Şimdi Ara

***R4DB005 TELEFON YAZILIMINI W810i' YE BELEŞ YÜKLÜYORUZ*** (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
3
Favori
57.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 dakikada oldu arkadaşlar,Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjurkes -- 15 Mart 2007; 15:03:40 >
  • hocam fardan w810 u seçemiyorum nası yapıcaz... 2 tane cid 29 2 tanede cid 36 var...
  • helllllllppppppp!!!!!!!!!!!

vallaha tartışsam anında cevap gelirdi haa
  • çözdüm vallaha herşey süper oldu ... kendin pişir kendin ye yaptım

sonlarda BURHAN 55 arkadaşın dediği yöntemle yaptım miss gibi oldu vallaha... ilk yöntemi denemeyin derim 10-15 dk mı almadı...

teşekkürler
  • yaa indirdim bu 005 sürümünü ama rar şifresi olmuo vercoskuyu yazıorm kabul etmio vercoşkuyu yazıorm yine kabul etmio
  • quote:

Orjinalden alıntı: MerT_CeziR

varg dostum ben buralardayim simdi programa gelince hep ayni seyleri denemio emin olabilirsin detayli incelersen farklari bulursun mesala sana bi örnek
    00:25:32| Matches: 0:0001953, 1:000134, 2:0000, 3:1
    00:25:32| Totals : 0:0001953, 1:000134, 2:0000, 3:1
    00:25:32| Theory : 0:0001957, 1:000130, 2:0000, 3:0
    dikkatini cekiyorsa bu kisimlari incelersen her seferinde farkli sonuclar verecektir

yaa abiler şu sonçta dikkat ettim sondaki rakamlar
    3:1
    3:1
    3:0

bende iste hiç deişmio sürekli 3:0 hepsi gıcık kaptım bi yardm edebilirmisiniz...
  • 09:56:35| ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    09:56:35| PORT STATUS: ACTIVE
    09:56:36| Baseband ID: 8040
    09:56:36| Hardware Platform: db2010 Marita compact
    09:56:36| Protocol Version: 3.1
    09:56:36| Sending loaders\db2010_cid00_prodid_p3k.bin...
    09:56:36| This is a PRODUCTION_ID loader
    09:56:36| Activating GDFS...
    09:56:37| phone name detected
    09:56:37| ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    09:56:37| PHONE INFO
    09:56:37| DBID: db2010
    09:56:37| OTP CID: 49
    09:56:37| EROM CID: 49
    09:56:37| EROM color: Red
    09:56:37| IMEI: 35906400xxxxxx
    09:56:37| Phone: W810
    09:56:37| Operator: C_ASIA
    09:56:37| CDA: CDA102494/73 R2A
    09:56:37| Firmware: R4DB005
    09:56:37| EROM: n/a
    09:56:37| Ready for operation!
    09:56:43| Sending loaders\db2010_cid49red_flash_r2a003.bin...
    09:56:44| This is a FLASH loader
    09:56:44| +++ Now flashing firmware main...
    09:56:44| Sending flashfile C:\Documents and Settings\__FaLLeNanGeL__\Desktop\XS__\sony\W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn
    09:56:44| 343 flashblocks
    09:59:32| Finishing flash
    09:59:32| Done flashing
    09:59:32| +++ Now flashing filesystem...
    09:59:32| Sending flashfile C:\Documents and Settings\__FaLLeNanGeL__\Desktop\XS__\sony\W810_R4DB005_FS_C_ASIA_RED49.fbn
    09:59:32| 161 flashblocks
    10:00:49| Finishing flash
    10:00:49| Done flashing
    10:00:49| ++ Flashing was successful
    10:00:51| Disconnected... Unplug the phone

yinede yapılandırma hatası dio gerçi bu kez ayarlarına dokunmadım sadece main ve systm dosyasını seçtim ve flash ı tıkladım ...

