Şimdi Ara

PS4 MÜ PC Mİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Ben bu yaz PC veya PS4 almak istiyorum. Elimde bir laptop var ancak ölü durumda sadece internette gezinmeye yarıyor. PC alırsam yaklaşık 1.500 TL lik bir toplama PC alıcam. Daha çok online oyunları seviyorum. Yani Bioshock gibi God Of War gibi oyunları asla almayı düşünmüyorum. Biliyorum bu oyunlar çok güzel ancak multiplayeri yok yani singleplayer bitince (ki o da en fazla 2 gün sürüyor) kenarda süs gibi durucak. PC alırsam oynayacağım oyunlar belli: WOW, LOL, Dota 2, CS, Rust, BF gibi oyunları oynarım. Singleplayer oyunlarıda belki torrent indirip bedavaya oynarım. Ama PS4 alırsam BF'den başka beni tatmin edebilecek oyun aklıma gelmiyor. GTA 5'i PS3'te oynadım ve gerçekten çok sıkıldım hiç bana göre değil. The Elder Scrolls Online yakında PS4'e gelicek. Oyun hakkımda hiçbir fikrim yok ama yorumlara bakıldığında da WOW ile yarışamaz diyorlar. Kısaca PC bana daha yakın gibi geliyor. Eğer PS4 alırsam online ağırlıklı beni tatmin edebilecek ne gibi oyunlar oynayabilirim? Fİfa 15 gibi multiplayer oynayabileceğim çok güzel oyunlar da var biliyorum ama onlar da bir yerden sıkmaya başlar. Ama lol, dota, wow gibi oyunlar 5 yıl da oynasanız kolay kolay sıkmaz bence. PS4 oynamadığım için bu söylediklerimi tahmin ederek söylüyorum tabii ki de. Eğer yanılıyorsam aydınlatırsanız sevinirim. PS4 alırsam ne gibi online oyunlar oynayabilirim? Sizce bu isteklerim doğrultusunda PC mi yoksa PS4' mü almalıyım?

• Pc al hocam sen..ha online olarak gta 5 in falan online ı var ama beni sarmadı diyosun..ps4 de oyunlarda pahalı hem..tercihine göre en uygunu pc gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. Yani PS4 için online ağırlıklı BF4 ve GTA5 dışında oyun yok sanırım? Destiny falan nasıl MP'si sarar mı? Ya da başka Online'ı güzel diyebileceğiniz oyun var mı? Aslında PS4 almak istiyorum. Çünkü PC alırsam her eskidiğinde ekran kartı falan değiştirmek zorunda kalıcam. PS4 alırsam en az 8 yıl götürür. Ama bilmediğim için PS4 bana beni biraz sıkar gibi geliyor. Yok mu şöyle gerçekten kaliteli, PC yi aratmıycak kaliteli online PS4 oyunları?
  • Oynayacaginiz oyunlari goze alirsak PC daha mantikli olur ama soyle bir durum da var, 1500 tllik PC'den alacagin grafik kalitesi PS4 kadar olmaz, ozellikle PS4 ozel oyunlarin kalitesine yaklasamaz. Ornegin 1500 tllik bir PC ile cogu modern oyunu Medium-High ayarlarda oynayabilrsiniz. Ayni oyunlar PS4'te High-Ultra seviyesinde olur genelde. Bir baska degisle kagit ustunde PS4 ile ayni ozelliklerde olan bir PC, PS4'den daha dusuk performans gosterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 3 Ocak 2015; 17:52:30 >
  • MiQelangelo kullanıcısına yanıt
    1.500 TL lik bir toplama PC Ultra grafiklerde çalıştırır diye biliyorum :O. Hatta 2 yıl Ultra götürür diye biliyordum. Zaten PC alırsam çok güçlü oyunları pek oynamam. Çoğunlukla Lol, Wow falan oynarım. Bu arada PS4 alırsam oyunların parası benim için pek dert değil. Yani PS4 oyunlarına eğer güzelse 200 TL falan vermekten çekinmem. Sonuçta 10 tane oyun almayız herhalde alırsam 2 ayda 1 falan alırım. Bu arada PS4 için düzgün online oyun yok mu derken illaki strateji oyunu falan olsun demiyorum. Mesela BF4' te çok güzel bir oyun. Koskocaman mapte 64 kişi oynayabiliyorsunuz. The Elder Scrools Online'ın gameplay videolarını izledim harika bir oyuna benziyor hatta wow'u bile tahtından edecek gibi gözüküyor ama oynamadığım için sadece tahmin edebiliyorum. Yok mu şöyle PS4 için BF ve The Elder Scrools Online gibi oyunlar. Sonuçta 20 tane falan olsun demiyorum 5 oyun bile eğer güzelse bana 1 yıl yeter :)

