Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: maximum54

aynen abi. işte benimki bi korkuydu bide harici hdd yoktu. ps3ten cıkan diske format çekip kutu aldım 1adette harici diskim oldu.
    bu arada unutmadan abi benim cihazdan cıkan disk sageate degildi normalmidir markası aklıma gelmedi şimdi

Seagate, Western Digital, Samsung, Toshiba, Hitachi, Fujitsu, Maxtor. Hangisiydi?

Başka marka disk çıkması normaldir, PS3'ün farklı serilerilerinde farklı hard diskler olabiliyor.

Sen çok yaşa hitachi cıktı :)

• quote:

quote:

quote:

aynen abi. işte benimki bi korkuydu bide harici hdd yoktu. ps3ten cıkan diske format çekip kutu aldım 1adette harici diskim oldu.
    bu arada unutmadan abi benim cihazdan cıkan disk sageate degildi normalmidir markası aklıma gelmedi şimdi

Seagate, Western Digital, Samsung, Toshiba, Hitachi, Fujitsu, Maxtor. Hangisiydi?

Başka marka disk çıkması normaldir, PS3'ün farklı serilerilerinde farklı hard diskler olabiliyor.

Sen çok yaşa hitachi cıktı :)

benimkindende fujitsu çıkmıştı

• Sağol hocam yardımcı oldu bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

quote:

Orijinalden alıntı: IIIEvil_RyuIII

quote:

Orijinalden alıntı: GOLDFALCON

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar belki çok basit olacak ancak ben bulamadım hard disc değişimini yaptım back up işleminide gerçekleştirdim ancak yeni hdd nasıl aktarıcağımı bulamadım .....Yardım edebilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim........

Settings > System Settings > Backup Utility > Restore

Tşk ederim hocam çok makbule geçti...

versiyonu 3.65 e upluyormu cihaz??yoksa içindeki wersiyonmu kalıyor wirelrssizmi değiştiniz hddyi??

Hocam hdd direkt değiştirdikten sonra 3.66 versiyonu istedi...Wirelesssız değiştirdim daha sonra flash bellek ile yukledım versiyonu umarım yardımcı olmuştur...

bende bu durumu anlatmaya çalıştım ama arkadaş anladım dedi anlamadı
    sen en iyisi format atma gold falkon atarsan bir daha geri dönüşün olmaz bu yüzden hdd yide değiştiremessin değiştirdiğin an format istiyor hdd bunu anlatamadım sana

yazık oldu yaf 750 gb seagate 7200 rpm almıştım takarım çatır çatır diye napalım artık nasip laptopaymış...

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

Ne tip bir hdd takmak gerek, sata mı ??? Yoksa ide mi ???? 5400 rpm ve fat 32 olması gerek fakat, bu sata ve ide kısmı kafamı karıştırdı.

2.5" ve SATA olmalı. 5400rpm olacak diye bir zorunluluk yok, ben 7200rpm'lik HDD taktım ve Aralık 2009'dan beri kullanıyorum.
  • beyler harddisk fiyatları kactan baslıyor hangi sitelerden online sekilde hdd alabilirim ps3 ume?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phunk

beyler harddisk fiyatları kactan baslıyor hangi sitelerden online sekilde hdd alabilirim ps3 ume?

Bu sabit diski vatan dan internet üzerinden alabilirsin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd3200bpvt-2.5-320gb-sata-2.0-scorpio%c2%ae-blue%e2%84%a2-5400rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=36545

He birde şu var; sabit disk değişimi sadece kapasite artışı yapmıyor. Ps3 ün hızı da oldukça artıyor. Ben eski sabit diskimle yaptığım denemelerde Gran Turismo 5 yarış yükleme ekranlarında %50 performans artışı tespit ettim!!

Hatta bunu aramızda da deneyebiliriz. Hızlı yarış modundan ilk araç ve ilk pist ile yapılan yarışların yükleme ekranları kaç saniye sürüyor herkes yazarsa, güzel bir karşılaştırma yapabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

quote:

Orijinalden alıntı: Phunk

beyler harddisk fiyatları kactan baslıyor hangi sitelerden online sekilde hdd alabilirim ps3 ume?

