Şimdi Ara

PS4 Neden Banlanır ? Sebep Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
15.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu ara hep boyle seyler goruyorumda ps4 banlandi vs diye.
    Bense bir tedirgin oldum ogrenmek istedim.
    PS4 UM VAR YENIYIM DAHA ILK PS ım.
    Bu PS4 BANLANMASI NEDEN OLUR ? NIYE BANLANIR ?
    HANGI DAVRANIS VEYA NE BANLANMA RISKINI OLUSTURUR BIR TURLU BULAMADIM YAZARSANIZ SEVINIRIM.
    AYNI SEY BASIMA GELSIN ISTEMEM. Allaha sukur suan bir sey yok zaten pek sık girmiyorumda. M.ETTIM SEBEP NEDIR NELER BANLANDIRIR PSN I ?

HE BIRDE BANLANINCA NOLUYOR NASIL KALDIRILIYOR MALUM 170O TL VERILMIS CIHAZ varmidir yasal yolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce hiç görmedim banlanan kişi. Daha sanırım korsan oyunlar filan başlamadığından banlanma olmadı ama banlanma olursa ps4 teki mac adresi banlanır diye düşünüyorum. Diger türlü hesap banlansa tekrar açarsın. Sebebide ya çalıntı hesap yada korsan oyun olabilir. Çözüm yolu sony nin sisteminden mac id sildirmek olabilir. Çözüm olarak wifi adaptörünü değiştirirsen mac değişir.

Dediklerim varsayımdır. Mac ban yerse bu şekilde çözülmesi lazım çünkü bu modeminden bir mac banlamak gibi birşey.
  • Daha çok ps3 te olur yasal olmayan işlem yaparsan maç id ban yersin ve makinan çöp olur

• Iste bende ps4 var suan bisi yokta m.etmissim banlanma neden olur diye ona gore yapmiyim aklimda bulunsun diye banlanicak bisi !
    Yasal olmayan islemden kastiniz korsan oyun vs ise zaten korsan almam hic orda sıkıntı yok. !
    Baska ne banlanmayi gerektirir korsandan baska bilmedigimden soruyorum ?

• ben hiç banlı PS4 görmedim. Söylediğin PS3 olabilir mi acaba?
    Banlanmanın sebebi illegal olan tüm durumlar diyebiliriz. Korsan oyun, film vs. bunu yanında dolandırıcılık, hile hurda da sayılabilir.
  • banlanmanın çok sebepleri var ama en bilineni korsan oyun oynadığını psn sisteminin algılaması. onun dışında ps da mesajlaştığın kişilere hakaret küfür yazmak. şikayet edilirsen banlanabilirsin. bazende tesadüfi şeyler sonunda ban yiyenler oluyor. psn den kredi kartıyla alışveriş yapılırken başkasının kartını kullandığını algılaması yada oyunun parasını kartından çekemedik ayağı direkt ban. bu son dediğimi birkaç yerde yazmışlar yıllar önce okumuştum. son olarak bu oyunu psn den kardeşlik yoluyla alıp kardeşlerin birinin yediği haltlar yüzünden oyunu alan diğer kişilerin de banlanması var o en pis olanı.
  • Ban sebebi korsan yöntemler-online hile-hakaret-küfür vb durumlarda tespit edilir yada şikayet edilirseniz banlanırsınız.
    PS3 mac adresinden banlanıyor hemde psn.
    Bir yerde PS3 te hile kullandığı için aynı hesapla kullandığı PS4 ü de banlanan vardı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tesekkurler bilgi icin.

Peki Ps4 icin soruyorum. Oyle birsey oldugunda Ban nasil kaldiriliyor. ?
    Sonyi aransa pek bilgileri yok genelde mail atariz ingiltereye denir biterler.
    O yuzden yasal yolu vs var mi ? Cunku o kadar para bosa mi gitmis oluyor PS4 cop mu oluyor yani ?

• Vede mesela haksiz yere banlanirsa noluyor ? Ornek verirsek adam rasgele sikayet etmis bunu diyelim bi mesajini veya bbaska birseyini sirf gck olms diye e malum icerigine bakmadan mesajin banlanlarsa noluyor haksiz yere ? O zaman kime kanit gostercez ?

