Şimdi Ara

Psudan çıkan güç kablosunu onarmak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bi ekran kartı almıştım ve psudan çıkan güç kablosu sayısı yetersiz kalmıştı gidip bi yenisini almştım ancak 4-5 ay sonra yani şu sıralar pc kendini kapatmaya başladı bir baktım aldgm kablonun bir ucu yanmış kalitesiz birşeymiş sanrım. koca tekirdağda inanırmsnz 1 yerde bulmuştum şimdi yine gidip aynısından almak istemiyorum belkide pc donanımlarına zararbile verme durumu olur düşüncesizyle daha kalın bir kablodan kendim onarayım düşüncesi var ancak kabloyu incelediğimde uçlarını çıkarmak imkansız duruyor. pinlerin arkasında bulunan dişler tek taraflı ve tersten müdahale edebilecek bir boşluk yok en azından ben bilmiyorum. Alternatif veya bir şekilde onarım yapabilirmiyim bu kabloya ? ürün aşağıdaki linkte verdiğim ürün gibi tabi çin malımı belli değil bendeki

http://www.basarimcorpus.com/index.php?route=product/product&path=24_71&product_id=203

• benım onarmakdan zıyade bahsettıgınız sekılde yanması dıkkatımı cektı .. bıryerde problem olsa gerek .. bunu tespıt edebılrmısınız ..neden yansın kı ? ..sıstemınıze zarar verebılır bu durum ..
  • psu kaç watt ve ekran kartının modeli nedir?
  • Psu 600 luk ve hesapta az enerji tüketen nvidia GTS 250 e-green 256 bit 1gb lık ekran kartı (palit)

Yanma sebebi hakkında bir fikir yürütemiyorum ancak pc o konumda kanımca 5-6 saat kadar donarak ve reset atarak çalıştı. Her konumda donma yaşandı ancak genelde oyun gibi ekran kartını çok kullanan işlemlerde başıma geldi. Ekran kararıyordu arka planda 1-2 saniye daha ses devam edip sonra komple donuyordu. Programsal olarak kontrol ettkten sonra donanımda ilk ekranın kararmasından ekran kartını kontrol ederken fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliseçkin -- 1 Mart 2012; 19:04:37 >

• Arkadaşların dediği gibi bu duruma neden olan bir şey var önce onu araştırmak gerekir.
    Tamir işine gelince kablonun ucundaki pinlere dikkatli bakarsan plastik yuvadan dışarı çıkmasın diye iki tarafında tırnak vardır onları bir penset, cımbız gibi bir şeyle bastırarak kablonun geldiği yöne doğru bastırırsan çıkartıp yeni kablo takarak kullanabilirsin.
  • Aklıma gelen tek koşul biraz enteresan gelsede şu şekilde iza etmeye çalışayım

Psudan çıkan 2 adet uç var ve güç bekleyen ihtiyaç olan 2 adet ekran kartı kablosu ve 1 adet dvd yazıcı var

Psudan çıkan kablonun birini direk ekran kartına diğerini ise kablo ile çoğaltarak birini DVD yazıcıya diğerini ise ekran kartının 2. kablosuna taktım.

Bu şekilde bağladığım için olabilirmi bilmiyorum DVD yazıcının nekadar güç tükettiğinide. Bu arada bu kabloyu yaklaşık 4-5 ay sorunsuz bir şekilde kullandım.
  • Aynı olay 3 sene kadar önce başıma geldiği için psu nun gücünü sordum. Aynı şekilde bende 3-4 ay kadar sorunsuz kullandım bir ara kasanın içerisinden yanık kokusu geldi. Açıp baktığımda kablonun ucu erimiş simsiyahtı. Zamanla ekran kartını da bozdu, oyun esnasında pixel hataları veriyordu, 5dk arayla oyunun renkleri birbirine girip düzeliyordu. O yüzden bence dikkat et. Kablo deyip geçme. Bence kablonun yanma olayı psu dan kaynaklı. 600 watt olabilir fakat gerçek 600 mü orasını araştır. Kaliteli bir marka ise sorun olmaz da benimki gibi dandik bir marka ise sorun olabilir. İşlemci, ram vs. bunlarında tükettiği enerji önemli. Zaten psu da fazladan kablo çıkışı olmayışından dolayı bence kaliteli bir markaymış gibime gelmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Güç Kablosu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Psunun markası xsilencer 1 sene önce almıştım gerçek 600 yazıyordu. Arkasında HI-POT ok vs damgaları mevcut Dandiklik konusunda marka tam olarak güvenilirmi bilmiyorum ancak ses ve ısınma problemi yok. Poweri alırken özellikle dandik almamaya çalıştım pek seçenekte yoktu acil almam gerekti gold bilgisayarda en kalitelisi oydu o zaman 120tl di yanlış hatırlamıyorsam geçen sene bu zamanlar

intel core 2 quad 9300 2.5ghz
    8gb dd3 1333 mhz ram
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliseçkin

Psunun markası xsilencer 1 sene önce almıştım gerçek 600 yazıyordu. Arkasında HI-POT ok vs damgaları mevcut Dandiklik konusunda marka tam olarak güvenilirmi bilmiyorum ancak ses ve ısınma problemi yok. Poweri alırken özellikle dandik almamaya çalıştım pek seçenekte yoktu acil almam gerekti gold bilgisayarda en kalitelisi oydu o zaman 120tl di yanlış hatırlamıyorsam geçen sene bu zamanlar

8gb dd3 1333 mhz ram

PC Power and Cooling markasının Xilencer serisi psu' sundan bahsediyorsan hakkında hiç iyi şeyler duymadığını söyleyebilirim. Yoksa Xilencer adı altında psu markası hiç duymadım. 3 sene önce high power absolute 650w psu'ya 160 tl para vermiştim. Hatta aynı modeli 2 ay önce forumdan bir arkadaş garantisiz bir şekilde 130 liraya sattı. Sen geçen sene 120 tl sıfırına vermişsin. Üstelik ekran kartına çıkış yapabileceğin kablosu dahi yok.

