Şimdi Ara

PSN hizmetine erişim engellemesi ile ilgili açıklama 'Sony Eurasia'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony olarak, PlayStation®3 üzerinde sunulan içeriğin fikri haklarını korumak, oyun endüstrisinin ve yasal yollarla oyun oynamayı tercih eden tüm tüketicilerin, korsan ve kaçaklar yüzünden gördüğü zararı engellemek için hem donanım hem de yazılım açısından her zaman gerekli tedbirleri alma ilkesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu yaklaşımımız çerçevesinde, bugün itibariyle, “PlayStation®3 Sistemi için Sistem Yazılım Lisans Anlaşması” ve “Servisler ve Kullanıcı Anlaşması Şartları”nı ihlal eden tüm sistemleri önlemek üzere resmi olarak harekete geçtiğimizi bildiririz.

Harekete geçtik çünkü, maalesef bir süredir PlayStation® 3 için resmi olmayan cihazlar, bilgisayar korsanı/sanal alem suçluları tarafından piyasaya sunuluyor ve ne yazık ki bu cihazlar da, yine korsan olarak tanımlayacağımız resmi olmayan yazılımlar kullanıyor. Bu tarz cihaz ya da yazılımların kullanımı ise PlayStation® Network ve Etik Topluluk Kuralları için belirlenmiş “PlayStation®3 Sistemi için Sistem Yazılım Lisans Anlaşması” ve “Servisler ve Kullanıcı Anlaşması Şartları”nın ihlaline yol açıyor.

PlayStation®3 Sistemi için Sistem Yazılım Lisans Anlaşması’nı ihlal ederek, hiçbir şekilde yasal nitelik taşımayan bu kullanım nedeniyle de sistemin tüketiciye sunduğu garantinin de geçersiz olduğunun bilinmesini isteriz. Tüm bunlara ek olarak, korsan yazılımı kopyalamanın ya da kullanmanın, Uluslararası Fikri Hakların da ihlali olduğunu açıkça bildiririz.

Bu gerekçelerle, korsan cihaz ya da yazılım kullananların, PlayStation®3 üzerinden PlayStation®Network servisine erişimini engellemiş bulunuyoruz. Bu erişim engellemesi, Sony olarak her zaman fikri hakların korunması yönünde tavır almaya devam edeceğimizin en ciddi göstergesidir.

Erişim engellemesini aşmak için tüketicilerin, korsan cihazların kullanımına derhal son vermeleri ve resmi olmayan tüm yazılımları sistemlerinden hemen silmeleri gerekmektedir.

Korsan yazılımlar ve oyunların telif hakkı ihlali, oyun endüstrisine zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda, tüm sadık PlayStation® severlerin özellikle online deneyimleri için de hile ve kaçak girişler nedeniyle büyük bir tehdit oluşturuyor.

Bu engellemeden, PlayStation®3 sistemini yasal yollarla kullanmakta olan hiçbir oyuncumuzun etkilenmeyeceğini ve gönül rahatlığıyla PlayStation®3 eğlencesinin tadını çıkarmaya devam edebileceklerini belirtiriz.

Gerek Türkiye gerekse küresel ölçekte oyun pazarının en yenilikçi lideri konumumuz ile oyun dünyasının gelişiminin önünü kesecek nitelikteki her türlü sahteciliğin karşısında duracak, bu konunun tüm taraflarını kaynağından doğru bilgilendirme ve eğitme sorumluluğumuz ile resmi yolları tercih etmeyi teşvik edeceğiz.

Konu ile ilgili sizi aydınlatabildiğimizi umar, açıklamamızın şu an için tüm detayının bu olduğunu ancak yeni gelişmeler dahilinde sizi yine haberdar edeceğimizi bilginize sunarız.

Saygılarımızla,
    Sony Eurasia A.Ş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf1125 -- 25 Şubat 2011; 12:24:13 >

• Konu yukari. Gözden kacmasin.
  • Bununla ilgili birebir Sony yetkilileri ile görüştüm. Bugün, yarın hazırladığımız röpörtajı koyacağım. Sony'nin kopya kullanımı önlemek ile ilgili ciddi hazırlıkları var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @GoldPunch: Lütfen Psn adresimizi tasima ile ilgili birseylerde sor. Psnmi Amerikadan Türk Psn ye tasimak istiyorum. Benim listemdeki Türklerin %90 i mecburen Usa/Uk Psn kullaniyor. Binlerce oyuncu böyle magdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bununla ilgili birebir Sony yetkilileri ile görüştüm. Bugün, yarın hazırladığımız röpörtajı koyacağım. Sony'nin kopya kullanımı önlemek ile ilgili ciddi hazırlıkları var.

Bekliyoruz
  • @goldpuch ayrica oyunlari hdd ye kayit etme aktarma xbox daki gibi bu özellik neden yok ,sony zaten post u deldirdi daha niye korkuyor en azindan bluray romlar bozulmaz millet ne güzel hdd den oynar sony bazen sana kiziyorum
  • Güzel bir gelişme. Umarım şu kopya olayını kökten çözerler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

@GoldPunch: Lütfen Psn adresimizi tasima ile ilgili birseylerde sor. Psnmi Amerikadan Türk Psn ye tasimak istiyorum. Benim listemdeki Türklerin %90 i mecburen Usa/Uk Psn kullaniyor. Binlerce oyuncu böyle magdur.