• quote:

Orijinalden alıntı: By..Emre

Vede mesela haksiz yere banlanirsa noluyor ? Ornek verirsek adam rasgele sikayet etmis bunu diyelim bi mesajini veya bbaska birseyini sirf gck olms diye e malum icerigine bakmadan mesajin banlanlarsa noluyor haksiz yere ? O zaman kime kanit gostercez ?

Oyle haksiz yere olmuyo hocam yani sen adamla fifada mac yapip yenilince msj atip sovmuyosan veya psnden kredi kartiyla alisveris yapip daha sonra bankaya harcama itiraziyla paranizi geri almiyosaniz kisaca siz duzgun davranirsaniz sony durup dururken banlamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryzone

quote:

Orijinalden alıntı: By..Emre

Vede mesela haksiz yere banlanirsa noluyor ? Ornek verirsek adam rasgele sikayet etmis bunu diyelim bi mesajini veya bbaska birseyini sirf gck olms diye e malum icerigine bakmadan mesajin banlanlarsa noluyor haksiz yere ? O zaman kime kanit gostercez ?

Oyle haksiz yere olmuyo hocam yani sen adamla fifada mac yapip yenilince msj atip sovmuyosan veya psnden kredi kartiyla alisveris yapip daha sonra bankaya harcama itiraziyla paranizi geri almiyosaniz kisaca siz duzgun davranirsaniz sony durup dururken banlamaz

Anladim. Ne biliyim ben ilgilenmeden icerige bile bakmadan belki direk ban atarlar diye saniyordum. Yani guvenmiyordum pek o yuzden malum BURDAKI MUSTERI HZM ILGISIZ o yuzden.

Peki boyle birseyde haksiz yerde olursa yada normal olagan Ban larda nasil kaldirtiliyor ? Yoksa ps4 cop mu oluyor sonucta milyonlarca kisi o kadar para vermis buna

• By..Emre kullanıcısına yanıt
    banlandıktan sonra banı kaldırabileni duymadım hocam :D banlandıktan sonra psnden banlanacağınız için hiç bir hesapla giriş yapamazsınız multiplayer olayını unutun yani.
    Bu durum kimine göre çöp kimine göre çok etkileyen bi durum değil exc oyunları alıp single player takılırsınız.Son olarak hocam taktınız bu ban işine merak etmeyin kimse haksız yere ban yemez siz kurallar dahilinde oyununuzu oynayın sony durup dururken banlamaz.Banladıysa hakedilmiştir zaten geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryzone

banlandıktan sonra banı kaldırabileni duymadım hocam :D banlandıktan sonra psnden banlanacağınız için hiç bir hesapla giriş yapamazsınız multiplayer olayını unutun yani.
    Bu durum kimine göre çöp kimine göre çok etkileyen bi durum değil exc oyunları alıp single player takılırsınız.Son olarak hocam taktınız bu ban işine merak etmeyin kimse haksız yere ban yemez siz kurallar dahilinde oyununuzu oynayın sony durup dururken banlamaz.Banladıysa hakedilmiştir zaten geçmiş olsun

Ben yeniyim ps de o yuzden kurallari tam bilmiyorum ve cok sakınarak kullaniyorum ps i. O yuzden tek bildigim korsan oyun hile kufur ban dir bunlari zaten yapmam ama daha ayrintilisini bilmiyorum bulamadim da o yuzden burda sora sora ogrenmeye calisiyorum sizlerden.

Ondan sordum bu haksiz yere falan olursa Bakmadan Banlanirsa nasil kanitlanir diye o yuzden.

• hocam bende ps3 de cfw varken black ops 2 oynarken banlamışdı hesabım geri dönuşumu yok diye biliyorum şuan ps4 var.
  • merhaba benim ps4üm banlandı sonye itiraz etmeme rağmen sürekli banlandınız dediler nasıl açabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu64

merhaba benim ps4üm banlandı sonye itiraz etmeme rağmen sürekli banlandınız dediler nasıl açabilirim?

Banlanma sebebi nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kredi kartıyla yapılan ödeme iptali nwdeniyle

• Bazı illegal sitelerden calıntı psn hesapları satın alınıyor sony anlayinca basıyor banı.
  • ikinci el bir PS4 almayı planlıyorum.
    PSN den banlı olup olmadığını almadan nasıl anlayabilirim?
    seri numarası - mac id kontrol gibi bir yolu varmı ?
  • rfve kullanıcısına yanıt
    Onlıne oyun yada psn gırmeye calısın uyarı/hata verecektır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.