Şimdi Ara

PSN & HOME' bedva mı kalır? Geleceği nedir sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorsunuz ikisi de bedava. Herşey çok güzel gidiyor. Takılmadan oyularımızı oynuyoruz. 1.5 milyon üye bedava online oyun oynuyoruz.

Ama nereye kadar diye demeden de edemiyorum.

Sony PSN & HOME' u nasıl bedava ayakta tutmaya devam ediyor ve edecek? Bunun bir kopma noktasının olmaması mümkün mü?

PSN & HOME' u ne sürekli bedava ayakta tutar? Sony böyle bişeyi nasıl başarabilir?

Kişisel yorumum:

HOME' un İçinde ki alanlarda sponsorların desteğiyle PS4 çıkana kadar bedava kalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süpernova -- 21 Mayıs 2007; 16:34:32 >

• bence paralıya geçecek
  • Home, psn'in mutasyon geçirmiş hali diye biliyorum. Yoksa ikiside farklı sistemlermi
  • bence bedava kalacak

zaten oyle kalmalı
  • Home sisteminde billboard'lar ve t.v ekranlarinda reklamlar aliniyor. şimdiden bir çok oyun firması belirli ücretler karşılığında reklamlarını verebiliyor. Sanıyorum bu Sony'in masrafları düşürebilmek için uyguladığı akıllıca bir yöntem. Gene Home da bazı ürünleri ve içerikleri satın alıyorsunuz yani aynı zamanda Home sony için bir nevi pazar yeri. Bu şekilde de kazanç sağlıyorlar.

Bunun haricinde bir de PSN altyapısı çözüm ortağı IBM ki sanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) baştan bir sözleşmeleri mevcut IBM ile server teymini-bakımı konularında.

Kısacası bana göre PSN ve Home uzun süre ücretsiz (Reklam işleri ve alımlar iyi giderse belki de sonuna kadar) kalacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: homeedition88

Home sisteminde billboard'lar ve t.v ekranlarinda reklamlar aliniyor. şimdiden bir çok oyun firması belirli ücretler karşılığında reklamlarını verebiliyor. Sanıyorum bu Sony'in masrafları düşürebilmek için uyguladığı akıllıca bir yöntem. Gene Home da bazı ürünleri ve içerikleri satın alıyorsunuz yani aynı zamanda Home sony için bir nevi pazar yeri. Bu şekilde de kazanç sağlıyorlar.

Bunun haricinde bir de PSN altyapısı çözüm ortağı IBM ki sanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) baştan bir sözleşmeleri mevcut IBM ile server teymini-bakımı konularında.

Kısacası bana göre PSN ve Home uzun süre ücretsiz (Reklam işleri ve alımlar iyi giderse belki de sonuna kadar) kalacaktır.

sonuçta live da 10 milyonu kaldıramadı banler başladı,

sony bunu kaldırabilir mi? ileride 10 milyon kişi olunca?

• İlerde paralı olursa online oyun satışlarında büyük düşüler gerçekleşir gibime geliyor. Tabi "ban" olayını düşünerek söylüyorum
  • Live' ı ömrümde görmemiş biri oarak soruyorum.

Sponsor destekliyormuydu Live' ı?

Cevap hayırsa, bu gidişle Sony' yi örnek almaları gerekecek bence. Çünkü bu gidişle 55 dolarlardan 155 lere doğru gideceklerdir muhtemelen. Adama sorarlar nereden geliyor bu değirmenn suyu diye çünkü.

PSN HOME' sponsorardan destek alacakken Live' ındurumu ne olacak acaba?

Neyse, konu değişmesin şimdi. Bunu demedim farzedin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süpernova -- 21 Mayıs 2007; 16:51:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pitrat

quote:

Home sisteminde billboard'lar ve t.v ekranlarinda reklamlar aliniyor. şimdiden bir çok oyun firması belirli ücretler karşılığında reklamlarını verebiliyor. Sanıyorum bu Sony'in masrafları düşürebilmek için uyguladığı akıllıca bir yöntem. Gene Home da bazı ürünleri ve içerikleri satın alıyorsunuz yani aynı zamanda Home sony için bir nevi pazar yeri. Bu şekilde de kazanç sağlıyorlar.

sonuçta live da 10 milyonu kaldıramadı banler başladı,

sony bunu kaldırabilir mi? ileride 10 milyon kişi olunca?