Bu sabit diski vatan dan internet üzerinden alabilirsin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd3200bpvt-2.5-320gb-sata-2.0-scorpio%c2%ae-blue%e2%84%a2-5400rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=36545

He birde şu var; sabit disk değişimi sadece kapasite artışı yapmıyor. Ps3 ün hızı da oldukça artıyor. Ben eski sabit diskimle yaptığım denemelerde Gran Turismo 5 yarış yükleme ekranlarında %50 performans artışı tespit ettim!!

Hatta bunu aramızda da deneyebiliriz. Hızlı yarış modundan ilk araç ve ilk pist ile yapılan yarışların yükleme ekranları kaç saniye sürüyor herkes yazarsa, güzel bir karşılaştırma yapabiliriz.

yani ps3 hdd leri farklı degil hmm
    ps3 hic acilmiyor fanı bozulmus bozuk sekilde kullanmislar. mor ekran geliyodu ana menü gelmiyodu
    biyere getirdim formatlayip sürümünü yükleyemedi. internettende denemis oda olmamıs kabul etmiyormus
    istanbulda biyere goturmusler onlarda hddsinin bozuldugunu soylemisler 200/300 TL para istemisler

simdi bu hdd yi alsam gerekli kurulumlari yapabilirmiyim tabi sorunu hdd ise ?

• Tam oılarak anlayamadım,hdd değişimi yaptıktan sonra 3.55'te kalmanın yolu yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundy

Tam oılarak anlayamadım,hdd değişimi yaptıktan sonra 3.55'te kalmanın yolu yok mu?

ben cevaplıyım. mantıklı düsünürsek evet kalamassın cunki internete baglanıp kendi sitesinden indiriyor adamlarda hersene guncellediği için sende güncel olanı indirmek zorundasın ama bulursan flash a yazılmıs 3.55 sürüm onunla yükleme yapabilirsin tabi nasıl bilmiyorum
  • quote:

Tam oılarak anlayamadım,hdd değişimi yaptıktan sonra 3.55'te kalmanın yolu yok mu?

Eğer PS3 ü internete daha önce bağlamamış isen yani 3.55 iken, yine internete bağlamadan USB den herhangi bir disk veya bellek ile yükleme yapabilirsin. Bu işlem çok basit, eğer sizin sorununuz HDD ise gerçekten çok basit. Önce flaş belleği fat olarak formatlıyoruz ardından içine PS3/UPDATE şeklinde iki tane klasör açıp internetten bulduğumuz 3.55 sürümü PS3UPDAT.PUP dosyasını UPDATE klasörüne atıyororuz sonra yeni hdd takılmış PS3 ü çalıştırıyoruz zaten sonrasında eğer internnetten bulduğumuz 3.55 sürümü sağlam ise karşına hdd nin yeni olduğuna dair yazılar çıkacak ve USB deki sürüm ile ilgili işlem yapabilmek için SELECT + START tuşlarına aynı anda basıyorsun ve usb deki sürümü buluyor ardından hdd ye format atıp yeni sürümü yüklüyor bu kadar. Yazınca uzun muş gibi görünüyor ama işlem aslında çok basit. Fakat bu senin için çözüm olabilir mi orası muamma. Çünkü İlk olarak gerçekten sadece hdd nin bozulmuş olması lazım eğer HDD değilde PS3 deki hdd soketlerinden biri bozulmuş ise olmaz, eğer sağlam 3.55 sürümünü bulamazsan yine olmaz, ama sonrasında sony nin sitesinden sağlam 3.66 indirip orjinal de oynayabilirsin. Hiç değilse elinde hiç çalışmayan bir PS3 yerine orjinal çalıştıran bir ps3 sahibi olursun.

