Şimdi Ara

Psu mu Cpu Soğutucu mu Karar vermem gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Şimdi elimde Cooler Master Elite RC-430 500 Watt kasa var ama PSU sunu incelediğimde 12 Volt çıkışının 360 Watt Olduğunu gördüm ve o an yıkıldım

Sistemim şudur:

Intel Core i5 2500K 3.3 Ghz TurboBoost 3.7 Ghz CPU
    Asus P8P67M Anakart
    Sapphire hd 6850 1 Gb GDDR5 GPU
    GSkill 4x2 8 GB 1600 Mhz CL 9 RAM
    Cooler Master Elite RC-430 500 Watt
    Samsung 500 GB HDD Sata 2 16 MB Cache

Oyun için kullanıyorum bilgisayarı genellikle.İçinden çıkan 500 watt psu diyorlar ama 12 volt çıkışı 360 watt tabi.Bilgisayar protoype 2 oynarken kilitlendi 2-3 kere sıcaklıktan mı yoksa psu mu güç yetiştiremedi anlamadım.Sizce soğutucu mu almalıyım (stock fanla kullanıyorum Xigmatek Balder veya CM Hyper 212 evo düşünüyorum) yoksa psu mu değşitirmeliyim Psu değiştireceksem aklımda Xilence XPS Serisi var 600 lük 700 lük ve 800 lük versiyonları var fakat 600 le 700 arasında 40 lira 700 le 800 arasında 20 lira fark var.Bana kalırsa XPS 800 Bronze R3 olanını almalıyım fiyat farkı çok düşük olduğundan dolayı (tabii cpu soğutucu almaz isem) sizce Hangisini almalıyım? Psu mu Cpu soğutucu mu malum önümüz kış Soğutucu çok akıllı bir seçim olmayabilir onun yerine kasada bi dünya 12 cm fan takma yerleri var öyle de soğutabilirim aslında herneyse dediğim gibi 2si arasında kaldım birinden birini seçmem gerek (bütçeden dolayı öğrenci adamız malum :D) siz ne dersiniz ?

Edit:Vatan %25 İndirime girmiş biraz acele etmeliyim erken yanıtlarsanız çok sevinirim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberDriver -- 24 Ağustos 2012; 0:29:27 >

• Psu alın iyi bir psu ne kadar etki eder tartışılır ama bir nebze de olsa soğutmaya katkısı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Psu alın iyi bir psu ne kadar etki eder tartışılır ama bir nebze de olsa soğutmaya katkısı olur.

psu alıp yanına da 4 tane xilence nin 12 cm lik kasa fanlarından almayı düşündüm 8x4=32 ordan psu olarak da 800 watt versiyonu tercih edicem ileriye dönük olur hem 190+32 lira=222 lira bende var 170 lira bulucaz artık bir yerlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperspeed55

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Psu alın iyi bir psu ne kadar etki eder tartışılır ama bir nebze de olsa soğutmaya katkısı olur.

psu alıp yanına da 4 tane xilence nin 12 cm lik kasa fanlarından almayı düşündüm 8x4=32 ordan psu olarak da 800 watt versiyonu tercih edicem ileriye dönük olur hem 190+32 lira=222 lira bende var 170 lira bulucaz artık bir yerlerden

Güzel olur,kolay gelsin.

• birkaç arkadaşın daha fikrini almam gerekiyor psu + 3-4 kasa fanı mı yoksa cpu soğutucu + birkaç kasa fanımı ?
  • kasa fanına gerek yok öyle 3-4 tane falan. İşlemci soğutucu Xigmatek Gaia, Psu da uzun vadeli kullanım düşünüyorsan Corsair TX serisinden 650w al. Yoksa gaming serisi 600w seçilebilir ancak fanı sesli olabilir ya da en düşük fsp 500w.

Oyunda kilitlenme sorununa gelecek olursak sorun yazılımsaldır muhtemelen. İşlemci ısısı buna neden olacak kadar yükselmemiştir.

Tam yük altında sistemin, 12v den 360w sağlayan bir psu'nun yetmeyeceği kadar güç çekemez. Öyle aşırı güç tüketen parçalara sahip değilsin.

Fan alacaksan da adam gibi bir veya 2 tane al daha sonra da kullanabileceğin türden. Bu Noctua veya Akasa Viper tarzı bir şey olabilir.
  • hyperspeed55 iyi demis kardesim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PSU kesin almalısınız o psu ilerde başınıza çok büyük dertler açabilir
  • xilence ın o psularını almana hiç gerek yok mis gibi 80+ seasonic varken:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-s12ii-80-plus-bronze-520w-guc-kaynagi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

kasa fanına gerek yok öyle 3-4 tane falan. İşlemci soğutucu Xigmatek Gaia, Psu da uzun vadeli kullanım düşünüyorsan Corsair TX serisinden 650w al. Yoksa gaming serisi 600w seçilebilir ancak fanı sesli olabilir ya da en düşük fsp 500w.

Oyunda kilitlenme sorununa gelecek olursak sorun yazılımsaldır muhtemelen. İşlemci ısısı buna neden olacak kadar yükselmemiştir.

Tam yük altında sistemin, 12v den 360w sağlayan bir psu'nun yetmeyeceği kadar güç çekemez. Öyle aşırı güç tüketen parçalara sahip değilsin.

Fan alacaksan da adam gibi bir veya 2 tane al daha sonra da kullanabileceğin türden. Bu Noctua veya Akasa Viper tarzı bir şey olabilir.

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkürler ben fazla uzun vadeli birşey düşünmüyorum zaten 11. Sınıfa geçtim 11 de dersler yoğun olacak kardeşim daha çok oynar pc de önümüz kış bakarım sıcaklıklara eğer 70 i geçmezse hiçbirşey almam eğer geçerse cm hyper212 iyi bir seçim sanırım PSU olarak da sizin ve diğer arkadaşların tavsiyelerini gözönünde bulundararak ilerde alabileceğiz inşallah az daha para biriktireyim ikisini birden alacağım

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

xilence ın o psularını almana hiç gerek yok mis gibi 80+ seasonic varken:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-s12ii-80-plus-bronze-520w-guc-kaynagi.html

Seasonic powerlar hakkında fazla birşey bilmiyorum ama güzel görünüyor ilerde bakacağız inş. yorumunuz için çok çok teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: 4everAMD

PSU kesin almalısınız o psu ilerde başınıza çok büyük dertler açabilir

Hocam biz de sorun çıkarmadan alacağız inş.

• Power şart.,sonuç olarak diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.