Şimdi Ara

punto mu 207 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
7.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

... otalama yakıt tüketimini ortalama yaptığın hızı ve ortalama araçı kullandığın zamanı felan. Araçta 1 tane ampul patladığında direk hangi lambanın patladığını bilgisayarda yazıyor, mesela geçen gün arka plaka lambasının 1 tanesi yerinden çıkmış ekranda hemen arıza ışığı yandı ve "plate light" diye yazı geçiyor devamlı. Yani polis seni durdurupta arkadaşım senin bilmem hangi farın yanmıyor deyip ceza kesemiyor. dijital kliması aracın motoru 16v olduğundan yakıtta hiç üzmüyor ve şehir içerisinde de perf. kayıbı olmuyor....

Uzun lafın kısası fiyat aralığı 22-25 arası olunca en mantıklı araç Punto oluyor genç birisi için. Ha bu fiyata 207'de bulunur ama bu özelliklerin bir çoğu 207'de yok, hatta bazılarında "Anlık Yakıt Tüketimi" bile yok yani :)

...

Bahsettiğiniz yol bilgisayarı özellikleri 207'de de bulunmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucak_muhendisi

quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

... otalama yakıt tüketimini ortalama yaptığın hızı ve ortalama araçı kullandığın zamanı felan. Araçta 1 tane ampul patladığında direk hangi lambanın patladığını bilgisayarda yazıyor, mesela geçen gün arka plaka lambasının 1 tanesi yerinden çıkmış ekranda hemen arıza ışığı yandı ve "plate light" diye yazı geçiyor devamlı. Yani polis seni durdurupta arkadaşım senin bilmem hangi farın yanmıyor deyip ceza kesemiyor. dijital kliması aracın motoru 16v olduğundan yakıtta hiç üzmüyor ve şehir içerisinde de perf. kayıbı olmuyor....

Uzun lafın kısası fiyat aralığı 22-25 arası olunca en mantıklı araç Punto oluyor genç birisi için. Ha bu fiyata 207'de bulunur ama bu özelliklerin bir çoğu 207'de yok, hatta bazılarında "Anlık Yakıt Tüketimi" bile yok yani :)

...

Bahsettiğiniz yol bilgisayarı özellikleri 207'de de bulunmakta.

+1
    207
    fonksiyonel ışık ayarlama özelliğide büyük bir artı gece sürüşlerinde gözü rahatsız etmesin
    diye ışık ayaranı kısa biliyorsun istersen komple söndürme özelliğide bulunmaktadır.

• Eski bir grandepunto kullanıcısı yeni 207 kullanıcısıyım ve sanırım benden daha guvenılır bır kaynak bulamassın dıe dusunuorum.
    -grandepunto 1.3 75ps aktıve aracımı 3 sene kullandım sorunsuz bır sekılde, 207 1.4 70ps trendy aracımı da 4 aydır kullanıyorum yaklasık olrak, ve ikisinin kıyaslamasını yapayım ozetce;
    - dıs tasarım; bence 207 cok daha gzl (göreceli bir kavram elbette)
    -motor; cok yakın ama ılle bırı daha ıı demek gerekırse multıjet sanrım 2.vitesde daha ııdı.
    - iç dizayn: tereddütsüz pejo bu işi cok ii biliyor, punto ınanılmaz dandık malzemeden yapılmıstı, on konsola ıkı tıklatın cıkan sesten cok net anlarsınız ve dızayn olarak da pejo cok daha guzel, punto cok eskı bı arac hıssı verıyor, kullanıslılık ve ferahlık oalrak da pejo daha ıı.
    -konfor; pejo cok cok ıı fıattan, koltukları arasında cok fark var kalıte anlamında. pejonun dıreksyonu cok kotu ama bunu belırtmem gerekır cok sert ve uzun yolda el acıtıyor.
    -vites; fiat cok daa ıı, pejonun gecıslerı hem cok kemıklı hem cok uzun vıtes aralıkları var bu bazen yoruyor adamı cıdden.

