH YALNIZ ANLAMADIGIN BEN PSN IDMI DEGISTIRMIYECEMKI NEDEN HDD YI DEGISTIRDIKTEN SONRA INDIREMIYORUM ACABA ZATEN MAKINE AYNI SADECE HAFIZE BOYUTU DEGISMIYORMU VALLA GITTI KARDESLIKLE INDIRDIGIM FIFA GALIBA

Sony oyun kopyalanmasi onlemek icin kendine has bir algoritma kullaniyor ve bunu her makine kendine has olacak sekilde default harddiskin uzerinden uretiyor. Dolayisiyla her PS3'un kendine ozel bir kodu var, orjinal harddiski klonlama/kopyalama yazilimlariyla bit-to-bit kopyalasaniz bile uteilen bu ozel kod ile yeni harddisk uyusmadigi icin yeni harddiskteki o buyuk bos alani kullanamiyorsunuz, eski harddiskteki ne kadar ise yenisinde de kullanilabilir alan o kadar oluyor. Yani:

orj HDD 120GB bos alan 4GB iken klonlama yapsaniz, yeni HDD 320GB olsa bile size sadece 4GB bos alanim var diyecek PS3... hicbir HDD management programinda o bos alani modifiye edebilecek araryuz yok maalesef...

umarim sorunsuz olur yukseltme isi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

quote:

Arkadaşlar konuyu tekrar hortlatıcam ama kusura bakmayın acil bilgi almam lazım ve bu konuyla ilgili hiç bir şey bilmiyorum

1- yedeklemeyı makınanın ıcıne yapabılıyormuyum ılla harıcı farklı bır bellekmı olmalı yada eskı hddme yapsam yenısını takınca eskı hddden yenı hdd ye tekrar atabılıyormuyum

2- yedekleme yapınca sadece psn sıfrelerı ve trophylermı yedeklenır suanda fıfa 12 yuklu o ne olur

3- yenı hddyı dırek taksam calısırmmı format fılan ekstra yapacagım bırsey varmıdır ( 0 alıcam hddyı)

4-yenı hdd yı takınca eskıden kardeslık ıle aldıgım oyunları tekrar ındırebılecekmıyım

1- hayir harici diski ps3'e baglayip backup yazilimi ile backup almaniz gerekir. eger backup basarili olursa yeni HDD'nizde hersey normal olarak calisir.

2- sorunsuz bir backup islemi zaten kullanici hesaplarini, kopya korumali olmayan oyunlari ve save'lerini yedekler. Muzik, film, oyun demosu, kopya korumali oyunlar ve save'leri, PSN'den indirlen icerikler %99 kopya korumasina takilacagi icin backup islemi zaten tamamlanamaz. Bu tip verileri tek tek makineden baska bir diske kopyalayin. trophy'leriniz PSN ile senkronize edildiginden ilk login'den sonra geri yuklenirler, backup almaya baslamadan once trophylerinizi mutlaka senkronize edin.

3- sifir hdd ps3'e direk takilinca calismaz, sistem hatasi mesajini verir. Kullanmaya baslamadan once diskin mutlaka FAT32 formatlanmasi gerekir. Netteki bedava yazilimlardan EASE US PARTITION MASTER'i tavsiye ederim. daha sonra http://us.playstation.com/support/systemupdates/ps3/pc_update/index.htm adresinden indireceginiz SYSTEM UPDATE yazilimini (PS3UPDAT.PUP) bos bir usb bellek icine olusturacaginiz PS3 ---> UPDATE klasorunun icine kopyalayin. yeni harddiski PS3'e takin. Sonra usb'yi takip takip acilista gelen mesajdan sonra SELECT&PLAY tusuna birlikte basarak bunu yukleyin. Gerisi yonergeleri takip etmeye kaliyor zaten.

4- hic kardeslik oyunu kullanmadim ama mantiken 5 indirme hakki biten oyunu bir daha indireMEmeniz gerekir.

Sorunuz olursa yine buradayim, PS3 slimi 120GB'den 320GB'ye cikardigim icin her turlu derdini bilirim bu isin

Şimdi kendi tecrübemle birkaç ekleme yapmak istiyorum, yanlış anlamayın hocam,

3-Yeni HDD direk takınca çalışır, ben de yeni HDD aldığımda hiçbir format işlemi yapmadan taktım, PS3 kendi format işini halleder.Hata mesajı gelebilir, gelirse buraya yazın, yardımcı oluruz.

4-Evet.Kardeşlik hesabının bilgilerini, yani şifresini,e-mailini yazın biryere.Sonra Kardeşlik hesabını,hdd değişiminden önce Deaktive edin.(Account management-Deactivate System-Ps3-Game)Sonra yeni HDD değişiminden sonra aynı kardeşlik hesabını yeni user açıp ekleyince,Tekrar fifa 12'yi indirip eskisi gibi oynarsınız.