Sistemin gayet güçlü gözüküyor, zaten işlemcin ve ramler bayağı enerji tüketiyor, bunun yanında dvd rw, hdd, usb portlarına takılı olan diğer bileşenler falanda var. Bunları da hesaba katarsak ekran kartının tükettiği enerjiyi muhtemelen psu kaldıramıyor. Normal şartlarda gerçek 600 watt işini görür ama ben psu dan şüpheleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gök-han -- 1 Mart 2012; 20:44:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gök-han

quote:

Psunun markası xsilencer 1 sene önce almıştım gerçek 600 yazıyordu. Arkasında HI-POT ok vs damgaları mevcut Dandiklik konusunda marka tam olarak güvenilirmi bilmiyorum ancak ses ve ısınma problemi yok. Poweri alırken özellikle dandik almamaya çalıştım pek seçenekte yoktu acil almam gerekti gold bilgisayarda en kalitelisi oydu o zaman 120tl di yanlış hatırlamıyorsam geçen sene bu zamanlar

8gb dd3 1333 mhz ram

PC Power and Cooling markasının Xilencer serisi psu' sundan bahsediyorsan hakkında hiç iyi şeyler duymadığını söyleyebilirim. Yoksa Xilencer adı altında psu markası hiç duymadım. 3 sene önce high power absolute 650w psu'ya 160 tl para vermiştim. Hatta aynı modeli 2 ay önce forumdan bir arkadaş garantisiz bir şekilde 130 liraya sattı. Sen geçen sene 120 tl sıfırına vermişsin. Üstelik ekran kartına çıkış yapabileceğin kablosu dahi yok.

Sistemin gayet güçlü gözüküyor, zaten işlemcin ve ramler bayağı enerji tüketiyor, bunun yanında dvd rw, hdd, usb portlarına takılı olan diğer bileşenler falanda var. Bunları da hesaba katarsak ekran kartının tükettiği enerjiyi muhtemelen psu kaldıramıyor. Normal şartlarda gerçek 600 watt işini görür ama ben psu dan şüpheleniyorum.

Hocam benim yanlış hatırlamam var şimdi sen dedikten sonra kutusu duruyordu çıkardım baktım bnm psu 500lükmüş :S şaka gibi markası xilence xp500 modeli

http://www.xilence.net/en/products/power-supplies/red-wing-series/product/241057.html

Ekran kartının ne kadar güç tükettiği sitesinde bile yazmıyor ne gariphttp://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=1253

500lük power acaba kaldırırmı sistemi şimdi hesaba başladım :S yardımcı olurmusunuz.

Disk Sürücüsü SAMSUNG HD103UJ ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    DIMM1: Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1333C9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
    DIMM3: GeIL CL9-9-9 DDR3-1333 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
    Anakart Adı MSI G41M-P23 (MS-7592) (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN)
    CPU Türü QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333)
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)

extra 2 port daimi usb takılı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gök-han

quote:

8gb dd3 1333 mhz ram

Hocam benim yanlış hatırlamam var şimdi sen dedikten sonra kutusu duruyordu çıkardım baktım bnm psu 500lükmüş :S şaka gibi markası xilence xp500 modeli

http://www.xilence.net/en/products/power-supplies/red-wing-series/product/241057.html

Ekran kartının ne kadar güç tükettiği sitesinde bile yazmıyor ne gariphttp://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=1253

500lük power acaba kaldırırmı sistemi şimdi hesaba başladım :S yardımcı olurmusunuz.

Disk Sürücüsü SAMSUNG HD103UJ ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    DIMM1: Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1333C9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
    DIMM3: GeIL CL9-9-9 DDR3-1333 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
    Anakart Adı MSI G41M-P23 (MS-7592) (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN)
    CPU Türü QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333)
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)

extra 2 port daimi usb takılı

Hocam işlemcin 200w, ekran kartın 150w, ram ler toplamda 48w, anakart da ortalama 50w sadece bunlar 450w enerjiye ihtiyaç duyuyor. diğerlerini saymıyorum bile. Yani bu durumda söylediğim gibi psu senin sisteme yetersiz kalıyor. zaten kablonun erimesi de bu yüzden kaynaklı.

http://www.cizgi-rma.com/calculator.aspx

Bu siteden pc nin harcadığı enerjiyi hesaplayabilirsin.

• En az 650 watt kaliteli bir psu almanı tavsiye ederim. Ciddi oranda pc nin performansı da artacaktır, özellikle oyunlarda.
  • çok sağ olun arkdaşlar hesapladım 555 çıktı :S 650 sanırım yeterli ama biraz daha ileri dönük alırım alırsam dvd devre dışı 519 güvenlik paylarını çıkartırsam yetio anca tam sınırda takılıyormuşum yani
  • Çizgiden hesapladı isen 650 wattan yüksek almana gerek yok, çünkü çizgi yüksek hesaplıyor, aynısını bir de bu linten hesapla.
    http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.