Şimdi Ara

Pwm Regülatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LM 25XX serisi dışında Bildiğiniz PWM voltaj regülatör var mı..Buck boost olması gerekmiyor ve bobine ihtiyaç duymamalı çünkü çok küçük bir devre olması gerekiyor

.Step Down tipi işimi görür fakat o kadar çok malzeme ile karşılaştım ki hangisi iyi sonuç verir yada hangisi piyasada bulunur bilmiyorum..Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi??

• yukarı..
  • tam olarak ihtiyacın nedir. çıkış akımı gerilimi giriş gerilimi gibi kriterleri belirlersen bilgimiz dahilindeyse yardımcı olmaya çalışırız...
  • mesela mc34063 işini görür mü???
  • Haklısın pazardan karpuz alır gibi olmuş biraz

Çekeceğim akım 500ma i geçmez.Vin=30Vmax , Vout=15~18V. Ama sıkıntı bobinde işte,bobin olmamalı..

Bi kaç tane regulatör buldum fakat akım regulasyonlu çalışıyorlar.PWM regulatör konusunda malzeme bilgim de cok iyi değil.Saçma bir istek yapıyor olabilirim mazur görün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 3 Şubat 2007; 10:23:38 >
  • tamamda pwm regulatorler bobin olmadan çalışmaz diye biliyorum..bobinsiz istiyorsan akım regülasyonlu yapman lazım...
  • pwm regülatör de bobinin yanına bir de half bridge koyuyorsunuz. switched capasitor olsa bu gerilim ve akım değerleri için bulmak oldukça zor. geriye yine step down kalıyor. çekeceğiniz akım da step down için makul değerlerde. anahtarlama frekansı yüksek ürünler seçerseniz bobin değeri ve ona bağlı olarak boyutlarıda düşecektir ki bahsi geçen bobinlerin (power inductors) smt(smd) tiplerinide bulabilirsiniz???
    sanırım 3 faz akım ölçümleri ile ilgili proje bitti besleme katına başladınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

sanırım 3 faz akım ölçümleri ile ilgili proje bitti besleme katına başladınız...

Şimdilik tek faz deneme yapıcaz.Trifazı nasıl halledicem hala onu düşünüyorum kara kara
  • evet işin 3 faz kısmı karışık. çekilen akımları toplayabilmeniz için vektör kullanmanız lazım. vektör kullanırsanızda faz açılarını bileniz lazım...
  • bu arada converter de hem fikir miyiz???
  • Aslında faz açılarını senkronizasyon bilgisi alarak tespit edebilirim..Ama vektörel toplama kısmı biraz kafa karıştırıcı..Nasıl yapılabilir acaba

Regülatörü de LM2576 kullanıcam galiba en azından bildiğim malzeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 3 Şubat 2007; 15:24:03 >
  • mc34063 ü bir dene bence LM2576 bu iş için luks olur.

faz açılarıyla birlikte değerleri okuduktan sonra yapacağın şey açıyı kullanarak dik kenarları bulmak. 3 değer için 3 adet x eksenine 3 adette y eksenine dik vektörler çıkacak aynı eksendeki vektörleri aralarında toplayacaksın ve sonuç olarak karşına hipotenüsünü bulacağın bir dik üçgen çıkacak. dik üçgenin hipotenüsü toplam akımı verekcek. bilmem anlatabildim mi???
  • ve tüm bu işlemleri pic ile yapıcam..

Tek fazı gerçek zamanlı ucu ucuna işleyebildim.3 faz için mecburen ADC yi 10 bit yerine 8 bit e düşürücem..Açı ile hesaplama için ise mecburen lookup table kullanıcam heralde..Neyse şu tek fazı bir deneyeyim de ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 3 Şubat 2007; 18:39:52 >
  • artık pic yetmiyor dimi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.