• bi bitmediniz

• Elder Scrolls Online son derece problemli, kotu bir oyundur. incelemelere bakarsan anlarsin zaten. Destiny, BF4, CoD, PC'ye ne cikiyorsa aynisi konsola da cikiyor genellikle ozellikle hit oyunlarin cogu zaten multiplatform. PS4 oyunlari da 200 tl falan degil, ozellikle kardeslikle forumdan oyunlari ortalama 50 60 tl'ye falan alabiliyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 mi pc mi
    3 ay önce açıldı
    PS4 Slim mi yoksa normal mi?
    11 yıl önce açıldı
    ps5 mi pc mi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CinkoKarbonPil_05

1.500 TL lik bir toplama PC Ultra grafiklerde çalıştırır diye biliyorum :O. Hatta 2 yıl Ultra götürür diye biliyordum. Zaten PC alırsam çok güçlü oyunları pek oynamam. Çoğunlukla Lol, Wow falan oynarım. Bu arada PS4 alırsam oyunların parası benim için pek dert değil. Yani PS4 oyunlarına eğer güzelse 200 TL falan vermekten çekinmem. Sonuçta 10 tane oyun almayız herhalde alırsam 2 ayda 1 falan alırım. Bu arada PS4 için düzgün online oyun yok mu derken illaki strateji oyunu falan olsun demiyorum. Mesela BF4' te çok güzel bir oyun. Koskocaman mapte 64 kişi oynayabiliyorsunuz. The Elder Scrools Online'ın gameplay videolarını izledim harika bir oyuna benziyor hatta wow'u bile tahtından edecek gibi gözüküyor ama oynamadığım için sadece tahmin edebiliyorum. Yok mu şöyle PS4 için BF ve The Elder Scrools Online gibi oyunlar. Sonuçta 20 tane falan olsun demiyorum 5 oyun bile eğer güzelse bana 1 yıl yeter :)

1500 TL'lik PC ile Ultra açman mümkün değil.

GTX 980'de bile AC Unity'de ULTRA açarken zorlanıyor. sadece ekran kartının fiyatı 2000 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 3 Ocak 2015; 18:26:58 >

• ps4te oyun mu var
  • venomstr kullanıcısına yanıt
    Ama PS4'te Unity nin 30 fps de çalıştığını biliyorum. Problem Unity'de olabilir mi?

• faaty kullanıcısına yanıt
    biz de oynayacak oyun bulamıyoruz çıktığından beri analogları yukarı aşağı hareket ettirip duruyoruz. hayrına analoglarla çalışan bir oyun üret de oynayalım. paralı olmasın ama.
  • Yok mu,Yok mu diye yazacağına yaz google ps4 games diye çıkar zaten toplasan bi avuç oyun var.

• bf4 alırsan oyunları pahalıya gelir. ona göre al derim.
  • Bir PS4 ve BF4 gibi oyunları orta ayarlarda kasmadan oynatabilen bir bilgisayara sahip olarak yazıyorum;

