Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karşıdan gelenleri selektör ile uyarmayı unutmayın,sorumsuzluk yapıp da kaza yapan da yapsın zaten.İnsanlara ceza veya dayatmayla yavaş gitmeyi öğretemezler,bir gün iki gün yavaş gider cezadan sonra,g.tü soğuyunca yine basar insan.Ancak bilinçlendirmeyle aşılabilir bu durum.Tabi güvenli araç vs. gibi konulara hiç girmiyorum.Kolay kolay hız yapmam,karşıdan geleni de her zaman uyarırım.Genelde aynı yollardan gittiğim için tek tek bilir ve not ederim radarları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Az öncewww.gib.gov.tr sitesinden 140,00 TL'lik radar cezasını ödedim, indirimi ile 105,00 TL tuttu. Demek % 25 indirim uygulanıyor, o da fena değil. Hiç yoktan iyidir.

Her Cumartesi ben ve bizim tayfa (kuzenler ve arkadaşlar) Sular Mevkiindeki lokale gider ve haftanın muhasebesini yaparız. Bu tabi meze, bira ve kebap etrafında gerçekleşir. Kendi aracımla gitmem, genelde kuzenim beni işyerimdne alır ve eve bırakır. Ama dün işe gitmedim, kuzenim de lokalde buluşmamızı söyledi. Ben de efendi efendi İTİMAT dolmuş ile gideceğime fiyaka için kendi arabama bindim, bir de zaten iniş aşağıya olduğu için yerçekiminden istifade etmek istedim ve hafifçe gaza bastım.

Zaten 3. viteste araç 75 km/h'yı ve ben de radarı kolayca gördük.

Neden gidiyorum ki çarşıya arabayla? Al sana 140,00 TL ceza! Sonra Sular Mevkiinde de DOĞALGAZ KAZI ÇALIŞMASI var, ortalık PER-İ-ŞAN. Normal düzenin dışına çıktın mı hemen balyozla cezalandırılıyorsun.

İnşallah ödediğim 105,00 TL de 30 yıl madende çalıştıktan sonra emekli olan bir beyamcanın çekmek için sabah 6'da kuruğa girdiği maaşına gider de devletin açtığı ihaleleri şâibeli kazanan dünün laf cambazı boş gezeni bugünün sahte müteahhidine gitmez.

doğru lafa ne denir taner abi devlete verdiğim cezaları umarım emekliler çeker diyorum l

• artık polisler dolaşıyor sivil olarak veya resmi araçla dolaşıyorlar radar makinaları açık olarak hemde .
  • Cezayı yedikten sonra
  • iphone için TRAPSTER programı var...son 1 ayda malatya antalya-izmir-ankara-malatya ve gezileri ile birlikte 6000km yol yaptım radara düşmedim..

programı açar cam aparatına takarım telefonu..
    bu programı forum gibi düşünün yolda gidiyorsunuz rada gördünüz hemen radar var diyeişaretliyorsunuz..ve aynı programı kullananlar orada radar olduğunu görüyor...sizde önce trapster kullanıcısı gitmişse o güzergahta tüm radarları gerekirse 5 km öteden görüyorsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cornelius09

iphone için TRAPSTER programı var...son 1 ayda malatya antalya-izmir-ankara-malatya ve gezileri ile birlikte 6000km yol yaptım radara düşmedim..

programı açar cam aparatına takarım telefonu..
    bu programı forum gibi düşünün yolda gidiyorsunuz rada gördünüz hemen radar var diyeişaretliyorsunuz..ve aynı programı kullananlar orada radar olduğunu görüyor...sizde önce trapster kullanıcısı gitmişse o güzergahta tüm radarları gerekirse 5 km öteden görüyorsun..

