Şimdi Ara

PTT Messenger tanıtıldı! PTT Messenger nedir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
2
Favori
17.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keşke ismide yerli olsaymış "ULAK' güzel bir isim olabilirdi.
    Edit;Yazım Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatayf -- 6 Şubat 2018; 0:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

PTT diyor ki;
    "A aaa, gizli saklı ne konuşuyorsunuz siz Whatsapp'ta, gelin şurada konuşun da bizde bilelim"

Eskiden SMS atardınız, istediğimizde biz her şeyi okurduk, şimdi Whatsapp falan kullanıyorsunuz olmuyor böyle.

Beyin fukarası Whatsappı göremiyorlar mı sanıyorsun. Bi kere de olumlu yapıcı yorum yapın. Milli yerli ne varsa karşısınız. Marstan geldiniz herhalde

Aynı şekilde cevaplıyorum, sevgili beyin fukarası arkadaşım.

Whatsapp'ı göremiyorlar mı demişsin ya! Eee o zaman diğer devletler yerli yazılım PTT'yi göremeyecekler mi sanıyorsun? (Devletimiz Whatsapp yazışmalarına erişemiyor, eğer devletimiz whatsapp'a erişebiliyorsa PTT'nin de milli ve güvenli olması mümkün olamaz değil mi)

Beyin fukarası arkadaşım, keşke yediğimiz içtiğimiz baklagiller, etler yerli kalmaya devam edebilseydi.
    **2019'da yerli yolcu uçağının sözünü verdiler 3 yıl önce(2015de), hatta 7 yıl önce göklerde olan şu uçak(2011'de göklerdeymiş). Seneye birlikte uçalım, nereye gidelim, biletler benden.

Durduk yere beyin fukarası dedirtmeye ne gerek vardı şimdi kendine, niye böyle başladın ki yazacağın bir mesaja, beni de kendi seviyene çekiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Janssen

Fişlemek için güzel taktik

Gizlilik ihlali yapılmayacağına inanan var mı?

Whatsapp da yazdiklarimiz cok guvenli. Mesaji gonderdigimiz kisi disinda kimse goremiyor :)

Hepsi ayni lacivert.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulamada "fetö" yazarsanız polis 2 dk sonra kapıda oluyormuş

• Her şeyde hümümete laf çıkarmayı bilenlere bitiyorum. Bu nasıl bir kafadır. Değişin az. Saldırıp durmayın. Bakın böyle erken yaşlanırsınız, demedi demeyin. 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

PTT diyor ki;
    "A aaa, gizli saklı ne konuşuyorsunuz siz Whatsapp'ta, gelin şurada konuşun da bizde bilelim"

Eskiden SMS atardınız, istediğimizde biz her şeyi okurduk, şimdi Whatsapp falan kullanıyorsunuz olmuyor böyle.

He devlet seni dinlemek isteyecek ama oda ne whatsapp kullanıyorsun diye seni dinlyemeyecek bak sen işe :) İstihbarat istesin ebeni yedi ceddini bile dinler.
    Böle basit düşünme cem yılmaz senin gibilere cevap verdi gerçi.From kazlıçeşme boom.
  • Adamın telefonunu, işletim sistemini, uydusunu kullandığın sürece seni her türlü görür, dinler. Burada fark şu olur, ptt yi hem onlar, hem bizimkiler izleyebilir. Belki yurtdışından önüne gelen herkesin izlemesini de engelleyebilirler ptt ile.

• bip neden teşvik edilmiyor? o da yerli

• Ne tür mesajlar atıyosunuz ki ifşalanmaktan korktunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

PTT diyor ki;

Beyin fukarası Whatsappı göremiyorlar mı sanıyorsun. Bi kere de olumlu yapıcı yorum yapın. Milli yerli ne varsa karşısınız. Marstan geldiniz herhalde

Aynı şekilde cevaplıyorum, sevgili beyin fukarası arkadaşım.

