Şimdi Ara

PTT Messenger tanıtıldı! PTT Messenger nedir? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
2
Favori
17.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WhatsApp varken Turkcell bip google allo vb programlara hiç mesaj gelmiyor birde buna bakalım..

Bir kaç sayfa geride arkadaşlar apk vermiş acaba onlar mı yoksa daha yayınlanmadı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: Semih72

quote:

Orijinalden alıntı: 1Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: yeB tadeS

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Orijinalden alıntı: yeB tadeS

Pttnin yaptığı uygulama ile bilgilerimiz konuştuklarımız devlete gider diye endişelenen adamlar Amerikaya verdikleri bilgilerden rahatsız değil. Whatsapp gibi programları uyuşturucu satmak gibi yasa dışı işlerde kullanmıyorsanız sıkıntı yapmayın kapınızdan almazlar sizi. Bende whatsapp kullanıyorum. Amerika ulaşıyor tüm bilgilerime varsın ülkemde ulaşsın sıkıntı yok.

Güzel gelişme. Bu tarz alanlarda üretmeye başladık. Bip uygulamasının alternatifi olması güzel.

Amerika'da düşünce özgürlüğü var. Uç bir örnek olacak ama mesela Trump'a ana avrat sövsen bile seni kimse gelip evinden almıyor. Bizde ise düşünce ve ifade özgürlüğü kısıtlı.

bknz : düşünce özgürlüğü nedir?

Obama'yı Twitter'dan Tehdide Hapis Cezası (Donte Jamar Sims)https://www.haberler.com/obama-yi-twitter-dan-tehdide-hapis-cezasi-4754896-haberi/

Obama'yı tehdit eden kişi hapisle cezalandırıldı (Brian Dutcher)http://www.hurriyet.com.tr/dunya/obamayi-tehdit-eden-kisi-hapisle-cezalandirildi-40076545

İsveç'te, Twitter'dan hakarete 2 ay hapis https://www.ntv.com.tr/dunya/isvecte-twitterdan-hakarete-2-ay-hapis,cwiNy3iceEu5Xy3t17OhmA
    "Mattsson doymak bilmeyen bir domuzdur. Tabağı önünde çekmezsen devamlı yer" dediği için 2 ay hapis yattı.

Barack Obama'yı ölümle tehdit eden kişiye 5 yıl hapis cezası (John Roos)http://www.yeniakit.com.tr/haber/barack-obamayi-olumle-tehdit-eden-kisiye-5-yil-hapis-cezasi-326524.html

Peki Türkiye'de ne oluyor ?
    "Erdoğan'ı kazığa mı oturtalım yoksa asalım mı" diyen "gazeteci" serbesthttps://www.youtube.com/watch?v=hIYXYSoUwGA

Tekrar bakmak ister misiniz ?
    bknz : düşünce özgürlüğü nedir?

Verilen örnekler düşünce özgürlüğüne girmiyor
    hakaret, tehdit evrensel hukuk kurallarına göre suçtur..
    Üstelik bu hakaretler sosyal medyada halka açık kanallarda yapılmış

Ben diyorum ki sokakta iki kişi sohbet ediyor biri CB hakkında diğer arkadaşına ağır konuşuyor
    Bunu duyan 3. bir vatandaş polise gitip CB ye hakaret etii dediğinde sadece Türkiye de hakkınızda işlem olur.
    Her gün örneklerini okuyoruz..

PTT messenger dediğin sosyal medya değil özel iletişim ağı
    orada sohbet esnasında fikirlerini söyle bakalım ne oluyor?
    İşte bu başka hiç bir ülkede olmaz

Burada gelir anında alırlar adamı.. sonra serbest bırakırlar tabi çünkü hukukun hiçbir yerinde bu suç değildir ama maksat ayar vermek, gözdağı vermek, sindirmek.

Bırak hakareti falan.. şu dönemde arkadaş grubuna SAVAŞA HAYIR falan yazsan gittin.

Elmalar ile armutları karıştırmayalım

Bu ülkede yayınlanmamış kitaplar daha yazılırken evden toplatıldı, yazarı içeri atıldı ne çabuk unuttunuz ya?
    Üstelik konu neydi biliyormusun.. FETÖ itinin Ülkemiz için tehlikesini anlatıyordu...