• http://rapid-share.com/files/17423226/w810.rar
    kullanılacak programlar far manager, phone xs.
    önce o dosyada ki usb sürücüyü yüklüyorsun.telefonu c ye basarak pc ye takman gerekiyor bunun için.kapalı halde olmalı.telefonu pc den her çıkarışta bataryayı söküp tekrar takmalısın.
    usb sürücüyü yükleyince xs++ programını açıp main ve fs i flashlamak gerekiyor.main dosyası olarak W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn yi,
    file system olarak W810_R4DB005_FS_C_ASIA_RED49fbn yii kullanmak gerekiyor.customize o program üzerinden yapılmayacak kesinlikle.
    işlem bitince telefonu pc den çıkartıp batarya sök-tak yapıyoruz.programı tekrar açıp bu sefer sadece main i w810_p3k_dcu.49R.ssw isimli dosya ile flashlamak gerekiyor.bu far manager ın telefonu tanıması için gerekli.5 block yazılınca program takılıyor.o sırada telefonu çekip programı kapatıyoruz.yine batarya sök tak.ardından far managerı açıp alt + f1 e basıp 1:sefp isimli yeri tıklıyoruz.ayarlardan w810i yi seçiyoruz.hız sonda ve kablo olarak dcu 60 seçili.enter the matrix diyerek ve c ye basarak telefonu bağlıyoruz telefon hep kapalı olacak c ye basarken.telefonun bulununca c yi bırak.sonra far manager teli tanıyıp iki tane seçenek gösterecek.fs ve flash olmak üzere.fs i tıklayıp tpa yı sonra preset i tıklıyoruz.orada ilk başta custom diye bir klasör var.sağ tıklayıp onu sarı yapıyoruz sonra f8 e basıyoruz.silinsin diye onay veriyoruz.daha sonra linkteki dosyanın içinde firmware i içeren klasör deki custom dosyasını masa üstüne atıyoruz.far manager da sağ taraf pc yi temsil eder sol taraf telefonu.sağda masaüstündeki custom klasörünü bulup sağ tıklayıp sarı yaparak işaretliyoruz f5 ile copy diyerek telefondaki custom dosyasını sildiğimiz yere kopyalıyoruz.
    sonra kopyaladığımız yerde custom, defult, system ve wizard diye başka klasörler var.oradan system e giriyoruz sonra desktop sonra da flash.
    tam olarak şöyle yani.\tpa\preset\system\desktop\flash
    orada üç tane swf göreceksin.işte oraya diğer flash temaları kopyalamak için linkte ki dosyalarda bulunan "flash tema için gerekli dosyalar" klasöründe ki "far manager ile atılacak swf dosyalar" klasörünün içinde ki swf dosyalarını yine masaüstüne atarak onları far managerın sağ tarafında bulup aynı şekilde telefona kopyalayacaksın.
    tüm bu işlemler bittiğinde far manageri kapatıp batarya sök tak yapmak gerekiyor.sonra yine xs++ programını açıp flash kısmına gelerek sadece main i W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49 ile flashlayacaksın.
    bitince batarya sök tak yapıp telefonu açıyorsun ve tamam.downgrade bitti.bir de thm uzantılı tema dosyalarını memory stick e atmak kalıyor.
    bu arada xs i çalıştırmak için telefonu batarya sök tak yaptıktan sonra programda start a basıp telefonu c ye basılı tutarak bağlamak gerekiyor.tanıyınca c yi bırakıyoruz.

Buradaki işlemlerin hepsini yapmak gerekiyor. Telefonu flashlamakla iş bitmiyor maalesef. Hepsini dikkatlice yaparsan olmaması için hiçbir neden yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [dodo] -- 19 Mart 2007; 15:41:44 >

• Acaba sadece flashladın mı? Far manager ile custom dosyalarını attın mı?

Bende bu yöntemle yaptım. Çok daha basit ve de kolay. Öyle beklemek de yok. Teli bozmak da zor yani.
  • yabtım yabtım çok kolay oldu hemde :) saolun
  • ARKDASLAR SAKIN YÜKLEMEYİN ELİNİZDE KALIR GARANTİSİ OLANLAR DENİYEBİLİR OLANLARDA ŞANSA OLARAK DÜŞÜNÜORUM BENİMKİ 31 Dİ 2 GÜN URAŞTIM OLMADI DENEMEYE DEGMEZ ZATEN KULAKTIKTA SES YETİO DIŞARIYI NAPICAKSINIZ
  • ya kardeş ilk linkin şifresi yanlış .bi el atsaan ver coşkuyu değil
  • ya arkadaşlar cok güzel anlatıyorsunuz da ben bu bölümü anlamadım usb sürücüyü yükleyince xs++ programını açıp main ve fs i flashlamak gerekiyor.main dosyası olarak W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn yi,
    file system olarak W810_R4DB005_FS_C_ASIA_RED49fbn yii kullanmak gerekiyor.customize o program üzerinden yapılmayacak kesinlikle.
    işlem bitince telefonu pc den çıkartıp batarya sök-tak yapıyoruz.programı tekrar açıp bu sefer sadece main i w810_p3k_dcu.49R.ssw isimli dosya ile flashlamak gerekiyor.bu far manager ın telefonu tanıması için gerekli.5 block yazılınca program takılıyor.o sırada telefonu çekip programı kapatıyoruz.