Whatsapp'ı göremiyorlar mı demişsin ya! Eee o zaman diğer devletler yerli yazılım PTT'yi göremeyecekler mi sanıyorsun? (Devletimiz Whatsapp yazışmalarına erişemiyor, eğer devletimiz whatsapp'a erişebiliyorsa PTT'nin de milli ve güvenli olması mümkün olamaz değil mi)

Beyin fukarası arkadaşım, keşke yediğimiz içtiğimiz baklagiller, etler yerli kalmaya devam edebilseydi.
    **2019'da yerli yolcu uçağının sözünü verdiler 3 yıl önce(2015de), hatta 7 yıl önce göklerde olan şu uçak(2011'de göklerdeymiş). Seneye birlikte uçalım, nereye gidelim, biletler benden.

Durduk yere beyin fukarası dedirtmeye ne gerek vardı şimdi kendine, niye böyle başladın ki yazacağın bir mesaja, beni de kendi seviyene çekiyorsun.

Beyin fukarası diyorum çünkü öylesin. Başka projeleri anlatma bana. Burda bi algı farkı var. Devlet talep edip , suç işlediysen whatsapptan verileri alabiliyor. Whatsapp istemezse vermez. Burdaki amaç farklı. Cia'in google'ın diğer firmaların Türk kullancıların verilerinin izlenmesi istemiyor. Reklamları bile buna göre yapıyorlar. Amaç bizi korumak konuyu başka yerlere çekme. Milli projelere köstek değil destek ol.

Hmm, demek ki karşılıklı inatlaşıyorsun beyin fukarası konusunda, öyle olsun beyin fukarası arkadaşım. Bence hiç gereği yok ama sen seviyorsan istemeyerek de olsa devam ederim.

Hadii geçelim diğer projeleri, konuşmayalım şimdi, 10 yıl sonra kaldığımız yerden devam ederiz konuşmaya. Cia izliyorrr, seni Cia'den koruyor, vay be. Helal olsun, ah öyle olsa, Ümit edelim. Cia benim peşimde mi?

Devlet, bizi Google, Facebook vb gibi reklam gösterimi yapan mecraların insanlara özel kişiselleştirilmiş reklam gösterimi yapmasından koruyacak öyle mi, tüm amaç bu. Kişiselleştirilmiş reklamlara maruz kalmayalım diye, Whatsapp yerine PTTmessenger.. Whatsapp'ın Facebook'un şu ana kadar ki zararlarından bahsedersen (gerçekten) bilgi sahibi oluruz. Zararlar derken, yozlaştırma, kültürel deformasyon, vakit kaybı gibi genel geçer zararlardan değil Whatsapp'ın bizim yazışmalarımıza erişebiliyor oluşunun vereceği zararlardan bahsetmeni istiyorum. Haa benim aklıma geldi bir tane, şimdi Whatsapp'ta gruplarda ABD hakkında kötü konuşmuşluğumuz var ufaktan, memur olamayız sanırım artık ABD'de.

Amaç bizi korumak değil, bizi kontrol altında tutmak! Masumca değil bu.

• İlla gizlilik sevdalısında olan arkadaşlarımız varsa, sizleri signal,telegram platformlarına alalım.

Özellikle signal bu konuda en iddialısıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_harputlu

quote:

PTT diyor ki;

He devlet seni dinlemek isteyecek ama oda ne whatsapp kullanıyorsun diye seni dinlyemeyecek bak sen işe :) İstihbarat istesin ebeni yedi ceddini bile dinler.
    Böle basit düşünme cem yılmaz senin gibilere cevap verdi gerçi.From kazlıçeşme boom.

Arkadaşım yukarıdaki mesajların birinde yazdım, operatör üzerinden arama yapılıyorsa dinleyebiliyorlar.

Haa PTTmessenger güvenli öyle mi? Eee o zaman senin dediğine göre güvenli falan değil, Amerika seni dinlemek isteyecek, sen PTTmessenger (yerli, milli, güvenli) kullanıyorsun diye dinleyemeyecek öyle mi? bak sen işe :) Amerika istesin bizim ebemizi dinler o halde.. Ee güvenlik kalmadı şimdi?

• bence bazen milli konusunda aşırıya gidiyoruz.
    Ne bileyim almanyada yaşayanlar söylesin onlar hiç milli arama motoru yapıp onu kullanalım diye bizim kadar uğraşıyor mu ?

