Şimdi Ara

psikiyatriye gitmekten korkmak/iş hayatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an bir üniversitede mühendislik okuyorum. yaklaşık 3-4 yıldır psikolojik sorunlarımın olduğundan eminim ama doktora gitmekten çok korkuyorum. bir çok sebebi var bu korkunan ama belirli başlı olanı eğer bir ilac yazılırsa ileride iş başvurularında veya başka konularda sıkıntı yaşarım korkusu. bir de babamı inandıramama korkusu :') 3-4 yıl idare ettim bir şekilde, kendimi zorlayıp buna devam mı etmeliyim yoksa doktora gitmeli miyim? ilaç ileride sıkıntı yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciros -- 13 Temmuz 2022; 0:24:37 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91EE1B1DA -- 30 Temmuz 2022; 2:58:6 >
  • anladım hocam, bunu bir düşüneceğim. bir de bir soru daha soracağım, aslında soru çok anlamsız (neticede nasıl bir probleminizin olduğunu bilmiyorum) ama merak ettim, ilaç kullanmak gerçekten işe yarıyor mu?

• Benim de aklımda bu sorular vardı savunma sanayii falan sorun çıkarıyor mu diye falan

Hiç cevabını alamadım tam  

• hocam etrafımdakiler her şeye bakıyorlar ilaç falan sıkıntı dediler hep. kafama sıkmadan bölümü bitirmeye mi oynasam, yoksa ilaç kullamama rağmen bunu sorun etmeyebilme ihtimali olan savunma sanayisine mi :'))

• Yine konuda şehir efsaneleri konuşulup durmuş.

Şizofreni vb. ciddi bir psikiyatrik hastalık tanısı almadığın sürece hiçbir şey olmaz. Gerisi şehir efsanesidir.

• Olası bir rahatsızlığın ciddi bir atağı iş hayatınızda bir anda sizi vursun veya daha hafif bir sorunun handikapı sizi rahatsız etsin, performansınızı, konforunuzu düşürsün istemeyebilirsiniz. Bence gidin. Kaygılarınızı ve aklınızdaki soruları doktora yöneltebilirsiniz. Hakkınızda yapacağım tamamen amatör gözlemim: Anksiyeteden muzdarip olabilirsiniz mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş hayatı...
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt

umarım dediğiniz gibidir hocam. yoksa böyle ömür geçeceğinden şüpheliyim.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam cevabınız ve yorumunuz için. kesinlikle haklısınız. şu an bile bölümümü okurken zorlanıyorum. umarım sadece anksiyetem vardır :') bazen ölmeyi düşünmekten yaşamayı unuttuğum oluyor, bazen de her şeyi yapabilecek güçte hissettiğim zamanlar. kafamda bir kaç tahmin var ve dediğiniz gibi, bu sorunun vurmasındansa bir doktora danışmakta fayda var :) umarım cesaretimi toplayıp gidebilirim.

• devlet hastane kayitlarina girmeyecek ilac tani doktor islemleri yapin

• ciros kullanıcısına yanıt

Bilinmeyen korku uyandırır. Doktor ısırmaz bence gidin.  

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

hocam özel hastanelere gitmemi mi öneriyorsunuz yani? tam olarak dediğinizi nasıl yapabilirim?

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

haklısınız hocam :) teşekkür ederim tekrardan :))

• Psikiyatrik ilaç kullanımını ben de sıkıntı zannediyordum ama çevremde kullanıpta memur olanlar bile var. Hatta EKPSS ile atanan psikiyatri hastaları bile mevcut.

Askeri personel olmak için problem oluşturur mu onu bilemem.

• Bende citoles+risperdal kullaniyorum sorun olustururmu

• Polis, asker, silahlı güvenlik, pilot olmayacaksan git ama dikkatli ol başka mesleklerde de engel olabilir benim bildiklerim bunlar.

• Psikatrik durumlardan önce beslenme düzenini başa koy. Yeme içme alışkanlıkların ve uyku düzenin. Ve bunları sorgulayan iyi bir uzmana denk gelmelisin. Çünkü beslenme alışkanlıkları, ağır metaller psikolojik ve psikaytrik sebeplerin başında gelir. Ha benim takıntılarım var diyorsan o ayrı. Örneğin bir çok psikolog kan tahliline bakmıyor. d vit b12 eksikliği ve de magnezum eksikliği psikolojik durumlarla ilintili. Bunu da seçenek olarak değerlendir diye söyledim.

• Geçen biri yazdı, ilaç kullandım memuriuete giremiyorum diye.
    Askeriye bile hastaneye sevk ediyor pskiyatri heyeti eğer tedavi gördüysen kullandığın tüm ilaçların raporunu talep ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 13 Temmuz 2022; 12:11:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kardeşim Bilmediğin şeyler insanı korkutur. Netflixten take your pills belgeselini izle tarafsız artıları eksilerini birlikte anlatıyor durdurup anlamadığın noktalarda geri sara sara izle uzun değil 1 saat 27 dakika. Fikir oluşması açısından faydası olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.