Şimdi Ara

PS4 Slim HDMI kablo problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PS4'ün kablosunu daha önceden değiştirmek istemiştim fakat yeni kablo taktığım zaman ekrana görüntü gelmiyordu o yüzden fazla kurcalamadım. Fakat geçen gün yanlışlıkla PS4'ün arkasına HDMI kablosu takılıyken bayağı bi bastırarak kabloyu yamulttum, az buz bir yamulma değil kablo aşırı derecede yamuldu. Port bozulmuştur diye korktum ilkte ama bütün pinler vs. sapasağlamdı, o yamulttum kablo ile PS4'ü tekrar TV'ye bağladım ve sorunsuz ekran geliyordu. Ama kablo yamuk diye kabloyu değiştirmek istedim ve tahmin edebileceğiniz üzere denediğim kablolardan hiçbiri ekrana sinyal vermiyordu. O yamulan kablonun her iki tarafını PS4'e takıp tekrar test yaptım herhangi bir sorun yoktu ekrana sinyal veriyordu. Ancak başka kablo takmak istediğim zaman ekrana sinyal vermiyor, sizce bu neden oluyor? ve bunu nasıl düzeltebilirim?

NOT: Safe Mod gelmiyor ekrana denedim. Kablo biraz eski 2014-2015 yılından kalma TV uydusundan çıkarttım, sanırım kablo HDR destekli değil bu arada. Gerçi PS4'te HDR açık değil ama yinede sebebi bu olabilir mi?

• Kabloyu yamulturken büyük ihtimal ps4 hdmı portunuda yamulttunuz. aynı açıda yamulduğu için yamulan hdmı kablosu ile görüntü gelmekte. hdmı portunu tamir ettirmeniz de fayda var.
  • TheLuBu kullanıcısına yanıt
    Hocam kablonun yamulmayan tarafını takıyorum PS4'ün arkasına yine görüntü geliyor. O yamulttuğum kablonun hangi tarafını takarsam takayım görüntü geliyor sıkıntı yok ama o kablo haricindekiler görüntü vermiyor. Acaba bu durumun kablolar ile ilgisi var mıdır? çünkü kullanmaya çalıştığım kabloların hepsi HDMI 1.4 sanırım.
    Buda portun resmi;

O kırmızı yuvarlak ile işaretli yeri ben yaptım sanmıştım ama normalmiş, geçen gün izlediğim bir videoda adamın PS4'ün de var aynısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundogdu2000 -- 29 Nisan 2020; 3:11:13 >

• gundogdu2000 G kullanıcısına yanıt
    Port hasar görmüş gibi duruyor.
    Neresi hocam? Youtube'dan kontrol ettim de başka insanların videolarına bakarak benimkiyle birebir aynı portları. Birde dediğim gibi kablonun yamulttuğum tarafını TV've sağlam tarafını da PS4 portuna takıyorum ve ekrana sorunsuz görüntü alıyorum, yamulttuğum tarafı PS4'e takınca da ekrana görüntü veriyor bir sorun olmadan. Portu kontrol ettim herhangi bir eğrilik var mı yok mu diye ve herhangi eğrilik yok, bütün pinleri sağlam port aynı yerinde duruyor. Yani bunun sadece kablo ile ilgili olma olasılığı yok mu? kullanmaya çalıştığım kablolar HDMI 1.4 çünkü.
  • gundogdu2000 G kullanıcısına yanıt
    HDMI kablolarıyla alakası yok. Her HDMI kablosu görüntü verir ps4 ile. Port hasarlı değil diyorsanız neden başka HDMI kablolarıyla çalışmıyor. Gidin piyasadan sıfır HDMI kablosu satın alın onunla deneyin veya HDMI kablolarını test edin.

Görüntü vermeyen kabloları başka cihazlar ile test edip sağlam olup olmadıklarını neden kontrol etmiyorsunuz? En basiti bir uydu alıcıya takın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Displayport to hdmi SORUNU!!!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam ben senin dediğini anlıyorum haklısınız fakat şu kısmı anlamadım ben; şimdi ben PS4'e HDMI kablosu takılıyken gittim kabloyu eğdim fakat eğri olan tarafı gidip TV'ye TV'de takılı olan düz sağlam olan tarafını da PS4'e takıyorum yani taktığım taraf eğri taraf değil(eğer dediğiniz gibi portu eğdiğim için kablo temas sağlıyorsa ve bu yüzden görüntü alıyorsam mantık olarak kablonun diğer düz sağlam olan tarafını PS4 portuna taktığımda görüntü vermemesi lazım değil mi?). Bu arada denediğim ve görüntü alamadığım kabloyu şuan kullandığım uydu alıcısından çıkarttım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.