Genel olarak rakamlarla acıklamam gerekırse 207: 9
    GP : 7
    tamamen objektıf oalrak yazdım karar sana aıt.hangısını begenırsen onu al..

• 207 kesinlikle.2 sinide kullanmı biri olarak tartışma gereği bile duymam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medxr13

punto cok eskı bı arac hıssı verıyor

Bu nostaljik iç resime mi baktınızda eski bir araç hissi veriyor

Neyse konu sahibine benim diyeceğim tek şey , iki aracında test sürüşüne çıksın. Yakıt tüketimlerini , performansını kendine göre karşılaştırsın aracı alacak kişi ona göre kararını versin.

Kararsız mı kaldı diyelim , önce hangisinin temizini bulursa gitsin onu alsın. Şuan temiz araç bulmakta gerçekten zor

punto mu 207 mi ?

• 207 o kadar mükemmel, o kadar yok satan bir arabadır ki;

PUG Türkiye B sınıfı satışlarına yetişebilmek için 206+ ithal etmeye başladı.

hani 207 yi alan geri satmıyor, 2. elde bulabilmeniz bile bir başarı olacaktır

Şaka bir yana, PUG neden b sınıfında hala 206+ 'tan medet umuyor biri bunu bana açıklayabilir mi
  • quote:

Eski bir grandepunto kullanıcısı yeni 207 kullanıcısıyım ve sanırım benden daha guvenılır bır kaynak bulamassın dıe dusunuorum.
    -grandepunto 1.3 75ps aktıve aracımı 3 sene kullandım sorunsuz bır sekılde, 207 1.4 70ps trendy aracımı da 4 aydır kullanıyorum yaklasık olrak, ve ikisinin kıyaslamasını yapayım ozetce;
    -motor; cok yakın ama ılle bırı daha ıı demek gerekırse multıjet sanrım 2.vitesde daha ııdı.
    - iç dizayn: tereddütsüz pejo bu işi cok ii biliyor, punto ınanılmaz dandık malzemeden yapılmıstı, on konsola ıkı tıklatın cıkan sesten cok net anlarsınız ve dızayn olarak da pejo cok daha guzel, punto cok eskı bı arac hıssı verıyor, kullanıslılık ve ferahlık oalrak da pejo daha ıı.
    -konfor; pejo cok cok ıı fıattan, koltukları arasında cok fark var kalıte anlamında. pejonun dıreksyonu cok kotu ama bunu belırtmem gerekır cok sert ve uzun yolda el acıtıyor.
    -vites; fiat cok daa ıı, pejonun gecıslerı hem cok kemıklı hem cok uzun vıtes aralıkları var bu bazen yoruyor adamı cıdden.

çok güzel özetlemişin olayı hocam fakat Deri Direksiyon simidi gerçekten çok süper ve serçe parmağanla

bile çevirebilirsin o derece hafif ve konforlu yapmışlar puntonun ise bildiğimiz doğan şahin direksiyonundan

tekfarkı üzerinde bulunan radyo teyp kontrol tuşları

kesinlikle 207 diyorum bu formu açan arkadaş yanlış arabaları karşılaştırıyor

punto 10 üzerinde ancak 5

207 10 üzerinden 8

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

207 kesinlikle.2 sinide kullanmı biri olarak tartışma gereği bile duymam.

