Şimdi Ara

PS5 kontrolcüsü DualSense resmen tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
8.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yılın en çok beklenen ürünlerinden birisi olan PlayStation 5 için hazırlıklar son aşamaya gelirken artık konsol kontrolcüsünün de hazırlıkları tamamlandı. Sayısız tasarım çalışmasının ardından nihai tasarım tanıtıldı.

Sony DualSense nedir?

PlayStation 5 kontrolcüsünün ismi DualSense olarak belirlenmiş ve Sony bir blog yazısı ile kontrolcünün genel hatlarını ortaya çıkardı. DualSense oyunlara yeni his boyutu katmayı amaçlıyor.

Ayrıca Bkz.SoundCloud içerik üreticilerine bağış yolunu açıyor

Beyaz ağırlıklı bir tema benimseyen kontrolcünün joystick ve mikrofon tuşunun olduğu alt kısım siyah olarak bırakılmış. Dokunmatik yüzey yine mevcut ve tetik tuşlarının da siyah detaylara sahip olduğu görülüyor.

DualSense kontrolcüsünde titreşim seviyeleri artık daha fazla. Oyundaki sahnelere göre titreşim seviyeleri en iyi hissiyatı verecek şekilde kendisini ayarlıyor. L2 ve R2 tetik tuşları ise uyguladığınız baskıya göre oyunlara etki ediyor. Bunun için tuşların açısı biraz değiştirilmiş.

Önceki nesilde Share olarak yer alan paylaşma tuşu artık Create adını almış. Oyuncular bu tuş ile oyun yayınlarını ister herkesle ister kendileriyle paylaşabiliyor. Ayrıca entegre hoparlör ve mikrofon sayesinde kulaklığa gerek olmadan sohbet edebilecekler. DualSense ve barındırdığı teknolojiler ile ilgili ileride daha fazla detay verilecek.

• xbox'ın gamepad'ine benziyor.

ayrıca bu dokunmatik kısım niye hala var? 7 sene boyunca doğru düzgün ne işe yaradı ki bunu hala tutuyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 8 Nisan 2020; 12:14:1 >
  • xbox one kontrolcüsünün bence en büyük eksiği hoparlör. Sony mikrofonda eklemiş yenisine. Xboxunda yapması lazım ayrı bir hava katıyor oyunda sesin oradan gelmesi.

• Tombik olması super, renk begenmedim duz siyah daha hos olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çakma Xbox gamepad'i olmuş ama ergonomik yapmışlar. Xbox gamepad'i gibi eli yormaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatine -- 8 Nisan 2020; 1:9:56 >
  • Sol analog ile yön tuşlarının da yeri değişseymiş on numara olurmuş. Tam xbox gamepad olurdu.

• Ben beğendim. Modern tasarım anlayışı hakim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PS5 kontrolcüsü DualSense resmen tanıtıldı
    PS5 kontrolcüsü DualSense resmen tanıtıldı

• Analog sticklerde DS4’te kullandiklari cok cabuk eskiyen, soyulan malzemeyi kullanmislar gibi gorunuyor sanki.. Dpad’i de begenmedim. Kumandaya mikrofon ozelligini getirmeleri de kotu olmus. Surekli diger oyunculari mute etmek zorunda kalacagiz

• Efsane

• Baya bir Xbox a özenmişler belli ki. Tasarımdan anlaşılan bu. Yıllardır DS4 de olan gereksiz yere pil tüketen ışık olayını en azından öne çekmişler bu sefer. PS4 menüsünden o ışığı hala kapatamıyoruz orası da ayrı bir muamma.
  • Cringe olmuş

• fazla beğenmedim sanki ps çizgisinin dışına çıkmışlar gibi .. en iyisi ps3 koluydu bence .. bu xbox çakması gibi birşey olmuş
  • İyidir iyi

• Güzel olmuş ancak yeni nesilde Türkiye'de 3-5 kişi alacak, herkes artık XBOX'cı oldu, PlayStation Türkiye bitirdi piyasasını.

• Ee xbox gamepad olmuş bu ölçüleri tıpatıp aynı

• Playstation 5 almayacağıma dair kendime söz verdim ama olurda yine alırsam yanında bu kolu istemiyorum. Konsolların kol dayatmasından kurtulmaları gerekiyor. Yanında kol vermesin, ben istediğim marka model kolu alayım. Eminim beğenenler vardır ama ben hiç beğenmedim.

Bence artık şu özellikleri de konsollarda görmeliyiz,
    1. Apple AirPlay 2,
    2. Akıllı kumanda,
    3. Madem mikrofon var akıllı asistanlara erişim,
    4. Kablo ile bağlandığımız konsol router gibi internet yayını yapabilmeli,
    5. Kablosuz görüntü aktarabilmeli,
    6. Konsolum evdeyken ben dışarıdan girip oynayabilmeliyim, (Evde kendi Google Stadia, GeForce Now vb. sahip olmuş oluruz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 8 Nisan 2020; 1:27:4 >
  • Oha ben bunu youtube da gördüm herhangi bir firmanın çıkardığı muadil ds4 kontrolcüsü sandım. Sony'den böyle bir tasarım beklemezdim baya bir çizgisinin dışına çıkmış. Demek ki yeni konsol da ds5 e uyumlu renklerde beyaz ağırlıklı gelecek. Ayrıca üstte biri robot resmi paylaşmış aynen cık oturuyor o konseptte gelecek demek ki.

• Ps1 den beri d-pad e aliskinim ve bu yuzden cogu oyunu d pad le oynarim. Orayi bozmadiklari iyi olmus. Ben begendim tasarimi.

• güzel olacak tasarımı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.