Öncelikle kaç yıl boyunca 2.bir sisteme sahip olamayacağını düşün. PS4' den başlayayım. PS4' e çıkacak oyunları tek optimize seçenekleri olduğu için 1080p 60fps kasmadan oynayabileceksin. Evet şuan oyunlar az fakat daha 1 yıllık bir konsol, zamanla çok iyi oyunlar çıkacak. Örnek olarak şuan The Division yolda, eğer Ubisoft yine bir fiyasko yapmazsa çok kaliteli bir yapım olacak. Fiyatlara gelince, oyunları spotçularda rahatlıkla bulabilir ve ortalama 50-100 TL arası daha ucuza alabilirsin. Bu da olmaz diyorsan, Hong Kong, Us PSN vs var, US PSN' i bilmiyorum ama HK PSN' de oyunlar ortalama 90TL daha ucuz oluyor. Peki bu konsol beni kaç yıl idare eder dersen.. Söylediğim gibi, tek optimize seçenekleri var ve bu konsol ortalama 5 yıl gidecek gibi duruyor.
    PC' ye geçeyim.. 1500TL ile iyi bir sistem toplarsın, fakat ''çok'' iyi olmaz, bence. Neden ''çok'' iyi olması gerekir dersen; firmaların karşılarında neredeyse sınırsız optimize seçeneği var. Ubisoft 16GB Ram gerektiren oyun çıkarsa yeni sistemler alacak insanlar mevcut. Şuan kullandığım PC' nin 6GB Ram' i var. Aldığım dönem oyunlara 4GB yeterliydi fakat şuan 8 istiyorlar. Aynı şekilde ekran kartları da değişiyor. Sahip olduğum bilgisayar 2-3 yıl ultrada oynattı fakat artık yetersiz kalıyor. Oyun fiyatlarına gelince; gerek Steam indirimleri gerekse Torrent bakımından hiç bir sıkıntı çekmezsin.
    Konsol ve PC, oyun oynama zevkine de bağlı. Elinde Mause-Klavye olmadan GamePad ile büyük ekranda oynamak var ki ben bunu tercih ediyorum, Klavye-Mause vs olayı var. Ayrıca çoğu arkadaşımda takıntı haline gelmiş ''Razer, Logitech'' marka ekipman ve bunun pahalılığı da var.
    Sonuç olarak ben PS4' ü tercih ederdim, eğer 2500TL' m olsaydı PC toplamayı da hesaba katardım.

Edit: PS4' e sahip tanıdık, güvenilir biri varsa ''Kardeşlik'' olayını yaparak oyunları yarı fiyatına getirebilirsin. Örneğin; GTA5 TR PSN' de 180TL. HK PSN' de 120TL. Siz 2 arkadaş ortak hesabınıza HK PSN' den GTA5 alıyorsunuz ve oyun kişi başı 60TL' ye geliyor.

Edit2: Destiny grafik fazlalığı bir oyun. Ben de aldım ve 20 Level' a kadar oynayıp sattım. Dönüp arkama baktığımda yaptığım şeyler; canavar kesmek.

• Cevabınız için teşekkürler :) ama dediğim gibi toplama pc nin ultra kaldırması falan benim için o kadar önemli değil. Çünkü pc toplarsam oynayacağım oyunlar dota 2, lol, wow falan olur ki bu tür oyunları zaten 6 yıl bile ultra oynayabilirim bu pc ile :D

• Rica ederim. PS4 alır da desteğe ihtiyacın olursa her zaman açığım Eğer ileride oyun zevklerin değişmeyecekse PC' yi tercih et fakat ileride yeni şeyler denemek isteyebilirsin. Mesela ben de MOBA' cıydım eskiden, şuan ilgimi çekmiyor
  • Anladım hocam. inşallah yazın PS4 alırsam beraber de oynarız. Tekrardan teşekkür ederim

• Önemli değil . Hem yaza kadar daha çok oyun çıkacak, vaktin var. Alırsan haberbar etmeyi unutma, beraber de oynarız
  • Tabii ki

• açıksası bf4 vs oynarım diyorsan kesinlikle ps4 tercih etmelisin. ama ben mmo ko. lol vs oynarım diyorsan ps4 yaklaşma bile pc ile devam.

bende 1500tl civari pc var o mmo tarzı oyunlar dışında medium üstünde grafik alamıyoruz.ben zaten oyun oynamıyorum pc

ps4 ise misal bf4 oynarım diyorsun tr psnd e 80tl ye bf 4 Premium edition alırısn bf + Premium hepsi: tabi netten indirceksin boyut 65gb olucak ama kardeşlik yaptında primary sende kalırsa 50tl ye alabilirsn bu oyunu ve diğer oyunalrda aynı sekilde gecen gidip far cry 4 aldık indrimlerle 40tl ye geldi primarysi.

yani lol vs oynayacaksan ps4den uzak dur ben oynamam diyorsan ps4 en iyi tercih.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.