Şimdi Ara

PS4 KASMA SORUNU (ÖZELLİKLE MENÜLERDE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık bir yıl önce almıştım cihazı ancak yakın bir zamanda da disk değişimi yapmıştım. Düne kadar hiç bir problem yoktu daha sonra birden kasmaya başladı cihaz. Oyun açıkken PS tuşuna basıp menüye döndüğümde sağa sola giderken bile kasmalar oluyor. Oyun içinde herhangi bir kasma mevcut değil ama oyunda da texture'lar geç yükleniyor. Dark Souls da travel yapıyorum, oyun yükleniyor ve texture yaklaşık 10 saniye sonra geliyor. Hatta nadirde olsa, merdivenlerden iniyorum diyelim 20 merdivenin 5i eksik. Eksik olan merdivenlerden alt katı gösteriyor yada açık alanı Yyani başka katmanı veya haritayı gösteriyor.

Oyun açık değilken menülerde çok sıkıntı yaşamıyorum ama oyundayken dediğim gibi kasmaya başlıyor ve arkadaşım gruptan konuşurken cihaz anlık kasma yaparsa arkadaşın sesi de kesik kesik geliyor.

Son olarak da, arkada hiç bir oyun açık değilken, cihazdan daha önce sildiğim oyunların kayıtlı verilerini temizlerken 2-3 kez dondu cihaz ve "Yazılımsal bir hata ile karşılaşıldı sorunu Sony'e bildirim olarak göndermek ister misiniz? " gibi bir uyarı ekranı aldım.

Taktığım HDD'de mi sıkıntı var yoksa gerçekten yazılımsal mı anlayamadım ? Daha önce başına gelen, nedenini bilen birisi varsa ve beni yönlendirirse çok sevinirim.

Edit : Sorun PS4'ten çıkardığım hardiski geri taktım ve sorun çözüldü. Değiştirdiğim diskte bir problem vardı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris707 -- 12 Eylül 2016; 16:05:44 >

• Yüksek ihtimalle harddiskin arızalı arkadaşım.
  • Hdd problemine benziyor bad sector olabilir hdd de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    berkay_53 kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz. O zaman ps4'ten çıkardığım diksi geri takayım. Ben belki yazılımda bir sıkıntı vardır diye düşünmüştüm.
  • baris707 B kullanıcısına yanıt
    Önceki hdd bu sorun hiç yoksa sorun yeni hdd de olabilir.

• Yeni HDD yaklaşık 2-3 aydır var ancak son 2-3 gündür bunu yapar oldu öncesinde böyle bir durum yoktu.
  • Eski hddyi takin geri sorun duzelir umarim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd sorunu. Hdd yi yedekleyip pcye takin pc'de low factory format uygulayin. (Googleda aratin cikacak) Bir de boyle deneyin bir cok sorunu duzeltecektir eger fiziksel olarak bozulma yoksa.

• PS4'u guvenli modda calistirip "Rebuild Database" secenegini sec. Bu islemi yaparsan sorun buyuk ihtimalle duzelecektir. Youtube'da "PS4 Safe Mode" diye aratirsan nasil yapilacagini anlatan videolari izleyebilirsin. Eger duzelmezse PS4'e full format at. 2-3 ayda HDD bozulmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD olmadan olmuyor. Fiyatlar ucuzlasa yapıştıracam bi ssd ama bu gidişle nesil bitecek ps5 çıkacak ssd takamıyacaz cihaza.
  • Ben de pc ye almayı düşünüyorum bir ara cidden pahalı ssd ler. 240 gb 250tl ydi en son

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Ben de pc ye almayı düşünüyorum bir ara cidden pahalı ssd ler. 240 gb 250tl ydi en son

Laptobumun 500 gb hdd si bozuldu 250 gb ssd aldim taktim. Bu ne hiz yillardir çile cekiyormusum.

• İlgilenen, cevap yazan herkese teşekkür ederim. İş yoğunluğumdan dönemedim kusura bakmayın. Dediklerinizin hepsini deneyeceğim ve işe yararsa söyleyeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
  • Ben de ssd olayını hiç test etmedim ama ciddi hız farkı varmış almayı düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.