• quote:

quote:

Eğer PS3 ü internete daha önce bağlamamış isen yani 3.55 iken, yine internete bağlamadan USB den herhangi bir disk veya bellek ile yükleme yapabilirsin. Bu işlem çok basit, eğer sizin sorununuz HDD ise gerçekten çok basit. Önce flaş belleği fat olarak formatlıyoruz ardından içine PS3/UPDATE şeklinde iki tane klasör açıp internetten bulduğumuz 3.55 sürümü PS3UPDAT.PUP dosyasını UPDATE klasörüne atıyororuz sonra yeni hdd takılmış PS3 ü çalıştırıyoruz zaten sonrasında eğer internnetten bulduğumuz 3.55 sürümü sağlam ise karşına hdd nin yeni olduğuna dair yazılar çıkacak ve USB deki sürüm ile ilgili işlem yapabilmek için SELECT + START tuşlarına aynı anda basıyorsun ve usb deki sürümü buluyor ardından hdd ye format atıp yeni sürümü yüklüyor bu kadar. Yazınca uzun muş gibi görünüyor ama işlem aslında çok basit. Fakat bu senin için çözüm olabilir mi orası muamma. Çünkü İlk olarak gerçekten sadece hdd nin bozulmuş olması lazım eğer HDD değilde PS3 deki hdd soketlerinden biri bozulmuş ise olmaz, eğer sağlam 3.55 sürümünü bulamazsan yine olmaz, ama sonrasında sony nin sitesinden sağlam 3.66 indirip orjinal de oynayabilirsin. Hiç değilse elinde hiç çalışmayan bir PS3 yerine orjinal çalıştıran bir ps3 sahibi olursun.

Cevap için çok teşekkürler,çok yardımcı oldu ama bozulma kısmını anlamadım.Benim bozulma gibi bir sorunum yok,galiba bir yanlış anlaşılma oldu.

• Sanırım iki kişinin sorusuna tek bir cevap verdim ondan aklınız karışmasın. Sizde bozulma yok ise aklınız oraya gitmesin. Eğer cihazınız daha önce 3.55 den yukarı güncellenmedi ise tekrar 3.55 yükleyebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Fakat bunun denemek lazım yine de çünkü ben mantık olarak konuştum. Sonuçta cihaz daha önce görmediği bilmediği bir şeyi isteyemez, ancak en son yüklenen sürüm ne ise onu ister hdd değişse bile son yüklenen sürümü aklında tutabiliyor ps3.
  • Dün laptoptan çıkma 320 GB haddyi pcde FAT32 yaparak PS3'e taktım. HDD pcde sorunsuz görünüyor ve çalışıyordu. PS3'te taktığımda format vs. işini hallediyor sistem ama Format sırasında %99da kalıyor. 2-3 saat bekledim abartısız ama öyle kaldı.

Sonra PS3'ten çıkartmış olduğum 80gb'lık hddyi pcde formatlayarak fat32 yaptım ve tekrar PS3'e taktım ve format işlemi 3-5 dakkada bitti ve PS3 kuruldu.

Şimdi takmış olduğum 320 GB HDD'ye bozuk diyebilirmiyiz, yoksa başka sorun olabilirmi? Çünkü HDD pc üzerinde formatlanıyor görünüyor acaba diyorum Bad Sector falanmı var. HDD'nin bozuk olduğuna emin olsam gidip alacam hemen HDD ama ya aldığım HDD aynı sorunu yaparsa. PS3'ten çıkarttığım 80lik hddyi denemek için pcde formatladım ve geri taktım PS3'e hiç sıkıntı çıkartmadan formatladı kurdu, burdan anladığım PS3'te sorun yok ama öteki 320'lik te ne gibi sorun olabilir onu anlamadım çünkü PCde çalışıo PS3'ye format sırasında takılıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mefisto-TR

Dün laptoptan çıkma 320 GB haddyi pcde FAT32 yaparak PS3'e taktım. HDD pcde sorunsuz görünüyor ve çalışıyordu. PS3'te taktığımda format vs. işini hallediyor sistem ama Format sırasında %99da kalıyor. 2-3 saat bekledim abartısız ama öyle kaldı.

Sonra PS3'ten çıkartmış olduğum 80gb'lık hddyi pcde formatlayarak fat32 yaptım ve tekrar PS3'e taktım ve format işlemi 3-5 dakkada bitti ve PS3 kuruldu.