• bizim city düğmesi sanırım pecoya koymuşlar.Arkadaş karıştırmış :) neyse harbiden konu saptı foruma alkollü arkadaşalr geliyor
    iyi akşamlar
  • Anladığım kadarıyla 207'nin 1.4 motorlu dizel seçeneğini düşünüyorsunuz. İkisi arasından 207 derim ama 90 beygirlik GP karşısında 68 beygirlik 207 varsa, 207 aradaki farkı kapatacak kadar üstün değil. Bu seçeneklerden GP'yu tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

bizim city düğmesi sanırım pecoya koymuşlar.Arkadaş karıştırmış :) neyse harbiden konu saptı foruma alkollü arkadaşalr geliyor
    iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: vectorx31

çok güzel özetlemişin olayı hocam fakat Deri Direksiyon simidi gerçekten çok süper ve serçe parmağanla

bile çevirebilirsin o derece hafif ve konforlu yapmışlar puntonun ise bildiğimiz doğan şahin direksiyonundan

tekfarkı üzerinde bulunan radyo teyp kontrol tuşları

kesinlikle 207 diyorum bu formu açan arkadaş yanlış arabaları karşılaştırıyor

punto 10 üzerinde ancak 5

207 10 üzerinden 8

şu yorumla dahi araçlardan ne kadar anladığınızı gözler önüne sermişsiniz.

tebrik ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: vectorx31

puntonun ise bildiğimiz doğan şahin direksiyonundan

Haftasonu İstanbul - Bahçelievlere gel kardeş , sana hem 207 hemde Grande Punto kullandıracam.

Yaş kaç acaba ?
  • 2006 yılında bu iki araba arasında kalmış çok araştırmış ve sonunda imzamdaki arabayı almıştım. Kesinlikle marka fanatikliğim yok fakat burda yazılan yanlış bazı noktalar mesela bahsediilen yol bilgisayarı olmaması gibi şeyler yanlıştır. Trip A ve B 207 dede mevcuttur. Elektrik takviyeli direksiyonu ve deri kaplaması kesinlikle çok kalitteli ve üst sınıf araçlaradaki konforu yakalamaktadır. Donanım olarak ayrıca benim aracımda ışık sensörü ve yağmur sensörü vardır ki (puntoda da olabilir bilmiyorum) donanom olarrak çok aşağı bir araç değildir.

Onun haricinde puntoyu sadece deneme sürüşü için kullandığım için (15 dk kadar) yorum yazabilecek bilgiye sahip değilim. sorarsaanız sen neden 207 aldın diye; dış görünüş olarak çok hoşuma gitmişti puntonun tabiri caiz ise şaşı bakışları ise beni uzaklaştırmıştı. Şimdi karar senin ...

Bu arada bu tarz karşılatırmalaar forumun eski sayfalarında da bulunabilir konu eski ama fiat kullanan arkadaşların tutumu hiç değişmemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: baranss

ama fiat kullanan arkadaşların tutumu hiç değişmemiş.

Derken bende dahilmiyim acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 4 Haziran 2010; 23:45:23 >
  • quote:

Eski bir grandepunto kullanıcısı yeni 207 kullanıcısıyım ve sanırım benden daha guvenılır bır kaynak bulamassın dıe dusunuorum.

Arkadaşım senin active dediğin punto puntoların en boşudur. Ses yalıtımı onlarda neredeyse hiç yoktur. Şimdiki aracın 207 trendynin karşılığı puntoda dynamictir ve dynamik ile active arasında dünya kadar donanım farkı vardır. Active dynamiğin yanında merkezi kilitli şahin gibi kalır.

• yukarda atıp tutanlara

sana yani objektif olanlara değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Arkadaşım senin active dediğin punto puntoların en boşudur. Ses yalıtımı onlarda neredeyse hiç yoktur. Şimdiki aracın 207 trendynin karşılığı puntoda dynamictir ve dynamik ile active arasında dünya kadar donanım farkı vardır. Active dynamiğin yanında merkezi kilitli şahin gibi kalır.

Yukarıda bir arkadaşın Punto eski araç gibi duruyor dediği şeklide bu konsolun ;

punto mu 207 mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: baranss

ama fiat kullanan arkadaşların tutumu hiç değişmemiş.