2-Oyunları tekrar indiririm, derseniz sadece müzik,resim video ve oyun kayıt dosyalarını flash bellek vasıtasıyla PC'ye kopyalayın.Sonra tekrar kopylarsınız.Oyunları da tekrar indirirsiniz.

EDIT:Bir hafta önce HDD değişimi yaptım.Hiçbir sorun olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyBlitz -- 5 Ekim 2011; 15:41:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: soldat88
    4-Evet.Kardeşlik hesabının bilgilerini, yani şifresini,e-mailini yazın biryere.Sonra Kardeşlik hesabını,hdd değişiminden önce Deaktive edin.(Account management-Deactivate System-Ps3-Game)Sonra yeni HDD değişiminden sonra aynı kardeşlik hesabını yeni user açıp ekleyince,Tekrar fifa 12'yi indirip eskisi gibi oynarsınız.

acaba bu deaktive olayi gereklimi cunku hdd degisince makine degismemis oluyo ondan o ps3 te o account u yeni hdd de

sadece user olusturup use existing acc diyerek tekrar kullanabiliyoruz diye biliyorum daha once kardeslik oynu olupta

deaktive etmeden yeni hdd den hesaplarina devem eden arkadaslar varmi aramizda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keos61 -- 5 Ekim 2011; 17:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keos61

quote:

Orijinalden alıntı: soldat88

acaba bu deaktive olayi gereklimi cunku hdd degisince makine degismemis oluyo ondan o ps3 te o account u yeni hdd de

sadece user olusturup use existing acc diyerek tekrar kullanabiliyoruz diye biliyorum daha once kardeslik oynu olupta

deaktive etmeden yeni hdd den hesaplarina devem eden arkadaslar varmi aramizda

Deaktivasyon işlemi ile, dolu olan 5 kişi limiti 4'e düşmüş oluyor.Sonra yeni HDD ile birlikte, indirildiği zaman 1 yer olduğu için sorun olmuyor.En garantisi deaktivasyon yapmak.Öbür türlü bir bilgim yok.

• evet en garantisi deaktivasyon gibi gorunuyor ama mesela normal sekilde oynu silip tekrar istedigimiz kadar indirebiliyoruz hdd degisimide mantiken

silip indirmekten farksiz ondan deaktivasyonun sart oldugunu dusunmuyorum ayni makinada
  • şuan backup yapıyorum 250gb lik harici hdd ye
    9 saat tahmini süre dedi sabah işe giderken bitmiş olacak
    haftasonunada 500gb harici hdd alıcam 110 tlye
    500 lüğü makineye takıcam bakalım gelişmeleri yazarım buraya
  • http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=90034&ad=SEAGATE-2.5-500-GB-EXPANSiON-USB-2.0-EX.SiYAH-Tasinabilir-Diskler

BU ürünü alıcam bu akşam sizde yeterlimidir performansı cavaplarınıza göre bu akşam alıp değiştiricem izlenimlerimi yazarım size
  • quote:

quote:

seagate 500 gb aldım kutusuz olanında fakat fat 32 format ıstıyor sanırım 3,72 ıcın guncelleme yazısı cıktı start select aynı anda basıncada bulunamadı dedı format atsam olurmu ya beceremedım bu ısı

• format sart hocam, FAT32 formatinda olmayan diski PS3 go-re-mez. nokta.

taktim gordu diyen varsa refurbished disk almistir haberi yoktur, bize inanmayan azcik google'da arastirsin konuyu.

onceki mesajiimda zaten verdim format programinin linkini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 7 Ekim 2011; 0:30:38 >
  • bi sorum daha olucak ben hdd yı kutusuz aldım ara kablo fılan yok herhangı bır teknolojı marketten 2.5ınclık bır hdd kutusu ve kablosu alsam bı sorun olurmu
  • quote:

bi sorum daha olucak ben hdd yı kutusuz aldım ara kablo fılan yok herhangı bır teknolojı marketten 2.5ınclık bır hdd kutusu ve kablosu alsam bı sorun olurmu

herhangi bi sıkıntı olmaz elindeki hdd ile uyumlu bir hdd kutusu alırsan yani 2.5 lik sorunsuz kullanırsın
  • HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLARI İÇİN DÜN ALDIM SEAGATE 500GB FAKAT PS3 GÖRMEDİ BUGÜNDE KABLOSUNU ALIP ÖNCE FORMAT ATIP ÖYLE DENİYECEM BAKALIM NE OLUCAK SONUÇLARI BURAYA YAZARIM TEKRAR SAĞOLUN
  • quote:

