Şimdi Ara

R9 270x i3 2120 ye darboğaz yapar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 500 tl bütçem oldu yeni bir ekran kartı alacağım r9 270x düşünüyorum ama nvidia almak istiyoruım hafiften ama o fiyatta amd ye eşdeğer bi modelini bulamadıgımdan r9 270x almalıyım diye düşündüm.Şuan imzamdaki sistemi kullanıyorum güç kaynağı işlemci sorun olur mu diye sorayım dedim sorun olmasın sonra. Eğer sorun olur diyorsanız max almam gereken kartı söylerseniz sevinirim iyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: IIRutHLeSsII

Arkadaşlar 500 tl bütçem oldu yeni bir ekran kartı alacağım r9 270x düşünüyorum ama nvidia almak istiyoruım hafiften ama o fiyatta amd ye eşdeğer bi modelini bulamadıgımdan r9 270x almalıyım diye düşündüm.Şuan imzamdaki sistemi kullanıyorum güç kaynağı işlemci sorun olur mu diye sorayım dedim sorun olmasın sonra. Eğer sorun olur diyorsanız max almam gereken kartı söylerseniz sevinirim iyi akşamlar.

nvidia almak istiyorsan gtx750ti öneririm 380lira gibi bir fiyatı var darboğaz yapmaz ama r9 270x performansı bekleme he bu arada o işlemciyle darboğaz yapar yani ortalama fx 6350 veya fx8320 gibi bir işlemci lazım darboğaz yaşamaman için.
  • quote:

Arkadaşlar 500 tl bütçem oldu yeni bir ekran kartı alacağım r9 270x düşünüyorum ama nvidia almak istiyoruım hafiften ama o fiyatta amd ye eşdeğer bi modelini bulamadıgımdan r9 270x almalıyım diye düşündüm.Şuan imzamdaki sistemi kullanıyorum güç kaynağı işlemci sorun olur mu diye sorayım dedim sorun olmasın sonra. Eğer sorun olur diyorsanız max almam gereken kartı söylerseniz sevinirim iyi akşamlar.

çok fazla bi darboğaz yapmaz bi sorun olmaz r9 270x alın nvidia almak isterseniz de bu kartın ayarlarında gtx 760 var ama oda çok pahalı yada gtx 660 alabilirsiniz ama r9 270x daha iyi bir kart
  • choiboungee kullanıcısına yanıt
    darboğazlı oynamaktansa çift fanlı 750ti oc modeli almam daha mantıklı olucak galiba :)
  • darboğaz yaptıgında nasıl tepki alıcam bilgisayardan fps mi ani şekilde düşücek :)
  • kavramları düzelteyim önce,
    r9 270x, i3 2120'ye darboğaz yapmaz; i3 2120, r9 270x'e darboğaz yapar büyük ihtimal ;)

eğer sistemi yavaş yavaş upgrade etmek gibi bir düşünce varsa bence r9 270x al, oyunların çoğusunda işlemci darboğazı yaşarsın ama iyi performans artışı da alırsın. eğer rahatsız edici boyutta darboğaz yaşarsan ikinci el i5 2400 falan alır keyfine bakarsın. ilerde daha iyi ekran kartı alırım dersen işlemci tercihin i7 2600 veya i7 3770 olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

darboğaz yaptıgında nasıl tepki alıcam bilgisayardan fps mi ani şekilde düşücek :)

senin işlemcin o kadar kötü değil ama tabi darboğaz yapıcaktır bi miktar nasıl olur oyun ne zaman işlemciye daha fazla yüklenirse o zaman çok az fps düşmeleri veya anlık takılmalar olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    düzeltme için teşekkürler :) üniversite başlayınca laptop alırım büyük ihtimal şurda 1 sene kullanacagım o zaman r7 270 mi alayım gtx 750 ti mi tercih edeyim onlarda darboğaz olsa bile minimum olur galiba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRuthless -- 25 Haziran 2014; 21:02:11 >
  • quote:

darboğazlı oynamaktansa çift fanlı 750ti oc modeli almam daha mantıklı olucak galiba :)

yada alternatif olarak :http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x-gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=PU#genel-bakis
  • quote:

düzeltme için teşekkürler :) üniversite başlayınca laptop alırım büyük ihtimal şurda 1 sene kullanacagım o zaman r7 270 mi alayım gtx 750 ti mi tercih edeyim onlarda darboğaz olsa bile minimum olur galiba :)

