Şimdi Ara

punto mu 207 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
7.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: vectorx31

punto linea albea : üretimi duran doğan, şahinin yerine üretiliyor bu bakımdan peugeot ile comper yapmamana

hak veririm fakat aksi düşünülemez bile 207 en az 2 gömlek üstün gelir

1) Grande Punto , Şahin ve doğan yerine üretiliyor öyle mi ?
    2) 207 ne anlamda 2 gömlek üstün acaba ?

Grande Punto'nun motoru yılın motoru seçilen multijet motora sahip. 1.3 90 HP ve 6 vites. 160 km/h hızda devir 3000 d/dk. Bu hızda bile ekonomi. Vergiden avantajı var 1.3 olduğu için.
    Güzellik göreceli bi kavramdır ama bana göre Grande Punto daha şık duruyor 207'den.

Kullanılan malzeme evet Peugeot kalitesinde değil ön konsol falan. Ama Peugeot'un konsolu kadar kaliteli değil diyerekten konsol 5-6 yıl içerisinde çürümüyor öyle değil mi

punto mu 207 mi ?

punto mu 207 mi ?

evet artık öyle istediğiniz galericiye sorun ( arabadan anlayan )

2. soru için ; 207 nin puntoya göre çok daha güvenli olması (200 km hizla kazada içinden canlı çıkan arkadaşlarım oldu)

konfor olarakta zaten çok çok ilerde puntodan 207 nin sürüş keyfi desen cabası o yüzden punto daha henüz

yanına yaklaşamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: vectorx31

evet artık öyle istediğiniz galericiye sorun ( arabadan anlayan )

2. soru için ; 207 nin puntoya göre çok daha güvenli olması (200 km hizla kazada içinden canlı çıkan arkadaşlarım oldu)

konfor olarakta zaten çok çok ilerde puntodan 207 nin sürüş keyfi desen cabası o yüzden punto daha henüz

yanına yaklaşamaz

Evet artık öyle derken ?

Efsane olacak bir söz söyledin şimdi , 200'le canlı çıktı falan Aracın markası isterse Mercedes , isterse Bugatti olsun. O kadar hızda kaza yapıldığına bakacak olursak altımıdaki sadece bir teneke yığını ne kadar güvenli olursa olsun ..

Yanına yaklaşamaz gibi kelimeler kullanıyosun da , hiç Grande Punto kullandın mı ?

Ben iki aracıda kullanıp eski Grande Punto kullanıcısı olarak yapıyorum bu yorumlarımı.

• gerçekten komik hayatında 207 ye binmemiş adamlar ön konsola kaliteli diyor.

binmesek, kaliteli görmesek inanacağız.

Keşke ruhsatı olmayan yorum yapamasa, hele 200 le kaza yapıp canlı çıkmasını araca bağlayanlara sözüm bile yok.

Firma bile 200 ile çarparsan ölürsün diyor..
  • arkadaş fena rüyada :) 200le canlı çıktılar ha vay be :) :)
  • Valla 6 aydır 207 kullanıyorum. Ona göre yorum yapıyorum. 207 konsolu kalitelidir demiyuorum, sadece 207 nin malzemesi GP den iyi diyorum. (Çok yakın bir arkadaşımın GP si var.)

Ama golf 5 e bindiğim zaman da 207 kalitesiz geliyor
  • İki aracada bindim hatta şuan 207 sahibiyim.Kendi aracım diye değil ama 207 puntoya ağır basar arkadaşlar.Punto sadece motoruyla üstünlük kuruyor.Onun dışında kalite, sürüş keyfi, frenler, donanım, dizayn, iç genişlik, yol tutuş, konfor vs vs aklınıza ne geliyorsa 207 üstündür.207' nin ön konsolo abartılı şekilde kaliteli olmayabilir ama puntodan kaliteli olduğuda bir gerçek.Ben şahsen biran bile düşünmem 207 alırım.
  • evet 2 arabayıda kullanma fırsatım oldu hem tofaşın puntosunu hemde peugeot'un 207 sini

fakat puntonun - leri daha fazla olduğunu gördüm en basit örnek koltukları bile tahta gibi

207 vs punto attan inip eşşeğe binmek gibi bir şey
  • Zevkler değişebilir ama bence iç ve dış tasarım olarak 207 daha önde. Fiat arabalarının tümünün dış ve iç görünüşlerini beğenmiyorum. Bravo olsun Linea olsun malesef heyecan uyandırmıyor bende. Motorları iyi olabilir ama malesef çok ciddi fiyat avantajı falan olmadıktan sonra Fiat markası alacağımı sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissa

Zevkler değişebilir ama bence iç ve dış tasarım olarak 207 daha önde. Fiat arabalarının tümünün dış ve iç görünüşlerini beğenmiyorum. Bravo olsun Linea olsun malesef heyecan uyandırmıyor bende. Motorları iyi olabilir ama malesef çok ciddi fiyat avantajı falan olmadıktan sonra Fiat markası alacağımı sanmıyorum.

+1
  • Son zamanlarda bu kadar objektif yorumlar göremez olmuştuk konularda bravo!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

İki aracada bindim hatta şuan 207 sahibiyim.Kendi aracım diye değil ama 207 puntoya ağır basar arkadaşlar.Punto sadece motoruyla üstünlük kuruyor.Onun dışında kalite, sürüş keyfi, frenler, donanım, dizayn, iç genişlik, yol tutuş, konfor vs vs aklınıza ne geliyorsa 207 üstündür.207' nin ön konsolo abartılı şekilde kaliteli olmayabilir ama puntodan kaliteli olduğuda bir gerçek.Ben şahsen biran bile düşünmem 207 alırım.