O zamanlar Fetö ile kolkola olanlar böyle kitap yazılmasına bile müsaade etmemişlerdi.. devlet büyüğü falan değil yani FETÖ.. düşün artık özgürlüğü:)

Basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 155. durumdaydık 2017 de. geçtiğimiz ülkeler, K.Kore, Çin, Rusya, Suriye, Eritre falan... Yani özgürlükte çağ atlamış durumdayız..

Kısacası istediğimiz partiye oy verelim, bu cumhuriyetin, demokrasinin bize sunduğu en büyük özgürlük ama Türkiye de düşünce özgürlüğü var falan gibi komik iddialarda bulunmayalım... hani bunu ne dese inanan bir topluluk var ve eminim onlar oleeey diye karşılar ama ülkenin yarısından fazlası artık yemiyor.

Uzun ve güzel cevabınız için teşekkürler.

En sevdiğim kelime şu : İşte bu başka hiç bir ülkede olmaz. Hiç bir şey bilmeyen, hiç "gelişmiş ülke" dedikleri ülkeleri takip etmeyen, kafadan sömürgeleştirilmiş insanların bu cümleyi bu kadar kolay kurmalarına gülüyorum.
    NOT : "Takrir-i Sükun" kanunu hakkında bilginiz var mı ?

Verdiğim örneklerden hangisinde "Obama'yı kazığa mı oturtalım, yoksa asalım mı" denmiş ? Denmiş de serbest mi bırakılmış ? Sosyal medyada ABD başkanlarına yapılan en ufak bir eleştiride bile hapse atılan yüzlerce insan var.

Yukarıdaki örneklerden başka 2 tanesini daha hatırlıyorum, link aramadım, ama aranırsa bulunur. Adamın biri mesajında "Obama'nın kahvesine siyanür koyacak yok mu" dediği için hapse atılmıştı. Bir diğeri de "Obama ve silah" simgesi kullandığı için hapse atılmıştı. Bunlar da "özgürlük" örneği olmuyor mu ? Ama "kazık mı ip mi" demek "özgürlük" öyle mi ? Bravo...

Bak yukarıda ne yazmışım :
    İsveç'te, Twitter'dan hakarete 2 ay hapis https://www.ntv.com.tr/dunya/isvecte-twitterdan-hakarete-2-ay-hapis,cwiNy3iceEu5Xy3t17OhmA
    "Mattsson doymak bilmeyen bir domuzdur. Tabağı önünde çekmezsen devamlı yer" dediği için 2 ay hapis yattı.

Bu bir eleştiridir ama 2 ay hapis yatmış adam. Hem de bir AB ülkesinde...

Sen özel mesajlarında "bomba, new york, trump, patlama" gibi anahtar kelimeler kullan bakalım, ABD'de kaç tane alarm zilini çaldırıyorsun ? ESHELON, PRISM gibi sistemleri bilmeyenlerin klavye başında atıp tutması ne kadar kolay değil mi ?
    https://h4cktimes.com/arastirma-ve-analiz/nsa-echelon-prism-uclusu.html

Dünyadaki bütün telefon, faks, telsiz, SMS ve elektronik posta iletişimini dinleyen dev bir kulak: Echelon.

PRISM ile ABD’nin en tehlikeli, gizemli kuruluşu National Security Agency Microsoft, Yahoo, Apple, Google, Facebook, Skype vb. kaynaklardaki bilgilere doğrudan ulaşabildiğinden bahsediliyor

Hiç film de mi izlemiyorsun ? "Assange", "Loose Change", "The Obama Deception", "The Awful Truth" gibi filmleri izleseydin bari. Ki bu filmlerin çoğu belgesel niteliğindedir. Michael Moore filmlerini de tavsiye ederim.http://www.imdb.com/name/nm0601619/

Sana cevap olarak yazacak o kadar çok şey var ki sayfalar sürer. Ama daha TEMEL bilgilere sahip olmayan kişiyi bilgi bombardımanına tutarsam karşımdakinin hiç bir şey anlamayacağını düşünüyorum. Saygılar...

Ne güzel küfürsüz hakaretsiz konuşabilmek:)

ama tahminler üzerinden 1 sayfa yazmak risklidir çünkü tahmin yanlışsa tüm yazdıkların çöpe gider.. burada olduğu gibi:)

20 li yaşlarımdan sonra şu yaşıma kadar yurt dışında kaldığım süre Ülkemde geçirdiğim süreden fazladır herhalde...