darboğaz her türlü olur zaten o kesin gtx 750 tide alsanız r9 270x de alsanız darboğaz olur hee ama nolur gtx 750 ti de high ayarlarda darboğaz yaşarken r9 270x de ultrada yaşarsın sonuçta ikisinde de yapıcak siz bilirsiniz karar sizin
  • choiboungee kullanıcısına yanıt
    750 ti oc ile performansları aşağı yukarı aynı mı hocam
  • bir sorun olmaz. 500tl'niz varsa r9 270x alın daha aşağısını değil. 580'e yükseltip r9 280'de alabilirsiniz. i3 2120 gayet güçlü çekirdeklere sahip bir işlemcidir. Bazı çok çekirdek destekli oyunlarda gpu kullanımı düşebilir ancak genel olarak bu kartları besleyebilecek güçtedir.
  • sizde gözümü korkuttunuz iyice tam fikrim yok darboğaz hakkında :)

Şimdi darboğaz oldugunda oyun performansını etkileyecek mi aşırı şekilde yoksa gtx 750 ti oc alsam mesela arada bi donma felan mi olur hiç deneyimim yok darboğaz hakkında malesef :)
  • o yüzden dedim ya, eğer ilerde işlemciyi de değişmeyi düşünüyorsan r9 270x daha güçlü bir kart. yok ben daha da bu pc'ye para yatırmam dersen 750 ti yeterli bence çünkü bir çok oyunda işlemcin ekran kartını sınırlayacak ve r9 270x'ten (atıyorum) r7 265 performansı almana neden olacak.

darboğaz konusu aslında karışık değil,
    bilgisayar bir iş yaparken bütün donanımlar takım çalışması yapıyor ve farklı işlerde farklı donanımlara yük biniyor. yükü az olan işini bitirip yeni iş için diğerlerinin bitirmesini bekliyor. oyunlarda iş daha çok ekran kartına düşer ve oyuncu bilgisayarında en çok bütçe buraya ayrılır. bu yüzden darboğaz kavramı nispeten ucuz olan işlemci için daha çok kullanılır, kimse ekran kartı işlemciye darboğaz yapınca aldırış etmez ama işlemcinin darboğaza sebep olmasına katlanılmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacılar darboğaz olur diyorsunuz da, mesela Alan Wake oynayınca da darboğaz olacak mı? Yoksa i3 2120 varken, 270X'ten 280X'e geçmenin bile getirisini mi görecek?
    Veya işlemci sınırlama yapacaksa, 60 FPS altı bir değerde mi sınırlayacak?

Bu kadar genel konuşmanız doğru değil. 270X'le i3 2120 en ideali olmayabilir, ama gidip 260X önermenin de anlamı yok.
    270X alın, i3 2120'yi max çarpan + bclk ile olabildiğince oc edin ve kullanın. Bütçeniz düzelince işlemciyi de i5 yaparsınız.

Belki GTX 660 alternatifi de düşünülebilir. 270X'ten azcık daha yavaş olsa da, CPU kullanımı her oyunda verimli denebilir (337.50 sürücüsü sonrası).
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler.güç kaynağında sorun olur mu peki sizce
  • Forumda GTX 660 Ti ile darboğaz yapıyor diye konu açılmıştı. Darboğaz yapacaksa bile önerilebilir görüyorum :
    GTX660 Ti DirectCU II TOP (webe özel 18 adet 500 tl)
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx660-ti-directcu-ii-top-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html?srt=UP
  • Yorumun için çok teşekkürler hepsini düşüneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRuthless -- 25 Haziran 2014; 21:22:05 >
  • GPU kullanımı her %99 altını gördüğünde darboğaz var dersek olmaz. İşlemci i3 2120 diye, 750 Ti - 270X arasında farkı azalır gibi bir kural yok.
    Piyasada, Metro Last Light gibi, işlemciyi zorlamayan ama ekran kartlarının canına okuyan oyunlar var... 750 Ti-270X farkını %100 yaşarsınız.
    Elbet, i3 2120'nin ideal olmayacağı BF gibi oyunlar da var. Ama çoğunlukta değiller.

Konudaki arkadaşlar alınmasın. Darboğaz meselesi genelde abartıldığı için yazıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.