Şimdi Ara

Psikolojik kitap tavsiyeleri ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
4
Favori
6.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben psikoloji bölümünü bitirmiş birisi kadar bilgi sahibi olmak istiyorum. Bu konuda psikoloji bölümü ders kitapları olur, roman olur.. Bildiğiniz tüm kitapları paylaşır mısınız ?
    Ayrıca insanın davranışı ve yazı yazma şekliyle insan psikolojisini anlama olayıda olursa tadından yenmez..

Özet geçersek: psikoloji okumadan psikolog olmak istiyorum diyelim. Gayri resmi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle bir amacın varsa burada 3-4 kişinin tavsiye ettiği kitapla yol alamazsın.

Ben adamı üniversite bitirmiş gibi yapan kitap bilmiyorum ama belki yüz tane kaliteli kitabı çok iyi anlayarak okursan falan olabilir.

Psikoloji okuyan varsa direk ders kitabı tavsiye etsin. Freud falan tavsiye edenler olacak ama üniversitede freudun bahsi bile geçmiyormuş neredeyse. O yüzden ders kitapları daha faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LePortaBim -- 2 Ağustos 2017; 19:39:20 >
  • insan psikolojisine dair bende kitap arıyorum inş psikoloji okuyan biri yorum yapar
  • Merhabalar arkadaşlar. Psikolojiye öyle lap diye giremiyorsunuz ve dışarıdan biri olarak psikoloji bitiren biriyle aynı seviyeye gelmeniz biraz hayalsi gibi olsa da elimden geldiğince kitaplar önereceğim. Üstte arkadaşın dediği gibi Freud'un F'si bile geçmiyor.. Yani ben kendim öğreniyorum Freud'u. Elbette Freud bir kitapla öğrenilecek bir insan değil. Aynı zamanda bir kere okumakla. O yüzden hep okuyup bilgimi taze tutmaya çalışıyorum.

Önerebileceğim kitaplardan biri ders kitabı. Lisans Yayıncılık Psikolojiye Giriş. Bakın bu kitap biraz açıkçası riskli. Neden diye sorarsanız, içindeki bazı bilgiler yanlış ve dersteyken hocamız düzeltiyordu. O yüzden okuduğunuzu mutlaka araştırın derim.

Kişilik Psikolojisi Nobel Yayıncılık mükemmel bir kitap. İçinde makaleler de var. Ve kuramcıları anlatıyor.

Rasim Bakırcıoğlu'nun Psikoloji Sözlüğünü de edinmenizi isterim. Biraz pahalı. İnternet satış fiyatı 60 TL. Yani ben kütüphaneden bakıyorum ama..imkânınız varsa alın tabii.

DSM 5 bu tanı kriterleri kitabı. Amerikan Psikiyatri Birliği tarafından.. Bu kitap psikolojik hastalıkların tanılarını, semptomlarını sunuyor. Olmazsa olmaz bir kitap.

Bunlar dışında roman ve psikoloji niteliğinde İnsanın Anlam Arayışı,Frankl'inin kitabı. Mutlaka okuyun. Değişik yöntemler göreceksiniz. Cidden ilgimi çekmişti benim.

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, gerçekten psikolojiye ilginiz varsa okunması gereken bir kitap. Çokça tavsiye ederim. Vakalar bayağı ilgimi çekmişti benim.

Irvin D Yalom'un Her Gün Biraz Daha Yakın kitabı da terapist hasta arasındaki ilişkiyi mükemmel örnekliyor. İsim hastalık kitaptaki her şey ama her şey gerçek. Yalom pek sevilmez psikoloji camisında ama (etik kuralları çiğnediği için) yine de ben psikolojiye çok şey kattığını düşünüyorum. Psikolog ve roman yazarı.. Lütfen kitaplarını okuyun bu adamın..

Aklıma gelenleri yazdım. Umarım faydalı olur. İyi okumalarr:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsiz -- 2 Ağustos 2017; 23:54:42 >

• Hocam "sizden bahsetti" diye bildirim geldi ama mesajda öyle bir şey yok. Forum yine sıkıntı çıkarıyor heralde :D

Güzel ayrıntılı bir mesaj olmuş teşekkürler. İnsanın anlam arayışını 2 gün önce okudum ben de kesinlikle tavsiye ederim.

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ya pek bilmiyorum yeniyim ama olmamış demek ki o

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ya pek bilmiyorum yeniyim ama olmamış demek ki o bildirim şeysi

😅

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİTAP ÖNERİLERİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Öyle bir amacın varsa burada 3-4 kişinin tavsiye ettiği kitapla yol alamazsın.

Ben adamı üniversite bitirmiş gibi yapan kitap bilmiyorum ama belki yüz tane kaliteli kitabı çok iyi anlayarak okursan falan olabilir.

Psikoloji okuyan varsa direk ders kitabı tavsiye etsin. Freud falan tavsiye edenler olacak ama üniversitede freudun bahsi bile geçmiyormuş neredeyse. O yüzden ders kitapları daha faydalı olabilir.

Yani haklısın ama ilgi olduktan sonra başarabilirim gibime geliyor. ;
    Zoru hallederiz imkansız biraz zaman alır

• Çok teşekkür ederim. Anlamadığım nokta Freud oldu açıkçası. Ben hep ondan bahsederler zannediyordum.Cahillik işte :)
    Psikolojiyi gerçekten öğretirse kitaplar, fiyat çok da sıkıntı değil alırım bir şekilde.
    Peki bu konuda verebileceğiniz herhangi bir tavsiye var mı ? Yani atıyorum 200 tane kitap okudum, sadece okumayla halledebilir miyim ki.. ?

Bu arada aklınıza başka kitaplar gelirse söyleyin de onları da alayım..
    İlk önce ders kitaplarını almam daha mantıklı gözüküyor..
  • eline sağlık
  • ManeviKesif M kullanıcısına yanıt
    Kendine kendine de öğrenebilirsin elbette. Okumak zaten basit bi şey değil. Kendini verip okuduğun takdirde cidden öğrenirsin diye düşünüyorum.:)

• Tamamdır. Tekrar teşekkür ederim. Kitaplar biter de hevesim kaçmazsa tekrar buradan yazarım.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ManeviKesif

Tamamdır. Tekrar teşekkür ederim. Kitaplar biter de hevesim kaçmazsa tekrar buradan yazarım.. :)

Bekliyorum hocam😄

• Paul Ekmann- Ne düşündüğünü biliyorum olabilir. Bu konudaki tek kitap bu. Diğerleri bu kitaptan aşırma.
  • Teşekkürler

• Gaksital kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Ayrıca "Yalan Söylediğimi Nasıl Anladın ? " diye bir kitabı daha var. İkisini de okursam daha iyi olur herhalde.

• Eylül okumanızı tavsiye ederim. ayıca ilk psikolojik roman
  • Dışarı çıkıp hayat okulunu bitirmen lazım. Arada bir de kitap okuyup teorisini de yaparsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

Psikanalizm ile ekolün temelini anlama ve jargon kazanma haricinde çok vakit kaybetme derim.

Bilimsel sosyalizmle beraber en fiyakalı pseudoscience veya bilimsi dindir.

hocam biraz daha anlaşılır anlatırsanız daha iyi olur
  • benim de ilgim ve alakam bu tur kitaplara mumkunse insan psikolojosi ni anlama yorumlama uzeri kitap tavsiyesi.. saygilarilarimla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.