Şimdi takmış olduğum 320 GB HDD'ye bozuk diyebilirmiyiz, yoksa başka sorun olabilirmi? Çünkü HDD pc üzerinde formatlanıyor görünüyor acaba diyorum Bad Sector falanmı var. HDD'nin bozuk olduğuna emin olsam gidip alacam hemen HDD ama ya aldığım HDD aynı sorunu yaparsa. PS3'ten çıkarttığım 80lik hddyi denemek için pcde formatladım ve geri taktım PS3'e hiç sıkıntı çıkartmadan formatladı kurdu, burdan anladığım PS3'te sorun yok ama öteki 320'lik te ne gibi sorun olabilir onu anlamadım çünkü PCde çalışıo PS3'ye format sırasında takılıyor...

Şimdi şöyle bir şey var. Bende PS3 e ilk format atmak istediğim 3-4 saatten de uzun sürdü dayanamadım kapattım makineyi baştan açtım. İkinci formatta farkettim ilk formatı Full seçeneği ile atmaya çalışmışım. İkincisinde Quick formatı seçtim format işlemci çok kısa sürdü. Bence sizde tekrar deneyin. İlk başta çıkan yazıları iyice okuyup Quick format seçin sorununuz büyük ihtimalle bu.

• quote:

quote:

Dün laptoptan çıkma 320 GB haddyi pcde FAT32 yaparak PS3'e taktım. HDD pcde sorunsuz görünüyor ve çalışıyordu. PS3'te taktığımda format vs. işini hallediyor sistem ama Format sırasında %99da kalıyor. 2-3 saat bekledim abartısız ama öyle kaldı.

Şimdi şöyle bir şey var. Bende PS3 e ilk format atmak istediğim 3-4 saatten de uzun sürdü dayanamadım kapattım makineyi baştan açtım. İkinci formatta farkettim ilk formatı Full seçeneği ile atmaya çalışmışım. İkincisinde Quick formatı seçtim format işlemci çok kısa sürdü. Bence sizde tekrar deneyin. İlk başta çıkan yazıları iyice okuyup Quick format seçin sorununuz büyük ihtimalle bu.

Ama ben sıfırlanmış HDD taktığım için bana birşey sormuyor, direk kendisi format atmaya başlıyor. İlk açılışta Select-Start tuşlarına basılı tut diyor okadar başlıyor formata ve %99'a kadar 2-3 dakikada geliyor zaten sonra orda kalıyor öylece...

Denemek için PS3 içinden çıkan Hddyi pcde formatladım taktım onda da aynı şekilde Select-Start tuşları ile formatı başlattım ve güncel yazılımı yüklemesi dahil 10-15 dakika falan sürdü...

EDİT: Lnkteki HDD'yi (SEAGATE 2.5" 320GB Sata 2.0 16MB Cache 7200Rpm) veriyorum sipariş bakalım ak koyun kara koyun belli olacak.

http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st_320gb_nb_7200rpm-2.5-320gb-sata-2.0-16mb-cache-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=36540

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefisto-TR -- 25 Temmuz 2011; 14:03:14 >

• Çoğunluğu HDD ye yüklenmiş veya PSN oyunlarını eskiye nazaran ışık hızından oynayacaksın desem inanmazsın. Ama inanmana gerek kalmayacak kendi gözünle görünce şaşırabilirsin serbest :D
  • Evet tahmin ettiğim gibi laptoptan çıkan HDD sorunluymuş Yeni HDD taktım ve 10 dakika sürmedi format atması. Şimdi Backup atmaya çalışıyorum hddyi görüo ama hata verdi dur bakalım daha neler gelecek başıma. :D
  • quote:

Evet tahmin ettiğim gibi laptoptan çıkan HDD sorunluymuş Yeni HDD taktım ve 10 dakika sürmedi format atması. Şimdi Backup atmaya çalışıyorum hddyi görüo ama hata verdi dur bakalım daha neler gelecek başıma. :D

PSN kardeşlikleri seni bekliyor şimdi :D
  • benimde mesajım bulunsun 1kaç haftaya kadar bende hdd değişimi yapıcam bu rehber benim işime çok yarıcak
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.