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLARI İÇİN DÜN ALDIM SEAGATE 500GB FAKAT PS3 GÖRMEDİ BUGÜNDE KABLOSUNU ALIP ÖNCE FORMAT ATIP ÖYLE DENİYECEM BAKALIM NE OLUCAK SONUÇLARI BURAYA YAZARIM TEKRAR SAĞOLUN

bak format atarken bilgisayarda programın yoksa eğer
    ((EASEUS partition master)) adlı bir program var indir onu diski 18 saniyede formatlıyon bölüyon çarpıyon parçalıyon istere ntfs istere tekrar fat yapıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

quote:

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLARI İÇİN DÜN ALDIM SEAGATE 500GB FAKAT PS3 GÖRMEDİ BUGÜNDE KABLOSUNU ALIP ÖNCE FORMAT ATIP ÖYLE DENİYECEM BAKALIM NE OLUCAK SONUÇLARI BURAYA YAZARIM TEKRAR SAĞOLUN

((EASEUS partition master)) adlı bir program var indir onu diski 18 saniyede formatlıyon bölüyon çarpıyon parçalıyon istere ntfs istere tekrar fat yapıyorsun

SAĞOLASIN bravoecho DA TAVSIYE ETTI O PROGRAMI DUN INDIRDIM PC YE FAKAT INGILIZCE NEREDEN YAPACAGIM ACABA BI ACIKLARMISIN UCRETSIZ HOME PAKETINI INDIRDIM
  • quote:

format sart hocam, FAT32 formatinda olmayan diski PS3 go-re-mez. nokta.

taktim gordu diyen varsa refurbished disk almistir haberi yoktur, bize inanmayan azcik google'da arastirsin konuyu.

onceki mesajiimda zaten verdim format programinin linkini.

Hocam görüyor.PCye önce takıp baktım,bad sector taraması yapıp formatlamadan PS3e taktım(Harddisk herhangi bir format özelliğine sahip değilken[fat 32 ya da NTFSya da başka birşey])ve kendisi format işlemini tamamladıVatan bilgisayar WD 320GB 7200rpm.Ps3 internal harddiskinde fat32 kullanmıyormuş,Sonynin kendi formatını kullanıyormuş öğrendiğim kadarıyla.

http://us.playstation.com/support/answer/index.htm?a_id=362

• ps3 usb uzerinden sadece fat32 formatli diskleri gorebilirken internal hdd lerde herhangi

bir sey yapmaniza gerek yok zaten takinca kendisi formatliyor alet .(nokta)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

quote:

SAĞOLASIN bravoecho DA TAVSIYE ETTI O PROGRAMI DUN INDIRDIM PC YE FAKAT INGILIZCE NEREDEN YAPACAGIM ACABA BI ACIKLARMISIN UCRETSIZ HOME PAKETINI INDIRDIM

Ps3'e takacaginiz diski bilgisayariniza baglayin (harddisk bay yada sata-to-usb kablo + guc kablosuna ihtiyaciniz olacak.

1- EASE US'i acin
    2- go to main screen'i tiklayin
    3- Acilan ekran Disk 1 ile belirtilen bilgisayarinizin diski, ona hicbirsekilde islem yapmayin.
    4- Disk 2'yi secili hale getirin
    5- Diskin ustune sag tiklayip Convert to primary'i secin
    6- Sol taraftaki ileti penceresinde "pending operations"ta bu isleminizin gorunur hale gelmis olmasi lazim, yani komutu aldim uygulama icin bekletiyorum diyor.
    7- Sol ust tarafta Undo/Redo/Apply/Refresh sekmesinden apply'i secin
    8- Uyari penceresine ok deyin.
    9- kisa surede bu ilsem biter, 5-10 sn bekleyin yeni bir pencere acilip arka plan islemleri sonlandirilsin(prog. kendi yapiyor bunu da) programi kapatin
    10- simdi diskin bilgisayardan baglantisini kesin ve 5-10sn sonra tekrar takin
    11- EASE US'i acin
    12- go to main screen'i tiklayin
    13- Disk2'ye sag tiklayp "format partition"i secin file system FAT32 secili olsun, cluster size'i degistirmeyin.
    14- Sol taraftaki ileti penceresinde "pending operations"ta bu isleminizin gorunur hale gelmis olmasi lazim
    15- Sol ust tarafta Undo/Redo/Apply/Refresh sekmesinden apply'i secin
    16- Uyari penceresine ok deyin.
    17- kisa surede bu ilsem biter, 5-10 sn bekleyin yeni bir pencere acilip arka plan islemleri sonlandirilsin
    18- diskiniz her turlu kullanima artik hazir.

• @airavcılar, Harddiski ilk taktığımda görmemişti bende de.Verdiği hata; "Correct Harddisk not found" idi.Sonra harddiski yuvasından çıkarıp tekrar taktım, hiçbir sorun çıkmadan yükledim.Format da atmadım önceden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyBlitz -- 7 Ekim 2011; 18:33:59 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.