zaten bu bölüm olsa ilk yöntemle olur biterdi ben daha önce ilk yöntemi denedim ama başarısızlıkla sonuçlandı tel yeni servisten geldi ama yine 031 yüklemişler şimdi bu yöntemle denicem yine tel elimde kalır die korkuyorum bu bölümü birisi açıklayabilirmi artık su ses probleminden kurtulmak istiyorum

• merhaba arkadaşlar yardıma ihtiyacım var
    dün gece R4DB005 firmvare yi yükledim herşey normaldir hatta çok kısa bir sürede de yüklendi FLASH MAIN FIRMWARE KISMINA "W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn" DOSYASINI
    FLASH FILE SYSTEM KISMINA DA "W810_R4DB005_FS_C_ASIA_RED49.fbn dosyasını göstererek yüklemeyi yaptım. yükleme bittikten sonra telefon çıkarıp açtım fakat dil olarak sadece ingilicze aktif. Türkçe menüsü yok oldu. aynı işlemi diğer Firmware ile de denedim (sonu 12 ve 31 ile bitenler ile) ve sonuç yine aynıydı) Yazılım yüklemesini 3 - 4 defa başarılı bi şekilde yaptım fakat hiçbirinde türkçe menüyü yakalayamadım. Aynı işlemi CDA VE RELIGION KISMINDAN DA hem "C_ASIA 102494/73" hemde EUROPE_2 sekmesini işaretleyerek yaptım ama yine türkçe menü gelmedi. Sadece bir yüklememde türkçe yazı gördüm fakat telefonu USB den çıkarıp açtığımda yapılandırma hatası olduğu ikazını verdi ve telefon açılmadı. Şu an ingilizce olarak kullanıyorum bu konuda fikri olan varsa yarım lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: BURHAN 55

quote:

http://rapid-share.com/files/17423226/w810.rar
    kullanılacak programlar far manager, phone xs.
    önce o dosyada ki usb sürücüyü yüklüyorsun.telefonu c ye basarak pc ye takman gerekiyor bunun için.kapalı halde olmalı.telefonu pc den her çıkarışta bataryayı söküp tekrar takmalısın.
    usb sürücüyü yükleyince xs++ programını açıp main ve fs i flashlamak gerekiyor.main dosyası olarak W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn yi,
    işlem bitince telefonu pc den çıkartıp batarya sök-tak yapıyoruz.programı tekrar açıp bu sefer sadece main i w810_p3k_dcu.49R.ssw isimli dosya ile flashlamak gerekiyor.bu far manager ın telefonu tanıması için gerekli.5 block yazılınca program takılıyor.o sırada telefonu çekip programı kapatıyoruz.yine batarya sök tak.ardından far managerı açıp alt + f1 e basıp 1:sefp isimli yeri tıklıyoruz.ayarlardan w810i yi seçiyoruz.hız sonda ve kablo olarak dcu 60 seçili.enter the matrix diyerek ve c ye basarak telefonu bağlıyoruz telefon hep kapalı olacak c ye basarken.telefonun bulununca c yi bırak.sonra far manager teli tanıyıp iki tane seçenek gösterecek.fs ve flash olmak üzere.fs i tıklayıp tpa yı sonra preset i tıklıyoruz.orada ilk başta custom diye bir klasör var.sağ tıklayıp onu sarı yapıyoruz sonra f8 e basıyoruz.silinsin diye onay veriyoruz.daha sonra linkteki dosyanın içinde firmware i içeren klasör deki custom dosyasını masa üstüne atıyoruz.far manager da sağ taraf pc yi temsil eder sol taraf telefonu.sağda masaüstündeki custom klasörünü bulup sağ tıklayıp sarı yaparak işaretliyoruz f5 ile copy diyerek telefondaki custom dosyasını sildiğimiz yere kopyalıyoruz.
    sonra kopyaladığımız yerde custom, defult, system ve wizard diye başka klasörler var.oradan system e giriyoruz sonra desktop sonra da flash.
    tam olarak şöyle yani.\tpa\preset\system\desktop\flash
    orada üç tane swf göreceksin.işte oraya diğer flash temaları kopyalamak için linkte ki dosyalarda bulunan "flash tema için gerekli dosyalar" klasöründe ki "far manager ile atılacak swf dosyalar" klasörünün içinde ki swf dosyalarını yine masaüstüne atarak onları far managerın sağ tarafında bulup aynı şekilde telefona kopyalayacaksın.
    tüm bu işlemler bittiğinde far manageri kapatıp batarya sök tak yapmak gerekiyor.sonra yine xs++ programını açıp flash kısmına gelerek sadece main i W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49 ile flashlayacaksın.
    bitince batarya sök tak yapıp telefonu açıyorsun ve tamam.downgrade bitti.bir de thm uzantılı tema dosyalarını memory stick e atmak kalıyor.
    bu arada xs i çalıştırmak için telefonu batarya sök tak yaptıktan sonra programda start a basıp telefonu c ye basılı tutarak bağlamak gerekiyor.tanıyınca c yi bırakıyoruz.

