Şimdi Ara

r21 concorde hararet yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar bnm 91 model bir concord'um var. aracın suyunda antfriz yok. bugun sabah iş yerime arabamla gittim giderken bir sıkıntı yoktu. malum havalarda soğuk. aracım 10 saate yakın dışarıda kaldı ve mesaim bitince tekrar arabama bindim. gideceyim yer 15km uzaklıkta, daha 2-3 km gitmeden hararet göstergesinin yükseldiğini farkettim önce 30 oldu sonra 60c oldu sonra 90 ve en sonunda 120 ye dayandı 5-10 dakka derece 120 de iken kullandım. en sonunda durdum ve kaputtan inanılmaz bi buhar yükselmeye başladı kaputu açtım genleşme tankı ( yedek su haznesi ) patlamıştı. farkettiğim kadarıyla aracım fanı açmıyordu. merak ettğim konu en başından beri aracımdaki su'mu donmuştu acaba ?. ve su donarsa eğer 15 km yol gidebilirmi. görüşlerinizi bekliyorum ne yapmam gerek şimdi.

• su donsa bile 15 km de erimesi lazımdı ama hortumların biri donup tıkayıp basınçla su deposunu patlatmışır.
  • şuan içi araçtaki bütün suyu boşalttım 1 damla su kalmadı bu şekilde araç bi zarar görmez umarım
  • araçta su yoksa motor soğutma görevini tam anlamıyla gerçekleştiremez buda motorunuza kalıcı zararlar verebilir eğer imkanınız varsa sanayiye çekiciyle götürün derim
  • araçtaki suyu boşalttım derken bu şekilde çalıştırmıcam :D antfriz bulmam mümkün değil suanda. bende su donmasın araçta diye suyu boşalttım bu şekilde çalışmadan durucak. zararı olurmu acep ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranzerr

şuan içi araçtaki bütün suyu boşalttım 1 damla su kalmadı bu şekilde araç bi zarar görmez umarım

Motoru yakarsınız, aman dikkat. Su olmadan kesinlikle çalıştırmayın.

edit: Şimdi okudum, yukarıdaki mesajı. Araç stop etmiş vaziyette iken bir sıkıntı olmaz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 8 Aralık 2013; 22:42:22 >
  • Yüzde 90 araçta kaçak vardır. Ya bi hortum deliktir ya da başka bir şey. Fan o yüzden açmamıştır. Dua edin conta yanmış olmasın. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 120 dereceyi görersinde ne diye devam edersin be hocam boşuna maddi zarar. conta yandığından emin misin? su ekleyip bir çalıştırdın mı tekrardan. genleşme kabından su fokurdayıp dışarı atıyor mu? geçmiş olsun ayrıca.
  • Hararet 120 ye dayanınca niye daha zorladınız ki aracı?
  • genleşme kabı patladıgı zaman bütün suyu atmıştı dışarıya. su ilave ettim ve fulledim aracı çalıştırmadan hararetini kontrol ettim 30c altına düşmüştü tekrar marşa bastım çalıştırdım genleşme kabından su atmıyordu 1-2 dakka boyunca test etmiştik sonra yavaş yavaş gene hararet artıyordu bu süre zarfında hiç fanda açmamıştı.

120c gördüğü halde devam etmemin 2 sebebi var. 1.si eğer buz tutmuş ve devir daim pompası çalışmıyorsa belki buz erir diye bi ihtimal verdim. 2. sebep ise iş yerimle evimin arası çok ıssız bi yol 15 km boyunca bi allahın kulu olmuyor. yollarda ev yok insan yok oralarda kalmak istemedim havada karanlıktı zaten :(
  • 120 derecede bile fan açmadıysa ya fan bozuktur, ya müşürü, ya da bağlantı noktalarında bir sorun vardır..

