Şimdi Ara

r9 290 ısınma problemi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar eskiden i7 2600 3.4 ghz işlemcim vardı onun yerine fx 9590 4.7 su soğutmalı işlemci aldım ekran kartı eski işlemcideyken nadir derece donuyordu bu işlemciye geçince cok aşırı ısınmaya ve donmaya başladı ne yaptıysam olmadı en son control centerdan overdrive den sıcaklıgı 80 dereceye düşürdüm 80 dereceyi göçmemeye başladı kart fakat oyunlarda aşırı derecede fps drop oluyor anakart işlemci ve ekran kartının sıcaklıgını ölçtüm değerler şunlar;

h1z1 oynarken böyle oluyor sizce ne yapmam gerek nerede sorun var cok araştırdım ama bulamadım yardımınızı bekliyorum teşekkür ederim.

• Hiç 80 dereceye ayarlanmış gibi gözükmüyor.
    İşlemci soğutucunuzu söylemenizde fayda var. Büyük ihtimalle turboyu ve tasarruf özelliğini kapatmanızı önereceğiz ki, işlemci mi önce hız kesiyor yoksa ekran kartı mı anlaşılsın diye.
    Ekran kartınızın da tasarruf özelliğini kapatabiliyorsunuz. Yalnız, bunu yapabilmek için sürekli olarak kartı 80 derecenin altında çalıştırmanız gerektiğinden biraz daha zorlanabilirsiniz.
    Öncelikli olarak voltajını düşürmeye bakın. 1GHz'te 1.03v'ye kadar düşük voltajlarda çalışabilen 290x kartlar var. Bunlar kadar olmasa da, voltajın sıcaklıkları düşürerek netice yakalamanıza yardımı olacaktır. Bununla beraber ekran kartı voltajını düşürmenin kararlılığa olumsuz etkisi bulunuyor. Bunu yapabilmek için sıcaklıkları bir kez daha dikkate almanız gerekecek.
    Fan hızını yükselterek kararlı çalıştığı değerleri not etmeye bakın. Test programları size yardımcı olabilir ancak gerçek uygulamalar kadar kararlı sonuçlara ulaşamayabilirsiniz.

• 290 kullanıcısı olarak sunu soylemeliyimki 94 derece bu çip icin bile yuksek ne olursa olsun 92 dereceyi gectigi zaman sorunlar yaratıyor ve hızını yanlıs hatırlamıyrsam 90 dereceden sonra otomatikman dusuruyor.

Muhtemelen sizin ekran kartınız referans sogutmaya sahip ve thermal throttering oluyor lakin anlamadıgm sey islemci degisimiyle ekran kartınızında ısınmasının artması acaba eski islemcinize gore ekran kartınızı dahamı cok calıstırıyor.
  • horoz53 kullanıcısına yanıt
    anakart modeli nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakart 9590 destekliyor mu desteklemiyorsa bu tip isinmalar olur.
  • AMD CPU'lar için maksimum üstlimit 65 derece olmalı.

İşlemcide veya anakartta sıkıntı sizin.
  • ekran kartı garantiye gitti bi problem olmadığı söyledim fanın bitanesi değişmiş şuan 70 75 derecede fanlar %100de çalıştırıyorum fakat bilgisayar donuyor hiçbirşey yokken
    anakart; m5a99fx pro r2.0
    işlemci; fx9590
    su soğutucu dark aqua force 120w
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve EKRAN KARTI ISINMA SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Garantisi yok ise grafik kartının termal macununu değiştirmenizi tavisye ederim. Macunda bir sorun olabilir, aksi halde bu seviyelerde olmazdı.
  • fx 8350 ile 55-60 derece arası 4700 ghz kullanıyorum. aynı soğutma sistemi ile. başka bir sorun olabilir.
    cpu ve anakart bazli karasizlik olusuyor.

anakart biosunu son surume guncelleyin.

sonra biosda turboyu kapat Cool n Quiet / C1 / C6 ayarlarinu duzenle

en son olarak da downclock yapip 4.7 nin altina indirmek faydali olur.

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    bide psu ZALMAN ZM700-GLX SERİSİ 80PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI var güç yetmiyorda olabilirmi bildigim kadarıyla ekran kartı ve işlemci 550 w güç tüketiyor 2 si sadece
  • psu marka model söyleyebilirmisin
    saglamsa psudan degil

High Power 750W 80+
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.