Gezici radar varken uyari neye yarar madem zorunlu dikkat mobil radar gecebilir levhasida olsun ayi cikabilir ceylan ziplayabilir tabelasinin yaninda
  • Otomobil ile yerleşim yerleri içinde(50km) yerleşim yerleri dışında (90,110)otoyolda(120km) hız sınırlarının bizim için yapılmış olduğunu bilerek vede bunun bilincinde yaşayan biri olarak hız kurallarına uymuş biri olarak radardan kaçma yakalanma korkusu ile yaşamadan seyahat eden biriyim.Onun içindir ki nerde radar var gibi küççük hesaplarla uğraşmıyorum.Umarım sizde bunu bilincine yakın zamanda varırsınız.
    NOT:Güzel ülkemin hiçbir yerinde hiçbir tabelasında OTOBAN kelimesi geçmezken benim saygın,zeki,çevik,kudretli TÜRK halkı bu kelimeleri nerden duyupta kullanmaya başlamaştır?Merak ve korku dolu gözlerle bunun cevabını arayama devam ediyorum edeceğimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41REVOLVER41 -- 3 Ekim 2011; 3:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Karşıdan gelenleri selektör ile uyarmayı unutmayın,sorumsuzluk yapıp da kaza yapan da yapsın zaten.İnsanlara ceza veya dayatmayla yavaş gitmeyi öğretemezler,bir gün iki gün yavaş gider cezadan sonra,g.tü soğuyunca yine basar insan.Ancak bilinçlendirmeyle aşılabilir bu durum.Tabi güvenli araç vs. gibi konulara hiç girmiyorum.Kolay kolay hız yapmam,karşıdan geleni de her zaman uyarırım.Genelde aynı yollardan gittiğim için tek tek bilir ve not ederim radarları.

Katiyen yapmayacağım birşey. Karşıdan gelen eğer hız yapıyorsa çeksin ceremesini. Millet normal kurallar çerçevesinde araç kullanmasını ve trafikte yer almasını öğrenmeli. Peş peşe hız cezası yesin bakalım g..tü soğuyormu? Herhangi bir biçimde, hız olur, alkol olur, başka birşey olur ciddi trafik kuralı ihlali yapanların acımasızca cezalandırılması gerekiyor. Ben özellikle uzun yolda, ağır ticari araçların ve bazen otomobillerin kural ihlallerini plakaları, konumları ve seyehat yöneri ile beraber polisi arayarak ihbar ediyorum. Bir sonraki çevirmede en azından bir durdurup böyle böyle bir şikayet var hakkınıda denilmesi bile o kişilerin biraz daha dikkatli olmasına neden olacaktır. Ne de olsa yaptıklarını kimsenin görmediğini zanntemezler.

• Forum bildiğin servet harcamış bu radar olayına en iyi dayanabildiğin kadar dayanmak yoksa her türlü yakalanıyorsun......
  • ben uyarırım polisde duble yoldan tek yola giren yerlerde pusu atıyor neymiş orda 110 dan 90 düşüyormuş sınır, tuzak kuruyorlar resmen, ayrıca sen ankara istanbul gibi yerlerde 50 ile git bakalım ne oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

-Radar şehir merkezleri yada ilçe merkezlerine yakın yerlerde olur ve girişe ekipler bekleme yaparlar hız yapan araçları alırlar
    - Geceleri radar uygulaması pek olmaz
    - Tabela zorunluluğu vardır yani tabelayı görünce frenlere asılmak gerekir,
    - Hız sınırının %10 kadar pay bırakılır
    - Hız koridorları vardır yani siz ilk koridora girdiğiniz andaki saat ile koridorun sonunda geçtiğiniz saat deki zaman farkı dikkate alınır. Hız =yol/ zamandan ortalama hızınız bulunur. Pek çok ilde bu uygulama vardır şehir merkezlerine girdiğinizde genellikle görürsünüz..

son maddede bahsettiğiniz olay radar değil, plaka takip sistemi, şehirlerin (il ve büyük ilçeler) giriş ve çıkışlarına konuldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

quote:

Karşıdan gelenleri selektör ile uyarmayı unutmayın,sorumsuzluk yapıp da kaza yapan da yapsın zaten.İnsanlara ceza veya dayatmayla yavaş gitmeyi öğretemezler,bir gün iki gün yavaş gider cezadan sonra,g.tü soğuyunca yine basar insan.Ancak bilinçlendirmeyle aşılabilir bu durum.Tabi güvenli araç vs. gibi konulara hiç girmiyorum.Kolay kolay hız yapmam,karşıdan geleni de her zaman uyarırım.Genelde aynı yollardan gittiğim için tek tek bilir ve not ederim radarları.

Katiyen yapmayacağım birşey. Karşıdan gelen eğer hız yapıyorsa çeksin ceremesini. Millet normal kurallar çerçevesinde araç kullanmasını ve trafikte yer almasını öğrenmeli. Peş peşe hız cezası yesin bakalım g..tü soğuyormu? Herhangi bir biçimde, hız olur, alkol olur, başka birşey olur ciddi trafik kuralı ihlali yapanların acımasızca cezalandırılması gerekiyor. Ben özellikle uzun yolda, ağır ticari araçların ve bazen otomobillerin kural ihlallerini plakaları, konumları ve seyehat yöneri ile beraber polisi arayarak ihbar ediyorum. Bir sonraki çevirmede en azından bir durdurup böyle böyle bir şikayet var hakkınıda denilmesi bile o kişilerin biraz daha dikkatli olmasına neden olacaktır. Ne de olsa yaptıklarını kimsenin görmediğini zanntemezler.

sadece bu yorumunuza değil, bu başlıktaki tüm cevaplarınızın altına imzamı atıyorum.