şöyle bak bir de olaya dostum 10 milyon kişinin göreceği reklam ücreti ile 3 milyon kişinin göreceği reklam ücreti bir olur mu?
    10 milyon kişinin satın alımları 3 milyon kişinin aldığından fazla olmaz mı?
    Yani sony strateji icabı daaha fazla kişiyi seve seve kabul edebilir ama m.s strateji icabı fazlalıkları yoketti çünkü çözüm ortağı yok tek başına bu işte. tabi benim fikrim bu yönde

• PSN paralı olacak kadar gelişmedi henüz, bence hiç paralı olmaz. Bazen paralı oyunlar geliyor işte böyle devam eder. Fakat HOME olayı çok farklı. Üyelik açış ücreti yada senelik 10-15 $ gibi rakamlar istenir daha iyi online sistem oluşturmak için
  • Arkadaslar sony in en büyük pazarlama stratejilerinden biri de online gaming in bedava olmasıydı.YokÖyle olmadı ben bunu paralıya çeviriyorum diyemez hemen.Cunku paralı olursa live a rakip olu ve de ezilir.Ama suan bedavayken alternatifi yok.Ondan da fazla eleştirilmez hemen bedava olduğu için
  • homeedition88 haklısın.

Microsoft oyun yapımcılarına pazar payndan kendine yer edinmek için '' Allah rızası için bize oyun yap '' derken, Sony batmakta olan şirketleri bünyesine katarak geleceğini garanti etmeye devam ediyordu.

Bunun meyvelerini hepimiz ağzımız sulanasulana yiyoruz işte bedava online oyun oynayarak...

Şirket politikaları farklı. Biri Teknoloji devi ( Sony ), diğeri yazılım devi ( Microsoft ).

Biri yazılımcının peşinde, diğer teknoloji dağıtan şirketlerin peşinde koşarsa tabi ki kazanan teknoloji peşinde koşandan yana olacak işler eninde sonunda.

Bu arada not: İnternette bir araştırın bakalım. Biz Ps3 kullanıcıları mı daha rahat online oyun oyuyoruz, yoksa Live kullanıcıları mı? Verilen online oyun hizmetinden memnun olanların yüzdesi 360 sahiplerinin yüzdesininkinden katkat fazla. Üstelik de bedava. Yani altyapı ile içeriği karıştırmayalım lütfen.

Microsoft da içerik var ama altyapı yok. sony' de altpı var oyunları takılmadan oynuyoruz ve bedava. İçeriği de eklendimi işlem tamam... E buna sponsorları da katın. Ne etti? PSN HOME hep bedava olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süpernova -- 21 Mayıs 2007; 17:02:45 >

• SOny konsol ile birlikte birden fazla internete bağlanabilirlilik, web tarayıcı hatta linux gibi imkanları boşuna vermedi arkadaşlar. Adamların amacı konsolun fiyatının içine yazılım ile dahil edebildikleri tüm ekstraları da dahil edebilmekti.

Bana göre bunun live sistemi ile rekabetten çok olaya bakış açıları ve hedefleri (vizyon da diyebiliriz) açıkca "konsolu satıp internet ile ilgili hiç birşeyi dahil etmemek oluşturulan yeni nesil kavramından uzaktır" mesajı vermek istiyorlar. Biliyorsunuz net artık vazgeçilmez bir kaynak sony de bu kaynaktan sattığı konsol ile mümkün olduğunca faydalandırmak istiyor...

Süpernova

Evet m.s oyun piyasası için önemli bir yeri kapatmak için uğraşıyor ki başarılıda oluyor. ancak bir yerden alırken diğer yerden vermek zorunda olursun yani avantajın olan rakibinin karşısında dezavantajların çıkmasına sebep olur. bu durumda rakip boşluğu iyi değerlendirirse karlı çıkar. Şu an ki durumda bu bence. Yani home ya da psn ücretsiz devam edecektir. tabi sony ex. oyunlar ile bir kaç milyon daha satabilirse konsolunu yoksa zararırın altından kalkamaya da bilir...

• quote:

SOny konsol ile birlikte birden fazla internete bağlanabilirlilik, web tarayıcı hatta linux gibi imkanları boşuna vermedi arkadaşlar. Adamların amacı konsolun fiyatının içine yazılım ile dahil edebildikleri tüm ekstraları da dahil edebilmekti.

