Şimdi Ara

Punto vs Corsa karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    30-40 bin TL bandından 2.el otomatik çok yakmayan modellere baktım. Corsa ile punto bu aralıktaki fiyat olarak en uygun model olarak gözüküyor.
    Merak ettiğim puntonun fiatın resmi sitesinde puntonun sadece Popstar 1.4 Fire 77Hp S&S modeli satılıyor gözüküyor.
    Bu olay puntonun bundan sonraki 2.el satışlarını ve fiyatlarını etkiler mi? 2.el olarak değer kaybetmeme açısından corsa mı punto mu daha güvenli olur bunun dışında donanım yedek parça ve kullanım açısından corsa ile puntoyu karşılaştırınca hangisi ağır basar merak ediyorum anlayan arkadaşlar nedenleriyle birlikte söylerlerse çok sevinirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinne -- 5 Temmuz 2016; 17:08:20 >

• Corsa alın 1.4 tam otomatik ve 2.eli daha sağlam 100bg motor vb.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiesta'da düşünebilirsiniz. Punto'dan çok daha iyi bi arabadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avia

Fiesta'da düşünebilirsiniz. Punto'dan çok daha iyi bi arabadır.

Performans olarak da corsadan daha iyi fiesta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel manuel olursa fiesta da mantıklı ama otomatikte hem pek ilan yok hemde çok tutulmuyor sanırım.
    O yüzden corsa bir tık önde gözüküyor. Ben otomatik düşünüyorum nedeni ilk arabam onu geçtim İstanbul'da kullanacağım için manuel zor olur diye düşünüyorum.
  • ...corsa>fiesta>clio>punto
    =
    ...opel>ford>reno>fiat

dizel/benzin farketmez kaliteleri böyle
  • Corsa kullanicisi olarak corsa oneririm hocam. fiesta punto falan kiyas bile kabul etmiyorum. kişisel zevkler tabii.
  • Corsa bana da daha yakın geliyor. Peki 2010-2013 model aralığında otomatik orta donanım ya da üst donanım corsalar fiyat olarak ne kadardır ya da sizce ne kadar verilir?
    İlanlara bakınca 35-45 bin TL aralığında herkes kafasına göre yazmış gibi. Sizin fiyat görüşünüzü alabilir miyim?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinne

Corsa bana da daha yakın geliyor. Peki 2010-2013 model aralığında otomatik orta donanım ya da üst donanım corsalar fiyat olarak ne kadardır ya da sizce ne kadar verilir?
    İlanlara bakınca 35-45 bin TL aralığında herkes kafasına göre yazmış gibi. Sizin fiyat görüşünüzü alabilir miyim?
    Teşekkürler.

hocam benimki 2013 model. makyajli corsa d. ben benim kasadan oneririm. 1,4 motor ve tam otomatik kombinasyonlu ve active paket oneririm jantlari cok daha hos. bu arada temiz 1.4 otomatik active paket corsa en az 41 tl. gerci cogu 41 tl olan da ya yuksek km yada degisenli tramerlidir. 42 ye tertemizleri bulunur en son baktigimda. verilecek para ise max 43 tl dir bana gore.

• Herkes puntoyu gömmüş. Ben punto kullanıcısıyım. Punto dizel motorlarda çok iyi. Çok az yakıyor ve tam bir f/p. Kalite açısından iyi 53binde şuanda hiç arıza vermedi şimdiye kadar. Ama estetik olarak aynı şeyi söyleyemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam rica etsem önerdiğiniz Corsa için bir tane örnek ilan atar mısınız?

Puntoyu dediğiniz gibi gömüyorlar ama arabanın parçası bakımı ucuz olup belki f/p si iyi olabilir ama 2.el de satarken değer kaybeder diye düşündüğüm için corsa'ya yöneldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinne -- 10 Temmuz 2016; 21:01:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinne

Hocam rica etsem önerdiğiniz Corsa için bir tane örnek ilan atar mısınız?

Puntoyu dediğiniz gibi gömüyorlar ama arabanın parçası bakımı ucuz olup belki f/p si iyi olabilir ama 2.el de satarken değer kaybeder diye düşündüğüm için corsa'ya yöneldim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-opel-corsa-1.4-otomatik-degisensiz-indirim-314556493/detay/

41 e alinir hasar kayitsiz degisensiz

acikcasi bana gore punto,bravo guzel araclar fakat goruntusunu begenmiyorum ben. dis gorunus benim icin cok onemli. kisiden kisiye degisir. deger kaybida cabasi

• justinne kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Fiat piyasası standarttır. Çıkmaz inmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleneksel anlayışın dışına çıkmakta fayda vardır bu konularda. Araştırma yaparken yani. Yoldan geçen birine de sorsanız Fiat mı Opel mi diye Opel der. Bildiği ya da anladığından değil. Motor konusunda Fiat Opel den daha kaliteli. Ki Opel de Fiat motoru kullanmakta. Alınacak araç B segment olduğundan bir birlerinden çok farklı olmalarını beklememek lazım. İkisi de yakıtı az araçlardır. Oooh konfora gel diyebileceğiniz bir araç yok bu segmentte.

Ben bir Punto kullanıcısı olarak Yakıt-Performans-Bakım konularında oldukça memnunum. Tüm filtreler + yağ + 1 adet davlumbaz + iki z rot değişimi + klima vs ıvır zıvır bakımları 450 TL bulmadı. Tüm bunları yeni yaptırdım bayram öncesi. Şehir içinden ziyade uzun yolda kullanan birisiyim. 1 depo yakıt ile klima açık ortalama 120 km hızla 750-800 km gidiyorum. (1.3 Mjet, 75 hp) Corsanın bundan farklı olacağını düşünmüyorum. Konfor konusunda Megan 3 lerden daha geniş iç hacme sahip. Ben Megan 3 e binmedim. Ama binenler söylüyor. Arka koltuk yok onda diyorlar. Bagaj tatmin edici. Özellik konusunda da segmentinden geride değil. Hatta ileride.

Değer konusunda ise saçma sapan markalar değillerse araç değer kaybetmez. Her zaman değer kazanır. Bu kullanımla da alakalıdır. Kötü kullanırsanız değer kazanmasını beklemeyin. Piyasa yığınla alınıp satılan araç var. Bu aylarda arabalar markalarına göre 5 000 TL ye kadar değer kazanır. Bunlardan biri de Punto dur aldığım fiyatın üzerine 2 000 TL koymuş durumda piyasası. Hiç bir aracın fiyatı gerilemez (Yine belirteyim saçma markalar olmamak koşuluyla) artar. Piyasayı biraz takip ederseniz bu günlerde hareketli bir piyasa olduğunu ve araç fiyatlarının sürekli yukarı çıktığını görürsünüz. Bir süre sonra bu sabitlenir ve gelecek yaza kadar böyle devam eder.

Geriye ise görüntüsü ve kullanım zevki kalıyor. Bu tamamen sizin kişisel tercihiniz.

Başka sormak istediğiniz şeyler olursa cevaplayabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.