Şimdi Ara

Psikoloji Hakkında Yardımınıza İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese :) Öncelikle psikoloji bölümünde kararlıyım hayalim lütfen işsiz kalırsın hukuk yaz falan demezseniz mutlu olurum..
    Devlet okulu/vakıf arasında öyle bir kararsızlık içerisindeyim ki psikoloji hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevineceğim.
    Sıralamam 12 bin ve şu durumda istanbul üniversitesi türkçe psikoloji yazarsam gelecek gibi duruyor.
    Psikoloji mezunu ya da hocalarıyla konuştuğumda herkes ingilizce okumamın beni çok daha ileriye taşıyacağını söylüyor.
    Özel ingilizce tam burslu olarak medipol/acıbadem/maltepe üniversitesiyle gidip görüştüm.
    Bana dil anlamında verecekleri imkanlar çok fazla. Yurtdışı anlamında da her zaman destekleyeceklerini söylediler.
    İçime en çok sinen Medipol oldu açıkçası çünkü Türk Psikologlar Derneği başkanı aynı zamanda psikoloji bölüm başkanı.
    Medipol 2 kez staj imkanı da sunuyor hem üniversite hastanesinde hem de devlet hastanelerinde.
    Benim yurtdışında eğitim düşüncem var bu yüzden türkçe okuduğumda bu durum beni çok zorlayacak. Sonrasında ingilizce öğrensem bile psikoloji literatürünün ingilizce diline sahip olamayacağım maalesef.
    İstanbul üniversitesine gelirsem de eğitimi çok güzel hocaları muhteşem ama dil imkanı yok staj imkanı yok hep siz bir şeyler için çabalamak zorundasınız.
    Şu durumda ne yapardınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -z e y n e p -- 9 Ağustos 2020; 18:26:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

• net medipol
  • -z e y n e p - kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa psikoloji gibi bir bölümü ingilizcen çok çok iyi değilse ingilizce okumak çok mantıksız. Orta halli bildiğin bir dil ile aklındaki zilyon tane sana farklılık sağlayacak olan düşünceni anlatamama mı desem yoksa sadece ing iyi olmadığı için derse katılmama mı desem vs vs. Bana kalırsa ingilizce günümüz de her zaman diliminde halledilecebilecek olan bir şey. Mezun olduktan sonra rahat bir şekilde en fazla 1 sene içinde halledersin zaten buna ek olarak bölümde ki başarın da artar diye düşünüyorum. Senin yerinde olsam İstanbul'u kaçırmazdım.
  • Nefret58 N kullanıcısına yanıt
    İngilizcem güzel seviyede hazırlıkla daha da gelişir. İstanbul psikoloji okuyan öğrenciler okulda çok fazla aksaklık olduğundan söz ettiler devlet okulu sonuçta. Özeller bir sürü imkan veriyor açıkçası pişman olan da görmedim medipol psikolojiden. Dediğiniz gibi dilimi geliştiririm ama psikolojinin ingilizcesine kendi başıma hakim olmam çok zor. Teşekkür ederim görüşünüz için :)

• teşekkür ederim ben de medipol’e daha yakın gibiyim kampüsü de çok hoşuma gitti

• Bende psikoloji yazacağım. Ama hiçbir zaman İngilizce eğitim veren bir yeri düşünmedim. Çünkü düşündüğüm dilde eğitim almam, daha hızlı gelişmemi ve daha hızlı düşünmemi sağlayacak, konuşmalarımın da karşıya daha iyi geçmesini sağlayacağı kanaatindeyim. Ama siz yurt dışını düşünüyormuşsunuz. Böyle olunca medipol daha mantıklı duruyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akil İnsan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)

Rica ederim, Hakkınızda hayırlı olsun.

• bence İstanbul üniversitesinde okumak daha mantıklı klinik psikoloji alanında baya iyi olduğu söyleniyor dil konusuna gelince okurken kendin geliştirebilirsin

• benbircevizağacıyım B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)

rica ederim

• Psikolojiyi ingilizce okumak gayet mantıklı zira psikoloji bilim.Daha sonra yurtdışında master, doktora yapabilirsin.Bu sene her yere de psikoloji açtılar, bir şekilde farkını ortaya koyman önemli.
  • deniz-06 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok fazla hedefim var okulu asla boş geçirmek istemiyorum. Akademisyenlerle konuştuğumda bir konuda araştırma yapmak istediğinde bile türkçe eserlerin çok az olduğunu ve yeterli olmadığını söylediler. Dünyaya açılabilmek için ingilizce öğrenim görmem şart, medipol yazacak gibiyim :)

• Fikirlerinize ihtiyacım var..

• Ceng varken psikoloji yazılmaz

• Rampes kullanıcısına yanıt
    👍🏻

• up

• Yurtdışı için düşünüyorsan o saydığın üniversitelerin hiçbiri sana destek olmayacak, paran varsa dil okuluna gidersin, master yaparsın anca o şekilde gidersin. Benim tercihim İstanbul üniversitesi olurdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Psikoloji okuyorum. Türkçe programdayım ingilizce okumaya gerek duymadım çünkü çok bir farkının olduğunu düşünmüyorum. Genelde de Türkçe programlara yerleşenlerin sıralaması ing olanlardan daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.