Şimdi Ara

QX6700 SICAKLIK SORUNU LUTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun qx6700 ıslemcı aldım ve onu kullanıdıgım anakartım asus maxımus formula.slemcıyı takar takmaz,bıos da ılk gozuken sıcaklık 51 dereceydı.Makınayı yaklsakık 7-8 saat test ettık hem oyun da hem wındows da ve su an kı sıcaklık bıos dakı hardware monıtorde 65-66 olarak goruluyor.Makına da kullanılan ıslemcı sogutma sıstemı thermaltake ın bıg water ısımlı su sogutma sıstemıdır.

Bundan once q6600 kullanan bırı olarak acılısta ılk aldıgım derece 19,makınayı uzun surelı kullanınca da en fazla cıkan sıcaklık 28-30 arası oluyordu.

Benım sıze sormak ıstedıgım bu ıkı ıslemcının arasındakı sıcaklık farkının bu kadar fazla olması normal mı ve qx6700 un yazmıs oldugum sıcaklık degerlerı yıne normal mıdır?

Lutfen yardım edın,ıslemcıyı su an test etmekteyım ve sadece 3 gunum var yoksa gerı verıcem.

Sımdıdıen tesekkur ederım herkese....

• Belki anakartın sensörleri yanlış ölçüyodur sıcaklığı.
  • bu anakartı kullananlar neden hep sorunlu almayı düşünüyordum ama bu söylemler beni fikir değişkliğine yöneltiyor
  • Büyük ihtimal su soğutmanın bir sıkıntısı var, su dolaştığına emin olmanı tavsiye ederim. 2. seçenek olarak anakart arızasını düşün.
  • su sogutmayı kontrol ettık arkadasım,borular soguk,su haznesı soguk,hava yok.anakart q6600 da normal ısılardaydı bu ıslemcıde boyle garıp gosterıyor.

fıkrın ıcın yıne de tesekkur ederım
  • Bios'u update etmeyi denediniz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oem

Bios'u update etmeyi denediniz mi?

Evet bu çok önemli.
  • Yada işlemci stabil deil fabrika hatası 1000/1 olur ama oda sana rasgelmiş olabilir...
  • senin anakart yanliş okuyor default scıaklığı yoksa onundefault sıcaklığı 40 geçmez senin sistemde. ben hava soğutmayla defaul 39 derecede görüyordum. eğer default 51 olsa 75-80 i bulurdu tam yükte. ve makine reset atardı.
    saygılarımla...
  • Maxsimus anakart kullanıyorsun kesinlikle sorun anakrttan işlemci ile alakası yok bu formu araştırısan sorunları gorursun
    bende almıştım bu anakartı güney koprusu sıcaklıgını raid yaptığım zaman 70 derece gosteriyor sistemi kitliyordu iade ettim

Sana tavsiyem o anakartı iade et ve x38dq6 yada güzel bir p35 anakart al

asus disribütörü çizginin forumlarından bir kaç link vereyim sana

http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=28136
    http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=28100
    http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=28079
    http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=27951

bir kullanıcıdan alıntı yapayım
    quote:

bordu normal kullanımla anlamazsınız uzun zamandır bios sorunu oldunu belirtim benim haricimde birçok arkadaşta belirtiler:

1-0602 versiyon biostan sonrasında Q6600 VE Q6700 işlemcilerin ısısı 10 derece artıyor hangi bios versiyonlarında dersen 0802-0901-0902-0903 bunlarda tekrar 0402-0602 kullanırsanız 10 derece düşüyor.

2-vista x86 kullanırken everest veya asus probe II ile sıcaklık deyerlerine kullanım sırasında 3-4 kez baktınızda durumu incelemek için bu programlar belli süre sonra ana kart sıcaklık deyerini everest göstermiyor asus probe II de ise anakart sıcaklı 280 derece gözüküyor biostan bakınca ise -99 derece gözüküyor sıfırın altında yani.

3-0602 bios kullanırken ana kart belli zamanlarda pc ilk açtında asus bordun reklamından sonra dvd okuyucuyu gördükten sonra tekrar başa dönüyor ve bort kilitleniyor hiçbir işlem yapamıyorsun bios borda takılı ürünleri seçmekte zorlanıyor.

4-bazı görüntü oynatıcılarında tam ekran yapınca ses var görüntü yok mesela nero shovtime 3 ve 4 serisinde buda nero 7 veya 8 oluyor isterseniz deneyin bir dvd filim takın bakın.

10 dk dır yazıyorum hala yazsan birçok sorun yazacam bukadar açıklama yeterli herhalde şimdilik devamını isterseniz devamınıda ilk fırsatta yazarım saygılar........

Asus distribütoru çizgi elktroniğin sahibi Niyazi bey kendisi diyor satılan maxsimusların %30 geri dondü ve sorunlu diye

Son olarak anakrtı değiştir tekrar testlerini yap ondan sonra bakalım bu anakart sorunlu iken bu testlerdeki sıcaklıklara güvenmiyorum ben

E6700 işlemcim var masimus kullanırken defult 50 derece yükte 55 di şimdi msi p35 platinum var defult 30 da yükte 50 oluyor bence msi doğru ölçüyor üstelik aynı soğutucu takılı intel stock fan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 16 Aralık 2007; 14:42:59 >

• Bende Strikerde kullanıyorum Qx6700 'ü ve Bigtyphonn ile 3.0 ghz idle 47-50 ve load 60-65 civar değişiyor seninki hem su soğutmaya göre fazla arkadaşların dediği gibi anakarttan kaynaklanıyor olmalı.
  • usta bi termometre bularak soğutucuyla işlemci arasına yerleştir. markasız olanları var piyasada. ucuza bulabilirsin. en sağlıklısı bu bence...
  • Merhaba, aynı sorunla bende Q6600 ü ilk kullanmaya başladığımda yaşamıştım daha sonra soğutucunun işlemciye yeterince temas etmediğini farkettim :)

• Ben sanşlımıyım yani ama bende cok karsılastım bios probleminden dolayı boyle yuksek gostermekteymiş...
  • intelin fanları halaa kaç $ lık işlemcisinde bile aynı dandik bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.