Daha önce verilmişti forumda

BURHAN 55 arkadaşıma teşekkür ederim.Aynen anlattığı gibi yaptım ve sonuç harika.Bence en iyi ve en sağlıklı yöntem bu.İlk yaptığım şey mega bass ı kontrol etmek oldu .Mükemmel.Ses için değer bence.Herkese iyi forumlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: By_aLTINTaŞ51

ya arkadaşlar cok güzel anlatıyorsunuz da ben bu bölümü anlamadım usb sürücüyü yükleyince xs++ programını açıp main ve fs i flashlamak gerekiyor.main dosyası olarak W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn yi,
    işlem bitince telefonu pc den çıkartıp batarya sök-tak yapıyoruz.programı tekrar açıp bu sefer sadece main i w810_p3k_dcu.49R.ssw isimli dosya ile flashlamak gerekiyor.bu far manager ın telefonu tanıması için gerekli.5 block yazılınca program takılıyor.o sırada telefonu çekip programı kapatıyoruz.

zaten bu bölüm olsa ilk yöntemle olur biterdi ben daha önce ilk yöntemi denedim ama başarısızlıkla sonuçlandı tel yeni servisten geldi ama yine 031 yüklemişler şimdi bu yöntemle denicem yine tel elimde kalır die korkuyorum bu bölümü birisi açıklayabilirmi artık su ses probleminden kurtulmak istiyorum

Dostum galiba biraz endişe ediyorsun.Bu diğer sistem gibi şansa kalma olayı değil.%100 sonuç alınıyor.En azından ben aldım.Aynen anlatılanı yap ve bütün işlemler bittiğinde telefonun eski versiyon.Ama yapmadan önce olayı bi kaç kere oku ve iyice kavra.Kolay gelsin.

• NASIL YAPICAZ OKUYALIM ÖĞRENELİM;
    USB DRIVERLARI YÜKLEDİNİZ DİYE KABUL EDİYORUM Kİ SEUS DAHA ÖNCE BİLGİSAYARDA YÜKLÜYSE USB DRİVERLARINIZ DA YÜKLÜ DEMEKTİR...
    ÖNCELİKLE ÇEKTİĞİNİZ RAR DOSYALARINDA NE GÖRÜYORSANIZ HEPSİNİ masaüstüNÜZE AÇIN...
    XS++ PROGRAMINI BAŞLATTIKTAN SONRA START DÜĞMESİNE BAKIOSUNUZ
    TELEFONUNDA C' YE BASILI TUTARKEN USB KABLOSUNU TELEFONA TAKIOSUNUZ
    FLASH MAIN FIRMWARE KISMINA "W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49.mbn" DOSYASINI
    FLASH FILE SYSTEM KISMINA DA "W810_R4DB005_FS_C_ASIA_RED49.fbn" DOSYASINI GÖSTERİYORSUNUZ
    COSTUMİZE FILE SYSTEMDE W810 İŞARETLİYOR

CDA VE RELIGION KISMINDAN DA "C_ASIA 102494/73" SEÇİYORSUNUZ
    DON'T UPLOAD SE WAP LINKS KUTUSUNU DA İŞARETLEYE BİLİRSİNİZ
    VE FLASH DÜĞMESİNE BASIOSUNUZ
    BU İŞLEM 10DK DA SÜREBİLİR 3-4 SAAT DE ÇÜNKÜ PROGRAM TELEFONA KABUL ETTİRTMEK İÇİN GEREKLİ YÜKLEME KODLARINI DENİYOR

zten buişlem ilk uygulamada da var mavi olan kısımın aynısı yukardada yapın diyor ben yaptım 12 bekledim ama flashlamadı teli benim srunum mavi olan yazıyı yaptığımız zaman yine flashlamaz die zaten bu bölümü yapsa diğerlerini yaparımda iş bu mavi yazılı olan yeri geçmek

•  ***R4DB005 TELEFON YAZILIMINI W810i' YE BELEŞ YÜKLÜYORUZ***

arkadaşlar bu hata nedir fs girmek istediğimde oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_aLTINTaŞ51 -- 25 Mart 2007; 13:58:13 >
  • sonunda oldu arkadaşlar yaptım 005 döndü manyak megabass var
  • ***** Sending PRODUCTION_ID LOADER
    Sending loaders\db2010_cid00_prodid_p3k.bin...

arkdaslar burda kaldı napcaz
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.