Şimdi Ara

Q3 2.0 TDİ DSG 177 HP TEST

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    q3 2.0 tdi 177 hp dsg quatro aracı uzun uzun test etme fırsatı buldum.
    görünüm olarak ufak olan araç ağırlık olarak 1660 kğ ile a6 ile birebir aynı ağırlıkta. motor şanzıman uyumu harika motor her devirde istekli ve yumuşak. quattro sayesinde patinaja hiç düşmeden ani kalkışlar yapmak harika birşey. 320d yerine tercih edilebilecek bir araç. çukurları çok yumuşak karşılıyor buna rağmen yol tutuşu iyi ve ani hareketlerde yana yatmıyor. TAbi bunda 235 35 18 lerinde payı var. araç s line...
    İç aksam genel plastik kalitesi açısından yeterli ama daha iyi olmalıydı. Yumuşak plastik ancak rengi ve dokunuşu bana hoş gelmedi. Yeni a3 den kötü gibi. Koltuk kumaşları ve sünger dolgusu ise audiye kesinlikle yakışmıyor.
    Dışardan arka taraf basık dursada binince gayet rahat.
    Frenler 1660 kğ için yetersiz. Yada dozlaması güç gerektirecek şekilde ayarlanmış. Buda hoşuma gitmedi.
    Araçta dq500 7 ileri yağlı dsg var. En çok merak ettiğim ve ayrıntılı test etmek istediğim şanzımandı. Freni bırakınca ileri atılması benim dq200 den çok daha güçlü en büyük fark buymuş. Onun dışında vites geçiş hıza veya kick down tepkileri aynı diyebilirim. Birde benim leon gibi çok erken gereksiz vites yükseltmiyor. D modunun yazılımı çok daha iyi.
    Bir eksi yönü de ön camın çok küçük olması diyebilirim. ön cam sa direksiyona yakın buda dar hissini arttırıyor, birde 150.000 lik fiyatı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 19 Ocak 2014; 10:22:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 3.20d yerine tercih edilebilir yorumunu biraz açar mısın
  • Uzun uzun test yapmissiniz ancak gördüğüm en kısa test yazılarından birisi olmuş.

Aracın çukurları yumuşak karşılamasıyla 35 yanak genişliğine sahip tekerlekler biraz tezat olmuş gibi..

Paylaşım icin emeginize saglık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım için teşekkürler ama 320d-Q3 ne alaka?

• Cok havada kalmis bir test olmus

• Celiski yumağı olmuş.

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Uzun bir test ama kısa bir yazı olmus oguzcum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birazdan böyle 20 tane test yazacam
    şaka bi yana hocam test dediğin belli başlıklarda değerlendirmeler içerir.
    Görünüş-iç mekan malzeme kalitesi-Motor yol tutuş-Konfor vs. diye yazabilirsiniz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Birazdan böyle 20 tane test yazacam
    şaka bi yana hocam test dediğin belli başlıklarda değerlendirmeler içerir.
    Görünüş-iç mekan malzeme kalitesi-Motor yol tutuş-Konfor vs. diye yazabilirsiniz ..

araçları kullandıysan 20 tane değil 200 tane yaz tabiki. Mutlaka o araçtan almak isteyene faydan olur.

vaktim yoktu. elimden geldiğince sıcağı sıcağına bu kadar yazabildim. Ayrıntılıya çeviricem müsait zamanda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 18 Ocak 2014; 12:51:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Uzun uzun test yapmissiniz ancak gördüğüm en kısa test yazılarından birisi olmuş.

Aracın çukurları yumuşak karşılamasıyla 35 yanak genişliğine sahip tekerlekler biraz tezat olmuş gibi..

Paylaşım icin emeginize saglık..

dostum bende ona şaşırdım zaten. TEzat ama doğru..
    Çok beğendim amortisör dengesini...

• Q3 en fazla 80000TL eder 2.0 olarak. Tiguan gibi bir arac sonuçta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cukurlari yumuşak karsilama olayi süspansiyon sistemi ile ilgili. Mesela 5 Serisi yada Mercedes S Class gibi araçlara yada Panameraya 20-21 inch jant da taksan 16 inch jant da taksan ayni konforu verir. İs lastik yanaginda değildir. İs süspansiyon sisteminin kalitesinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Q3 en fazla 80000TL eder 2.0 olarak. Tiguan gibi bir arac sonuçta.

• quote:

Cukurlari yumuşak karsilama olayi süspansiyon sistemi ile ilgili. Mesela 5 Serisi yada Mercedes S Class gibi araçlara yada Panameraya 20-21 inch jant da taksan 16 inch jant da taksan ayni konforu verir. İs lastik yanaginda değildir. İs süspansiyon sisteminin kalitesinde.

Bizde ona şaşırdık ya şenercim
    Q3 e bukadar kaliteli süspansiyon konulacağını düşünmüyordum...

• 1.4 TFSI bakmıştık, ancak inanın Tiguan'ın arka taraf ve bagajı daha geniş. Çok şık duruyor ancak 4-5 kişi yolculuk edilecek bir araç değil. Arkaya ben oturamıyorum kafam tavanda (boy 1.90) diz mesafesi de yetersiz. Tabi BMW X1 de böyle, şehiriçi için idealler ancak 2.0 TDI oldukça pahalı kalıyor. Yol tutuşu falan güzel ancak 1.4 TFSI 150 hp bile 2014 modeller için 130-140 bin TL civarlarında olacakmış.

Ayrıca 3.20d ile farklı araçlar sırf motorları benzer diye karşılaştırmamak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bir umutsirvan kolay yetişmiyor.

• quote:

Q3 en fazla 80000TL eder 2.0 olarak. Tiguan gibi bir arac sonuçta.

Tiguan varken ne diye Q3 bakılır ki, Türkiye'de Audi'ye gereğinden fazla ilgi gösteriyorlar.

• Hocam kusura bakma da, istediğin kadar test et, istediğini yaz, o tiple o fiyatla, ölü doğmuş bir araç... Bu sebeple, alan insanlara büyüüük saygım var

Yani şu açıdan saygım var, bu kadar kolay para kazanıp, böyle bir araca sevabına bu büyük miktarı tek kalemde yatırabildikleri için
  • quote:

Cukurlari yumuşak karsilama olayi süspansiyon sistemi ile ilgili. Mesela 5 Serisi yada Mercedes S Class gibi araçlara yada Panameraya 20-21 inch jant da taksan 16 inch jant da taksan ayni konforu verir. İs lastik yanaginda değildir. İs süspansiyon sisteminin kalitesinde.

Aslında ne yazık ki aynı konforu vermiyor.S serisini bilmiyorum ama arkadaşım 5.20 de jantı büyüttükten sonra konfor kaybı yaşadı (bozuk yollarda) 6 ay sonra eski jantına geri dönmek zorunda kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bir umutsirvan kolay yetişmiyor.

Eyvallah hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.