Otoyolda da hi 120 en fazla 130 km/h yi geçmeyen birisi olarak kurallara hep uydum, gecenin 12 sinde mahallae arasında kırmızı ışıkta durdum, aracı çalıştırmadan emniyet kemerimi taktım. bunları ceza yememek için yapmadım, kendim için yaptım.
    polis pusu atıyor, tuzak kuruyor, 140 TL, 270 TL öptüm diyenlere de hiç üzülmüyorum. radar olduğu nasıl anlaşılır sorusuna cevaben: yolun sağında Trafik ekibinin yanında az önce sizi hızla geçen araçları ceza yerken gördüğünüzde anlaşılır diyorum..

bazen de şehirlerarası yolda seyir haldeyken karşıdan gelen araçlara selektör yapıyorum yavaş gidin diye, muhtemelen radar var dediğimi düşünüyorlar ama umrumda değil, pişman da değilim. (evet gıcıklığına yapıyorum ama sen de yavaşlıyorsun)

• İzmir-Milas arasını çok sık katederim. Zaten radar noktaları bellidir, Söke ovası üstünde (21 km.'lik düz yol) sezonluk yoğunluğa bağlı olarak değişen 2 radar bulunur (2011 gri Symbol). Birde otoyolda gezici bordo corolla vardı vakti zamanında hala daha varmı bilmem. Era çıkmış diye duymuştum en son.
    Ve tabiki selektör olayını her zaman yapar ve desteklerim.
  • arkadaşlar uzun yollarda selektörünüzü yapın ki radarlardan kurtulalım.

radarın olduğunu nasıl anlarız ?

uzun ve düz yollarda radarın olmadığını anlamak kolaydır. basabilirsiniz.

tepe sonraları radar koymak için idealdir

viraj dönüşü kör noktalara radar koyulabilir.

---

hayatımda gördüğüm en iyi radarı yazmadan geçmeyeyim.

marmaris - izmir yolunda hafif bir rampa ve ardından bir düzlük vardı. hava zaten 40 derece ve üstü yol fena parlıyor meşhur sümbülümüz ise duman grisi renginde ve kısmen yolun şarampol bölümünde ve ağacın altında , sadece farları belli oluyor dikkat etmediğinizde.

eğer sizi kimse uyarmasa ve hızlı gidiyorsanız yakalanmanız aşırı kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msunlu

quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

quote:

sadece bu yorumunuza değil, bu başlıktaki tüm cevaplarınızın altına imzamı atıyorum.

Otoyolda da hi 120 en fazla 130 km/h yi geçmeyen birisi olarak kurallara hep uydum, gecenin 12 sinde mahallae arasında kırmızı ışıkta durdum, aracı çalıştırmadan emniyet kemerimi taktım. bunları ceza yememek için yapmadım, kendim için yaptım.
    polis pusu atıyor, tuzak kuruyor, 140 TL, 270 TL öptüm diyenlere de hiç üzülmüyorum. radar olduğu nasıl anlaşılır sorusuna cevaben: yolun sağında Trafik ekibinin yanında az önce sizi hızla geçen araçları ceza yerken gördüğünüzde anlaşılır diyorum..

bazen de şehirlerarası yolda seyir haldeyken karşıdan gelen araçlara selektör yapıyorum yavaş gidin diye, muhtemelen radar var dediğimi düşünüyorlar ama umrumda değil, pişman da değilim. (evet gıcıklığına yapıyorum ama sen de yavaşlıyorsun)

Evet bu söylediklerinize haklısınız. Özellikle ülkemizde bölünmüş yollarda hız sınırı 110 + %10 olduktan sonra bu kurala uyulması gerektiğini düşünüyorum. Eskiden olsa itiraz ederdim. Çünkü özellikle Konya ovasındaki düzlüğü bilenler söyleyeceklerine katılırlar. Özellikle o yolda yeni araclar ile 90km/h hızla gitmek ölümdü. Sırf bu yüzden uyuyan ve saranpole yuvarlanip takla atan araç çok gordum. Hatta bazılarında inip sorduğumda uyuyup kalmisiz kelimesini hep işittim. Şimdi daha az kaza oluyordur heralde. Ama otobanlarda hala hız sinirlari konusunu asamdigimizi düşünüyorum. Almanya gibi yerlerde bu yolların sol şeritlerinde limit yok. Bizdede ygulanabilir düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hi_cazz -- 3 Ekim 2011; 11:59:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hi_cazz