Bana göre bunun live sistemi ile rekabetten çok olaya bakış açıları ve hedefleri (vizyon da diyebiliriz) açıkca "konsolu satıp internet ile ilgili hiç birşeyi dahil etmemek oluşturulan yeni nesil kavramından uzaktır" mesajı vermek istiyorlar. Biliyorsunuz net artık vazgeçilmez bir kaynak sony de bu kaynaktan sattığı konsol ile mümkün olduğunca faydalandırmak istiyor...

Süpernova

Evet m.s oyun piyasası için önemli bir yeri kapatmak için uğraşıyor ki başarılıda oluyor. ancak bir yerden alırken diğer yerden vermek zorunda olursun yani avantajın olan rakibinin karşısında dezavantajların çıkmasına sebep olur. bu durumda rakip boşluğu iyi değerlendirirse karlı çıkar. Şu an ki durumda bu bence. Yani home ya da psn ücretsiz devam edecektir. tabi sony ex. oyunlar ile bir kaç milyon daha satabilirse konsolunu yoksa zararırın altından kalkamaya da bilir...

• Home zaten başka bir açıdan bakıldığında pazar yeri, çünkü firmaların kendilerine ait olan yerleri olacak ve SONY bu işten oldukça iyi kazanç sağlayacaktır, yani HOME'un paralı olma gibi bi olasılığı olacağını sanmıyorum, PSN ise zaten içinde ücretli oyunları bulunduran bir şey, gidipte demo indiremek ya da video indirmek için para verceksek bu hem SONY hemde oyun yapımcılarının aleyhine olur, sonuçta video'yu izleyip demo'yu oynayacak olan bizleriz ve beğenirsek o oyuna para verecek olanlarda bizleriz her halikarda kazançlı taraf SONY,başka bir taraftan bedeva online olayı SONY için büyük bir artı, ben PS4'e kadar -ki çok iyi oturursa sistem PS4'te bile SONY online olayını hep bedava yapar.

Zaten işin içinde SONY varsa, susup adamların yaptıklarına hayranlıkla bakmak lazım...

• Home ileride paralı olurmu bilmem ancak PSN zaten en baştan herdaim ücretsiz olucağı söylendi yani şimdilik ücretsiz sonrası Allah kerim demediler. Home'a gelicek olursak yine evvelki konferans videolarını izlerseniz anlarsınız Home'da üyelerden para kazanılıcak şeyler mobilyalar üstbaş gibi şeyler olucak zaten Reklam direk gelir getiricek, görsel bir dünyadan bahsediyoruz. Bunun dışında parayla satın alınabilicek üst baş mobilya gibi şeyleri online turnuvalarda gösterdiğiniz başarılar karşılığında ödül olarakta kazanabilmek gibi şansınız olucaktır. Misal Home tanıtımlarından birinde Phil Harrisoğlu satın alınabilicek evlerin bile birbirinden faklarını gösterdi 2-3 katlı evlere kadar gidiyor bu fark ama ilk başladığınızda studyo daire ile başlıyorsunuz. Fikir olarak harika bir sistem beta testlerde yani uygulamadada başarıyı yakalarsa PS3 sahiplerini ekran başına bağlayabilir.
  • bedava kalır insaallahhh
  • sony e hayret ediyorum nasıl oluyor da sattığı her konsoldan zarar elde ettiği halde ücretsiz online sistem kuruyor.MS ise x360 dan tonlarca para kazandığı halde live ı ücretli yapıp bir de ordan kazanıyo.sonra sanırım bu kazandığı paralar fazla geldi o yüzden de banlamalar başladı
  • kalir helal sony'e
  • quote:

Orjinalden alıntı: punishersadi

sony e hayret ediyorum nasıl oluyor da sattığı her konsoldan zarar elde ettiği halde ücretsiz online sistem kuruyor.MS ise x360 dan tonlarca para kazandığı halde live ı ücretli yapıp bir de ordan kazanıyo.sonra sanırım bu kazandığı paralar fazla geldi o yüzden de banlamalar başladı

Sony HOME' un içinde ki sponsorlardan para kazanıyor da ondan. Live' ın sponsoru var mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.