Sade su kullandığınız için soğutma sisteminde kireçlenme-paslanma-tıkanma gibi şeyler de geliyor akla, ama öyle olsaydı problem "birden" değil "zamanla yavaş yavaş" kendini gösterirdi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

genleşme kabı patladıgı zaman bütün suyu atmıştı dışarıya. su ilave ettim ve fulledim aracı çalıştırmadan hararetini kontrol ettim 30c altına düşmüştü tekrar marşa bastım çalıştırdım genleşme kabından su atmıyordu 1-2 dakka boyunca test etmiştik sonra yavaş yavaş gene hararet artıyordu bu süre zarfında hiç fanda açmamıştı.

120c gördüğü halde devam etmemin 2 sebebi var. 1.si eğer buz tutmuş ve devir daim pompası çalışmıyorsa belki buz erir diye bi ihtimal verdim. 2. sebep ise iş yerimle evimin arası çok ıssız bi yol 15 km boyunca bi allahın kulu olmuyor. yollarda ev yok insan yok oralarda kalmak istemedim havada karanlıktı zaten :(

En azından en büyük viteste en düşük hızda çok düşük devirlerle gitseydiniz de hararet yükselme eğilimine girmeseydi. Olan olmuş artık.

• djoz kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsunuz hocam. aracı park haline koydugumda hava gerçektende çok soğuktu 10 saat boyunca bu şekilde kaldı. nasıl bi yol izlemeliyim sizce
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    çoğunlukla boşta gitmeye çalıştım 4-5 km lik bi yokuş vardı oraları boşta gittim hep. ama ne yazıkki hararet yavaş yavaş yükselmeye devam ediyordu. son nefesini şehir içinde verdi ve patladı
  • Fan müşürünün yerini biliyorsanız fişini çekip fişteki uçları kısa devre edin.. Fan çalışırsa problem büyük ihtimalle müşürde.. Yok eğer çalışmazsa problem büyük ihtimalle fanda..

Bu arada renault 21 konusunda tecrübem yok.. Genel otomobil bilgisiyle konuşuyorum.. Belirtmiş olayım da, nolur nolmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Fan müşürünün yerini biliyorsanız fişini çekip fişteki uçları kısa devre edin.. Fan çalışırsa problem büyük ihtimalle müşürde.. Yok eğer çalışmazsa problem büyük ihtimalle fanda..

Bu arada renault 21 konusunda tecrübem yok.. Genel otomobil bilgisiyle konuşuyorum.. Belirtmiş olayım da, nolur nolmaz..

dediğinizi uyguladım ve fan çalışıyor. devirdaim pompası arıza yapmış olabilirmi acaba. pek fazla bilgim yok bu konularda. devirdaim pompası fan açık değilken görevini yinede yerine getirirmi acaba ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Fan müşürünün yerini biliyorsanız fişini çekip fişteki uçları kısa devre edin.. Fan çalışırsa problem büyük ihtimalle müşürde.. Yok eğer çalışmazsa problem büyük ihtimalle fanda..

dediğinizi uyguladım ve fan çalışıyor. devirdaim pompası arıza yapmış olabilirmi acaba. pek fazla bilgim yok bu konularda. devirdaim pompası fan açık değilken görevini yinede yerine getirirmi acaba ?

devirdaim ismi gibi daima çalışır.. hareketi kayışla motordan alır.
    basit bir metal pervanedir. bildiğim tek arızası yatak aşınması ve dipten su kaçırma..

benim renaultunki aşınmıştı, iş görüyordu ama lokurtu yapıyordu, 36 liraya alıp değiştirdim..

işte şöyle bir parça.. kırılıp bozulması imkansız..

r21 concorde hararet yaptı

edit:
    bir de termostat vardır su akışını açıp kapatan..
    o da kapalı kalıyor olabilir.. şüpheli..

kendi aracım olsa onu söküp bir tur atardım, hararet yükselmezse problem ondadır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 9 Aralık 2013; 20:17:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.