Şimdi Ara

PS4 parlaklık sorunu (mu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendime yeni ps4 aldım. Yanında da Uncharted nathan drake collection aldım. Fakat dikkatimi çeken tuhaf birşey var.
    Oyun içinde kamerayı hareket ettirdiğimde ya da hareket ettiğimde etraftaki renkler koyulaşıyor. Yani oyunda hareket varken renkler daha koyu sabit bir kareye bakarken daha parlak.
    Acaba bu bir problem midir yoksa normal midir bu??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PS4 Parlaklık Ayarı: Ekran Parlaklığını Optimize Et

PS4 oyun konsolunu kullanırken ekran parlaklığını ayarlamak, oyun deneyimini iyileştirmede ve göz yorgunluğunu azaltmada çok önemlidir. İşte PS4'te ekran parlaklığını ayarlamanıza yardımcı olacak adım adım bir kılavuz:

Adım 1: Ayarlar Menüsüne Eriş

PS4 ana ekranındayken, kumandanızdaki "Yukarı" yön tuşuna basın ve "Ayarlar" seçeneğini belirleyin.

Adım 2: Ses ve Ekranı Seç

"Ayarlar" menüsünde "Ses ve Ekran" seçeneğini bulun ve seçin.

Adım 3: Parlaklık Ayarını Bul

"Ses ve Ekran" menüsünde "Video Çıkış Ayarları" altındaki "Parlaklık" ayarını bulun.

Adım 4: Parlaklığı Ayarla

Kumandanızdaki "Sol" veya "Sağ" yön tuşlarını kullanarak ekran parlaklığını istediğiniz seviyeye ayarlayın.

Adım 5: Uygula

Parlaklık ayarını yaptıktan sonra "Uygula" düğmesine basın. Bu, yeni parlaklık ayarını kaydedecektir.

Ek İpuçları:

• Parlaklık ayarları, TV'nizin veya monitörünüzün ayarlarından da yapılabilir.
    • Oyun oynarken optimum parlaklık seviyesi, oyun türüne, ortam ışığına ve kişisel tercihlere göre değişebilir.
    • Uzun süreler boyunca çok parlak veya çok karanlık bir ekrana bakmak göz yorgunluğuna neden olabilir.
    • PS5'te ekran parlaklığı ayarlaması, PS4 ile aynı adımları izleyerek yapılabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: woldermourt

Arkadaşlar merhaba.
    Kendime yeni ps4 aldım. Yanında da Uncharted nathan drake collection aldım. Fakat dikkatimi çeken tuhaf birşey var.
    Oyun içinde kamerayı hareket ettirdiğimde ya da hareket ettiğimde etraftaki renkler koyulaşıyor. Yani oyunda hareket varken renkler daha koyu sabit bir kareye bakarken daha parlak.
    Acaba bu bir problem midir yoksa normal midir bu??

PS4'ten kaynaklandığını zannetmiyorum. Televizyonunuzdan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle.
  • Tv ayarlarindan dinamik kontrasti kaparsan duzelicektir benim tahmin ettigim gibiyse

• Arkadaşlar biraz kurcaladım her oyunda oluyor ve karanlık koyu renkli bölgelerde oluyor daha fazla

• Video resim falan eklersen daha net anlasilabilir..

• Arkadaşın dediği gibi muhtemelen kontrast ayarlarından olabilir. Dinamik kontrast tarzı bir ayar varsa tv anlık olarak ayarlar. Özellikle koyudan açığa - açıktan koyuya geçişlerde ekranın kararması ya da parlaması şeklinde olur.
    Özellikle philips TV'lerde denk geldim biraz can sıkıcı oluyor.

video çekersiniz daha iyi yardımcı olur forum kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 30 Ekim 2015; 22:09:16 >
  • Tv philips ise çok sinir bozucu karanlık sahneleri iyice karartir.
    Yapacaginiz iş eco mode varsa tamamen kapatmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam varsa bi resim veya video falan ekleyin, belki oyle daha cok yardim edenlercolur.

• Benimde bazı yerlerde karanlık sahnelerde dikkatimi çekmişti televizyon ayarlarını kurcala oyun modu parlaklık nasıl hoşuna gidiyorsa

• Hocam tv niz philips mi?

• Yok hocam tv samsung. Şöyle bir video çekebildim iyi kötü fikir verir

https://youtu.be/DUJkFAJkhU4

• Merhaba,

Ps5 te oyun oynarken etrafa bakınmak istediğimde joystick çevirdiğimde özellikle ağaçlarda ve kapalı alanlarda renkler hafif koyulaşıyor, joystick bıraktığımda düzeliyor. Hem tv hem ps5 hem de oyunda HDR ayarı açık. Bu durum HDR çalışma prensibi olarak normal mi? Çoğu oyunda bu durum söz konusu bazı oyunlarda belli olmuyor acaba oyuna göre değişen bir durum mu bu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.