Evet bu söylediklerinize haklısınız. Özellikle ülkemizde bölünmüş yollarda hız sınırı 110 + %10 olduktan sonra bu kurala uyulması gerektiğini düşünüyorum. Eskiden olsa itiraz ederdim. Çünkü özellikle Konya ovasındaki düzlüğü bilenler söyleyeceklerine katılırlar. Özellikle o yolda yeni araclar ile 90km/h hızla gitmek ölümdü. Sırf bu yüzden uyuyan ve saranpole yuvarlanip takla atan araç çok gordum. Hatta bazılarında inip sorduğumda uyuyup kalmisiz kelimesini hep işittim. Şimdi daha az kaza oluyordur heralde. Ama otobanlarda hala hız sinirlari konusunu asamdigimizi düşünüyorum. Almanya gibi yerlerde bu yolların sol şeritlerinde limit yok. Bizdede ygulanabilir düşüncesindeyim.

Kulaktan dolma bilgiyi kesin doğruymuş gibi aktararak bilgi kirliliğini arttımayalım lütfen.
    Almanya da otobanlrın sadece belirli bölgelerinde hız sınırı uygulaması yoktur. Şerit ayrımı yapılmaz. Eğer hız limiti uygulaması varsa, ki kavşak noktalarında, çalışma olan bölgelerde, şehir içi geçişlerde (gürültü ve hava kirliliğini önlemek için) ve çok yüksek hızların tehlikeli olacağı viraj veya yol durumlrında kalıcı veya geçici olarak hız sınırı uygulaması olabilir. Hatta bazı durumlarda bu hız tahdidi 40kms kadar dahi düşük olabilir. Ayrıca araç türlerine göre getirilen hız sınırlaması da var. Bu tırlar için 80, otobüsler içinse 100 kms. Orada sol şeritle ilgili tek düzenleme geçişin sadece sol şeritten yapılabileceği yönünde. Birde sol şeritte yol alan araçları uzun far veya korna ile sağ şeride zorlanması da yasaklanmış. Bu bilgiler
    en.wikipedia.org
    Autobahn - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Autobahn#Speed_limits
    adresinde mevcut.

Bizim otobanlarımızda bırakın hız sınırının kaldırılmasını bazı yerlerde 100, hatta 90 a düşürülmesi gerekiyor. Örneğin İzmit-Gebze arasındaki trafik yoğunluğu, şeritlerin darlığı ve yolun viraj yapısı 120 yi değil 100 ü bile güvenliksiz hale getiriyor.

• selektör ve yolcu minibüslerinin hızına bakarım yavaşlarsa şüphe ederim yavaşlarım
  • Bu durumlarda selektöele uyarı önemli
  • altımdaki aracın anlamsız hızlanmaya başladığı, ötünün aşının durmadığı yerlerde radar olabilir diye hemen olaya uyanır, ayağıma bir ayar veririm..

araç kıpraşmaya başladı hanım, radar yakın ellaam derim.. araç histerik midir nedir, ööle radara falan yaklaşınca hızlanacağı tutuyor.. dikkat etmek lazım.. 500 km 30 lira ekonomi yapacağız diye aracı maymuna çevirip, son 10 kmde hırsa kapılıp millete ders vermeye falan çalışılmamalı... yoksa asıl dersi biz alırız.. 290 lira.. ohh mis gibi sıcağından...
  • tamam bazı radarlar gerekli ama bazı radarlarda bildiğin p.ç line koyuluyor. yol gidişli gelişli toplam 3erden 6şerit, hız sınırı 50 yazıyor, bu ne iş şimdi orada 50ile gidilirmi kardeşim

bu zamana kadar 1kere radara yakalandım, oda arkadan geldi. Yakalandığımı anladım sağa seçtim biraz ileride 15-20dk bekledim, sonra yola devam ettim poliste çakmadı, aradan aylar geçti arkadan ceza geldi. benim gibi uyanıklık yapıyım demeyin arkadan döşüyorlar

yol 600km, 100ile gitsem 6saat, 150 ile gitsem 4saat demekki gaza yükleniceksin
    yol 100km 100ile gitsem yol 1saat, 150 ile gitsem 40dk, 20dk için değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 3 Ekim 2011; 18:04:58 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.