Para versen gidemeyeceğin yerlere gittim.. Kore nin nereden nereye çıktığını gördüm.. Çin neydi ne oldu.. Rusya neydi ne oldu.. Avrupa, Doğu almanya..saysam aklın şaşar.. şimdi ülkemde yaşıyorum ama yurt dışında evim ve oturma iznim var..:) İnsanların nasıl yaşadıklarını senden çok daha iyi gözlemliyorum merak etme.

Özgürlük nedir demokrasi nedir vatandaşların hakları nedir, ve vatandaşlar bu haklarını almak için neler yapar iyi biliyorum... bizim yaşadığımız bu felaketi zamanında Almanya yaşadı... biat eder gibi, Goebbels in propagandaları ile de koyun gibi yönlendirilerek yok oldular..

Toplum içinde sizler bizler yaratmak, düşman cepheler oluşturmak faşizmin en büyük silahıdır.. ne yazık ki ülkem de bu tuzağa düşüyor.. Takım tutar gibi parti tutulmaz.. Parti dediğin sınırlı süreliğine ülkeyi yönetmesi için yetki verdiğimiz bir örgüttür sonra icraatlarına göre tekrar oy verip vermeme özgürlüğümüz vardır.. asıl olan bizleriz. Bu vatanın gerçek sahipleri halktır. bunca yolsuzluk üzerine tek bir bakan bile bırak hapse girmeyi yargılanmıyorsa artık o partinin peşinden gitmek yukarıda anlattığım gibi ancak siz biz düşman cepheler oluşturulursa mümkündür.. oysa ben sana niye düşman olayım ki? bizim iyi anlaşmamız istenmez.. her mikrofonu alan muhalif görüşte olanlara teröristler, hainler diye giydirmeliler ki seninle oturup anlaşma ihtimalim ortadan kalksın.. hükümete yaptığım her eleştiri üzerine düşünmden koruma refleksi gelişsin..
    Tanıdık gelmiyor mu bu anlattıklarım?

Gelelim verdiğin örneklere..
    ilk mesajımda da yazdım.. verdiğin örnekler de yazılanların hepsi suçtur tehdit ve hakaret kabul edilemez. halka açık sosyal medya üzerinden bu tip şeyler yazamazsın.. burada Anlaştık sanıyorum.. artık aynı şeyleri gönderme.. Burada konu Whatsapp ve benzeri özel iletişim yolları.. sosyal medya değil.

Medeni ülkelerde hukuk doğru işler.. özgürlükler sınırsız değildir senin özgürlüğün benim özgürlük alanıma giremez.. ama halk toplanıp mesela savaşa hayır diye yürüyüş yapabilir.. burada savaş kötüdür topluma zarar verir diye deklarasyon yayınlayan TTB yönetiMi anında gözaltına alındı bir kısım halkımız tarafından da hain ilan edildiler. sen ne diyorsun kardeşim.. etrafına bir baksana..

İnsanlar zamları protesto için yürüyüş düzenleyebilir ve hükümet istifa diyebilir.. hadi yapsana burada?

Soma faciasından sonra oraya giden RTE yi protesto eden ölen işçilerin yakınlarını nasıl dövdüler hatırlasana.. protesto da edemeyecekmi eşini babasını oğlunu kaybeden bir vatandaş?

1 Mayıs ta Taksime çıkamıyorsun sen:) çıkanlar tomalarla derdest ediliyor..

whatsapp ta filtrelemeler var.. takip edilirsin ama hakaret ettiğin için değil terörist şüphesiyle takip edilirsin.. Aslında bu filtreler tüm iletişim araçlarında var.. Olması bizim gibi masum normal vatandaşların da lehine..Amaaa Trump a istediğin kadar giydir whatsapp ta arkadaşınla konuşurken.. kimse dokunamaz. Telefonda arkadaşınla konuşurken istediğini söyle gelip alınmazsın.. daha önce de örnek verdim.. 2 arkadaş konuşurken dinleyip muhbirlik yapan şerefsizler var bu ülkede neymiş CB ye hakaret etmiş.. ulan sana mı söyledi?, bağıra bağıra mı söyledi? arkadaşıyla konuşuyor sen dinliyorsun sonra hemen polise.. hadi o şerefiz.. peki polis te işlem yapıyor? şaka gibi.. Özgürlük mü demiştin?