+207

(Yalnız dizayn konusunda puntonun hakkını yemeyelim ama keşke dizayna verdikleri önemi diğer konulara da verselermiş.)
  • işçilik ve konsol 207 motor olarak punto daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

gerçekten komik hayatında 207 ye binmemiş adamlar ön konsola kaliteli diyor.

binmesek, kaliteli görmesek inanacağız.

Keşke ruhsatı olmayan yorum yapamasa, hele 200 le kaza yapıp canlı çıkmasını araca bağlayanlara sözüm bile yok.

Firma bile 200 ile çarparsan ölürsün diyor..

Gerçekten bu konu artık cevap vermeye değmez. 207'in konsolu gerçekten çok kalitesiz çok dandik.

Hatta forum efsanesine doğru gidiyor bu konu. 207 alın ölme riskiniz bulunmasın, 200 km hızda canlı cıkıyor.

Birazdan 207 ile ferrari tokatladım diyen çıkarsa şaşırmayacağım.

• 200km giderken sadece bariyerlere sürte sürte aracı yavaşlatıp durdurursak tofaş 124 murat ın içindende sağ salim çıkarız, diğer türlü mercedes'i geçtim hummer la bile 200km hızla bir yere çarparsanız canlı çıkmanıza imkann yok.

Konuya dönücek olursak, şu an Grande Punto'nun en kralını 90hp olan versiyonlarından bahsediyorum 24.000TL na alabiliyoruz,
    Bu araçta 2 tane yol bilgisayarı oluyor Tripp A ve Tripp B her birisi ayrı ayrı gösteriyor otalama yakıt tüketimini ortalama yaptığın hızı ve ortalama araçı kullandığın zamanı felan. Ben birisini şehir içinde devamlı kullanıyorum diğerini her depoyu fullediğimde sıfırlıyorum. Araçta 1 tane ampul patladığında direk hangi lambanın patladığını bilgisayarda yazıyor, mesela geçen gün arka plaka lambasının 1 tanesi yerinden çıkmış ekranda hemen arıza ışığı yandı ve "plate light" diye yazı geçiyor devamlı. Yani polis seni durdurupta arkadaşım senin bilmem hangi farın yanmıyor deyip ceza kesemiyor. dijital kliması aracın motoru 16v olduğundan yakıtta hiç üzmüyor ve şehir içerisinde de perf. kayıbı olmuyor. Koltukları kazık gibi demiş bir arkadaş ama onun namahrem yerleri çok hassas galiba bence gayet rahat :)
    Direksiyonu çok çok yumuşak insanı yormuyor. Performansına diyecek yok zaten araç 1050kg 90hp dizel ve 200nm tork başka hiç bir B sınıfı araçta yok, 6 ileri olmasıda yakıtta heleki uzun yolda çok iyi.

Uzun lafın kısası fiyat aralığı 22-25 arası olunca en mantıklı araç Punto oluyor genç birisi için. Ha bu fiyata 207'de bulunur ama bu özelliklerin bir çoğu 207'de yok, hatta bazılarında "Anlık Yakıt Tüketimi" bile yok yani :)

Bende 207 ile Punto arasında git gel yaptım ama Punto aldım ve memnunum ama 90hp olanını bulamadım 75hp olanını aldım keşke sabredebilseydimde 90hp olanını alsaydım diyorum

• grande punto..
  • Kesinlikle punto 1.3 multi-jet motor sağlam ve vergi avantajı var tüketim değerleri iyi ikiside birbirine yakın araçlar peugeotun malzeme kalitesi sanki biraz daha iyi gibi benzer modelde araçlardan punto daha ucuza alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 4 Haziran 2010; 16:31:54 >
  • Vectorx31 sen bu yorumları yazarken birşey içmediğinden emin misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cygor06

Kesinlikle punto 1.3 multi-jet motor sağlam ve vergi avantajı var tüketim değerleri iyi ikiside birbirine yakın araçlar peugeotun malzeme kalitesi sanki biraz daha iyi gibi benzer modelde araçlardan punto daha ucuza alınabilir

sadece iş motorla bitmiyor tamam 1.3 multi jet ödüllü bir motor olabilir fakat kesinlikle araba için

yetersiz kalmaktadir ayrıca fiatın bravo hariç yaptığı hiçbir model arabasını beyenmiyorum özellikle

türkiyede satış için üretilen modelleri extra kalitesiz oluyor fakat Peugeot fransız kendi ülkesinde neyse tüm

dünyaya aynı kaliteyi sunuyor neden italyadaki bir punto kalitesi türkiyedeki ile aynı değil ?
  • 207 ..

puntodan karizmatik ,kaliteli ,konforlu bir araç..tasarımı daha iyi ve en azından iç mekanı ferah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

207 ..

puntodan karizmatik ,kaliteli ,konforlu bir araç..tasarımı daha iyi ve en azından iç mekanı ferah.

tasarım konusu göreceli

ben peugeot nun çektirildikçe çektirilmiş farlarını hiç sevmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.