Derken bende dahilmiyim acaba

trabzon61 nıcklı arkadasım senin amacın tartısma ortamı cıkarmak falan mı? burası forum bılgı paylasım yerı, ve topıgı acan arkadas da her kimse bu iki arac arasında fıkrı olanlardan yorumlarını rıca etmıs, ben de HER İKİ ARACI DA KULLANAN biri olarak yorumlarımı yazdım, ona bile saçma sapan bi yorum getrmıssın; resımlere bakmama gerek yok bana resım gosterme her ıkı aracın da ruhsat sahıbı oldum dıorum daha otesı var mı bunun? bir baskası 207 ı oven bır yorum yazmıs ona da salca olmussun, bılmem farkında msın ama cıddı derecede antıpatık bı havan var kı senı ne gordum ne tanırım daha oncesınden ama sırf bu tartısma ruhlu daha dogrusu kavgacı tavırların emınım burayı okuyan bır cok kişinin canını sıkmıstır.Yorumu yap cekıl kenara her yoruma cevap vermen gereklı degıl die dusunmekteyım, amacım senı rencıde etmek degıl ama bu ıslerde yapıcı elestırılerıme kulak versen sen kazanırsın hayatta..

• quote:

trabzon61 nıcklı arkadasım senin amacın tartısma ortamı cıkarmak falan mı? burası forum bılgı paylasım yerı, ve topıgı acan arkadas da her kimse bu iki arac arasında fıkrı olanlardan yorumlarını rıca etmıs, ben de HER İKİ ARACI DA KULLANAN biri olarak yorumlarımı yazdım, ona bile saçma sapan bi yorum getrmıssın; resımlere bakmama gerek yok bana resım gosterme her ıkı aracın da ruhsat sahıbı oldum dıorum daha otesı var mı bunun? bir baskası 207 ı oven bır yorum yazmıs ona da salca olmussun, bılmem farkında msın ama cıddı derecede antıpatık bı havan var kı senı ne gordum ne tanırım daha oncesınden ama sırf bu tartısma ruhlu daha dogrusu kavgacı tavırların emınım burayı okuyan bır cok kişinin canını sıkmıstır.Yorumu yap cekıl kenara her yoruma cevap vermen gereklı degıl die dusunmekteyım, amacım senı rencıde etmek degıl ama bu ıslerde yapıcı elestırılerıme kulak versen sen kazanırsın hayatta..

Amacım tartışma ortamı çıkarmak değil , tartışmak istesem daha kaba bi şekilde ağır sözler kullanırdım. Evet burası bilgi paylaşım forumu , fakat yanlış bilgiler verildiğinde yani insanların kullanmadığı arabalar hakkında yaptığı yorumlar doğruda benim bunları düzeltmem yanlış mı ? Adam Grande Puntonun direksiyonuna Şahin - Doğan bozması diyor. Sizce bu doğru bir yorum mu ? Yaptığım saçma yorumuda öğrenebilirmiyim acaba Söyleyin yaptığım saçma yorumu , konu açıp söyleyecem tüm üyelerden özrümüde d ileyecem. Her ikici aracında ruhsat sahibi olmuş olabilirsiniz birşey demiyorum. Ben 207'yi öven hangi arkadaşa 207 kötü araçtır , 207'yi sakın almayın kalitesiz araçtır iş görmez falan dedim ? Grande Puntonun malzeme kalitesinin , 207'den kötü olduğunu söyleyende benim. Benim salça olduğum Grande Punto hakkında yapılan yanlış bilgiler. Burası paylaşım sitesi olduğu için bende eski GP kullanıcısı olduğum için yanlış gördüklerimi düzeltiyorum madem öyle siz neden benim yaptığım yoruma salça oluyorsunuz ? Ben hiç bi zaman kavgacı bir tavırla yaklaşmadım en azından kendime göre. Ha yorumlarımı beğenmeyen mi oldu söylesin. Kimse kusura bakmasın benim yapımdan gelen birşey yanlışları düzeltme çabası .. Buda benim kişiliğim yapabileceğim birşey yok. Son olarakta hayatımda ne kazanıp kazanmayacağımda bana kalsın , eleştirdiğiniz uyardığınız için teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.