Filmlerden verdiğin örneklere de hiç gerek yok ben hepsini yerlerinde yaşadım. hala da yaşıyorum.. ama hayatı sadece filmler ve A haberde ibaret sanma

çık dışarı ve kendi ülkende gerçekten neler oluyor bir gör. belli ki okuyan birisin.. en azından gördüğünü anlayabilirsin.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih72 -- 6 Şubat 2018; 19:3:12 >

• GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Buna uretmekten ziyade taklit etmek denir.

• Daha yayınlanmadı hemen çalıntı iftirası atmaya başladılar. İlk önce kamu kurumları kullanacak ondan sonra vatandaş kullanacak.

Biri sizi başka uygulamayla keklemiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroMan999 -- 6 Şubat 2018; 19:17:4 >
  • bi kaç yerde daha gördüm, kodları açtım fakat ptt kendi sitesinden kaldırmış apk yı. diğer apklara ne kadar güvenilir tartışılır. Gündem yaratmak için de diğer uygulamanın apksını adını değiştirip yüklemiş olabilirler. Ptt Sitesindeki apk yı niye kaldıdı o da bir muamma. Böyle bir spekülasyona sebep olmamak için apk nın orada olması gerekirdi. Yine hüsraaannn.

• Yıllar önce tc no çıktı artık güvendeyiz dendi.Dolandiricilar için kişinin tc no su yetiyor.Senelerce mahkemede süründüm bunun yüzünden.Nasıl güveneyim ben buna şimdi

• Kimse yerli şeylere karşı değil, saçma saçma konuşmayın. Ben mesela yerli işlere karşı değilim, taklit işlere karşıyım. Bir işi sadece yerli diye beğenmemek ne kadar saçmaysa, sadece yerli diye beğenmekte o kadar saçma. O yüzden saçma saçma hareketler yapmayın, fantezilerinizden kurtulun, az mantıklı olun.

Keşke Whatsapp gibi popüler yerli bir uygulamamız olsa, ne kadar güzel olur. Ama Whatsapp'ın ilk yayınlanmasının üzerinden 8 yıl geçmiş. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Bütün dünya Whatsapp'ı kullanırken, ben şimdi nasıl PTT Messenger kullanayım?

Yani, hali hazırda olan bir şeyin, "Bakın aynısının yerlisini yaptık." diye reklamının yapılmasının ne kadar anlamsız olduğunun farkına varın nolur. PTT Messenger olsun tabiki, bence geç bile kalındı ama bu şekilde "Yerli Whatsapp" diye tanıtılması, bence çok küçük düşürücü.

Biz hiç orijinal bir iş yapamayacak mıyız yani? Filmleri yabancı filmlerin yerlisi olarak yaparız. Dizileri yabancı dizilerin yerlisi olarak yaparız. Yarışma programlarını yabancı programların yerlisi olarak yaparız. Youtube'da yabancılar ne yaparlarsa birkaç ay sonra Türkçesini yaparız. "Yerli telefon yaptık." derler bakarız aslında yerli değil. "Yerli arama motoru." yaptık derler bakarız aslında yerli değil. Şarkı klibi çekeriz yabancılardan kopyadır.

Birilerini taklit ederek gelişemeyiz arkadaşlar, sadece takip etmiş oluruz. Gelişmek istiyorsak, düşünülmeyeni düşünmemiz, yapılmayanı yapmamız gerek. Aynısının yerlisini yaparak gelişemeyiz. Yapmamız gerek daha Whatsapp çıkmadan PTT Messenger'ı çıkarmaktı.

Bir iş Türk yapımı diye tanıtıldığında, çoğu insanımızda, daha o işin nasıl olduğuna bile bakmadan o işi övme dürtüsü oluşuyor. Bundan vazgeçin artık. İyi işe iyi, kötü işe kötü diyin. Diyinki gelişebilelim, iyi işler yapabilelim.

• PTT Messenger tanıtıldı! PTT Messenger nedir?
    İndirme için yoğunluktan hizmet veremeyen sistemin çalışma durumunu düşünemiyorum :)
  • Ne gerek vardı demeden duramıyorum.