Bazı şeylerin yerlisini yapıp tutması bana göre çok geç. Arama motoru konusunda google yerine geçmeye çalışmak yerine veya whatsapp yerine başka bir şey çıkarmak yerine enerjiyi daha orijinal projelere harcamak daha mantıklı geliyor.

Aynı şeyi işletim sisteminde de yapıyoruz. Pardus olsun yerli olsun vs diye bir sürü uğraş.. onun yerine zaten kendini kanıtlamış türkçe desteği olan bir sürü dağıtım var. Ücrette istenmiyor bunlar için açık kaynak kodlu olduğu için istediğiniz bir şeyi uyarlayıp çalıştırırsınız zaten.
  • Hayret yaaw. PTT yi satmamışlar mı? Bizim miymiş? Varlık Fonundaydı.
    Para lazım değil miymiş yani...

• Firma adı ile olmamış bağımsız marka olması gerekirdi "yemes" gibi. Yerli milli messenger. Veya messenger in türkçesi "iletigeçer" gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp ptt messengerın özelliklerini kopyalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

bence bazen milli konusunda aşırıya gidiyoruz.
    Ne bileyim almanyada yaşayanlar söylesin onlar hiç milli arama motoru yapıp onu kullanalım diye bizim kadar uğraşıyor mu ?

Bazı şeylerin yerlisini yapıp tutması bana göre çok geç. Arama motoru konusunda google yerine geçmeye çalışmak yerine veya whatsapp yerine başka bir şey çıkarmak yerine enerjiyi daha orijinal projelere harcamak daha mantıklı geliyor.

Aynı şeyi işletim sisteminde de yapıyoruz. Pardus olsun yerli olsun vs diye bir sürü uğraş.. onun yerine zaten kendini kanıtlamış türkçe desteği olan bir sürü dağıtım var. Ücrette istenmiyor bunlar için açık kaynak kodlu olduğu için istediğiniz bir şeyi uyarlayıp çalıştırırsınız zaten.

Tamamen aynı fikirdeyim bu yapılanlar AVM'nin yanına bakkal açmak gibi yada TDK'nın iyice yerleşmiş kelimeyi Türkçeleştirmeye çalışması gibi. Kaldı ki WhatsApp, Google ile yarışamayız onun yerine ülkemizde de böyle markaların oluşması için uğraşmalıyız. Ayrıca bir şeylere "yerli şu,yerli bu" gibi tanımlamalar bana göre itici gelmeye başladı ve son olarak insanlar yerli kullansın diye vergiye başvurmak yerine insanların tercih etmesi için diğerlerinden daha iyi şeyler yapmalıyız böylece ülke içi değil global olarak düşünebiliriz.

• Neyse isim önerisi benden olsun. Naaber olabilir uygulamanın ismi ptt mesenger ne

• Milli yazilim diye PTT Messenger.

Milli ... Messenger ... Milli ... MESSENGER ?????

Yani sanirsiniz savas ucagi. Alti ustu yazisma, goruntulu konusma gibi amaclarla kullanilan haberlesme uygulamasi. Milli diye gosterecek baska sey bulamadilar galiba.

• Altı üstü bir mesajlaşma uygulaması yaptınız görende yeni bir gezegen buldunuz sanacak ???????????????????????? MiLLLLİİİİİİİ VE YERLİ Bir ülkenin kendi yazılımını kendi ürünlerini üretmesi zaten bir vazifedir mecburiyettir millete sanki lütüfmuş gibi sunmanın manası ne Almanların 5 tane araba markası var ben bir Almandan duymadım yerli ve milli lafını Türkiye kendi gemisini uçağını üretiyor daha neyin kafasındasınız siz ? Ford un yüzde 50 sini Türk Koç aldı Fabrikada vidasına kadar yerli üretim yapılıyor koltuk kılıfından en ufak somununa kadar fabrikanın etrafına küçük tedarik üretim fabrikaları kurulu tamamen yerli malzeme niye yerli ve Milli dedğiniz araba projesinde Koç holding yok ????????

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.