Çarşamba günkü lansman gecesinde yetkililere röpörtaj yapma imkanımız oldu. ( Özgür kirazcı, 23 Studios ve Playstation İletişim ekibi ile ) Fakat daha önceden soruları hazırlamamıştık. O an doğaçlama akılımza gelen soruları sorduk, forumdan Fatz ve MK dan Şükrü arkadaşım ile birlikte. Dediğiniz soru aklımıza gelmedi maalesef.

Ama yanlış hatırlamıyorsam; BSC'nin move lansmanında, Özgür Kirazcı ile röpörtajda bu soruyu Mesut Çevik sormuştu, bunun şuanlık güvenlik sorunları nedeniyle imkansız olduğunu söylemişti.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Korsana geçen kişi zaten online oynamamayı yani Psn'e girmemeyi kabul ediyor.
    Bunun korsanı engelleyeceğini hiç düşünmüyorum.

Bir kişi korsan niye kullanıyor önce bunun bulunması lazım. %99 fahiş oyun fiyatları çıkacak sonuç.
    O zaman yapılacak tek şey; müşteriyi korsana geçmeye teşfik etmeyecek oyun fiyatları olmalıdır.

Saygılar.

Düzeltme: Yanlış harf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 25 Şubat 2011; 16:34:06 >
  • @GoldPunch: Anladim, cok tesekkür ederim gercekten. Sagol varol. Ama birdahaki Sony ile röportajinizda lütfen dedigim soruyu sorun:) Tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

@GoldPunch: Lütfen Psn adresimizi tasima ile ilgili birseylerde sor. Psnmi Amerikadan Türk Psn ye tasimak istiyorum. Benim listemdeki Türklerin %90 i mecburen Usa/Uk Psn kullaniyor. Binlerce oyuncu böyle magdur.

Özgür kirazcı bu duruma imkansız demişti zaten move lansımanında , yanlış hatırlamıyorsun GoldPunch.
  • Güzel bir gelişme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idi_amin -- 25 Şubat 2011; 17:07:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Korsana geçen kişi zaten online oynamamayı yani Psn'e girmemeyi kabul ediyor.
    Bunun korsanı engelleyeceğini hiç düşünmüyorum.

Bir kişi korsan niye kullanıyor önce bunun bulunması lazım. %99 fahiş oyun fiyatları çıkacak sonuç.
    O zaman yapılacak tek şey; müşteriyi korsana geçmeye teşfik etmeyecek oyun fiyatları olmalıdır.

Saygılar.

Düzeltme: Yanlış harf.

Ben genelde demo oyunları indirmek için giriyordum mesela
    Şaka bir yana da. Geçen bir haber okudum bu PSN e girişleri engelleyen sony'e karşı PSN e girmeyi bırakın onu kırıp üstüne birde id sini bildiğiniz her ps3 cihazını kendiniz psn den banlıyabiliyormuşsunuz... Ne kadar doğru ne kadar yalnıştır bilmiyorum ama bildiğim tek şey var o da artık ps4 ün zamanı gelmiştir...

• @DragMeToHell: Linki biliyorsan atarmisin? Bu arada GoldPunch diyorki söyle demis "Bu şuanlık güvenlik sorunları nedeniyle imkansız" Yakinda Sony den bir atilim bekliyoruz. Hatta 50$-100$ a Psn tasima hakki olsun yine alirim. Yeterki olsun...
  • Sony hep konuşuyor ama icraat göremedik . .
  • Artık Sony başlasın hep konuşuyor ama icraat yok inşallah en yakın zamanda başlar.
  • psn liveden rahat bi beş sene geride. oyuncu profillerini puanlama bi yana oyunlarda hile yapanları bile şikayet edemiyoruz. her gelen güncelleme ya güvenlik amaçlı oluyor yada linux gibi özellikleri kırpıp götürüyor. uncharted 2 yi online oynamasam çoktan psnle vedalaşıp live a geçmiştim. sony xmb ve psn için acilen bişeyler yapmalı.
  • Yurtdışında mahkeme kararı ile evlere baskın bile yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 25 Şubat 2011; 17:53:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi aile robotu babür

psn liveden rahat bi beş sene geride. oyuncu profillerini puanlama bi yana oyunlarda hile yapanları bile şikayet edemiyoruz. her gelen güncelleme ya güvenlik amaçlı oluyor yada linux gibi özellikleri kırpıp götürüyor. uncharted 2 yi online oynamasam çoktan psnle vedalaşıp live a geçmiştim. sony xmb ve psn için acilen bişeyler yapmalı.

son update ile hem mgelen kutusundaki mesajları rpor etme ve online oyunlardaki oyuncuları send report seçeneği ile şikayet edebiliyorsun ve bu dediğim black ops'da var ama diğer oyunlarda varmı bbilemiyorum
  • Sony' nin harekete geçme zamanı geldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.