Ortada zaten Turkcell malı bir Bip var. Gerekli anlaşmayı yaparsın, istediğin özel protokoller varsa eklersin, kullandırırsın. Aynı şeyi tekrar yerli diye yapıp satmaya gerek yok. Hani Turkell Bip için beleş kota bari veriyor, PTT için operatörler kota verecek mi? Üstelik hazır stabil çalışan bir platform ve Whatsapp kadar kullanılmasa da pek çok telefonda yüklü bir yazılım.

Kamu kurumları Whatsapp kullanıyordu iç iletişimlerinde. Bu da bir güvenlik zafiyeti yaratmayabilir belki ama devlet bu verileri kolay elde edemiyordu. Bize söylenen ileride kurum içi grupların PTT Messenger üzerinde açılması isteneceği yönünde. Hani mecburi Whatsapp'tan PTT Messenger'a kaydırmaya çalışacaklar kullanıcıları.

15 Temmuz darbesi yazışmaları WhatsApp üstünden yapılmıştı. Muhtemelen bu tür trafiği kendi sunucularına çekip, bunları da yapay zeka ile takip edip kimlerin böyle şeyler yapabileceğini anlayıp fişleyecek bir sistem de çalışacaktır arka planda.

Güvenliği dünyaca ispatlanmış teknolojiler demek, iletilerinizi biz okuyacağız ama başkaları çok da zor olsa yine de okuyabilir. Kolaydır belki de. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 6 Şubat 2018; 19:53:1 >

• Daha kimlik bilgilerimizi güvende tutamıyorsunuz kişisel mesajlaşmalarımızı mı güvende tutacaksınız iyiymiş valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 6 Şubat 2018; 19:53:27 >
  • Uygulama başka firmadan çalıntı. Zebra chatten satın almışlar. Ya insan biraz utanır be. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın.

• Kendi verilerini koruyamayan bi devlet var ortada. Ben kişisel ve hatta özel verilerimi neden onlara teslim edeyim. Bi tarafta güvenlik için milyonlarca dolar ar-ge yapan facebook. Db mühendisleri ile ptt mühendisleri :D

Kaldı ki o mesajlaşmalar bi gün önümüze bizzat devlet tarafından dökülür muhtemelen bunu çok çok önceden yapmadıklarına pişmanlardır. Ben indirmem, kimseye de tavsiye etmem. Yarın bi gün, solcu, alevi, şeytan, kafir, terörist, vatan haini vb. bi çok suçlama ile karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca, pttnin mühendisi hiç bi halt yapamaz, bu iş dışardan bi firmaya verilir ve ptt mürndisleri sadece bakar, evet bakar.

• Yoğun bir mesajlaşma olursa;

Gönderi dağıtıcıya cihet edildi, yazar herhalde.

Şakası bir yana, 5 gramlık zarf için,komşu ilçeye benden 16,25.TL kargo parası alıp kamu hizmeti yaptığını sanan PTT, benimle değilsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazid84 -- 6 Şubat 2018; 20:19:13 >
  • Milli ama adı Türkçe değil, milli ama Zebra Chat'in aynısı...

Tamamen teknik takibi ve fişlemeyi kolaylaştırmak amacıyla, birilerinin de cebi dolsun diye ortaya çıkarılmış yazılım. #Yersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 6 Şubat 2018; 20:22:20 >
  • PttCell ile dalga geçerken bi de başımıza bu çıktı. Üstüne para verseler gene kullanmam.
  • Bilmem kaç milyon kimlik bilgisi çalındığında gevrek gevrek gülerek alaya almasalardı iyi bir uygulama olabilirdi.

• Ben almayım, yarın birgün gozaltina alirlar, hesap sorarlar neden indirin neden kullandin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jovi

Türkler yapmasa, şöyle uygulamamız yok derler, yapsa altında bişeyler ararlar :)

Altinda bir sey oldugundan millet ariyor. Bak bununda altindan cikti.

Oyle abartili sekilde milli denmeseydi, insanlar devlet dusmani, vatan haini ilan edilmeseydi belki bakis acisi daha farkli olurdu.
  • Yazdıklarımı neden birilerinin okumasına izin vereyim ki?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.